Diclofenac svíčky - aplikace v gynekologii se zánětem

Reprodukční orgány ženy, zejména vnitřní, extrémně zranitelné a často trpí onemocněním, zraněním, infekcemi a alergiemi. Dokonce i takový přirozený stav, jako je menstruace, je velmi bolestivý.

Během těhotenství jsou kosti pánve posunuty, což vede k trápení bolesti. Narození v oblasti genitálních orgánů pro dlouhé hojení. To je doprovázeno zánětem, jejichž důsledky jsou těžké a zbaví je obtížné.

Křeče, nedostatky tkanin, vnitřních jizev a Spikes Break Aktivity celého genitourinarinárního systému a nutit ženu, aby opustila mnoho příležitostí a radosti života. Proto jsou protizánětlivé a anestetické svíčky Diclofenac velmi široce používané. V gynekologii je to nejvhodnější a účinnější forma léku.

Jak Diclofenak Acts?

Zánět velmi důležitá reakce na poškození tkáně a orgány. To je také charakteristické pro dokonce jednoznačně. Jeho cílem:

  • Eliminovat akci podnětu. Lokální teplota stoupá, zvyšuje průtok krve, tkaniny červenat.
  • Odstraňte poškozené buňky. Permeabilita plavidel se zvyšuje a nabývá otok.

Bolest je zesílena vzhledem k vlastnostem prostaglandinů, látek bez toho, které se zánět nevyvíjí, zvyšují citlivost receptorů.

Tento přirozený ochranný mechanismus je účinný s drobnými problémy. Závažné zranění a onemocnění, zánět poškozuje ne méně než samotná příčina. Proto to nemá smysl vyčerpat již oslabený organismus, ale také nebezpečný, t. na. interferuje s léčbou a zhoršuje následky.

Nyní v arzenálu lékařů, včetně gynekologů, existuje široká škála dostatečně bezpečných nesteroidních protizánětlivých léků. Diclofenac mezi nimi je jedním z nejsilnějších. Jeho účinná látka, sodík Diclofenac zpomaluje výrobu enzymů (krávy) a snižuje počet prostaglandinů v tkáních. Zpomaluje zánětlivý proces. Ale také ukládá omezení použití léčiva a jiných podobných prostředků.

Samotný Diclofenac nemá žádný negativní dopad na zdraví, a při dodržení režimu recepce a dávkování se nemá akumulovat v těle.

Prostaglandiny, jejichž výroba, z nichž utlačuje, nejdůležitější účastníci téměř ve všech fyziologických procesech. Bez jejich dostatečného množství je normální fungování tělesných systémů nemožné.

Proto nepřiměřeně dlouhá, častá nebo nekontrolovaná diklofenaci ovlivňuje následující způsob:

  1. inhibuje práci vaskulárního systému;
  2. zabraňuje srážení krve;
  3. snižuje renální průtok krve;
  4. zabraňuje odpovídajícímu fungování trávicího traktu;
  5. zvyšuje hladinu jaterní enzymů;
  6. Snižuje ochranné vlastnosti sliznic, což vede k exacerbacím onemocnění traktu a dýchacího traktu;
  7. provoká bronchospasmus;
  8. narušuje kůži a vlasy.

Je nepřijatelné používat velké dávky diklofenaku a dalších léků této akce v případě stávajících onemocnění těchto systémů. Musí informovat gynekolog a pečlivě prozkoumat pokyny pro uplatňování jmenovaného fondu, zejména oddíl o kontraindikacích.

Když gynekolog předepíše svíčky Diclofenac

V gynekologii je diklofenac přiřazen v bolestivých státech v případě potřeby:

  • Odstraňte bolest a svalový křeč;
  • Snižte otok tkání na zánětlivé oblasti;
  • zabránit společnému nebo lokálnímu zvýšení tělesné teploty;
  • Omezte pronikání infekce vůči orgánům sousedícím s zánětem.

Taková "ženská ambulance" je potřeba:

  1. S měsíční bolestivou přírodou - dysmet;
  2. S zánětem vaječníků - adnexite;
  3. S cystitidou;
  4. s hemoroidy;
  5. s vajec vaječníků, děložními trubkami a dalšími orgány;
  6. s pooperačním syndromem bolesti;
  7. při rehabilitaci po potratu nebo potratu;
  8. V ohrožení vzdělávání v přípojkách adhezí.

Bolest v takových případech je náhlá a bolestná, vydržet jejich gynekologové nedoporučují. Pokud nejsou kontraindikace, svíčky Diclofenac rychle a účinně se vyrovnávají s bolestí a zánětem.

Během těhotenství, s dosahem spodního zadního zad a kloubů, je lék předepsán v minimální dávce pouze ve druhém trimestru. Je nutné jej použít s opatrností, t. na. Koagulace krve snížena o ně nese nebezpečí krvácení a potratu nebo předčasného porodu.

s balíky v dolní části zad během těhotenství

V kritických případech, pokud nebezpečí zánětlivého procesu pro matku překročí možné poškození dítěte, diklofenac se používá později.

Mateřské mléko není chráněno před pronikáním léku, proto je možné pokračovat v přírodním krmení v malých dávkách diklofenaku - 50 mg / 8 h., Uvnitř. V případě potřeby by měly být vstřikovány nebo silnější dávky zastaveny kojení.

Nesmíme zapomenout, že Diclofenac neochvějme gynekologické onemocnění. Použití v případě infekcí a alergií je odůvodněno pouze jako doprovázející hlavní léčbu, jinak je problém ohrožen rychlým vývojem nebo přechodem na chronickou formu.

Výhodou Diclofenac ve formě čípků a doporučení pro jejich použití

Ve srovnání s jinými formami diklofenaku čípků, to znamená, že svíčky jsou nejpřijatelnější pro úlevu od bolesti a odstranění zánětu v oblasti genitálií:

  • Diclofenac gel nebo masti nedávají dostatečné pronikání účinné látky do vnitřních orgánů.
  • Diclofenac v tabletech vstupuje do těla, není dostatečně rychlé. Pro asimilaci potřebuje 2-4 hodiny. Použití léku přes žaludek je spojen s negativním dopadem na sliznici a další vedlejší účinky.
  • Nejrychlejší a účinnější způsob použití diklofenaku - ve formě injekcí. Je však nepříjemný v každodenním životě, vyžaduje dovednosti a ne vždy odůvodněné pod místním charakterem zánětu.
  • Ve formě čípků je maximální dopad přímo do zaměření diclofenaku hodinu po vstupu do svíčky. V gynekologii je velmi důležitý přesný účinek a lokalizace.

Čípky jsou vyráběny ve válcové formě vhodné pro zavedení. Obsah diklofenaku sodného v nich v závislosti na předepsané dávce - 25 mg, 50 mg nebo 100 mg.

Jako pomocný, propylenglykol, koloid oxidu křemičitého a pevného tuku. Je navržen tak, aby zachoval tvar v prostorných podmínkách, a uvnitř těla postupně změkčuje a přispívá k absorbování léčiva ve střevních stěnách.

Pro výpočet DIKLOFENAC musí zvážit: t

  1. závažnost zánětu a způsobilo jeho důvody;
  2. Individuální menstruační cyklus ženy;
  3. Používat současně jiné léky;
  4. Věk, stav těla, hmotnost - ženy s staršími nebo oslabenými onemocnění majícím malou tělesnou hmotnost, diklofenak je předepsán opatrně, v minimálních dávkách;
  5. Pokud je lék předepisován současně v různých formách, je třeba vzít v úvahu jeho každodenní částku;
  6. Denní spotřeba DYLOFENAC by neměla být větší než 150 mg;
  7. Doba trvání celého kurzu není více než 10 dnů.

Nezávisle najít vhodnou dávku, zohlednit všechny kontraindikace a doprovodné faktory jsou velmi obtížné. Proto může být Diclofenac použit pouze po konzultaci s gynekologem.

Použití diklofenaku v svíček, lékaři doporučují lepení takových pravidlech:

  • Zadejte čípky 1 Čas denně podle jmenování lékaře.
  • Před procedura vyprázdněte střevo. To lze provést přirozeně nebo mytí.
  • Zadejte svíčku musí být ostrý konec, jako hluboký. Chcete-li to usnadnit, můžete squat nebo hořet.
  • Po vstupu do svíčky je nutné ložit alespoň 2 hodiny. Proto je vhodnější zavést ji během odpadu spát.

Když nemůžete použít Diclofenac?

Tato protizánětlivá léčiva není předepsána:

  1. S poruchami sliznic různých orgánů, akutní střev a žaludeční vředy, proaktivně;
  2. při přitoucím hemoroidů;
  3. srdeční, stejně jako jaterní nedostatečnost v těžké formě;
  4. alergická reakce na předchozí podávání léčiva;
  5. se zvýšenou citlivostí na složky ve složce;
  6. V posledním trimestru těhotenství.

DICLOFENAC, včetně svíček, pokud existují stížnosti, jsou používány s opatrností, pokud existují stížnosti:

  • O nemocech trávicího traktu.
  • O obtížné práci jater.
  • O porušování průtoku krve, například v pooperačním období.
  • O problémech fungování ledvin a srdečních. S dlouhým použitím, Diclofenac přibližně 40% zvyšuje hrozbu onemocnění kardiovaskulárního systému.

Analogy

Vyměňte svíčky diklofenaku jakýmikoliv prostředky na základě stejné účinné látky, diklofenak sodný. Nejpřístupnější a populární z analogů se ukázalo jako:

  1. Svíčky jsou voltet;
  2. Diclac v svíčci;
  3. Klapka ve svíček;
  4. Diclomelan v svíčci.

Všechny tyto prostředky poskytují stejný výsledek při použití a mají stejné kontraindikace a vedlejší účinky.

Když se Diclofenac nevyrovnává?

Drtivá většina recenzí žen, které využilo této drogy, je určitě pozitivní. Někdy se setkali s neochvějnými hlasy vyprávět o případech těžkého, zapáleného zánětu, když Diclofenac ani nepřinese podstatnou úlevu ve velkých dávkách. Léky, bohužel, ne všechny kvality. Dokonce i v tak účinném jako Diclofenac, existují limity. Proto při prvních příznakech zánětu je nutné apelovat na gynekolog pro začátek léčby.