5 Ženské tipy pro ženy starší 50 let

5 Ženské tipy pro ženy starší 50 let

Co se změnilo?

V období menopauzy je žena mnohem jednodušší a rychle získává váhu, protože svalová hmota začíná postupně nahrazena tukovou tkání. Důvodem je snížení rychlosti metabolismu (metabolismu), v důsledku toho je přebytek sacharidů a tuku ze stravy nevyhnutelně uložen do mastné tkaniny.

Hormonální změny mohou vyvolat vznik řady nových pocitů a příznaků (Strach z tepla, Noční pocení, bolesti hlavy a t.e), stejně jako zvýšení rizika srdečních onemocnění a zvýšení krevního tlaku.

Snížení hladiny estrogenu v krvi během vyvrcholení zvyšuje riziko Osteoporóza - onemocnění, která snadno vede k zlomeninám kostí.

Plus, snížení kyselosti žaludeční šťávy snižuje míru absorpce celého objemu nezbytných živin z potravin.

Vzhledem k tomu, že všechny výše uvedené skutečnosti je zřejmé, že po 50 letech by žena měla být obzvláště opatrná o jeho výživu. Hlavním cílem takové "stravy" udržuje normální hmotnost a udržuje zdraví vašeho srdce a kostí.

Tip 1: Více Vitamin B12

Vitamin B12 je velmi důležitý pro zdraví našeho nervového systému. Bez tohoto vitaminu je normální tvorba DNA nemožné, a tedy restaurování poškozených buněk. Normálně se vitamín B12 uvolňuje z potravy pod vlivem kyselé žaludeční šťávy, ale s věkem, naše žaludeční šťáva není tak kyselá, což ztěžuje absorbování vitaminu B12.

Snažte se jíst více nízkotučných odrůd ryb a masa. Pokud dodržujete přísnou veganskou stravu, začněte užívat vitamínové přísady.

Tip 2: Méně soli, více vláken

S věkem se zvyšuje riziko arteriální hypertenze. Vysoký tlak zvyšuje riziko srdečního záchvatu, mrtvice, srdečního selhání a dokonce i náhlé smrti.

Aby se snížilo riziko arteriální hypertenze a její důsledky, měli byste vytvořit, kolik je možné snížit spotřebu soli, stejně jako zbavit se nadbytečné hmotnosti.

Lékaři doporučují konzumovat ne více než 1,5 g (1500 mg) soli, což je přibližně polovina lžičky. Upozorňujeme, že největší množství jsou obsaženy v hotových výrobcích, jako jsou čipy, konzervy připravené pokrmy, mražená jídla a t.D. Snažte se vařit jídlo, abyste mohli ovládat množství soli, kterou jíte denně.

Vlákno je důležitou součástí napájecího zdroje, který zlepšuje trávení a také umožňuje rychlejší nasycení, což znamená, že je méně. Velké množství vláken je obsaženo v Bran, mandle, zelený hrášek, celozrnný chléb, hnědá rýže, zelí. Také vlákno lze považovat za tablety.

Tip 3: Žádná aditiva železa

Většina žen ve věku 50 let již vstoupila do období menopauzy, a proto již neotevře krev jednou měsíčně. Vzhledem k tomu, že měsíční přestane, potřeba těla v žlázu se sníží na 8 mg za den (pokud menopauza ještě nepřichází, denní potřeba železa je 18 mg).

Pokud užíváte multivitaminové přísady, zkontrolujte jejich složení - neměly obsahovat železo. Vše, co potřebujete, potřebujete nyní s jídlem, a přebytek tohoto prvku v těle může mít destruktivní účinek na játra, srdce a jiné orgány.

Od nynějška mohou být vitamínové doplňky s železem užívány pouze v případě potřeby a pouze jmenováním lékaře.

Tip 4: Více vápníku a vitamín D

Zdraví vašich kostí by nemělo jít na pozadí. Je nepravděpodobné, že chcete neočekávaně dostat zlomeninu, a takové riziko se významně zvyšuje u žen starších 50 let.

Pokud jste již dorazili menopauzu a nepřijímáte náhradní hormonální terapie, Pak musíte obdržet 1500 mg vápníku za den. O tom, jak jíst právo, aby se nestala obětí osteoporózy, přečtěte si v článku Jak se vyhnout osteoporóze.

Tip 5: Středomořská strava

Studium obyvatel lidí s nejvyšším procentem dlouhých jater (lidé starší 100 let), vědci si všimli, že mnozí z nich žili v zemích Středozemního moře a dodržovali tzv. Středomořskou stravu. Středomořská strava zároveň není jistá přísná výuka výkonu, ale spíše sada principů výživy a vztahů k tradičním potravinám.

Britský časopis zveřejnil studii, která uvedla, že středomořská strava významně snižuje riziko kardiovaskulárních a onkologických onemocnění a také přispívá k dlouhému životě.

Z hlediska výživy je obtížné pojmenovat takovou zdravou výživu, protože zahrnuje jak mastné odrůdy masa (vepřové, jehněčí, hovězí maso), a červené víno, a někdy velké množství koření, ale nicméně všechny tyto produkty jsou vyvážené a nejsou často používány nebo v malých množstvích.

Hlavními složkami středomořské stravy jsou: olivy a olivový olej, čerstvé ovoce a zelenina, mořské plody, maso, celozrnná kaše, celozrnný chléb, ořechy, rýže, pasta (těstoviny).

Nemusíte žít na břehu Středozemního moře k jídlu jako dlouhé játra těchto míst. Téměř některý z uvedených produktů lze zakoupit v nejbližším supermarketu.