Alergie na kondomy: příčiny, symptomy, řešení problému

Latex a kondomyAlergie nebo alergická reakce je zvýšená citlivost živého organismu k jednomu nebo jiným látkám, které mohou způsobit bolestivý nebo nepříjemný stav jednotlivých částí těla.

Může být alergický na kondomy?

Jak víte, Konomie je jednou z nejoblíbenějších metod antikoncepce od nežádoucího těhotenství a sexuálních onemocnění. Omezte se v sexuálních požitcích, několik lidí se odváží, což je důvod, proč kondom výrobci s přihlédnutím k momentu: jsou vyrobeny kondomy z různých materiálů.

Muži nepoužívají kondomy během pohlavního styku, odkazující na alergie. Ne všechny ženy jim věří říkat, ale faktem je, že 4-6% všech dospělých má alergie na latexu.

Co přesně je alergická reakce v těle?

Většina kondomů je vyrobena z takového materiálu jako latexu. Latex má přirozený původ: extrahuje se z pryže stromů Geventu.

  • Latex, hlavní složka kondomu, sestává z jejich proteinů, minerálů, fosfolipidů a sacharidů. Na těchto složkách je organismus reakci.
  • Spermicid tuk může také způsobit negativní reakci tělesa (nonoxynol).
  • Gel-mazivo může zahrnovat aromatické látky, barviva, negativně ovlivňující osobu.

Po prvním kontaktu s "stimulem", naše tělo začíná vyrábět imunoglobuliny, takže alergie symptomy nelze si všimnout. Ale na následujícím kontaktu se histamin již začíná vyrábět, provokovat vzhled symptomů.

Příčiny "nelíbí" kondomům

Existují dva hlavní důvody, které způsobují zvýšenou citlivost na gumové výrobky:

  • Dědičnost (někdo z příbuzných by mohl trpět potravou formou alergií).
  • Vývoj alergií na pozadí již existujících senzibilizací pro prach, vlnu, potraviny.

Některé potravinářské výrobky (brambory, banán, švestka, lískový ořech, jahoda, pšenice, meloun a třešeň) na stádiu trávení obsahují proteiny podobné gumy (latexu). Máte-li alergie na některou z těchto produktů, může být "nelíbí" a latexu.

Příznaky latexu alergie

Vyrážka na náručíAlergický na kondom se může projevit nejen na genitálii, ale také v klidu. Z hlavních příznaků negativní reakce těla se rozlišují následující body:

  • Svědění a pálení v sexu
  • Kožní vyrážka (ne nutně v oblasti genitálií)
  • Nosní přetížení, rýma
  • Ozubení, zarudnutí a svědění očí
  • Možný kašel, obtížné dýchání s těžkou formou alergií

Vlastnosti mužské alergické reakce na kondom

Alergie na kondom u mužů se může projevit přetečením krve v krevních cévách genitálních orgánů, jako výsledek - otok a zarudnutí.

Bílé zvýraznění, otok extrémního masa, červené tečky na hlavě hlavy mohou také svědčit o alergiích.

Vlastnosti alergické reakce žen na kondomy

Alergická reakce u žen nejčastěji prochází ve formě zarudnutí a outfáračů na genitáliích.

Drush a dysbakterióza mohou sloužit také jako další příznak.

Důležité! Symptomy alergií pro kondomy se objevují po pohlavním styku nebo s konstantním použitím gumových antikoncepce.

Co dělat, pokud jste alergičtí na kondomy?

Především je nutné pochopit, která složka způsobuje negativní odezvu těla. Pro to provádíme následující experimenty:

jeden. Změníme latexové kondomy na polyuretanu, z polyisoprenu, ze syntetické pryskyřice AT-10 (vynalezeno speciálně pro alergie). Latexová senzibilizace - častější příčinou onemocnění, spíše než mazivo, takže změna hlavního materiálu - je prvním krokem. S nevhodným, polyuretanové Preski se může zdát nepohodlné: Nesnažte se podobné balíčku, necítím takhle. Používáme je 2-3krát pro větší spolehlivost. Pokud neexistuje žádná reakce - "bingo!", Pokud je - pokračujte.

Alergie na byt2. Četli jsme kompozici kondomu a hledáme typ maziva: vodní, silikon, spermicidal (je častý stimul), s obsahem anestetika. Esence je nahradit kondomy na ostatní, s obsahem jiných mazání. Silikonová nebo monopropylenová glykolová maziva nezpůsobují podráždění. Také můžete provádět následující experiment: Opláchnutí hrubého kusu gázy s mazivem, který používáte, použijte gázu na vnitřní straně předloktí (část nejvíce delikátní pokožky) a interbate. Po 2-3 hodinách odstraňujeme obvaz, podívejte se na reakci pokožky a proveďte příslušné závěry. Místo gázy můžete také použít kus kondomu.

3. Často se stane, když jsou příznaky alergií zaměňovány s přítomností genitálních onemocnění. Je nutné konzultovat odborník.

čtyři. Těhotné ženy Vzhledem k restrukturalizaci hormonálního pozadí může kondom dodávat dočasné nepříjemnosti, které nejsou alergické.

Hypoalergenní kondomy

Kondomy bez latexu

Jak je uvedeno výše, existují kondomy určené speciálně pro alergii. Místo latexu, tyto kondomové údaje využívají polyuretan, polyisopren, syntetické pryskyřice.

· Pasante Unique (kondomy ze syntetické pryskyřice AT-10)

· Pasante Sensiva (polyuretan)

· Pasante ženský kondom (dámské antikoncepce z polyuretanu)

· Životní styl non-latex (polyisopren)

· Životní styl Skyn ​​(polyisopren) t

· Durex Avanti Ultima (Polyisopren)

· Durex avanti non-latex (polyisopene)

· Durex skutečný pocit (syntetický latex)

· Skyn ​​Intenzivní pocit (polyisopene)

· Skyn ​​Elite (Polyisopren)

· Vizit nano-tech (polyuretan)

· Sagami originální 002 (polyuretan)

· Sagami originální 002 rychlý (polyuretan)

Tyto antikoncepce nezpůsobují podráždění a jiné negativní reakce organismu, jsou vyrobeny z trvanlivých materiálů.

Většina z těchto kondomů se obvykle nenachází v lékárně, takže sexuální obchody a online obchody vám pomohou.

Pokud jde o maziva: gelová maziva, která se aplikují na povrch kondomu, vztažují na silikonu nebo monopropylenglykolu, nezpůsobují alergické reakce.

Je možné vyléčit alergie?

Bohužel, dnes se zbavit alergií o 100% nebude fungovat, ale můžeme příznaky oslabovat a reakci těla pomocí následujících metod:

  • Antihistamin (antialergenní pilulky)
  • Lázně s přidáním léčivých bylin (heřmánek a lovec) v teplé vodě jsou ideální pro mytí genitálií. Tráva slouží jako protizánětlivé činidlo, zmírnit zarudnutí.
  • Kování kyselinou boritou nebo furaklinem.

Prevence alergických reakcí

Prevence alergie je maximální odebrání z AMEMERGEN: To může být hledání jiných kondomů nebo přechod na jiné antikoncepce (svíčky, antikoncepce). Mějte na paměti, že pouze kondom je schopen chránit vás před sexuálně přenosným onemocněním, takže použití jiných antikoncepce je přípustné pouze jedním, osvědčeným sexuálním partnerem.

Snažte se používat levné kondomy, s nízkou kvalitou latexu a mazání.