Clice d s menstruací: je možné používat svíčky během kritických dnů?

Použití vaginálních čípků je účinné v mnoha gynekologických onemocněních. Ale průběh léčby někdy spadá na menstruaci. Proto se ženy zajímají o podrobnosti o terapii a její účinnost založenou na Clice D měsíčně.

Menstruace

Svíčky pro vaginální správu Klion-D mají následující akci:

  1. Antibakterie. Vzhledem k účinkům chemických činidel na bakteriích je životně důležitá aktivita patogenů potlačena jejich následnou smrtí.
  2. Antiprotozoic. Poskytuje poškození a snížení rychlosti chemických reakcí nejjednodušší a také zničí jejich membrány. Výjimkou je volitelné anaeroby a lepené aeroby.
  3. Antifungální. Efekt se vztahuje na mikrosporum houby, Trichophyton a Epidermophyton. Změní složení membrány nejjednodušší, což způsobuje barvu patogenních buněk v vagíně.

Je možné použít lék v měsíci?

Většina gynekologů doporučuje opustit vaginální tablety během měsíčního krvácení z těchto důvodů:

Snižování účinnosti

Akce CLION na pozadí menstruačního výběru nelze dokončit. V této věci nejsou žádné jasné ukazatele, ale stojí za to očekávat neúplnou účinnost léčby (40-50%).
Volby léku. Aktivní složky s hojnými obdobími jsou rychle popsány krví. Proto je k ničemu používat svíčky v prvních dnech cyklu.

Nepohodlí

Jakékoliv krvácení zkomplikuje proces zavedení vaginálních svíček. A také vyžaduje důkladnější přípravu na postup.

Existují rizika?

Odpovědi na otázky žen o tom, zda je možné dát Clice D za měsíční, odborníci upozorňují, že neexistují žádné kontraindikace. Nástroj nemá vliv na cyklus, nemění charakter menstruace a nedegraduje celkové zdraví pacienta.

Ale lék i na běžných dnech cyklu na straně genitálních orgánů někdy volá:

  • pocit svědění a spalování;
  • podráždění vagíny;
  • bolest;
  • hojný bílý výtok;
  • časté nutkání na záchod;
  • Nepříjemné pocity během pohlaví.

Takové nepohodlí může během menstruace zesílit během léčby. Bilance mikroflóry se v těchto dnech mění, složky vaginálních tablet vstupují do chemické reakce s výbojem. Proto žena může trpět velmi nepříjemnými pocity v oblasti Vagina.

Je možné zvýšit dávku

Je nesprávné myslet si, že zlepšení léčby CLION na pozadí krvácení pomůže zvýšit dávku. Toto použití prostředků zvyšuje riziko vedlejších účinků a může nepříznivý vliv na obecné zdraví ženy.

Ne:

  • Použijte více svíček denně;
  • pít více tablet než předepsaný lékař.

Často, když léčíte vaginální čípky, je stále nutné brát prášky (jeden nebo dva pilulky za den). Proto je mnoho pacientů přesvědčeno, že kompenzovat nízký účinek svíček může být ústně.

Ale tento přístup nebude zlepšit terapii, ale stane se pouze přehnaným zatížením pro tělo. Je dovoleno zvýšit denní dávkování, ale pouze po schválení takového kurzu na navštěvování lékaře.

Jak léčit v období menstruace

Existuje několik možností pro léčbu Clice D během menstruace. Doporučuje se odložit terapii v následujících případech:

  • menstruace začala první postup;
  • Kritické dny přišli ihned po návštěvě gynekologa;
  • alokace se samozřejmě objevily až 5 dní;
  • Na začátku cyklu se zvýšily nepříjemné pocity (svědění, pocit spalování).

Léčba CLION je povolena za těchto podmínek:

  • až do konce léčby zůstal několik dní;
  • Lékař doporučil pokračovat v postupech;
  • Vzácný a krátký krvácení.

Pokud žena přerušila léčbu, je nutné informovat navštěvující gynekolog. Pacient bude potřebovat:

  • projít obecnou kontrolou;
  • ruku nad stěrkou;
  • Učinit další analýzy.

Specialista může předepisovat léčbu po skončení krvácení nebo nahradit CMION na jiné prostředky.

Jak aplikovat Clice D za menstruace

Před spaním vložte vaginální pilulky. V tomto případě je nástroj lepší díky menšímu množství výboje a horizontální polohy těla. Ale po ranním postupu je žádoucí 20 minut nebo 30 neopustí postel. Nejlepší držení těla, aby se aplikoval clice - leží na zádech. Takové doporučení se týká obvyklých dnů cyklu.

Dalším důležitým pravidlem - předběžné čistící vagíny před postupem. Za takových podmínek působí lépe účinné složky a také snižuje riziko infekce v čípku.

Teplá voda a neutrální gely jsou vhodné pro intimní hygienu, mýdlo. Je stále nutné přesně ujistit, že v rukou a genitických stránkách nejsou žádné zbytky intimních nástrojů. V opačném případě existuje vysoká pravděpodobnost podráždění sliznice vagíny.

Prevence

Clice D během menstruace se nikdy nepoužívá v preventivních účelech. Proto můžete brát pouze prášky ústně, odmítnout zavedení vaginálních svíček. Pokud lékař předepsal používání léčiva, je nutné čekat na úplný konec menstruace, a pak provést prevenci.

V důsledku jakékoli léčby si žena přeje zcela zbavit problému, aniž by zanechal patogeny šanci na relapsu. Lékaři nezakazují zavádění čípků během kritických dnů, ale stále je velmi doporučeno. Jakákoli terapie zaměřená na bakterie a houby musí být prováděna podle receptů zúčastněného gynekologa. Jakékoli porušení nejenže snižuje účinnost kurzu, ale také často způsobuje nežádoucí nežádoucí účinky.