Diana 35: rozumné pokyny pro použití

Diana 35: Rozumné pokyny pro použití

Stručný popis

Diana 35 je antikoncepční pilulky s nízkými hormony, které mohou být použity jako způsob antikoncepce, nebo jako léčba akné, seeborrhea, Syndromu polycystických vaječníků a jiná onemocnění doprovázená zvýšením hladiny androgenů (mužské genitální hormony) v krvi.

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Složení tablet a balení

DIANA 35 označuje skupinu monofzárních léků. To znamená, že všechny tablety (drafee) v obalu obsahují stejnou dávku hormonů. Jedna tabletová deska DIANA 35 obsahuje 35 ug ethinylestradiolu a 2 mg ciproteronového acetátu. Ciproteron acetát, který je součástí DIANA 35, poskytuje antaganogenní účinek (bojující se zvýšeným testosteronem v krvi).

V jednom blistru obsahuje 21 tablet. V jednom balení Diana 35 obsahuje 3 nebo 6 puchýře.

Výhody Diana 35

DIANA 35 má spolehlivý antikoncepční účinek, který je dosažen především díky potlačení ovulace v vaječnících. Účinek léku je reverzibilní, takže ihned po zrušení DIANA 35, těhotenství se opět možná.

Ústní antikoncepční Diana 35 má silný účinek antandrogenů, takže to může být přiřazeno Léčba neplodnosti během polycystické vaječníků, Akné znásilnění, seborrhea, girsutismus (nadměrný růst vlasů na těle), vypadávání vlasů (androgenní alopecie).

Tento lék lze jmenovat do léčby neplodnosti během polycystiku vaječníků. Pro dosažení účinku DIANA 35 je třeba vzít v úvahu do 3-6 měsíců. Po zrušení tablet se významně zvýší šance na přirozené ovulace.

Na pozadí užívání těchto tablet je obnoven menstruační cyklus, menstruace se nestane tak bolestivou, hojností ztráty krve během měsíčního.

Pravidla přijímání DIANA 35

Diana 35 musí být přijata na jedné tabletě denně, bez ohledu na jídla (před jídlem nebo po), v jakémkoliv vhodném čase. Frekvence vedlejších účinků je významně snížena, pokud brát prášky ve večerních hodinách, před spaním.

Je vhodné pít tablety ve stejnou dobu každý den.

Pokud jste minulý měsíc nepoužívali žádné hormonální antikoncepce

Začněte recepce Diana 35 potřebná v první den menstruačního cyklu. První den menstruačního cyklu je považován za den, kdy se objevil první krvavý výtok, i když nejsou hojné. Po zahájení recepce DIANA 35 se mohou startovní období zastavit: to je normální a je spojeno se začátkem recepce hormonu. Je také možné, že menstruace nebude přestat, ale naopak budou táhnout na 7-10 dní a více. To je také normální.

Vezměte jednu tabletu Diana 35 jednou denně po dobu 21 dní v řadě. Poté, co je obal u konce, proveďte si pauzu po dobu 7 dnů a na osmém dni začněte nové balení. Během týdenní přestávky se může vyskytnout menstruační krvácení (měsíčně). Období nemusí být dostatečné jako obvykle. To je normální.

Když přijde antikoncepční efekt?

Pokud jste začali přijímat tablety od prvního dne menstruace, kontraceptive efekt přijde okamžitě. Už nelze používat Kondomy nebo jiné způsoby, jak chránit před těhotenstvím.

Pokud jste obdrželi první tabletu od 2 do 5 dnů menstruace, pak bude mít antikoncepce po 7 dnech. V tomto případě další 7 dní po zahájení recepce DIANA 35 potřebujete použít kondomy.

Bude antikoncepční účinek naposledy v týdenní přestávce?

Pod podmínkou správného příjmu tablet (bez přeskakování a bez faktorů, které snižují účinek OK), je antikoncepční účinek DIANA 35 zachován v 7denní přestávce mezi balíčky.

Jak jít do Diana 35 z jiných antikoncepčních tablet?

Pokud předchozí antikoncepční pilulky obsahovaly 21 tablet v blistru:

  • Začněte přijímat Diana 35 příští den po posledním pila tablety předchozí OK, nebo

  • Na osmém dni po skončení předchozí OK

Pokud předchozí antikoncepční pilulky obsahovaly 28 pilulek v blistru:

  • Začněte užívat Diana 35 den po posledním pila Aktivní tabletu, nebo

  • Další den po pití 28 tablet předchozí OK

Pokud jste neměli čas začít přijímat Diana 35 ve stanoveném časovém rámci, měli byste počkat na další menstruaci a pít první tabletu v první den menstruace. Aby se zabránilo nechtěné těhotenství před zahájením příjmu tablet by měl být použit Kondomy nebo Jiné metody antikoncepce.

Jak jít do Diana 35 z vaginálního kruhu nebo z hormonální omítky?

Můžete si vzít první tablet Diana 35 v den odstranění vaginálního kruhu nebo Hormonální omítka, buď den, kdy bylo nutné instalovat nový vaginální kroužek nebo připojit novou omítku.

Jak jít do Diana 35 s intrauterinní spirály (námořnictvo)?

Začněte přijímat Diana 35 je třeba odstranit Intrauterine Spiral. Aby se zabránilo nežádoucím těhotenství, použijte kondomy v prvních 7 dnech po zahájení recepce antikoncepčních tablet.

Jak začít přijímat Diana 35 po potratu?

Po potratu v počátečních obdobích těhotenství (do 12 týdnů) začněte přijímat DIANA 35 v den potratu. V tomto případě je kontraceptive efekt okamžitě a další antikoncepce nejsou potřeba.

Po potratu v období těhotenství, 12 týdnů a dalšího začátku užívání DIANA 35 by mělo být 21-28 dní po potratu (před zahájením recepce DIANA 35 používat kondomy). V tomto případě je kontraceptive efekt okamžitě a další antikoncepce nejsou potřeba. Pokud byl přijímán příjmu tablet později, doporučuje se používat další antikoncepční prostředky (kondomy) po dobu dalších 7 dnů po zahájení příjmu Diana 35.

Jak začít přijímat Diana 35 po porodu?

Můžete začít přijímat tablety po dobu 21-28 dní. V tomto případě je kontraceptive efekt okamžitě a další antikoncepce nejsou potřeba. Pokud začnete užívat Diana 35 později, musíte použít kondomy na další 7 dní.

Pokud po porodu a před začátkem recepce Diana 35 jste nezajistili sexuální akty, pak nejprve potřebujete vyloučit těhotenství a teprve pak pokračujte na recepci antikoncepčních pilulek.

Eliminovat těhotenství lze provést tím, že těhotenský test 3,5 týdny po posledním nechráněném pohlavním styku nebo průchodu Krevní test na HGCH 11 dní po posledním nechráněném pohlavním styku.

Je možné vzít Diana 35 ošetřovatelské matky?

Pokud krmíte dětské prsa, pak užíváte Diana 35 Jste kontraindikováni.

Co dělat, když jsem zmatil pořadí recepce Diana 35?

Všechny tablety DIANA 35 obsahují jednu a stejnou dávku hormonů. Pokud jste zmateni posloupnost přijímacích tablet, ale zároveň pil na jedné tabletě denně, pak je antikoncepční účinek zachován na stejné úrovni. Pokračujte v Dr. 35 v normálním režimu.

Co dělat s Diana tabletu přeskočit 35?

Pozdě v recepci jiné tablety za méně než 12 hodin není považován za povolení a nesnižuje antikoncepční účinek. V tomto případě vezměte zmeškanou tablet co nejdříve a pokračujte v pití následujících tablet v obvyklém čase pro vás.

Pokud jste pozdě s příjmem jiné tablety po dobu 12 hodin nebo více, pak může být antikoncepce snížen v příštích 7 dnech. Chcete-li pochopit, co dělat v tomto případě, vypadat, jaký druh tabletu jste zmeškali:

Od 1 do 14 tablet (první a druhý týden recepce): Vezměte zmeškanou tablet co nejdříve, i když musíte pít 2 tablety zároveň. Dále pít tablety v normálním režimu. Dalších 7 dní po průchodu, používat další prostředky ochrany proti těhotenství (například kondomy).

Od 15 do 21 tablet (třetí recepční týden): Existují dvě možnosti pro možné akce.

jeden. Vezměte si zmeškanou tablet co nejdříve, i když musíte mít dvě tablety současně. Dále pít tablety v normálním režimu. Pokud během předchozích 7 dnů jste neprovedli projdou, pak nemusíte používat další prostředky antikoncepce. Pokud jste si vybrali tuto možnost, musíte přeskočit přerušení: to je ihned po skončení aktuálního balíčku, spusťte nový. Kopírte druhý balíček do konce a pak si přejděte.

2. Hodit aktuální balení Diana 35 a po 7 dnech začínají nový. Takže odejdete na přestávku na pár dní. Ujistěte se, že přestávka trvala ne více než 7 dní. Jinak může být spuštěn antikoncepce a může dojít k těhotenství. Pokud jste minulý týden neměl jiný přeskakovaný, pak nemusíte používat další antikoncepci.

Co dělat, když jsem vynechal několik tablet Diana 35?

Pokud jste vynechali 2 tablety Diana 35 v řadě, Pak může být antikoncepční účinek léku snížen. Věnujte pozornost počtu zmeškaných tablet:

Od 1 do 14 (první a druhý týden recepce): Vezměte dva tablety do jednoho dne a další den. Dále pokračujte v příjmu tablet v obvyklém režimu, jeden za den. Další 7 dní po průchodu, používat další antikoncepci (například kondomy).

Od 15 do 21 (týden třetí recepce): Hodit aktuální balení Diana 35 a spusťte nové balení. Nové balení by mělo být přidáno do konce a teprve pak udělejte 7denní přestávku. Je-li týden před přeskakováním jste neměli žádné jiné přeskakované, pak nemusíte používat další antikoncepci. Pokud jste měli v předchozích 7 dnech jiné přeskočení, pak použijte kondomy týdně po průchodu.

Pokud jste zmeškali 3 tablety Diana 35 v řadě, Pak hodit aktuální balíček tablet a začít nový. Do konce by mělo být přidáno nové balení. Do 7 dnů po průchodu použijte další antikoncepci.

Pokud máte nechráněný sex v předchozích 7 dnech před přeskakováním, pak existuje riziko těhotenství. Chcete-li vyloučit možné těhotenství, můžete provést těhotenský test po 3,5 týdny po posledním nechráněném pohlavním styku, nebo projít krevní test na HCG 11 dní po posledním nechráněném pohlavním styku.

Pokud víte, jak dělat ve své situaci, použijte další nástroje antikoncepce, dokud se poradíte s lékařem.

Jak odstranit menstruaci s DIANA 35?

Pokud je z nějakého důvodu příchod menstruace tento měsíc nežádoucí, můžete odložit dobu po dobu jednoho měsíce. Chcete-li to provést, neberte si 7denní přestávku mezi balíčky: ihned po konci jednoho balení druhý den, začněte nový.

V tomto případě nepřijde měsíční, s největší pravděpodobností. Uprostřed druhého balení však můžete mít oscilace krvácení. To je normální reakce. V tomto případě udržujte pitné tablety v obvyklém režimu až do konce balení.

Co dělat, když v přestávce Diana 35 nepřicházela měsíčně?

Jestliže minulý měsíc jste projdou, nebo tam byly další faktory, které snižují účinnost DIANA 35, pak lépe nespustíte nové balení Diana 35, dokud není těhotenství vyloučeno.

Eliminovat těhotenství lze provést tím, že těhotenský test 3,5 týdny po posledním nechráněném pohlavním styku nebo průchodu Krevní test na HGCH 11 dní po posledním nechráněném pohlavním styku.

Pokud jste minulý měsíc užívali tablety bez přeskakování, nebo pokud jste nežili v sexu a těhotenství je vyloučeno, pak můžete pokračovat v získávání Diana 35, a to navzdory nedostatku menstruace. Pokud o měsíc později nepřijde menstruace, konzultujte s gynekologem. V článku si můžete přečíst na další důvody zpoždění 10 Příčiny měsíčního zpoždění.

V jakých případech může účinek DIANA 35 snížit?

Antikoncepční účinek DIANA 35 se může snížit:

  • Přeskočit jeden nebo více tablet.
  • Poruchy trávení doprovázené zvracením nebo průjmem. O tom, co dělat v tomto případě můžete číst v článku OK a zažívací poruchy.
  • Recepce Velké dávky alkoholu.
  • Recepce Některé léky.

Co dělat, pokud by byl efekt Diana 35 snížen?

Pokud máte podezření, že Diana je účinek 35 by mohl být snížen v důsledku určitých okolností, pak použijte další antikoncepci pro další 7 dní po vystavení nepříznivému faktoru. Pokud se to stalo v posledním týdnu přijímání tablet, přeskočte týdenní přestávku a začněte přijímat nové balení bezprostředně po skončení předchozího.

Pokud nevíte, jak ve své situaci, používat kondomy během sexu, dokud se poradíme s gynekologem.

Co dělat, pokud během recepce Diana 35 bylo krvácení nebo měsíčně?

Na pozadí recepce některých antikoncepčních tablet, včetně DIANA 35, může pozorovat oscilaci krvácení uprostřed cyklu (uprostřed obalu). Zvláště často je tento fenomén pozorován v prvních měsících přijímání tablet.

Tyto výběry nejsou nebezpečné a neohrožují své zdraví. Pokračujte v pití tablet v normálním režimu, a to navzdory výběru.

Obvykle se oddělující těsnění procházejí na konec prvního obalu nebo na začátek druhého balení tablet. Některé ženy v normách výboje mohou být pozorovány během prvních 3 měsíců recepce DIANA 35.

V některých situacích, krvavé výboje při užívání DIANA 35 může hovořit o klesající antikoncepci a dokonce i nemoci. Přečtěte si více o tom v článku: O výboji zásilky při OK.

Jak zrušit recepce Diana 35?

Pokud se rozhodnete odmítnout obdržet antikoncepční tablety Diana 35, pak využít následujících gynekologů:

  • Nikdy neodhazujte příjmu tablety uprostřed balení. To může vést k narušení menstruačního cyklu nebo krvácení dělohy.

  • Chcete-li správně hodit příjem DIANA 35, přidejte aktuální balíček do konce a po přestávce jednoduše nespustí nový.

  • Mějte na paměti, že antikoncepční účinek DIANA 35 je uložen pouze pro recepci tohoto léku. Můžete otěhotnět v prvním měsíci po zrušení OK. Pokud je těhotenství nežádoucí pro vás, pak začít používat další antikoncepci bezprostředně po zrušení antikoncepčních tablet.

  • Pokud plánujete těhotenství, pak začněte přijímat Kyselina listová minimálně 1 měsíc před údajným pojetím.