Předčasné porod: léčba a predikce pro dítě

Předčasné porod: léčba a predikce pro dítě

Léčba s předčasným narozením

Léčba předčasných rodů závisí na souboru faktorů: termín těhotenství, stavu a údajné síly plodu, příčinou předčasné rody, údaje infekcí na infekci, zda se voda přesuví a t.D.

V závislosti na situaci lze doporučit jeden (nebo několik) jejich následujících léčebných metod:

  • Režim postele

Režim postele ne vždy pomáhá přemístit předčasné narození, v některých situacích lékaři doporučují těhotnou snížit jakoukoliv fyzickou aktivitu na minimum.

Režim postele během těhotenství může být doporučeno pro příklady-cervikální selhání (když krk začíná předčasně odhalit), krvácení, více těhotenství, stejně jako v přítomnosti příznaků předčasného porodu.

Režim postele přispívá k nejlepšímu přílivu krve do dělohy a tím, na plod, který urychluje zvýšení hmotnosti v budoucím dítěti (a hmotnost novorozence v předčasném porodu hraje velmi důležitou roli). Kromě toho, s výjimkou cvičení, těhotné zpochybňuje mechanické zatížení děložního čípku.

  • Uklidňující a terapeutický spánek

Emocionální stres je jedním z možných příčin předčasných porodů, takže v některých případech pro prevenci a prevenci předčasných rodů jsou sedativy předepsány nebo dokonce spící pilulky.

  • Tokolytická terapie

Léky, které snižují tón dělohy a eliminují jeho zkratky (kontrakce), lze jmenovat, pokud je potvrzena diagnóza předčasného porodu, a lékaři musí vyhrát čas, aby se zabránilo komplikací předčasného narození z plodu.

Léky, jako je magnézie (síran hořečnatý), indomethacin, nifedipin, ginipral, atd. široce používán při léčbě předčasné práce. Tyto léky nesnižují pravděpodobnost předčasného porodu, ale často pomáhají odložit porod po dobu několika dní nebo týdnů.

  • Příprava lehkého ovoce

Protože lehké ovoce dozrávají pouze v posledních týdnech těhotenství (do 38-39 týden) V předčasných dětích jsou velmi často pozorovány problémy s dýcháním. Aby se snížila riziko takových komplikací, těhotná žena předepisovala lék, který urychluje zrání světla plodu. Tento přípravek patří do skupiny kortikosteroidů: poskytuje účinek již v prvních 24 hodinách po úvodu a je také zcela bezpečný pro plod pro budoucí matku.

Je-li díky tobolické terapii (viz. Předchozí bod) Narození se podařilo odložit déle než den, pak je jmenována re-dávka kortikosteroidů, což zvyšuje šance na plod v případě předčasného narození v následujících dnech.

  • Prevence infekčních komplikací (antibiotika)

S předčasným narozením je velmi důležité chránit budoucí dítě z infekcí, které pro něj mohou být smrtící.

Antibiotika mohou být doporučena zabránit infekčním komplikacím budoucí matky. To je obzvláště důležité, pokud těhotná žena už se přestěhovala.

  • Švy na čípku a pesary

V některých případech snížit riziko předčasné rodky, lékaři mohou doporučit používat švy na čípku nebo instalovat pesary. Tato opatření směřuje k mechanickému "posílení" děložního čípku, které by v teorii měly zabránit jejímu předčasnému zveřejnění. Údaje o studiu účinnosti těchto opatření je však protichůdná, v souvislosti s mnoha odborníky preferují další metody léčby v hrozbě předčasného narození.

Jak nastane předčasný porod?

Bohužel stále neexistují účinné metody pro léčbu předčasných porodů, které by zajistily těhotenství 39-40 týdnů. Všechny aktuálně známé léčebné metody umožňují odložit předčasné narození nejlépe o 2-7 dní, což je také důležité, protože dává čas, aby se čas připravil světelný plod pro bezprostřední narození.

Jaké jsou funkce předčasného narození? Narození, které začaly dopředu, mohou projít stejným způsobem jako Včasný přirozený porod, Těhotná by však měla být připravena na následující body:

  • Pokud předčasné narození začalo v období méně 34 týdnů, Pak je vysoká pravděpodobnost, že ovoce je v Taza předvídání (hlavu vzhůru). V této situaci lékaři dávají přednost produkci Cesarean sekce, Jak se vyhýbá některým nebezpečným komplikacím.
  • Zpravidla jsou předčasné narození rychlejší, protože plod má malou velikost, což znamená, že se může narodit před úplným otevřením děložního čípku.
  • S největší pravděpodobností, ihned po narození, dítě bude v rukou neonatologů - lékaři specializující se na práci s novorozence, včetně předčasného novorozence. Pravděpodobnost je velmi vysoká, že vaše dítě bude držet první dny (týdny a možná měsíce) v jednotce resuscitace a intenzivní péče pro předčasné novorozence.

Jaká je prognóza pro děti narozené předčasně?

Čím menší je termín těhotenství, který se narodil dítětem, tím větší je prognóza:

  • Děti se narodily včas 28 týdnů Těhotenství patří do skupiny Extrémně předčasný. Zpravidla, hmotnost takových novorozenců nepřesahuje 1000 gr, jejich plíce nejsou připraveny na vlastní dýchání, takže speciální přístroje pro ně dýchá jako první. Bohužel riziko komplikací v této skupině dětí je poměrně vysoká: s předčasným narozením 24 týdnů a dříve přežije méně než 40% dětí, s předčasným narozením 25, 26 a 27 týden - od 70 do 80% dětí a s předčasným narozením ve věku 28 let - asi 90% dětí.
  • Děti narozené včas 28-32 týdnů Těhotenství patří do skupiny mírně předčasně. Jejich váha se pohybuje od 1000 - 1800 gramů a mají dostatek šancí na přežití. Vzhledem k tomu, že lehké dítě ještě nezralé na toto termíny, novorozenec může vyžadovat pomoc dýchacího přístroje. S předčasným narozením na 29, 30, 31 a 32 těhotenství týdně je pravděpodobnost, že dítě přežije, pohybuje se od 92 do 95%.
  • Děti narozené v čase 32-33 týdnů Těhotenství, zpravidla, mít hmotnost v rozsahu 1300-2200 gr, a mají vysoké šance na přežití. S předčasným porodem přežívá 95-98% novorozenců 32 a 33 týdnů těhotenství.
  • Pozdní předčasné narození. Děti narozené včas 34-36 týdnů Zpravidla těhotenství mají váhu od roku 2000 do 2500 gr a patří do skupiny předčasné s nejvyššími šancí na přežití. S předčasným narozením pro 34, 35 a 36 týdnů těhotenství, více než 98% novorozenců přežívá.

Mladí rodiče mohou být velmi těžké pro skutečnost, že jejich dítě je nuceno bojovat o život z prvních dnů. Měli byste však být silný. Díky úrovni vývoje moderní medicíny má vaše dítě nejvyšší šance na přežití v historii lidstva, takže byste měli věřit lékaři, kteří dělají všechno možné pro svého novorozence.