Bolesti hlavy, když je climax

Menopauzální období přináší mnoho změn. Bohužel většina z nich má negativní charakter. V této fázi života může žena narušit celou kytici onemocnění spojených s hormonální perestrojikou vyskytující se v těle a postupně vyblednou reprodukční funkci. Slabé podlahové reprezentativní stěžují na bolesti hlavy během menopauzy. Někdy intenzita a frekvence z nich jsou tak vysoká, že žena není schopna vést známý životní styl, protože je nucena strávit veškerou energii a čas strávit na boj s vyčerpávajícím onemocněním. Co provokuje útoky bolesti v hlavě s menopauzou? Ve kterém směru jednat, aby porazil nepříjemné onemocnění? Rozumíme.

Vlastnosti cefalgie s menopauzou

Menopauza je charakterizována bolestí hlavy, která je poněkud odlišná od známé bolesti, známá každou ženou. Má vlastní rozlišovací znaky, například:

  • Velmi často, ne. Podobný scénář je však zcela volitelný a hlava může být v jakémkoli části nemocné;
  • Projekt cefalgie je doprovázeno napětím cervikálních a obličeje svalů. Hypertonus výrazně zvyšuje intenzitu pocitů a ovlivňuje změnu výrazů obličeje - pak se objeví nejvíce sullen exprese charakteristické pro některé starší ženy;
  • Klamatická bolest v hlavě je často doprovázena ztmavnou v očích, pocit napětí v obcipitální oblasti, pocit hrudku v krku, sucho v ústech a obtížném dýchání;
  • Někdy žena začíná sledovat migrény - útoky intenzivní epizodické nebo systematické bolesti lokalizované v jedné polovině hlavy.

Je-li v reprodukčním věku, toto onemocnění již bylo známé ženy, pak s menopaususem, obraz jeho projevu může být významně zhoršen.

Povaha cefalgie je schopna šířit. Žena může zažít pryč, novinářský, řízení, pulzující a "střelba" pocity. Někdy je jejich závažnost tak vysoká, že zájem o život je ztracen, prostě postrádá sílu přemýšlet o něčem jiném.

Příčiny cefalgie během vyvrcholení

Climax bolesti hlavy nelze nazvat nezávislý fenomén. Jejich hlavním důvodem je dokončení reprodukční funkce těla, doprovázená snížením výroby ženských genitálních hormonů - progesteronu a estrogenu. Tyto změny jsou nepříznivě ovlivňovány fungování celého těla. Poruchy v díle orgánů a systémů se vyznačují určitými symptomatickými aktom, zejména a bolestmi hlavy. Vzhledem k příčinám vývoje tohoto patologického fenoménu proto byste se měli zaměřit na změny, které se vyskytují pod vlivem menopauzy.

  1. Jedním z důvodů, proč se bolest hlavy může stát působením menopacterních změn stavu kardiovaskulárního systému. Hormonální nerovnováha ovlivňuje tón stěn nádob, provokující jejich křeč, což vede k vývoji hypertenze, zvýšení intrakraniálního, intraokulárního tlaku a tyto změny jsou doprovázeny bolestmi hlavy;
  2. Další důvod pro bolest v hlavě během období menostázy jsou změny v práci nervového systému. Hormonální přerušení způsobují porušení nervových vláken, zajišťujících pulsy. Menopauza se vyznačuje zvýšeným emocionálním dispraznostem, ostrými kapkami nálady, vypuknutí hněvu, což často způsobuje zhoršení.
  3. Účinek vyvrcholení na stav muskuloskeletálního systému je také nepřímo provokatérským právem nemoci. Tak porucha asimilace vápníku a zastavení vlastního kolagenu vede k degenerativním změnám v kostech a kloubech, což způsobuje zhoršení držení těla, svalové křeče a jako výsledek, cefalgie. Další informace o tom, Proč se spoje zraní během menu.

Vznik bolestí hlavy může být také provokováno několika dalšími důvody:

  • dědičnost - Pokud existují podobné problémy mezi příbuznými starších věkových kategorií během období vyvrcholení, je definována pravděpodobnost přenosu scénáře na budoucí generace;
  • Fyziologické znaky;
  • Přítomnost psychosomatických poruch, patologií CNS;
  • Zneužívání alkoholu, nikotin;
  • Nesprávný životní styl, který je chronickými přepracováním, nezdravou výživou, absencí motorické aktivity.

Lékařské ošetření bolesti hlavy při vyvrcholení

Trpí bolestí je velmi nepřiměřená a dokonce nebezpečná. Co dělat, aby se vyrovnal s útoky cefalgie?

Důležité samotné - hledat lékařskou péči včas. Specialista bude jmenován komplexní zkoumání těla, který umožní získat jasný obraz o rozvoji bolestivých pocitů. Pacient může potřebovat konzultaci s kardiologem, neuropatologem, oftalmologem (v závislosti na doprovodném věku projevy).

Léčba bolesti hlavy může kombinovat několik hlavních směrů. Zejména se léky používají, nejprve eliminují hlavní důvod pro vývoj onemocnění - nerovnováha hormonů, za druhé, analgetika, střelba útoku. Souběžně by měla být prováděna léčba jiných menopacterních projevů schopných provokovat bolesti hlavy.

Fondy regulující množství ženských pohlavních hormonů v těle mohou být jak umělé (HGT) a organická povaha.

Syntetické hormony

Nejprve zahrnují léky obsahující syntetické hormony. To může být tablety (předemarin, Feroston 1/5 Conti, Proginova), kožní omítky (dlišovače, Donster) a gely pro venkovní použití (Estated, Divigel). Použití drogových dat vám umožní rychle naplnit nedostatek estrogenu a progesteronu, protože se celkový stav ženy stabilizuje a onemocnění se postupně přestane rušit.

Fytoestrogens

Na druhý plat Přípravky s přírodními hormony - fytoestrogeny, které mají podobnou akci, ale charakterizované měkkým vlivem na ženského organismu, méně kontraindikace a absence nebezpečných vedlejších účinků. Tyto fondy byly široce populární mezi ženami Klimakterický syndrom, a zasloužená důvěra založená na pozitivních výsledcích. Jako příklad mohou být tyto léky volány jako:

Anesthetika

Anesthetické léky nesteroidní akce se používají ke snížení závažnosti syndromu bolesti, odstranění svalových napětí a křeče. Volba analgetik závisí na příčinách bolesti a symptomů, jeho doprovodné. Příkladem takových léčiv může být všechny známé lékárníky:

  • Analin;
  • Cititamon;
  • Pentrum;
  • Novigan;
  • Spasmalgon a ostatní.

S migranesem je užívání analgetika nejčastěji doplněna léky skupiny tryptanů:

  • Sumatapan
  • Landpax
  • Noramig a další.

Zpracování metod bolesti hlavy alternativní medicíny

Léčebná léčba může být doplněna pomocnými metodami zabývajících se nemocí, pokud jsou schváleny zúčastněným lékařem. Alternativní medicína nabízí několik směry akce ke zmírnění syndromu bolesti:

  1. Použití vlastností léčivých rostlin se sedativním a analgetickým účinkem. Chalfts a fialky na základě mudrci, heřmánku, kopce ptáků, vlašských ořechů, mátů, viburnum, hloh pomáhá jemně eliminovat křeče v plavidlech, posílit jejich stěny, normalizovat krevní oběh.
  2. Terapeutická gymnastika je schopna poskytnout podstatnou pomoc v boji proti systematické bolesti hlavy. Vynikající možnost je Praktika jógy během menopauzy, Použití dýchacích cest, stejně jako aquaaerobics. Mírná fyzická aktivita přispívá ke zvýšení celkového tónu těla, normalizující se dílo srdce, cév, eliminuje stamoly, odstranění svalových křečí, a v důsledku toho snížení závažnosti cefalgie.
  3. Akupunktura - hodně zabývající se chudým, pokud samozřejmě nevykonává kvalifikovaný specialista. Tato metoda pomáhá odstranit napětí a křeče na cervikální osteochondróze, která je často doprovázena bolestmi hlavy.
  4. Použití relaxačních technik, zejména meditace, které pomáhají překonat bolesti hlavy vyvolané problémy v činnostech nervového systému, emocionální a fyzické přepracování a stresu.

Bolest hlavy - vážný příznak, který může být způsoben různými faktory. Chcete-li vybrat správnou taktiku ošetření, je nutné stanovit důvody, které způsobují. V žádném případě by neměly být zapojeny do sebeúsparování, protože v případě vážných patologií je snadné zhoršit svůj stav.