Masturbace: je to v pořádku?

Masturbace: Je to v pořádku?

Co je masturbace

Masturbace je nezávislá stimulace genitálních orgánů a erotických zón pro dosažení sexuální spokojenosti nebo orgasmu. Během masturbace, dívky a ženy obvykle stimulují klitoris a / nebo prsa, ale někdy mohou být použity sexy hračky (například dildo, nebo dildo) ke stimulaci vagina a děložního čípku.

Kdo masturbuje?

Skoro všichni. Podle hlasování vedených ve Spojených státech, 89% dívek nebo žen pravidelně masturbuje. Tato statistika se neliší od statistik jakékoli země, včetně toho, ve kterém žijete.

Masturbace je zpravidla první sexuální zážitek, že dívka dostane do svého života.

Masturbuje může osamělé dívky nebo ženy, stejně jako ti, kteří jsou v současné době ve vztahu. Mnoho lidí (a kluků a dívek) pokračují v masturbovat, i když jsou spokojeni se svým sexuálním životem a jejich partnerem / partnerem.

Kolik let začíná masturbovat?

První pokusy o sebeuspokojení se mohou objevit v dítěti dalších 2-3 roky. V tomto věku mohou chlapci a dívky začít vysoké genitálie. Je normální, že dívky se zabývají masturbacím od 5-6 let. Současně, některé dívky a dívky objevují masturbace v 8-9 letech nebo později. To vše je normální.

Proč lidé masturbují?

Masturbace umožňuje člověku ztratit sexuální napětí, relaxovat, užívat si. Některé sexologové (lékaři, kteří se zabývají sexuálním problémem), doporučují praktikovat masturbaci ženám, kteří nemohou dosáhnout orgasmu se svým partnerem. Masturbace nám pomáhá lépe se naučit vaše tělo, pochopit, co se vám líbí v budoucnosti s vaším sexuálním partnerem. Na našich stránkách se nachází samostatný článek věnovaný tomuto tématu: ženský orgasmus: mýty a realita.

Masturbuje normálně normálně?

Několik dalších letů před rokem, masturbace byla považována za odchylku od normy, znamení mentální retardace nebo sexuálních zvratí. Je možné, že vaši rodiče mají stejný názor na masturbaci, protože když byli ve svém věku, jejich rodiče s nimi mluvili o nebezpečích masturbace (nebo neovlivní toto téma vůbec).

V současné době je masturbace zvažována vědou jako zcela normální, zdravý, fyziologický akt. Masturbace je neškodná, bezpečná, nezpůsobuje vedlejší účinky a zlepšuje náladu a celkové zdraví.

Masturbace lze považovat za odchylku pouze tehdy, pokud osoba masturbuje na veřejných místech, nebo pokud touha masturbovat vznikne neustále a zabraňuje člověku v každodenním životě.

Mýty o masturbaci

Můžete také slyšet, že masturbace je nebezpečná pro zdraví a může způsobit slepotu, mentální zaostalost, a že pouze pervistty masturbovat. Samozřejmě to není. Jedná se o mýty narozené strachem a hanbou, které se vznáší kolem masturbace.

Je možné otěhotnět během masturbace?

To je vyloučeno. Můžete otěhotnět pouze v případě, že spermie mladého muže dostal do VaGina. Jiné způsoby, jak otěhotnět neexistuje.

Jak často můžete masturbovat?

"Normální" frekvence masturbace je individuální pro každou osobu: Pro někoho normálně masturbuje několikrát denně, pro někoho jednou týdně nebo měsíc, a někdo necítí potřebu masturbace. Všechny tyto státy jsou naprosto normální.

Jak často masturbuje, nezáleží na tom. Abnormální může být považován pouze za podmínky, kdy neustále zažijete potřebu sebe-spokojenosti a zabraňuje vám v každodenním životě.

Masturbace přínosem

Masturbace je užitečná, protože:

  • Je to bezpečnější než pohlaví: masturbace nevede k těhotenství a nemůžete nakazit s pohlavním onemocněním během masturbace.
  • To vám umožní odstranit sexuální napětí, zejména pokud nemáte sexuální partner nebo ještě nejste připraveni Začněte genderový život.
  • Pomáhá vám lépe znát své tělo, které vám jistě pomůže a váš sexuální partner v budoucnu.
  • Masturbace lze považovat za součást léčby v nepřítomnosti orgasmu.
  • Pomáhá relaxovat a usnout, kdybyste měli těžký den.
  • Masturbace přispívá k vyhození endorfinů, což zlepšuje náladu a zvyšuje sebeúctu.

Masturbace, hanba a pocity viny

Bohužel, ve většině moderních rodin, sexu a masturbace jsou zakázané téma a rodiče se vyhnou takovým rozhovorem se svými dětmi. A to se nestane z toho, co vaše máma nebo táta nechtějí, abyste věděli o sexu. Vaši rodiče najednou nedostali žádnou sexuální vzdělávání: nemají internet, a sexuální knihy byly pečlivě skryty před očima dětí. Hlavním důvodem, proč rodiče nemohou mluvit se svými dětmi o sexu, je, že oni sami o tom víy málo a často se nemohou stát dobrými poradci.

Proto většina dětí a dospívajících, masturbuje, cítí pocit hanby a viny, intuitivně si uvědomit, že tato okupace nebude schválena dospělými.

Pokud také zažijete pocit viny o masturbaci, pak si pamatujte častěji, že je to zcela normální a většina lidí po celém světě masturbuje, stejně jako vy.

Bezpečné masturbace pravidel

Masturbace není škodlivé pro zdraví, ale existuje několik tipů, které vám pomohou vyhnout se některým problémům:

  • Před masturbací. Špinavé ruce můžete udělat infekci a provokovat zánět genitálií.
  • Pokud chcete uložit panenství, Snažte se nepít v pochvě žádné objekty.
  • Pokud používáte pro masturbace pomocných předmětů (Sexy Toys), pak se ujistěte, že jsou čisté.
  • Po masturbaci Spíše Nebo využít ubrousků pro intimní hygienu pro čištění genitálií z mazání.

Masturbace a výlet do gynekologa

Často se ptám na otázku, zda gynekolog může pochopit, co masturbujete. Odpověď je: gynekolog může předpokládat, že se zabýváte masturbací založeným na skutečnosti, že většina dívek opravdu masturbuje. Ale během inspekce na židli, gynekolog nevidí známky masturbace (protože prostě neexistují).

Pokud nebudete žít sex, ale během masturbace poškozených panenských splas, pak si gynekolog může všimnout. Nebojte se přiznat lékaře v tom, co masturbujete (pokud je to potřeba). Masturbuje je normální, a lékař o vás nebude myslet špatně.