Kdy a jak aplikovat sprej epigen během menstruace

Menstruační výtok snižuje účinnost mnoha léků. Aby se zabránilo neúspěšné nebo neúplné léčbě, je nutné zjistit, kdy je sprej Epigen povolen při menstruaci, a když je lepší opustit terapii před koncem krvácení.

Vlastnosti léku

Účinná látka intimity epigenu akci aktivovaná glycyrrhizinová kyselina. Komponenta má takovou akci na těle:

  1. Stimulace imunity.
  2. Eliminace ohnisky zánětu.
  3. Bojové viriny.
  4. Zlepšení regenerace buněk.
  5. Boj nepříjemné pocity (svědění, vypalování).

Komplexní dopad sprejů této série pomáhá co nejrychleji řešit problém s virovými onemocněními, předcházet recidivu v budoucnosti.

Indikace pro použití

Lékaři předepisují epigen:

  • v člověku papilomaviru;
  • s jednoduchými herpesem prvního a druhého typu;
  • S lisp;
  • v přítomnosti cytomegalovirů;
  • pro prevenci virových infekcí;
  • s vulvivaginate (nespecifické, kandidální);
  • s bakteriální vaginózou;
  • S svědění, spalování, suchost a další nepohodlí genitálních orgánů.

Bezpečnost prostředků je podpořena skutečností, že není zakázáno používat během těhotenství a během laktace. Ale léčba menstruací je určena individuálně.

Co říká instrukce

Informace z dávkové vložky a údaje z webu nezakazují aplikaci Epigen Intim Fond během menstruačního výboje. Tento přístup je způsoben skutečností, že lék je předepsán pro různé viry a doba léčby podle schématu může spadnout na měsíční krvácení.

Gynekologové stále poradí svým pacientům, aby studovali svůj cyklus předem. Poté může odborník provést průběh léčby, který skončí až do odmítnutí endometria.

Vlastnosti léčby

Řešení o tom, zda je možné během menstruace použít sprej Epigen, lékař trvá. Je-li příležitost, doporučuje se odložit terapii obnovením postupu po dokončení menstruace.

To se provádí v následujících případech:

  1. Cervikální erozi. Gynekologové předepisují ženy s různou dobu léčby - od jednoho dne do dvou týdnů (existují výjimky). Denní dávka je 2 nebo 3 použití.
  2. Gardnerellóza, vulvovaginit. V případě bakteriální vaginózy a současného zánětu vulvy a vaginy (kandidální a nespecifický typ). Počet žádostí - od tří do čtyř. Doba trvání kurzu nepřesahuje 10 dní. Proto je možné provádět léčbu menstruace, obnoveno znovu po menstruaci stejným způsobem.

Kontraindikace

Odmítnout drogovou epigen potřebu:

  • se zvýšenou citlivostí na složení fondů;
  • V případě individuální intolerance léčivých složek.

Vedlejší účinky jsou prakticky nepřítomné. Ve vzácných případech se zaznamenává alergická reakce ve formě kožních vyrážek nebo kontaktovat dermatitidu.

Potřeba rady

Je velmi důležité konzultovat s lékařem a varovat z výskytu provokujících faktorů:

  1. Nemoci dýchacích cest.
  2. Příjem antibiotik.
  3. Příjem cytostatiky.
  4. Nechráněný sex.

Takové situace vyžadují další použití epigenů až do konce chladu a účinků léčiv. Dávkování je tři aplikace za den.

Vlastnosti použití epigenů během menstruace

Pokyny pro použití v menstruaci se prakticky neliší od standardních situací, ale žena je stále třeba vzít v úvahu následující body:

  1. Během hojné měsíce je nutné okamžitě přerušit kurz. Velké množství krve snižuje účinnost léků na nulu. Proto diagnóza Menorragia eliminuje terapii na pozadí kritických dnů.
  2. Na začátku cyklu se zvyšuje riziko infekcí a jiných škodlivých mikroorganismů. Proto před intravaginálním použitím potřebujete vyčistit genitální orgány neutrální intimní hygieny.
  3. Speciální tryska před a po použití by měla být dezinfikována. Stačí použít vařenou vodu a mýdlo. Udržujte trysku v samostatném těsném uzavřeném balení.
  4. Pro lepší účinek je žádoucí vzít vodorovnou polohu, a nezměnit ji asi 10 minut. Léky mohou být smíchány a jít ven s krví. Proto se pacient nemusí bát se změněného zápachu nebo konzistence výběru.

Když můžete použít lék

Epigen sprej během menstruace se aplikuje v následujících situacích:

Kožený typ herpesvirální infekce

Prostředky používané šestkrát denně po dobu 5 dnů. Aplikace nejčastěji venkovní na zaměření porážky. Stejné schéma se používá ve výskytu útulku. Pokud příznaky nezmizí na toto období, pak po svolení lékaře je nutné rozšířit kurz k úplnému oživení.

Cervikální erozi

Nepřetržité použití je povoleno, pokud byl sprej registrován po dobu dvou týdnů a více. V tomto případě léčba pokračuje a během měsíčního krvácení, a v něm není nic strašného.

Prevence HPV

Aby se zabránilo opakování papilomavirové infekce, je aerosol intimovaný epigen by měl spadnout do vaginy několikrát denně na měsíc.

Cytomegalovirová infekce

Náprava je dostačující k použití pro léčebné účely 14 dnů 5 procedur denně. Po tom je recidiva poznamenána. Ale po hlavním chodu je stále nutné 10 dní na stříkání nástroje třikrát denně. Ten může spadnout na měsíční.

Prevence herpes a CMVI

Jediný případ, kdy uvedené pokyny přesně indikuje potřebu používat sprej Epigen během menstruace. Doporučeno zahájit prevenci od 18 do 20 dnů ženského cyklu. Žena by měla každý den udělat dva naprašování (v pochvě a vulvě). Poslední postup se provádí na konci kritických dnů.

Užitečná doporučení

S jakýmkoliv terapií, žena nebrání následujícím informacím:

  1. Rozsáhlý termín léčby zavádí specialistu.
  2. Po použití během menstruace je nutná ovládací stěrka.
  3. Před postupem je důležité dobře potřást balónem.
  4. Paralelní použití jiných antivirových léčiv je povoleno.
  5. Pokud se vyskytnou žádné nepříjemné reakce z prostředků, je nutné okamžitě odmítnout.
  6. Nezapomeňte stříkat nápravu nejen v pochvě, ale také na vulvu, pokud lékař ukázal.
  7. Nějaká kniha nemají oprávněné výhody, takže tradiční medicína je lepší vyloučit.

Nástroj zvaný Epigen je nejbezpečnější a nejúčinnější v gynekologické sféře. Jeho akce je poněkud snížena během menstruačního krvácení. Ale měsíční neprovede výskyt nežádoucích účinků a nejsou absolutními kontraindikace. Konečné rozhodnutí o potřebě terapie bere navštěvovat lékaře. Žena zůstane správné používat sprej a dodržovat všechna doporučení gynekologa.