Které pilulky pomáhají s menstruační bolestí

Více než polovina všech žen na Zemi trpí bolestivou menstruací. V lékařství se tato patologie nazývá Algomenorrhea, to se stalo z řeckých "Algos" - bolest. Obvykle bolest začíná denně nebo dvě před začátkem menstruace a pokračuje v prvních dnech. Jak žaludek bolí během menstruace? Bolest se nachází na dně břicha, je často nesnesitelná.

Bolestivé pocity v období menstruačního cyklu zasahují k normálnímu výkonu ženy, nucené vzít nucenou polohu, ležící na jeho straně, stáhl na kolena. V závažných případech je menstruace doprovázena poškozením stolice, nevolnostem nebo zvracením, zvyšující se tělesná teplota.

Často má žena užívat tablety v menstruačních bolestí, aby nějak zmírnili svůj stav. Někdy jsou tyto příznaky pozorovány u mladých žen a procházejí nezávisle bez léčby po dodání. Ale Algomenorrhea může být známkou jakékoli nemoci.

Etiologie

Jaké jsou příčiny bolestivého měsíčního? Příčina menstruace může být způsobena jakýmkoliv onemocněním nebo nosit funkční povahu. Pokud se bolest znepokojuje každý měsíc, je nutné vyloučit patologii endokrinního systému a onemocnění močových orgánů.

Nejčastější důvody:

Změny v endokrinním systému:

  • Porucha štítné žlázy,
  • převedené potraty nebo potratu,
  • Instalovaný intrauterinní spirála;

Nemoci močových orgánů:

  • Vrozená vývojová anomálie (nedostatečně rozvinutá děloha, interinová infekce),
  • Zánětlivá onemocnění dělohy a vaječníků,
  • cysty a nádory;

Další důvody:

  • Nevyvážená výživa, nedostatek vitamínů a minerálů,
  • Nadměrná fyzická námaha,
  • Stres,
  • Dědičný predispozice.

Stupňů algomie

Stupňů algomie

  • Snadný titul. Menstruace je doprovázena bolestí slabé intenzity, která nevyžaduje přijetí léků proti bolesti, často projíždějící nezávisle. Po porodu mohou tyto bolesti zmizet.
  • Střední stupeň. Během menstruace silně bolí břicho. Kromě intenzivních bolestí může narušit závratě, slabost, ztráta chuti k jídlu a nevolnost, zimnici. Výkon snížena, nálada je depresivní. Pro léčbu syndromu bolesti musíte pít anestetikum.
  • Těžký stupeň. Silné bolesti, lokalizované v dolní polovině břicha, mohou být dány dolní části zad. Zvyšuje tělesnou teplotu, nevolnost a zvracení, časté srdce. Takové bolesti jsou často způsobeny jakýmkoliv gynekologickým nebo endokrinním onemocněním. Co dělat v tomto případě? Připravený lék v tabletách může být neúčinná, intramuskulární podávání léčiv pro anestezii je vyžadováno. S takovými velkými příznaky bude nutné kontaktovat specialistu.

Léčivé přípravky pro anestezii

Léčba menstruací
Mnoho žen se znepokojuje, že můžete pít z bolesti během menstruace. Jaké jsou proti bolesti proti bolesti předepsané během menstruace? Analgetika, netsterická protizánětlivá činidla a antispasmodika se aplikují z bolesti břicha. Je možné použít léky sami? Anestetika lze aplikovat bez jmenování lékaře, nepřesahující doporučenou dávku. Nejoblíbenější přípravky: Paracetamol a Baratgin.

Barvy proti bolesti platí pouze jako symptomatická léčba během menstruace, nemohou být používány pravidelně nebo pro léčbu onemocnění.

Seznam léků používaných v bolestivém menstruačním cyklu:

Skupina drogTituly drog
AnalgetikaAnalgan

Spasmalgon

Ketorol

Steroidní protizánětlivé prostředkyAcetylsalicylová kyselina

Paracetamol

Indomethacin

Ibuprofen

Diklofenak

Naproxen

Ketoprofen

Nimesulid

SpasmolytikiAle-shp

Papaverine

Drotaverin

Buscopan

Kombinované drogyBarallický

Spasmolytiki

Mezi všemi léky na prvním místě jsou antispasmodické léky. Odstraňují křeče hladkých svalů dělohy a dobře zmírnit bolest. Dost, aby se jeden nebo dva tablety. Není nutné se zapojit do recepce velkého množství léčiva, protože je schopen posílit krvácení během menstruace. Stejná akce má panenky a jiné antispasmodiky, které jsou přijímány s bolestivou měsíčně na jedné tabletě, až na tři tablety za den.

Steroidní protizánětlivé prostředky

Mechanismus účinku nesteroidních protizánětlivých prostředků je založen na inhibici syntézy prostaglandinů zapojených do mechanismu bolesti. Pro větší účinnost jsou předepsány dva dny před začátkem měsíce. Anestetikum tablet této skupiny se používají nejen pro menstruační bolesti, ale také při zánětu a vysoké teplotě.

  • Aspirin. Jeho maximální dávkování je 2 tablety 4krát denně. Je třeba mít na paměti, že často způsobuje podráždění gastrointestinálního traktu a po jídle, pití s ​​mlékem, nebo ve formě rozpustných forem.
  • Paracetamol. Tento lék má nejmenší počet vedlejších účinků. Paracetamol se doporučuje od bolesti břicha i v dětství. Maximální dávka 4 tablety za den. Paracetamol může být také použit jako antipyretika při vysoké teplotě.
  • Ibuprofen. Tento přípravek je také povolen pro přijetí u dětí. Přijatý lék může být neefektivní jednou, ale jeho maximální dávka by neměla překročit 6 kusů denně.
  • Indomethacin. Je silný anestetický a protizánětlivý činidlo. Lze aplikovat z bolesti břicha v tabletách nebo svíček ne více než dvakrát denně.
  • Naproxen. Efektivní léky proti bolesti, pití během menstruace by měly být dvakrát denně pro 2 tablety.
  • Ketoprofen. Maximální dávka je třikrát denně dvě pilulky.

Bolestivý lék může být volán odlišně, i když jeho kompozice obsahuje stejnou účinnou látku. Záleží na výrobci. Například, nimesulidní léčivo se vyrábí pod populárním názvem "Naz". Lék je dobře anestetický a nedává vedlejší účinky.

Analgetika

Přípravy této skupiny jsou dobře malované, ale nemají další léčivý účinek, proto se pro pravidelné užívání nedoporučují. Nejčastěji používaným analinem a bararalginem, jehož maximální dávkování může být až 6 kusů denně.

Mnoho přípravků proti bolesti obsahují několik léků v jejich kompozici. Například příprava baratgin zahrnuje metamizol, peoofenon a fenpiverin bromid. V kombinaci se tyto komponenty posilují svůj účinek. BARATGIN se tedy týká současně proti bolesti a antispasmodikám.

Anestetika jsou vyrobeny jak formou forem pro příjem a ve formě svíček. Nejnovější forma aplikace léčiva je výhodná, protože přípravky v konečníku jsou rychle absorbovány, žádný vedlejší účinek na gastrointestinální sliznici. Přijímací léčivo musí pamatovat, že pilulky z bolesti v průběhu období jsou kontraindikovány v závažných onemocněních ledvin a jater, alergických reakcí, kojení, onemocnění traktu.

Příčinou bolestivé menstruace je často narušená hormonální pozadí, takže gynekologové mohou doporučit přijímat hormonální antikoncepce.

Před zahájením nezávislé léčby se doporučuje konzultovat se specialistou, aby identifikovala příčinu bolestivého menstruačního cyklu. Doktor vám řekne, které prášky mohou být převzaty z bolesti břicha během menstruace.

Ne-mediální anestezie

Aby se předešlo vedlejším účinkům a škodlivým účinkům na žaludku, můžete se uchýlit k neingrogové anestezii pomocí speciální diety, gymnastiky a masáží, lidových agentů. Jak odstranit bolest bez léků?

Strava

Správná výživa by měla být zaměřena především, aby se eliminovala zácpa, protože zadní střevo naplněné hmoty kol může vyvolat tlak na děložku zvětšené během menstruace a způsobit bolest.

  • Nabídka se doporučuje zahrnout velký počet ovoce a zeleniny, které stimulují střevní motor.
  • V období menstruace ztráta velkého množství železa spolu s krví, která by měla být naplněna jablkami, červeným masem a játrem. Během menstruace jsou předepsány multivitaminy s stopovými prvky.
  • Draslík, vápník a hořčík bude podporován poklesem bolesti, což může odstranit křeč hladký svaly dělohy a eliminovat bolest. Velký počet těchto stopových prvků obsažených v rajčatech, salátu, fazole, mléčných výrobcích.
  • Sůl soli v potravinách se doporučuje snížit na minimum, protože přispívá k zpoždění tekutiny a vzhled edém.
  • Kofein je schopen posílit emise stresových hormonů, což zvyšuje bolest během menstruace, a také přispívá ke zvýšení ztráty krve.
  • Dobře eliminovat bolest vitamin e, zázvorový čaj s medem a mátou, heřmánek. Použití banánů zvyšuje výrobu endorfinů - hormony štěstí.

Gymnastika a masáže

Je prokázáno, že ženy, které se pravidelně zapojují do sportu, jsou méně pravděpodobné, že trpí bolestivou měsíční. Proto, aby se zabránilo bolesti syndromu bolesti, doporučuje se zapojit do fyzických cvičení v období mezi menstruací, protože během krvácení mohou zvýšit ztrátu krve. Během menstruace se doporučuje zapojit se do posilovny jógy nebo respirační k odstranění svalového křeče. No pomáhá relaxaci pasáže pasu a dno zad, stejně jako dopad na akupunkturní bod, který je na vnitřní straně kyčle a kotníku.

Lidové léky

Anestezie lidovými prostředky pro menstruaci je aplikována z dlouhých. Alternativní medicína pro tuto široce používá champs různých bylin. Dobře snižují bolest bylin, která má diuretický účinek (polní ruka, medvědí uši). Eliminovat křečky z maliny, máta máty, heřmánku, marnost, duší, valerianů a barvení. Můžete pít se silnými bolestmi celeru a devět. Mnoho žen začnou zahřát břišní dno s topením. Vřele eliminuje bolest, nicméně, může zvýšit krvácení

Pokud není rozvíjející bolest během menstruace silná, ne více než 1-2 dny pokračuje, není doprovázeno těžkými příznaky a nezasahuje do pracovní kapacity ženy, můžete se s ním vyrovnat neléčiva nebo používat drogy. Pokud je bolest intenzivní, doprovázená nevolností, zvracením, zvyšování teploty, tepu, tepu a dalších značek, je špatně spálena analgetikami, je nutné konzultovat s lékařem, aby vyloučil vážnou patologii.