Co je anexfálie a `bethide back`?

Co je ancentsePhaliya a "fort spin"?

Defekty nervové trubky

V prvním týdnu po pojetí, když žena nemůže ještě podezření těhotenství, další dítě je již položeno kořenem nervového systému. Zpočátku má celý nervový systém budoucího dítěte vzhled trubice, takže lékaři jsou často nazýváni její nervózní trubice, a některé anomálie nervového systému (jako je anonfálie a spinální rozdělení) - defekty nervových trubek.

Pokud v této rané fázi vývoje, nepříznivé faktory ovlivňují ovoce, zvyšuje riziko ancefálie, štěpení páteře a dalších anomálií nervového systému.

Anediefalia

ANEDIEPHALIA je extrémně vážná anomálie pro vývoj nervového systému, ve kterém je dítě zaostalednuto nebo je zde větší část mozku a cerebellum. Tento stav není s životem kompatibilní.

Děti s anonenzfálií, zpravidla zemřou ve fázi intrauterinního vývoje nebo během porodu. Extrémně vzácné takové děti se narodí naživu a zemřou v prvních několika hodinách nebo dnech po narození.

Ancefalia se nachází v každé 1000 těhotné ženě, ale díky tomu, že nejčastěji zemře plod před dodáním, frekvence narození dětí s ancepcalia asi 1,2 za 10 tisíc narozených.

Spinální rozdělení (Bifid Spin)

Vácečná záda - to je více "světla" anomálie pro vývoj nervového systému, zpravidla, spiknuty životem a vytvrditelným.

Obvykle se mícha osoby nachází v kostním kanálu tvořeném obratlem. Pro ochranu míchy z poškození je bezpečně pokryta kostními tkaninami. Když se páteř štěpí na jednom ze svých vrcholů, obratle zcela nezakrývá míchu, a buď tvrdý mozkový plášť nebo samotný mozek může být smíchán skrz otvor v míchy. Častěji přes vadu, páteřní šňůra potažená pevným mozkovým pláštěm.

Bifid spin je potenciálně léčivý onemocnění. Bezprostředně po narození dítěte s touto nemocí je poslán do operace, během kterých se chirurgové eliminují defekt páteře.

Další vývoj dítěte závisí na závažnosti rozdělení spinálu, stejně jako umístění vady. Je třeba poznamenat, že snížení defektu se nachází, tím lépe výsledek onemocnění pro dítě a vyšší šanci na jeho úplné zotavení. Některé děti mají spine štěpení v kombinaci s mentálním zpožděním. Existuje také riziko komplikací z motorového systému: Některé děti pro pohyb budou muset používat berle nebo invalidní vozík.

Příčiny vad nervových trubek

Dítě s anonenzfálií, spinální štěpení nebo jiné defekty nervové trubky se může narodit v jakékoli rodině, i když jste a váš manžel jsou zcela zdraví, a nikdy nebyli takoví nemoci v rodině. Existují však některé rizikové faktory, které zvyšují pravděpodobnost těchto anomálií z budoucnosti dítěte:

  • Nevýhoda Kyselina listová. Kyselina listová je velmi důležitá a nezbytná vitamín pro každou ženu, která plánuje těhotenství nebo už vystavuje dítě. Je to tento vitamin, který je několikrát zkracuje riziko narození dítěte s defekty nervózní trubky.
  • Cukrovar, který byl v ženě před těhotenstvím, nebo gestační diabetes (který se objeví již během těhotenství).
  • Zvýšená tělesná teplota v časném těhotenství způsobené nachlazeními, návštěvou sauny a t.D. Těhotné ženy by se měly vyhnout přehřátí a zvyšování tělesné teploty.
  • Anomálie vývoje nervového systému v předchozích dětech.
  • Příjem některých léčiv během těhotenství (metotrexát, kyselina valproová atd.)

Jak zabránit anoConfalius a rozdělení páteře na budoucím dítěti?

Na rozdíl od Downův syndrom a Edwards Syndrom, Ve kterém nemůžete snížit riziko narození pacienta dítěte, anedsephaliya a back back úspěšně zabránit:

  • Všechny ženy plánující těhotenství by měly začít přijímat kyselinu listovou 1-3 měsíce před těhotenstvím. Těhotné ženy potřebují pít kyselinu listovou až 12 týdnů těhotenství.
  • Pokud trpíte diabetes mellitus typu 1, musíte zejména pečlivě sledovat hladiny glukózy v krvi. Přiměřená léčba diabetu během těhotenství snižuje riziko rozvojových anomálií pro budoucí dítě.
  • Nepoužívejte OT Druhý trimester screening. Nikdo není pojištěn od narození dítěte s anomálií vývoje nervového systému. Screening druhého trimestru (konkrétně měření úrovně AFP v krvi) pomáhá identifikovat tyto vady před narozením dítěte.