Jes: recenze a návod k použití

Pokyny pro použití "Jess" jsou podrobné informace o německé kombinované antikoncepci. Je povinné pro čtení pacientů, protože objasňuje všechny nuance aplikace a dává důležitá doporučení.

Jes: recenze a návod k použití

Složení Jes

Antikoncepční účinek léku "jes", který vypráví pokyny pro použití, je způsoben obsahem následujících komponent:

  • ethinyl estradiol;
  • Chrospirenone.

Jedná se o aktivní hormony, podle vlastností a účinků na tělo podobné těm, které produkují ženský hormonální systém. Ethinyl estradiol - analog ženského hormonu estrogenů a Drospirenon - progesteron. Rozdíl je v tom, že jejich koncentrace při vstupu do krevního oběhu se liší od fyziologických. Proto je dosaženo antikoncepce.

Kromě hormonů obsahuje popis "Jessa":

  • laktóza;
  • stearát hořečnatý;
  • kukuřičný škrob.

Konvexní pilulky, růžová, bílá na přestávce, 21 kusů v blistru plus 7 placebo tablety.

Farmakoterapeutická skupina a vlastnosti

V návodu k použití je indikováno, že lék "jes" označuje skupinu s nízkým objemem monofzárních perorálních antikoncepčních antikoncepce. Podíl složky estrogenů je co nejvíce snížen, aby nedošlo k patologickým procesům v těle. Dávkový progesteron se zvyšuje tak, aby potlačil negativní účinek estrogenu a poskytne další pozitivní účinky kromě antikoncepce.

Antikoncepční činnost tablet je poskytována několika faktory:

  • potlačení zrání vejce a výstupu pro hnojení;
  • Změny ve složení a hustotě krčního tajemství;
  • Porušení procesu rozšiřování endometria dělohy.

Vzhledem k těmto účinkům až 99% snižuje pravděpodobnost hnojení vajec. Kromě antikoncepčního účinku JES tablety, jak je uvedeno v aplikačním instrukci, mají antidegenní a další akce.

Důležité! Žena, která pravidelně hostuje Kok, netrpí projevem PMS, hojné ztráty krve během menstruace, stav kůže je zlepšen, akné a akné procházejí akné.

Kromě toho se mění změny lipidů, takže pokrytí kůže a vlasy získávají normální vlastnosti, zvýšená mastná. Kompetně zvolená koncentrace hormonů ve složení "jes" nezpůsobuje otok tkání a akumulace tekutiny uvnitř těla, váha se také nevyskytuje.

Farmakokinetika

Instrukce označuje, že dribulární ve složení hormonálních tablet "jes" co nejblíže k přirozenému progesteronu. Po použití léčiva je látka téměř úplně absorbována, maximální koncentrace v krvi se dosahuje po 2 hodinách. V konstantní formě je chispirenon v krvi přítomen ve výši 2-3%, zbytek je metabolity. Vylučovány střevami a ledvinami. Tolerance látky je dobrá, a to i u pacientů s onemocněním ledvin a jater, tak informuje pokyny.

Ethinyl estradiol je také téměř úplně absorbován. Maximální koncentrace účinné látky v krvi dochází po 2 hodinách. Metabolismus ethinyl esstradiolu se vyskytuje v játrech a střevech, metabolity jsou popsány výkaly a moči.

Jes: recenze a návod k použití

Indikace pro použití

Pokyny pro použití označuje následující svědectví pro účely léčiva:

  • antikoncepce;
  • léčba endometriózy;
  • Léčba akné
  • Léčba složité formy PMS.

Pro ochranu proti těhotenství COC doporučeno pro dlouhodobé použití. Podle pokynů pro léčbu těchto onemocnění je v několika měsících nutná krátká aplikace podle schématu určeného lékařem.

Jes: recenze a návod k použití

Jes s endometriózou

Lék úspěšně předepisuje lékaře pro léčbu endometriózy ve tvaru světla. Na pozadí další hormonální terapie, vnitřní vrstva dělohy (endometrium) vyrůstá pomalým tempem, protože hormony omezují svůj růst, aby se zabránilo připojování oplodněného vejce. Někdy žena má dost vícenásobných prášků kurzů, aby se sladila rovnováhu hormonů a zabránilo přechodu na nemoc v těžkém tvaru. Podle pokynů, pokud terapie není účinná - je nutná operace.

Kontraindikace Jes

Hormonální droga "Jess" má spoustu kontraindikací, protože účinky antikoncepčních účinků jsou dobře známy gynekologům. Podle pokynů nelze tento způsob antikoncepce použít na adrese:

  • arteriální a venózní trombóza;
  • křečové žíly;
  • Kardiovaskulární choroby;
  • utrpěl mrtvice a infarkt;
  • diabetes;
  • migréna;
  • selhání ledvin a jater;
  • Přítomnost jakýchkoliv formací onkologické povahy;
  • Těhotenství a laktace;
  • neustálé komponenty.
Varování! Složení tablet zahrnuje laktózu, takže lidé s nesnášenlivostí pilulek jsou kontraindikovány. S jakýmkoliv krvácením z pilulky jsou pilulky také zakázány.

Jak vzít jes

Pokyny pro použití doporučuje následující schéma příjmu tabletu: 1 denně po dobu 28 dnů. Tablety jsou pořízeny bez ohledu na režim napájení, ale zároveň pitnou vodu. Interval mezi každým recepcí by měl být 24 hodin.

Jes: recenze a návod k použití

První tablet je opilý první den menstruace. Možná začít přijímat 2-5 den menstruace, ale s přihlédnutím k další bariéru antikoncepci následující 7 dní. Po skončení blistru s 24 tablet by měl mít přestávku po dobu 7 dnů, během kterých začínají. Během tohoto období se žena dělají tablety - 4 kusy. Dalším balíčkem začíná pít striktně po 7-denní přestávce.

Jak užívat Jess poprvé

Použití antikoncepce začíná od prvního dne menstruace. Tak doporučuje pokyny pro použití. Je obzvláště důležité dodržovat doporučení, když užíváte tablety poprvé. Je nutné, aby nedošlo k selhání menstruačního cyklu a tělo je snazší a rychlejší přizpůsobeno synteticky hormonům.

Rada! Pokud žena dříve obdržela další perorální antikoncepci, použití "Jessa" může být spuštěno bez přestávky.

To dosáhne maximální bezpečnosti. Podobný obrázek s mini-zemře. Pokud žena používá injekce, recepce "Jess" začíná den, kdy by měla být provedena nová injekce.

Aby se minimalizoval pravděpodobnost nepříjemných pocitů po užívání tabletu, je opilý večer před spaním. Takže pravděpodobný pocit nevolnosti a bolesti břicha bude neviditelný.

Co dělat, když jsem vynechal pilulku Jes

Pokyny pro použití obsahuje jasné informace, jak jednat při projetí 1 tablety "jes". Pokud se od požadovaného příjmu uplynulo méně než 12 hodin, tablet je poprvé opilá a další dávka hormonu je odebírána podle schématu, jako dříve.

Pokud interval bez tablety přesáhl 12 hodin, nová dávka je opilá do obvyklého času, ale příštích 7 dnů používají bariérovou antikoncepci. Informace z pokynů: Nelze projít více než 1 tabletu - je plná poruchou v menstruačním cyklu a silným poklesem antikoncepčního účinku.

Jes: recenze a návod k použití

Kolik můžete pít Jess bez přestávky

Studie, které byly provedeny výrobcem farmaceutické společnosti, které "Jess" může trvat několik let v řadě bez přestávky a poškození zdraví. Reprodukční funkce a plný provoz vaječníků není narušen a obnoven 2-3 cykly.

Ve světové výzkumné praxi však existují informace, že dlouhodobé užívání hormonálního KOC zvyšuje riziko vzniku onkologických procesů mléčných žláz a vaječníků. Pokud žena nemá žádné nemoci, která podléhají korekci antikoncepce, bezpečné období jeho žádosti by mělo být od 5 do 8 let.

Jak přestat užívat DJES

Plánované ukončení použití Kok "Jessa" by se mělo shodovat s využitím poslední pilulky blistru. Tak označuje instrukce:

  1. Dále se vyskytuje menstruační krvácení jako reakce na zrušení hormonu.
  2. Dále začíná přizpůsobit reprodukční systém na nový režim bez syntetických hormonů.
  3. Pokud žena trpí vedlejší účinky z antikoncepce, jeho použití je okamžitě zastaveno.

V tomto případě mluví o intoleranci komponent, takový kontraindikace je v pokynech.

Vedlejší účinky jes

Frekvence vedlejších účinků závisí na věku ženy, přítomnosti současní onemocnění a individuální tolerance estrogenu. Pokyny pro použití označuje následující vedlejší účinky z příjmu "jes":

  • Bolest hlavy, závratě, migréna;
  • Deprese, změna nálady;
  • ztráta nebo oslabení libido;
  • Thromboembolie;
  • napětí a bolest v mléčných žlázách;
  • Bloompace mezi měsíční;
  • porušení funkce jater;
  • kopřivka;
  • Crohnova nemoc;
  • Nádory mléčných žláz a jater.

Pokud žena plánuje dlouhodobou hospitalizaci s léčebnou terapií, která sníží pravděpodobnost posílení vedlejších účinků, "Jess" zrušit včas.

Jes: recenze a návod k použití

Alergie do Jes

Taková postranní, jako alergie na "Jess" se schází zřídka. Obvykle reagují na recepci ženských tablet s přecitlivělostí a špatnou tolerancí estrogenu. Alergie se projevuje vyrážkou na těle nebo kopřivce, která rychle prochází po vypouštění léčiva, jak je uvedeno v pokynech.

Předávkovat

V případě vysoké dávky léčiva, vzhled nevolnosti, zvracení, bolesti břicha. Také pravděpodobně vzhled originálního krvácení z sexuálního traktu. Při předávkování pokyny pro použití doporučuje konzultovat s lékařem.

Zvláštní pokyny a opatření

Žena, po dlouhou dobu s použitím "Jessa", by měla probíhat každoroční zkoušku na gynekologa. Pokyny pro použití neindikuje přímou závislost mezi COC tablety a rakovinou prsu, čípku a játry. U těchto žen však tyto nemoci byly diagnostikovány více.

Zvláštních pokynů k pokynům je třeba poznamenat, že je nemožné používat COC v adolescenci před nástupem pravidelného stabilního měsíčního. Po nástupu menopauzy je použití "Jessa" kontraindikováno. Pokud má žena problémy v práci slinivky břišní, může příjmu antikoncepce "jes" vést k vývoji pankreatitidy.

Důležité! Pokud žena měla zvracení po užívání tabletu, antikoncepční efekt prudce klesá.

Pokyny pro použití varuje od příjmu tablet, pokud existují dvě zpoždění v menstruaci nebo jejich úplné nepřítomnosti. V tomto případě existuje možnost těhotenství. Je-li na pozadí léku, je tu silná závratě, bolest za hrudní kosti a dalšími známkami tromboembolismu potřebují naléhavou konzultaci s lékařem.

Léčivá interakce

Přijímací tablety podle pokynů se provádějí odděleně od léčby jinými léky. Interval by měl být nejméně 2 hodiny. Ochrana těhotenství Při užívání tablet se snižuje léčbu lékům z epilepsie, některých antibiotik a prostředků obsahující mladinu sv. Jana. Vyloučit negativní reakci z interakce léčiva, musíte informovat lékaře o použití "jes".

Jess a antibiotika

Podle pokynů se kombinovaná perorální antikoncepce používá odděleně od antibiotik řady penicillinů a tetracyklinu. Při léčbě dat s antibiotiky je možné snížit ochrannou funkci KOK. Pokud je antibiotikální brát v dopoledních a večerních hodinách, "Jess" na oběd.

Jes: recenze a návod k použití

Jess a alkohol

Přímý vztah mezi KOK a alkoholem není detekován. V případě spotřeby velké dávky alkoholu však přijímací tablety posunuty po dobu 2-3 hodin. Snižte negativní zatížení na játrech a ledvinách.

Těhotenství a laktace

Pokyny pro použití Poznámky, že pokud je podezření na těhotenství, recepce tablet se zastaví. Během kojení jsou prášky také zakázány, protože metabolity ethinylestradiolu a chrospirenonu pronikají do mateřského mléka a převedeny na dítě.

Podmínky skladování

Pokyny pro použití doporučuje ukládat tablety v původním obalu, v prostorných podmínkách při teplotě, která není vyšší než 30 ° C. Doba použitelnosti léku je 5 let.

Jes Cena v lékárnách

Tablety lze zakoupit v lékárně v kartonu 1 nebo 3 puchýře. V každém blistru 28 tablet: 24 aktivní a 4 prázdné s efektem placeba. Náklady na "Jess" se liší od 990 do 1030 rublů.

Jes

Analogům "Jessa" ve složení a levnější v hodnotě zahrnují:

  • "Dimia";
  • "Diana 35";
  • "Yarina";
  • "Midyidian";
  • "Lindinet 20".

Různé léky výrobcem a náklady. Většina balíčků obsahuje pouze aktivní tablety.

Jes: recenze a návod k použití

Dimia nebo Jess: Co je lepší

Oba léky obsahují ethinyl estradiol a chompirenon. Podle návodu je dávka aktivního komponent stejná. Jediný rozdíl je, že DIMIA neobsahuje laktózu jako excipient, a to je důležité pro osoby s intolerancí laktózy. Kromě toho jsou náklady na "dimia" pod téměř dvakrát. Můžete se také dozvědět o minusech a kladech obou drog z osobní zkušenosti po doporučení lékaře.

Jess nebo Diana 35: Co je lepší

"Diana 35" je dalším analogem "jes", ale s vyšší dávkou ethinyl estradiolu. Takový lék je předepsán pacientům, kteří již mají děti s redukovanou výrobou elastrogenu. Mladí a aktivní ženy se hodí "Jess", protože je považován za jeden z nejnižších. Po tomto COC se vaječníky rychle obnovují svou práci a tělo je připraveno pro koncepci a nástrojů plodu.

Jess nebo Lindinet 20: Co je lepší

Obou léčiv ve složení analogu progesteronu. V prvním případě se jedná o sousedství, ve druhé - Gested. Dávkování těchto látek, také jiné. Volba proto lékař založí na hormonálním stavu ženy. Pokud je hormonální pozadí normální - používá se "Jess".

Jes: recenze a návod k použití

Jess nebo Yarina: Co je lepší

Srovnání "Yarina" a "Jess" začíná s kompozicí. Jedná se o dva přesné analogové podle složek, rozdíl je pouze v mírně větší dávce ethinylestradiolu v Yarinu. Oba léky mají identické indikace pro použití. Balíčky obsahují aktivní tablety a placebo, které nelze provádět. Kob je dobře přenesen a má spoustu pozitivní zpětné vazby.

Jak jít z Yariny do Jessa

Pokud přijímání "Yarina" způsobilo výrazné vedlejší účinky, doktor může doporučit přepínání na "jes" s menší dávkou ethinylestradiolu. Přechod se provádí v každodenním cyklu, s výjimkou přestávky. Režim příjmu Identtic.

Závěr

Pokyny "Jess" pro použití jasně a jasně vysvětluje všechny nuance recepce drog. Podrobně se odráží informace o přechodu z jiné antikoncepce, možných vedlejších účinků. Dokonce i po konzultaci by lékař pečlivě přečetl vložku, aby jasně pochopil všechny nuance recepce a včas informovat gynekologa o změnách v pohotovosti.

Recenze Contraceptive Jes pilulky

Recenze lékařů o výhodách a minusech "Jess" více charakterizují lék jako pozitivní. Gynekologové považují za to nejlepší pro první příjem kombinovaných antikoncepce. Tablety jsou dobře přeneseny pacientům různého věku, mají minimálně vedlejší účinky a jsou vhodné pro dlouhodobé použití.

Recenze Jes Dívky 20 let

Martynova Olga Iosifovna, 22 let, g. Moskva
Vzal jsem COC téměř 2 roky pouze pro antikoncepci. Tolerance byla dobrá, žádné vedlejší účinky necítily, gynekologická onemocnění neměla a nemají nyní po zrušení. Poté, co se svatba rozhodla, že nebude tahat s dítětem, protože manžel je starší než 10 let. Otěhotněla za 2 měsíce, jakmile se cyklus zotavil. V budoucnu budu používat pouze "Jess" - spolehlivý lék, který mi dokonale vyhovuje.
Nikitina Svetlana Ivanovna, 20 let, g. Petrohrad
Jmenoval jsem na mě lékaře, abych se zbavil hrozné akné na obličeji. Krém se obecně nehodil účinek nuly. Již do konce prvního balení a obličeje a vlasy se dramaticky změnily. Pryč akné, tlustost, vlasy přestaly vypadnout. Doktor doporučil 3 kurzy Kok, bude trvat, i když se bojím, že po zrušení se vrátí. Antikoncepční účinek příliš na výšku.

Recenze Jess žen po 30 letech

Sinosa Tamara Petrovna, 34 let, g. Tyumen
Vědomě se přestěhoval do "Jessa" po Yarině, i když doktor doporučil druhý lék, protože je vhodnější pro porod a ženy po 35 letech. První měsíc adaptace nebyl příliš: žaludek byl nakreslen, hrudník křičí, zdá se, že i v objemu se zvýšil. Pak bylo všechno v pořádku. Po dobu 3 let beru přísně jako označení pokyny pro použití. Žiju naprosto klidně a nemám škubnutí o zpoždění 1-2 dnů - vše je pod kontrolou.
Karaban Lyudmila Sergeevna, 33 let, g. Samara
Také vzal "Jess" po dobu 2 let, všechno bylo v pořádku, dokud jsem nebyl zrušen - rozhodl jsem se s manželem na druhém dítěti. Takže po zrušení cyklu 4 měsíců bylo nerovnoměrné, zpoždění tekutin bylo plstěno a nevrátá chuť k jídlu byl dokonce získán 4 kg. S úkolem antikoncepce se tablety dobře vyrovnávají, ale vedlejší účinky probíhají.

Recenze Jess žen po 40 letech

SMIRNOVA IRINA SERGEEVNA, 42 let, G. Moskva
"Jess" ovlivňuje váhu - v recenzích žen na tabletu Přečtěte si tyto informace. Nepotvrzujte. Více než rok, COC - ani otoky, ani zvýšení tělesné hmotnosti. Vidím jen pozitivní - vlasy nespadají ven, období jsou mnohem snazší projít, a ztráta krve je malá, pro mě je to důležité, protože v minulosti byl v minulosti anémii deficientní. Doktor doporučil přijmout COC na menopauzu, a pak zrušit. A zkontrolovat, že neřekne nic nechynout nic.
Stepanova Tatiana Maryanovna, 44 let, g. Moskva
Téměř 8 let přijímám "Jess". Doktor a pokyny použití argumentují, že tablety jsou vhodné pro dlouhodobou recepci. Moje tělo je pro ně zvyklé, dobře přizpůsobené, takže si vezmu na Klimaks. Dcera také pije tyto pilulky po dobu 2 let a nestěžoval si o vedlejší účinky. Německý výrobce může být důvěryhodný, jeho kvalita je na úrovni.