Ženský orgasmus: mýty a realita

Ženský orgasmus: mýty a realita

Co je orgasmus?

Orgasmus je pocit intenzivního fyzického potěšení a relaxace, který je často doprovázen rytmickými řezy svalů vagíny.

Orgasmus může dojít v důsledku pohlavního styku, masturbace, mazlení, nebo dokonce ve snu.

Různé ženy popisují tento pocit různými způsoby a dokonce i na stejné ženě mohou být orgasmy odlišné v pevnosti, trvání a čas potřebné k dosažení píku potěšení.

Je to pravda, že ..

To není pravda. Některé ženy pravidelně zažívají orgasmus v důsledku sexu nebo masturbace a ani o tom neví. Ta věc je, že orgasmus může mít různé "tváře". Někdy je to opravdu pocit silné potěšení, a někdy jen pocit relaxace, po kterém žena už nechce pokračovat ve pohlavním styku nebo masturbace. Orgasm se tedy může zůstat bez povšimnutí.

Ne, to není pravda. Podle statistik, pouze 30% žen pravidelně zažívá orgasmus během pohlavního styku. Dalších 30% žen může dostat orgasmus během pohlavního styku, ale pouze kvůli další stimulaci (například stimulace klitorisu ručně). Zbytek žen nikdy nezažijí orgasmus během klasického pohlavního styku, ale může dosáhnout vrcholu potěšení kvůli orálnímu sexu, stimulaci klitorisu ruky, masturbace a t.D.

Nepovažujte se za nižší, pokud zadáte nejnovější skupinu žen. Orgasmus zůstává orgasmus, bez ohledu na to, jak bylo dosaženo.

V současné době se sexologové a psychiatristé dospěli k závěru, že velmi pojetí "frigidity" je mýtem, který nemá žádný vztah k realitě. Máte-li problémy s dosažením orgasmu, ale zároveň existuje sexuální přitažlivost, pak neexistuje žádná řeč o žádné "frigidity".

Pokud je kromě obtíží s orgasmem pokles libida (nemáte sexuální přitažlivost), kořen problému může ležet v nedostatku komunikace mezi vámi a vaším partnerem, v nedostatku romance a intimity ve vztazích, ve strachu z vážného vztahu, nebo dokonce v hormonálních poruchách léky, které přijímáte a t.D.

Specialisté jsou přesvědčeni, že některý z těchto problémů lze vyřešit, přijímat do své podstaty. Proto nestojí za to, aby se křížový "frigidita" - to není nic víc než lékařský mýtus, který prošel ve vzdálené minulosti.

Orgasmus, to je určitě příjemné dokončení pohlavního styku, ale většina žen si může vychutnat intimní život bez dosažení orgasmu pokaždé pohlavní styk.

Když dostanu svůj první orgasmus?

Mnoho dívek, které právě začalo vést sexuální život, se obávají, že nedostávají orgasmus.

Ve skutečnosti, ženy, na rozdíl od mužů, naučit se "naučit se" dosáhnout vrcholu sexuálního potěšení. Podle výzkumu, většina mladých žen dostane svůj první orgasmus jen několik měsíců po Začátek sexuálního života.

Jak brzy bude žena zažít svůj první orgasmus závisí na souboru faktorů: Vztahy v páru, důvěra v partnera, která má intimní nastavení, připravenost partnera experimentovat a t.D. Žádné vzácné případy, kdy ženy zažívají svůj první orgasmus po 35-40 letech.

Co je anorgazmia?

Anorgazmia je porucha sexuální funkce, která je charakterizována neschopností dosáhnout orgasmu. Podle některých studií trpí touto poruchou až 10% žen.

Existuje několik odrůd společnosti Anorgasmia:

  • Primární anorgazmia: Žena nikdy nezažila orgasmus ve svém životě (dokonce během masturbace).

  • Sekundární anorgazmia: Žena dříve zažila orgasmus, ale nedávno ztratila tuto schopnost.

Proč nemám žádný orgasmus?

Nejčastější příčiny nedostatku orgasmu (Anorgasmia) u žen jsou:

  • Problémy v páru: Žádné vzájemné porozumění, strach se zdá být nezkušený v posteli, omezení partnera nebo nedůvěru, nedostatku komunikace a t.D.
  • Nedostatek vhodného místa pro intimní život (sex ve vchodu, na ulici, kdy může pár kdykoliv chytit a t.D.)
  • Psychologické problémy: pocit viny spojené s sexuálním životem, kulturním nebo náboženským tlakem, strachem z těhotenství nebo sexuálně přenosných onemocnění, úzkosti, deprese, stresujícího stavu spojeného s určitou fází života a t.D.
  • Zánětlivá onemocnění genitálií způsobuje Bolest a nepohodlí během pohlavního styku. Další příznaky zánětu je: Alokace z pochvy, Nepříjemný zápach, svědění v oblasti genitálních orgánů, bolest v dolní části břicha, bolest během močení a t.D. Pro identifikaci zánětu genitálních orgánů musí být předán stěr na flóru A v některých případech projít Uzi Malé pánevní orgány, Projděte testy pro skryté infekce a t.D.
  • Recepce antikoncepční tablety Může také vést ke snížení sexuální přitažlivosti a ztrátě schopnosti přijímat orgasmus. Jakékoliv ústní antikoncepce může způsobit takový účinek na nejčastější problémy v sexu hlášené ženy, kteří jsou v pořádku s kosmetickým (anti-androgenním) účinkem: Jes, Yarina, Midiane, Diana-35, Chloe a další. Pokud na pozadí přijetí antikoncepčních pilulek máte problémy s dosažením orgasmu, konzultujte se svým lékařem o možnosti změny tablet do jiných.
  • Recepce některých léků: antidepresiva, antihistaminika (od alergií) a léky používané při léčbě arteriální hypertenze mohou narušit schopnost ženy zažít orgasmus.
  • Přeneseno v minulém provozu na orgánech malé pánve: Odstranění dělohy, Carizement děložního čípku ve spojení s Rakovina děložního hrdla a t.D.
  • Narození dítěte: snížení sexuální přitažlivosti a nedostatek orgasmu není v prvních týdnech neobvyklé, měsíce nebo roky po porodu. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Sex po porodu.
  • Věk: s urážlivostí Menopauza (Climax) Mnoho žen si všimne poklesu libida a ztráta schopnosti přijímat orgasmus. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Sexy život a vrchol.

Toto není úplný seznam možných příčin nedostatku orgasmu. Určete příčinu tohoto problému ve vaší situaci bude moci specializovat (gynekolog, psycholog, sexolog).

Jak se naučit dostat orgasmus?

Způsob léčení anorgasmie závisí na příčině absence orgasmu. Odborníci zpravidla uplatní integrovaný přístup sestávající ze změn životního stylu, psychoterapie a léčby drog. Následující tipy mohou být užitečné, pokud máte potíže s dosahováním orgasmu:

Najít vhodné intimní nastavení

Tato rada je nejvíce relevantní pro mladé lidi, kteří ještě nemají žádné vlastní bydlení. Extrémní sex na veřejných místech nebo v bytě rodičů, když se mohou vrátit domů z minut do minuty, to není nejlepší způsob, jak se naučit, jak přijímat orgasmus.

Odložit sex, dokud si nejste jisti, že vám nikdo nebude ublížit.

Postarat se o antikoncepci

Pokud je během sexu, vaše hlava obsadila myšlenkou, že partner "se podařilo vytáhnout čas," pak bude relaxace a orgasmus jednoduše ponechat.

Přerušený sexuální akt není žádoucí, pokud ještě nejste připraveni mít děti. Použití kondomy nebo Ostatní metody ochrany těhotenstvím, takže během sexu nemyslí na možné důsledky jejich nedbalosti.

Naučte se pochopit vaše tělo

Tajemství dosažení sexuálního potěšení je pochopit, jaký druh mazlení může excite. Nejlepší způsob, jak se seznámit s vašimi erogenními zónami, je masturbace. Masturbace Pomůže pochopit, stimulace toho, co body přináší největší radost. Sdílejte tyto informace se svým partnerem, abyste pochopili, jak dodat orgasmus.

Posílit stimulaci erogenních bodů

Již jsme zmínili, že pouze 30% žen je schopno získat orgasmus od sexuálního zákona. Všechny ostatní ženy k dosažení orgasmu vyžadují další stimulaci erogenních zón (nejčastěji, klitoris). Vyberte si takové představy, ve kterých dochází k nepřímé stimulaci klitorisu (například jezdec držení těla). Pokud jste si vybrali pozice, na které není klitoris ovlivněno, požádejte svého partnera, aby stimuloval ruku (nebo to udělal sám).

Můžete také použít vibrátor k posílení intenzity sexuální stimulace.

Během sexu nemyslete o orgasmu, ale zkuste si vychutnat sám proces

Nadměrná koncentrace pozornosti na orgasmus vám může zabránit relaxaci, a nakonec dosáhnout vrcholu potěšení, bude nemožné.

Naučte se těšit nejintimnější blízkost, od těla vašeho partnera, z vašeho těla. Vaše dočasná neschopnost dosáhnout orgasmu by nemělo být překážkou zdravého intimního života.

Komunikovat s partnerem během sexu

Zeptejte se svého muže k tahu, kam chcete změnit pozici, pokud chcete a t.D. Muži nevědí, jak číst myšlenky, ale vždy připraveny pomoci svému partnerovi dosáhnout orgasmu. Postel není místem, kde musíte být plachý a tichý, doufat, že partner pochopí všechno bez slov.

Pokud během sexu dělal člověk něco, co vám dal potěšení, určitě mu to řeknu. Nejen pro vás, ale také váš partner se musí naučit pochopit vaše tělo.

Fantazírovat

Během sexu, přemýšlejte o něčem, co vás vzrušuje. Představte si sami sebe a svého partnera v nějaké situaci, že jste viděli v erotickém filmu, nebo kdo sami přišli.

Můžete sdílet své fantazie s partnerem a možná, zkusit hrát hraní her.

Použijte maziva

Nedostatek přírodní mazání může způsobit bolest a pálení během styku. Pokud zažijete nepříjemné pocity během pohlaví, použijte umělé mazivo, které lze zakoupit v lékárně nebo sexu.

Naučte se přestěhovat ze stavu silného vzrušení k orgasmu

Pokud jste během sexu cítil, že orgasmus je již blízký, startovat střídavě snížit a uvolnit svaly pánevního dna (jako v Cvičení Kegel). Obvykle tento trik pomáhá "provozovat" orgasmus.

Ejakulace není konec sexuálního zákona

Silný vzrušení přichází na ženu, když má člověk ejakulace.

Pro mnoho párů je ejakulace partnerů signálem až do konce pohlavního styku, ale neměli byste ztratit příležitost získat orgasmus.

Zeptejte se svého partnera, aby pokračoval ve stimulaci erogenních zón, a to navzdory skutečnosti, že už "přišel z dálky". Některé ženy jsou plaché, aby se zeptali na takové, ale většina mužů bude ráda tuto nabídku a bude se snažit udělat pěkný partner. Nebojte se zdát egoist nebo pneumatika svého muže. Naopak, dáte mu šanci dát vám potěšení.

Zjistěte si příčinu bolesti během sexu

Pokud jste během sexu bolestivé, ujistěte se, že se poraďte se svým gynekologem. Bolest během sexu není normální. Tento příznak může indikovat různá onemocnění, která nejsou nepravděpodobné, že by se neuskutečnila bez lékařské péče.

Pokud nic nepomůže ..

Důvodem nedostatku orgasmu může ležet hluboko ve vašem podvědomí. Někdy se můžete s tímto problémem vypořádat pouze sexolog nebo psychoterapeut.

Obraťte se na specialistu, pokud vám výše uvedené tipy nepomohlo.