10 Známky zkušebního testosteronu u mužů

Testosteron je produkován žlázami ze zástupců obou pohlaví, ale v mnohem větší koncentraci je obsažena v organismu mužů.

U mužů, hormon poskytuje sexuální vývoj, tvorbu těla na mužském typu s převahu svalové hmoty a silných kostí. Sexuální chování a schopnost porodu závisí na obsahu účinné látky.

S věkem, množství testosteronu klesá. Ale hormonální selhání může dojít v každém věku z objektivních důvodů. Dlouhodobý pokles koncentrace testosteronu způsobuje porušení funkčnosti těla a je charakterizováno množstvím symptomů

Dívej se Příčiny redukce testosteronu

jeden. Snížení libido

Testosteron - hlavní mužský hormon, který způsobuje sexuální přitažlivost. Žádná touha po intimní blízkosti reprodukčního věku - charakteristické znamení hormonálního selhání.

2. erektilní dysfunkce

Kromě sexuální přitažlivosti, testosteron poskytuje úspěch a údržbu erekce. Účinná látka stimuluje receptory v mozku, které produkují oxid dusík. Kombinace této látky s testosteronem je hlavním stavem plné erekce.

Nízký testosteron je jedním z mnoha důvodů pro sexlesskost, takže při výběru taktika léčby Doktor provádí komplexní zkoušku Identifikovat současné nemoci a patologické podmínky.

Také jiné zdravotní problémy mohou ovlivnit dysfunkci. Možný seznam nemocí nebo životního stylu:

  • diabetes;
  • Problémy s štítnou žlázou;
  • vysoký krevní tlak;
  • Vysoký obsah cholesterolu;
  • kouření;
  • konzumace alkoholu;
  • Deprese;
  • úzkost;
  • stres;
  • Fobie nebo strach.

3. Malé množství spermie

Jeden z funkcí testosteronu - výroba semenné tekutiny, která zajišťuje mobilitu spermií. Muži s nízkou hladinou účinné látky, malý ejakulát vyniká.

čtyři. Plešatý po 30 letech

Časná ztráta vlasů častěji jeden z dědičných faktorů.

S nízkým testosteronem po 30-35 letech mohou muži pozorovat vypadávání vlasů na hlavě.

Pět. Svalová ztráta

Dobře tvarované svaly - charakteristické znamení mužského organismu. Zástupci silného pohlaví je snazší získat vynikající fyzickou formu a udržovat normální tělesnou hmotnost s normálním obsahem testosteronu. Nedostatek látky okamžitě odráží ve vzhledu člověka.

6. Snížení kostní hmoty

Testosteron podporuje tvorbu silných kostí. Osteoporóza ve větším rozsahu ženy trpí. Nízká úroveň látky pro ně - normou, a když se věk změní, stává se ještě méně. To vysvětluje četné onemocnění kostních systémů, zranění žen. U mužů se sníženou hladinou testosteronu, tenké křehké kosti zvyšují riziko poškození pohybového aparátu.

7. Zvyšte počet tukových tkání

Obezita, depozice tuků na bocích, zvýšení mizrencí u mužů je spojeno s poklesem koncentrace testosteronu. Jeho nízký obsah je kompenzován zvýšením stupně estrogenu, což vede ke změnám v ženském typu.

osm. Chronická únava

V případě, kdy je snížení výkonnosti pozorováno s dostatečným počtem nočního spánku, je energetický potenciál rychle sušen, problémy se vyskytují problémy, je nutné zkontrolovat úroveň testosteronu.

devět. Noční noční porucha

Proti pozadí poklesu hlavního mužského hormonu se nespavost rozvíjí. Současně, reaktivní léčebná léčba nedává pozitivní výsledky. Jak se zhoršuje kvalita nočního spánku Koncentrace testosteronu se snižuje ještě více.

10. Změny nálady

Testosteron ovlivňuje emocionální stav, inteligenci. Muži s nízkou úrovní této látky trpí depresí, nedostatkem pozornosti, často podrážděné.

Úroveň testosteronu u mužů

Muži na dlouhou dobu necítí změny související s věkem, které jsou doprovázeny poklesem testosteronu. Na rozdíl od žen, změna v hormonálním pozadí se v nich vyskytuje mnohem pomalejší. Vzhled jednoho nebo více symptomů u mladých mužů, pojmenovaný výše - vážný důvod apelovat na lékaře. Specialista provede průzkum, odhalit příčinu státních porušování a předepisuje léčbu.

Přečtěte si článek v angličtině