Odkud začíná věk dospívajících věku

Každý zná takovou věc jako "přechodný věk", ale málokdo má příležitost přesně říci, co je to, co je charakterizováno. A co je nejdůležitější, většina obav rodičů, kolik let začíná tento věk?

Konkrétně, čísla nejsou možná, protože každé dítě má začátek adolescence závisí na individuálních vlastnostech: Někdo má změny v těle v 11, od ostatních v 14 let a počet let není vždy považováno za hlavní znamení přechodné období.

Mnoho rodičů děsí okamžik, kdy dítě přichází do dospívajícího věku, protože stereotypy vytvářejí v vědomí pouze negativní obraz tohoto období. Hádky, skandály a chování dítěte - to vše děsí dospělé. Pokud se však dozvíte, jak správně zvládnout takové dítě, riziko konfliktu bude minimální. Každý teenager je v tomto období nesmírně naštvaný, potřebuje maximální podporu odvrátit pozornost od nepříjemných situací.

Začátek dospívajícího období

Dospívání se nazývá změny, a to jak ve fyziologickém, tak emocionálním plánu, jinými slovy, dítě se stává teenagerem. Hlavní čas v tomto období je puberty. Začátek přechodného věku závisí na genetické predispozici, životnímu stylu dítěte.

Změny v těle mohou začít za 9 let a v 15 letech. Doba trvání období je stanovena individuálně, a pokud někdo byl omezen na 2-3 roky, pak druhý přechodný věk někdy trvá až 7 let.

Teenageři jsou obvyklé volat dívky od 10 do 15 let, chlapci od 11 do 17 let. Polsko Zrání v samice se vyskytuje dříve a pokračuje v krátké době.

Publikační období

Nezaměňují "přechodný věk" s "puberty periodu". Poslední koncept je jedním z jejich fází, které dítě přechází v procesu zrání.

Celkem se rozlišují tři stupně:

  1. Preumbrate období - Příprava těla se vyskytuje rychlé změny.
  2. Období tahání - tvorba sekundárních genitálních znaků by mělo začít.
  3. Postpastální období - konečná fáze dospívání.

V různých zemích je počátek přechodného období určeno jeho vlastním způsobem, je ovlivněna lokalita, náboženství a místní tradice. Na jihu jsou například teenageři považováni za 10, a v jiných státech konec tohoto období přichází za 19 let.

Vlastnosti adolescence u chlapců

Ve věku 11-13 let, chlapci mění hlas hlasu v souvislosti s růstem hlasových vazů a vývojem trnitých svalů a chrupavky. Hlas Grubetu. Tento proces trvá dva roky. Velikost varlat a penisu. První štětina začíná na obličeji. V průběhu času se vlasy na nohách stanou tvarohem, vegetace je pozorována podpaží a v tříslech. Růst vlasů trvá až do konce dospívání.

Prsa začíná růst, objeví se svalstvo, širší ramena se stávají širší. V té době je nedobrovolná ejakulace, zatímco chlapec spí, takzvané znečištění: to je považováno za normální.

Důležité období přechodného věku u chlapců je považováno za věk od 14 do 18 let, kdy začíná rychlá formování sexuálních funkcí. V této době probíhá v těle, protože to, co má mladý muž ostrou změnu nálady, často se chová agresivně vůči rodičům a přátelům. Každá událost v tomto období je vnímána obzvláště akutní. Zejména silné nepohodlí pro mladého muže bolí sexuální přitažlivost.

Vlastnosti adolescence u dívek

Dospívající věk dívek pochází z 10 let, ale existují ti, kteří dodržují názor, že toto období může začít v 8.

První věc je rozšířit kosti pánve, boky a hýždě se stávají zaoblené. Z tohoto důvodu se zvyšuje tělesná hmotnost. Tento proces může trvat po přechodném období a končí 22 let. Nedaleký kruh bobtnat a stává se výraznějším.

Stejně jako chlapci, vegetace se objeví na pubis a v podpaží, ale dívky to není tak silné. Zvýšení velikosti mléčných žláz.

První menstruace se může vyskytnout jak v 11-12 letech a později - na 14-16. Poprvé se menstruační cyklus nerozlišuje stabilitou, ale o rok později se měsíčně nastane pravidelně, v určitých 21-35 dní. Růst vlasů pod myší a na pubis pokračuje. Nedostatek sekundárních sexuálních značek ve věku 13 let nebo menstruace ve věku 16 let je důvodem návštěvy lékaře.

Psychologické problémy

Přechodný věkPřežívající přechodný věk, dítě se stává teenagerem, ale ne dospělý. Je si dobře vědom toho, že jeho tělo a tělo se mění, protože vznikají protichůdné emoce. Dospívající období ukazuje, že už není dítě, a to je normální, ale vytváří strach před změnami v těle, zejména děti zažívají omezení, pokud přechodný věk přišel dřívější než jejich přátelé.

Změny v těle teenager se snaží skrýt pod oblečením, což je v trendu mládeže, vybírá takové věci, které odvrátí veškeré pozornost. Jeho dospívající chování se přizpůsobuje tomu, jak se jeho starší soudruzi chovají, a tak se s nimi identifikují. Během tohoto období potřebuje vše nejlepší, stejně jako všechny módní mládeže.

Zároveň teenager se sotva snaží prosadit, ukazovat, že nebyl horší než ostatní, a v některých talentech překonává vrstevníky. Často teenager začne soutěžit nejen s přáteli, ale také s rodiči. Ztráta mu nevyhovuje, ale selhání, které se nestanou tak často způsobí těžkou bolest, která způsobí hlubokou depresi, neochotu komunikovat nebo podrážděnosti a nechtěnou agresi.

Externí změny přinášejí dlouhou zkušenost s množstvím zkušeností: Všechno ho obává, z nerovnoměrně rostoucích štětin na obličeji až po nadbytečné, ve svém vlastním názoru, váha. Ty části těla, které nepodléhaly změnám, Teen stále začínají kritizovat. Uši nebo nos se zdají být směšné k němu příliš velké nebo malé. Mnoho zkušeností chlapců je často založeno na skutečnosti, že jsou stále tenké, ale tělo se natáhlo.

Sexy tělo atraktivita stará adolescenty ne méně než zbytek. Veškerou pozornost během tohoto období, oni vztyčí až do jejich kůže krásné, zda parametry ideálu odpovídají parametrům. Tyto problémy jsou vnímány obzvláště akutní kvůli skutečnosti, že zájem o opačném pohlaví začíná růst, teenager se snaží v každém případě milovat svou první lásku.

To vše se stává příčinou konfliktů s rodinou nebo vrstevníky, neurózy. V dívkách v tomto období se anorexie často vyvíjí kvůli dietě. Často se nespokojenost s vlastním vzhledem stala příčinou sebevraždy.

Během tohoto období, jakákoli přesná poznámka způsobuje dospívající duševní bolest, zejména pokud se jedná o jeho vzhled. V důsledku toho se začíná cítit chybný a vadný.

Ticho není vždy znamení, že teenager není ovlivněn tím, co vypadá, takže rodiče se doporučují podporovat své dítě a neumožňují mu žít s komplexy.

Problémy začínají rodiči, kteří stále vnímají teenagera jako dítě a nedovolují mu učinit vážná řešení. Mnoho dětí během tohoto období přeji nezávislost a uznání. Například adolescenti začínají napodobovat dospělé, často přicházejí do sporů, aby bránili své zájmy, vycházejí z toho, co nevědí. Ale navzdory tomu nejsou stále připraveni nést odpovědnost za to, co udělali, a ne vždy si uvědomují, že celkem existují důsledky: mnoho rychlých aktů přinášejí velkým problémům.

Hernifest přechodný věk prochází dívkám. Oni brzy začínají vnímat sebe jako dospělí, mají touhu prokázat svou nezávislost, navzdory nedostatku příležitostí. Díky tomu jsou dívky nuceny požádat o pomoc rodičům, kteří poškozují svou pýchu. To je nejčastější příčinou vnitřního konfliktu v dívkách během zrání.

Nízké sebevědomí

Stejně jako dívky, mladí muži jsou potřební k prokázání všem, že jsou již dospělí. To je způsobeno pocitem zvýšení fyzické síly a začátkem sexuální aktivity. Potřeba sebevědomování znemožňuje udržet klid a rozhodování. Během tohoto období je charakter teenagera obtížně kontrolovat.

Nízké sebeúcty a pocit, že nikdo nedělá svým problémům, učil teenagera na hlubokou depresi. Statistiky ukazují, že každý desetinový teenager, přeživší přechodný věk, přemýšlí o sebevraždě. Psychologické problémy přinášejí utrpení mladých mužů i dívek. Pocity shody, osamělost jsou nebezpečná pro teenagera. Podle údajů získaných během studie mezi dospívajícími, každé čtvrté sto znepokojující vážnou depresi. Pokud nebudete podniknout kroky, stav teenagera zhoršuje: jeho myšlení a změny chování, riziko, že se mu bolí.

Jak se rodí, jejichž děti zažívají přechodný věk?

Během tohoto období, rodiče s ním musejí mluvit a vysvětlit, že změny v orgánu dočasně. Bude chybou říct teenagera, že jeho problémy jsou směšné, ne-vážné, čím více je nemožné posmívat. Rodiče by měli poslouchat slova dítěte, poradit a pomoci na cestě k správnému rozhodnutí. Čtení zápisy a použití síly nebude vést k ničemu: teenager bude uzavřen nebo agresivní.

Přátelská rodina zřídka čelí problémům, když dítě začne vyrůstat a přežije přechodné období. Rodiče se snadno podaří pomáhat při překonávání problémů. Například vynikající výstup z krizové situace je koníček. Odborníci vám poradí, abyste poslali dítě do jakékoli sekce, kde může rozvíjet jeho talent.

Kromě klinické deprese je nebezpečí závislosti na drogách. Drogy se snaží za deset let a často se tento problém týká prosperujících rodin. Důvodem je, že adolescenti jsou snadno inspirováni a užívají drogy poprvé pouze ze zvědavosti. Aby nedošlo k tomu, rodiče musí mít důvěryhodnou konverzaci s dítětem a vysvětlit mu, že drogová závislost je těžká nemoc, která nebude zřídka končí smrtelným výsledkem.

Nedostatek chuti k jídlu

Pokud teenager stále připojen k drogám, následující znaky toto oznamuje:

  • Ostrý pokles akademického výkonu ve škole.
  • Nedostatek zájmu v hobby.
  • Nedostatek chuti k jídlu.
  • Věci a peníze zmizí z domu.
  • Agresivní chování, nepředvídatelnost.
  • Porozumění.
  • Teenager začne ležet po celou dobu, ve svém chování nevidí nic zvláštního.

V takové situaci potřebujete pomoc příslušného specialisty: Teenager by měl být zaznamenán na recepci na narkol a psychologa. Nedoporučuje se ho nadávat a ukázat agresi, aby mu pomohla, je důležité se dozvědět důvod, pro který přidal k drogám a pomáhal při léčbě závislosti.

Rodiče musí následovat dítě, aby nezmeškali přechodné období, takže budou mít čas změnit své chování ve vztahu k dítěti v čase, neuvádějí jeho psychiku a umožňují teenagerovi obávat tentokrát v klidnější atmosféře. Každé dítě má svůj vlastní začátek přechodného věku a ne vždy se shoduje s každým, ale z čeho začíná věk dospívajících věku, s teenagerem není méně problémů. Během tohoto období je nutná podpora a rada, a dřívější rodiče se zaujímají péči o své děti, tím snadnější toto období bude.