Měsíčně při užívání jes a jes plus

Užívání COC, mnoho žen se týká toho, jak bude recepce antikoncepčních pilulek ovlivnit jejich menstruační cyklus a povahu samotného výběru.

V tomto článku se podíváme na cyklus a charakter menstruace při užívání Jes a Jess Plus.

Oba prostředky jsou monofasické (poměr hormonů v každé tabletě stejně) Mikrodosted antikoncepční pilulky sestávající z kombinace dvou hormonů:

  • Ethinyl estradiol (20 ug) - analog endogenního estradiolu
  • Chrospirenone (3 μg) - má antagandogenní účinek

Rozdíl mezi nimi je pouze to, že v blistru JES plus obsahuje další tablety, které obsahují pouze vápenatý levomyfolát (biologicky aktivní vzorec kyseliny listové). Jedná se o léčivost, která je určena k odstranění nedostatků folátu v ženském těle.

Srovnání a analogy Jes a Jes Plus - Číst.

Pokud jde o účinek na menstruačním cyklu a charakteristika výboje budeme zvažovat oba léky současně,.na. V tomto případě je rozdíl mezi nimi zanedbatelný.

menstruace

Když menstruace začíná po zrušení

Jeden blistr JES (JES Plus) obsahuje 24 aktivních tablet a 4 neaktivní (v JES plus je to vitamínová tableta). Tablety musí začít od 1. dne cyklu (první den menstruace). Sprewing Všechny 28 tablet (a aktivní a neaktivní), spusťte nový balíček. Začátek měsíce se shoduje s dokončením předchozího balení.

Nicméně, pokud jste právě začali užívat OK, pak první 1-3 cykly (měsíc) bude tělo používáno, může menstruační cyklus selhat, stejně jako charakteristika samotného výběru. Pokud v této době máte malý mužský nebo změnu povahy měsíční (snížení nebo zvýšení množství hlasitosti), pak je to v zásadě normální.

Ale (i v rané fázi vstupu), pokud existují silné odchylky od normy nebo příliš nepříjemných vedlejších účinků, například období neskončí po dlouhou dobu, jsou příliš hojné (průlom krvácení) nebo neexistuje ne, Pak je nutné naléhavě konzultovat lékaře.

Měsíční

Pokud po vyjmutí Jes nebo JES plus plus v přestávce z aktivních tablet, zrušení nedochází (měsíční nepřijde), pak první věc, kterou potřebujete vyloučit těhotenství. Pokud je výsledek negativní, a zpoždění menstruace došlo na 1-2 cyklu přijímání tablet, pak je to jedna z možných jevů organismu. Nechte ho zvyknout, cyklus bude brzy přijde do normálu.

Jaké je zpoždění menstruace? Zde je to, co lékař říká porodník-gynekolog:

"V prvních měsících obdržení cyklu může být nestabilní, t.na. Tělo musí být přestavěno. 1-3 dny odchylky od harmonogramu - docela normální. Hlavní věc, nepřestávejte pitné tablety, přísně pozorováním recepce (pokud nejsou žádné jiné silné vedlejší účinky), časem je vše vyrovnáno. Je také žádoucí vyloučit těhotenství a lékařskou zkoušku. Pokud se taková situace opakuje neustále nebo existují další problémy menstruačního znaku, je vyžadována specializovaná konzultace. Možná tyto nejsou vhodné pro vás. ".

Jak užívat perorální antikoncepce - čtení.

Pokud jste byli chráněni po dlouhou dobu s OK, ale po zrušení Jes nebo Jess Plus nejsou žádné menstruace, znamená to, že tělo potřebuje relaxovat, t.na. Vaječníky "padly do hibernace". Přírodní cyklus se obvykle obnoví po 1-6 měsících po zrušení léčiva. Některé ženy mají měsíční zpoždění po zrušení až 45 dní. Pokud jste vyloučili těhotenství, pak v prvních 2-3 měsících nemusíte paniku. Pokud menstruační cyklus není obnoven po více než třech měsících, jen v případě, že byste měli navštívit gynekologa zkoumat na téma antevy.

Typicky jsou problémy s restaurováním cyklu spojeny s štítnou žlázou a zpočátku tenkým endometriálním.

Pokud po zrušení Jes (Jes plus) měsíčně je velmi vzácná, může znamenat, že tělo ještě neobnovilo.

POZORNOST! Nepřítomnost menstruace při tažení bolesti v břiše břicha - naléhavý důvod se obrátit na gynekologa, aby byla zkoumána pro existenci gynekologických onemocnění.

Scooty Měsíčně při užívání Jes Plus

Jess (Jess Plus) dělá měsíčně více Scanty, T.na. Aktivní složka léku utlačuje práci vaječníků, což ovlivňuje výrobu hormonů. Endometrium uprostřed cyklu není zahuštěný a nestane porézní. Proto, když přichází okamžik odmítnutí tkání sliznice, jsou podstatně nižší než ty ženy, které neberou OK.

Měsíců nekončí

Začali jste pít Jess nebo Jess Plus, a období nekončí, nebude nadbytečná kontaktovat osvědčený specialista.

Lék jes (jes plus) je schopen provokovat hojný měsíčně v některých ženách, například s endomentriasis.

Začněte menstruace antikoncepceIntenzivní alokace jsou povoleny v prvních třech měsících léčiva, pak se musí snížit. Pokud se to nestalo, možná si užíváte falešný, nebo lék vám nehodí.

Pokud je po dokončení cyklu dokončena, doba se po dlouhou dobu nezastaví, může být menstruačním výbuchem. Jsou normální, pokud užíváte Jess nebo Jess Plus 1-3 měsíce, a může jít do 14 dnů. Ale zároveň by výběr sám by neměl být hojný. Pokud jsou hojné, je to abnormální - naléhavě jděte na specialistu.

Měsíčně začal předem

Pokud Jess nebo Jess Plus trvá méně než tři cykly, začátek měsíčního období (na aktivní tabletu) nic neohroží. Je nutné udržet blistr na konec, t.na. Nemůžete házet příjmu OK uprostřed balení (pokud se samozřejmě neexistuje žádná indikace pro naléhavé zrušení léčiva), může jen zvýšit krvácení, t.na. Přijde hormonální selhání.

Ústní ústní djes antikoncepční pilulkyPokud menstruace začala dříve než lhůta, ne poprvé (a už dlouho jste v pořádku), pak budete muset konzultovat se svým lékařem, možná tyto nejsou vhodné pro vás. Je také nutné udělat ultrazvuk pro přítomnost cystu na vaječnících a jiných poruchách v práci ženského organismu.

Opakované krvácení na konci balení může indikovat nedostatek gestagenní složky a vyžaduje výběr léku s jiným gestagenem.
Sledujte odvody, pokud je krvácení hojné a vyžaduje více než 1 pokládku za 1-2 hodiny - volání sanitky.

Průlom krvácení

Průlom krváceníPokud jste na pozadí recepce Jes nebo Jess Plus, začali jste lámání krvácení (hojný neustálý vaginální krvácení světlé šarlatové nebo světle červené barvy), pak musíte co nejdříve zavolat ambulance.

Krvácení nejasného původu při užívání Jess (Jess Plus) naznačuje, že tyto OK nejsou vhodné pro vás, t.na. obsahují nevhodnou dávku hormonů pro vaše tělo. Okamžitě kontaktovat specialistu.

Průlomové krvácení může vzniknout z důvodu:

  • Individuální nesnášenlivost na lék
  • Nízká dávka hormonů
  • Gynekologické patologie vaječníků, endometrióza, přítomnost novotvarů
  • Kouření alkoholu a zneužití
  • Řezání zrušení léčiva uprostřed kurzu
  • Pasta tablet
  • Recepce antibiotika
  • Nadměrné použití antidepresiv
  • Zvracení nebo průjmu
  • Recepce hyperikuru
  • Přítomnost sexuálních onemocnění a infekcí

Výběr při užívání Jes (Jes Plus)

Analogy Yariny a Yarina plusPři v pořádku, tam může být intermenstrurní mistrovství (hnědé nebo krvácivé oscilace). Hnědá měsíčně vzhledem k tomu, že lék zvyšuje viskozitu krve. Výsledkem je, že je rychlejší a oxidován, je uvnitř dělohy nebo v pochvě.

Může být také nákladní výboje krve po menstruaci (hmotnosti v první fázi nebo uprostřed cyklu). Pokud to dělá hnědou v prvním 1-3 cyklu sání léků, v tom není nic potenciálně nebezpečného. Hnědý výběr je reakcí reprodukčního systému, přesněji jeho přizpůsobení při recepci hormonálních tablet. Nepřestávejte užívat Jess (Jess Plus), pokud si všimnete těchto alokací. Ostré zrušení léku, naopak přispívá k počátku hojného krvácení.

Pokud však existuje více než tři cykly od začátku léku, pak je třeba se poradit s lékařem.
Jak zpozdit menstruaci

S pomocí Jessu a Jess Plus, zpoždění menstruace, aniž by přestávku v recepci aktivních tablet. Nicméně, nesmírně se nedoporučujeme zneužívat takovým způsobem.

Ústní antikoncepce a měsíčně - čtení.