Dieta po odstranění dělohy

Provozní zásah ve formě odstraňování dělohy (hysterektomie) je považován za jeden z nejsložitějších postupů. Provádí se v případech, kdy zbytek léčebných metod nepřináší požadovaný výsledek. Žena v období obnovy po operaci je velmi důležitá pro pečlivě následovat jejich zdraví. To platí i pro dietu. Napájení po odstranění dělohy by mělo být zaměřeno na podporu imunity ženy a naplnit nedostatek užitečných látek v jeho těle.

Potraviny po operaci

Dieta, která je přiřazena po odstranění dělohy, musí zabránit dehydrataci. To znamená, že takový stav eliminuje, ne méně než 2 litry tekutiny denně by mělo být opilé. Tento objem zahrnuje polévky, stejně jako bylinné čaje a šťávy, které mohou být zředěny. Výživa na samém počátku redukčního stupně, po operaci by měla být polokapalá nebo kapalina - to jsou obiloviny a polévky. Poté, co zhasne asi dva týdny po operaci, můžete vstoupit do potravin, které mají pevnou konzistenci.

Všechna vařená jídla musí být unshamed (pokud pro pacienta je příliš dlouhá, můžete mírně uspokojit). Takový zákaz je vzhledem k tomu, že když je slaná síla přestavba po odstranění dělohy, může se objeví edém a zpoždění tekutiny v těle. Kromě toho by potraviny neměly být ostré a tuky.

Ve stejné době, všechny potřebné stopové prvky a vitamíny by měly být přijaty v těle pacienta po přeneseném provozu pro odstranění dělohy. Porce během snídaně, oběd a večeře by neměly být velké. Dieta po hysterektomii může zahrnovat až 6 jídel. Napájení by mělo být tak, aby mohlo plně obnovit intestinální provoz.

Po provedené operaci se mohou rozptýlit riziko, že švy se mohou rozptýlit. Proto by dieta v takové době neměla zahrnovat produkty, které mohou vyvolat vzhled meteorismu nebo zácpy.

Mezi ně patří čokoláda, pšeničný moučný chléb, káva, všechny pečivo, stejně jako silný čaj. Zvýšený kalorický obsah příjmu potravy v pooperačním období se provádí postupně. Je třeba provést, aby žaludek provozované ženy bylo schopno přizpůsobit se novému státu a začal pracovat normálně.

Pokud jde o tepelné zpracování, jídlo pro takovou dietu je žádoucí vařit nebo vařit pro pár. Co přesně musí být v takové době poradit lékaře v lékařské instituci. Dieta musí být jemná. Jinak může nesprávná výživa způsobit komplikace.

Vzhledem k tomu, že odstranění dělohy často znamená velké ztráty krve, může pacient pustit úroveň hemoglobinu. Proto by měly být v pooperační výživě zahrnuta šťáva granátová jablka, sušička a pohanka. Pomůže žena, aby se zabránilo anémii.

Jídlo v časném zotavení

Je velmi důležité, aby takové jídlo během stravy v pooperační době byla respektována do čtyř měsíců. Pak se můžete vrátit do obvyklého menu. Během prvních tří dnů je nutné aplikovat dietu, která zahrnuje mléko, omelety pro pár, vejce, vařený nemocný a rostlinný olej (v malém množství).

Kromě toho pacient po hysterektomii může být kapalné zrně na mléce nebo vodě, třel polévky s sliznicemi (mléčné mléčné nebo na krupice), vejce z bobulí nebo ovoce, bohaté a šťávy zamračený čaj a džus. Je třeba si pamatovat, že mléko může být pouze pacienti, kteří nemají meteorismus po hysterektomii.

Po prvních třech dnech mohou být v dietě přidány ryby nebo maso. Mohou být zahrnuty do stravy zeleniny, která byla svařena na pár a třel. Pokud jde o cukr a sůl, je nejlepší minimalizovat jejich číslo v období po provedení dlouhodobého provozu.

Minerální a vitamínové komplexy mohou být považovány za další zdroje živin. Všechna vařená jídla musí být teplá. Napájení v této fázi se skládá z několika jídel s intervalem 3 hodin mezi nimi.

Power v době pozdního oživení

V pozdním pooperačním období můžete jít do jiné stravy.

  • Jídlo by mělo být plné a mají normální kalorii. Zcela vyloučeny ostré a mastné výrobky, stejně jako ty, které jsou vážně štěpeny. Je třeba mít na paměti, že denní menu by se mělo postupně rozšířit. Ve stejné době by měl být pacient následován tím, jak jeho organismus reaguje na pooperační výživu. Pokud existuje nadýmání nebo meteorismus, znamená to, že některé produkty by měly eliminovat ze stravy.
  • Aby byla síla ženy po operaci ve formě hysterektomie zcela obnovena, dieta by měla být plná. Jeho kalorický obsah by měl být nejméně 2850 kcal. Pokud jde o zbývající látky, měly by být v následujícím objemu: tuk není menší než 95 g, sacharidy nejsou menší než 350 g a protein alespoň 85 g. Nemělo by být příliš větší kalorienity, protože je plná sadou.
  • Ve stravě Po odstranění dělohy musí být ryba, stejně jako maso. Je možné zahrnout fermentované mléko a mléčné výrobky (pokud neznamená, že vzhled poruchy židle a meteorismu), nádobí na základě zátěže (to může být jak kaše, tak polévky).

Pacient Po odstranění dělohy musí být minimalizován a lepší, obecně eliminovat použití výrobků z jeho stravy, která zahrnuje umělé příchutě, barviva a další přísady. Zákaz je také uložen na koření, ostré koření a sladkosti ve velkém objemu.