Uklidňující prostředky pro deprese, stres, neuróza: jak si vybrat

Životní situace často vedou ke stavu, když nervy jsou napjaté, zdá se, a heřmánkový čaj a fráze "vezmi si do rukou". Stresující situace potřebují přežít, konflikty, aby se usadily a vyřešily problémy, ale pro to byste měli nejprve uklidnit. V takovém okamžiku může být požadována podpora léčiv. Dostat dost pro první bublinu v tomto případě. Pojďme zjistit, jaké sedativy se používají v různých státech a to, co se liší.

Byliny nebo "chemie"?

MysteraÚzkost, nevědomost, nekontrolované emocionální výbuchy, nervózní napětí, nespavost samotné zasahují do života plného života, neotichotí se problémy s problémy. Pokud jsou tyto příznaky dlouho ignorovány, a traumatický faktor pokračuje v "jednání na nervech", obraz může být zhoršen, růst do neurózy nebo způsobit depresivní stavy různých gravitace.

Lidové prostředky na bylinkách, osvědčené generace, úspěšně aplikovat moderní medicínu, které pomáhají s úzkostnými státy, stresem. Valerian, barvení, heřmánek, máta jemně uklidňující, ne toxická, téměř nemají kontraindikace. Části jsou zahrnuty v plicních sedativech volně prodávaných v lékárnách.

Silnější vlastnosti ukazují mladinu sv. Jana, Pivoňka Evading, Wormwood. Jejich akce je srovnatelná se syntetickými antidepresivy, ale dávky musí být pečlivě. Jedovaté rostliny, v předávkování nebo nepřiměřeně dlouhodobě přijímání, způsobují prudký zhoršení symptomů, toxické otravy.

HuntherPřírodní komponenty mají méně nežádoucích účinků než syntetické, ale nemohou být zapomenuty. Tady nějaké jsou:

  • Pion snižuje tlak, kontraindikovaný hypotonizovaný;
  • ZVER ESCALS COPS, NEPOUŽÍVÁ PODLE HYPERTENCE;
  • Wormwood s dlouhodobou léčbou nebo dávkou způsobuje křeče, halucinace.

Kromě toho jsou uvedeny léky kontraindikovány během těhotenství, mohou kdykoliv vyvolat spontánní potraty. Jakákoli onemocnění gastrointestinálního traktu vyžadují pečlivý postoj k výběru bylin.

buď opatrný! Jakékoli uklidňující prostředky, včetně rostlinného původu, s nesprávnou dávkou nebo dlouhou léčbou, mohou vrátit symptomy a dokonce je posílit. Při léčbě jakékoli znepokojující, nervové stavy by měly být konzultovány metody tradičního medicíny s lékařem.

V situacích, kdy je pomoc požadována okamžitě, lidové prostředky nebudou pomáhat. Jejich akce je příliš měkká a zpožděná, k dosažení účinku vyžaduje dlouhý příjem (od 20 do 30 dnů). Pro urgentní úlevu od záchvatu paniky, úzkosti, stresu využívá silnější kombinaci nebo syntetické léky.

Sedivá lékárna Drogy

Sediva jsou vyrobeni z rostlinných nebo syntetických složek, které se používají pro léčbu neurastenie, když v depresi v nekomplikované formě, malých poruch spánku. Jejich úkolem je oslabení emocionálního stresu, což psychiku zotaví z přepracování, zvýšený rytmus života nebo stresu.

Zeleninové prostředky

Takové léky nemají takové léky, ale na úkor uklidňující akce do centrálního nervového systému, usínání, spánek se stává hlouběji.

Přípravky z Valerian, máta, mattroke, hypericum se vyrábí v různých tvarech, to jsou levné přírodní uklidňující činidla, která nejsou návykové. Nejoblíbenější prostředky z lehkých nervových poruch:

  1. Valerian, petcher. Vyrobené ve formě sušených drcených surovin, řetězů, poplatků, tinkturů, kapslí, pilulek.
  2. Tinktura pivoňka. Usnadňuje příznaky s obsedantnými stavy, strachem, odstraňuje křečovitý syndrom.
  3. Přetrvávají. Kombinace mátových extraktů, Melissa a Valerian ve formě tablet, kapslí.
  4. Nová pashitis. Kombinovaná rostlinná příprava s přídavkem přídavného prostoru (lehký trankvilizátor).

S kombinací několika látek se sedativním účinkem je jejich účinek opakovaně zvýšen, protože kombinovaná léčiva jsou zvláště účinná. To by mělo být zohledněno při současném přijímání s jinými uklidňujícími nebo hypnotickými léky.

Kombinované drogy

Nová pashitisPopulární sedativa v kapkách a pilulkách na bázi ethanolu s fenobarbitalem s přidáním esenciálních olejů. Ty jsou levné, tradičně používané v korekci státu u starších lidí s oslabeným kardiovaskulárním systémem Přípravky:

  • Corvalol;
  • Valokordin;
  • Barbal.
Uklidňující prostředky pro deprese, stres, neuróza: Jak si vybrat
Je důležité vědět! Se všemi jejich popularitou je lék považován za zastaralý, jsou návykové, mají mnoho kontraindiků a vedlejších účinků. Nežádoucí důsledek při dlouhodobém recepci je potřeba zvýšit dávku, která často vede k předávkování, otravu bromových přípravků obsažených v kompozici.

Bromidy a barbituráty

Brom přípravky se používají ve formě sodíku a draselné soli. Mají inhibiční účinek na mozek a pomoc s nespavostí, hypertenzí v počátečních stadiích, zvýšené podrážděnosti a neurózování neurózy.

Prodloužená recepce není předepsána v důsledku schopnosti bromu hromadit se v těle a nebezpečí otravy.

Barbituráty (způsobující spící účinek) v malých dávkách se často používají jako naléhavé uklidňující prostředky. Dlouhodobé užívání v takové kapacitě se nedoporučuje.

Antidepresiva

AntidepresivaSediva s depresí se používají antidepresiva, což ovlivňuje hladinu serotoninu, dopaminu a norepinefrinu. Jejich hlavním cílem zlepšit náladu, zvednout tón, zlepšit spánek a chuť k jídlu, snížit úzkost, překonat apatii při depresi průměrné a těžké formy. Stejné léky v neuróze s obsedantnými stavy, fobie, nervózní bolesti také poskytují pozitivní výsledek.

Pro léčbu neurózy a deprese se nejčastěji používají antidepresiva:

  • Prozak;
  • Amizol;
  • Cipralex;
  • Dopamin;
  • Zoloks.

Přípravy této skupiny jsou předepsány pouze lékařem. Tam je obrovský rozsah antidepresiv s jinou akcí: uklidňující, stimulující nebo smíšené. Výběr léčiv schopných eliminovat symptomy s různými typy deprese, přísně individuální. Léčba neurastenie s vyčerpáním nervového systému může vyžadovat použití antidepresiv a úzkosti a fobie - trankvilci.

Nesprávně aplikovaný lék se může zhoršit. V některých případech je nutné tento lék několikrát změnit v důsledku individuální reakce na účinnou složku.

Poznámka! Antidepresiva způsobují psychologickou a fyzickou závislost, protože jejich použití by mělo být pod kontrolou lékaře. V lékárnách se drogy vydávají striktně recept.

Relativně neškodné přírodní antidepresiva zahrnují takové přípravky založené na ZVERBOARD:

  • Negrustine - plexská akumulativní příprava. Efektivní s neurózou, deprese snadný a mírný stupeň.
  • Herbion Hipperikum. Phytopreparation je jmenován světelnými depresivními stavy různých původu, rican útoky, poruchy spánku.
  • Delim. Umožňuje upravit stav i při depresi se sebevražednou tendencí. Přípustná aplikace v terapii dětí od 6 let pod dohledem lékaře.

Uklidňující prostředky při depresi na základě bylin, závislost nedochází, ale opatrně je vezměte. Například těžké formy deprese jsou kontraindikovány recepci ZVERCA. Měli byste kontaktovat psychoterapeut nebo psychiatr pro poradenství a výběr drog.

Stojí za zmínku, že pro osobu, která netrpí depresí, většina antidepresiv je zbytečná, obvyklá špatná nálada, která se nezlepší.

Tranquilizers

Pokud se antidepresiva zvyšují aktivitu, pak to naopak trurizoval. Proto je sladění emocionálních států odhodláno příslušným společným přijetím těchto drog. Trankvilci - léčivé přípravky, účinné při odstraňování úzkosti, dlouhé i krátkodobé. Zabraňují nadměrnému excitaci, pomáhají nervovým systémům odpočívat.

Afobazol - moderní trankvilizátor, který nemá rád šťastně, že nemá vážné vedlejší účinky. Dobré nákupy, odstraňuje fyzické projevy strachu a paniky: třes, zvýšený pocení, závratě, střevní křeče, přichází v krku a dalších. Kromě uklidňujícího, zvyšuje funkčnost mozku, se používá v narpati.

Adaptor - snadný denní přestavák, jeho použití není doprovázeno brzděním duševní činnosti, mentální procesy jsou normalizovány, nervový stres je způsoben pocitem strachu. Používá se v nerotorézních státech, vegetativní dystonii, neutralizuje intoxikaci z příjmu neuroleptik, jiných trankvilizérů, antidepresivy v komplexní terapii. Měkká akce podobná antidepresivu se vztahuje na deprese různých stupňů, ale nevyrovnává se s panickými útoky. V takových případech jsou předepsány další léky.

Ne všechny trankvilci jsou tak neškodné, většina silných stránek může způsobit závislost a závislost. Léky z této skupiny jsou kontraindikovány dětem, dospívajícím, těhotným a pečovatelským ženám.

Technika trankvilizátoru je vyvinuta individuálně a navrhuje postupný nárůst dávky na začátku kurzu s postupným poklesem konce. Aplikace delší než 3 týdny je možné pouze s přerušením a pod trvalou kontrolou specialisty na odstranění stornou syndrom.

Nootrops

NootropsSkupina léků, které stimulují práci mozku, je účinná v astenním syndromu: konstantní únava, zhoršení paměti, snižování adaptivních vlastností těla. Tento stav často doprovází depresi nebo neuróza. Nootropics zlepšují mikrocirkulaci v mozkových tkáních, obnovují spojení myšlení a schopnost absorbovat informace.

Nejčastěji platí:

  • Tenothen. Populární sedativní přípravek ve stresu, nervozity, nadměrné napětí. Pomáhá vyrovnat se se zvýšeným emocionálním zatížením, aniž by způsobovaly ospalost, inhibici. Vztahuje se na nootrops a má činnost měkkého klidu. Zlepšuje spánek, paměť, schopnost učení snižuje úzkost, podrážděnost.
  • Glycine. Předepsáno jako pomoc při léčbě neurózy, neurastenie, depresivní poruchy. Není to jen zklidňuje, ale také zvyšuje výkon, normalizuje spánek, zlepšuje náladu. Glycin zvyšuje účinek antidepresiv, protože se používá v komplexní léčbě deprese a neurózy pouze jmenováním lékaře.
  • Phoenibut. Kromě nootropních vlastností má antikonvulzivní účinek úzkost, pocit strachu, reguluje spánek, eliminuje nočnímarské sny. Žádost o děti v léčbě koktání, Eurrourawa. Dobře tolerováno ve stáří. Po použití neexistuje žádná letargie a relaxace, funkce se zlepšují funkce vestibulárního přístroje.

Nootropní schopnost posílit nervový systém a zlepšit práci mozku se používá při korekci nervových poruch v každém věku. Hlavně léky nemají okamžité uklidňující účinky, vyžadují dlouhý průběh léčby.

Dětské sedativa

Použití sedativ pro děti není dnes výjimečný fenomén. Děti rostou rychleji, vše dříve spadá pod informační tlak, podléhají také stresu a depresi jako dospělí. Hyperaktivita, plasticita, vrtočnost nebo inhibice, apatie na dítě, vyžaduje pozornost specialisty na včasnou korekci.

S léčbou emocionálních poruch jsou porušování chování u dětí použitelné léky založené na uklidňující bylinkách a poplatcích v redukovaných dávkách. Bylinné přípravy do 1 roku se používají ve formě čaje, sirup.

Připraveno bylinné čaje pro děti si můžete koupit v lékárně:

  • Fytosedan;
  • Klidný ka;
  • Dětské sedativní;
  • Bai-bai;

Dobrý uklidňující výsledek dávají každodenní koupelny s naléhavostí bylin. Příprava mincovny, levandule, valerian, baby barvení, by měla používat jednu trávu. Pro děti se doporučují multidicomponentní čaje a koupele pro děti po roce.

Dobré vědět! Rostlinné přípravky působí na děti různými způsoby. Uklidňující čaj by měl být vybrán s opatrností. Individuální reakce na komponenty může být inverzní o tom, co se očekávalo. Časté reakce na uklidňující prostředky v raném věku jsou gastrointestinální poruchy, průjem, alergie.

S výraznými příznaky v různých věkových kategoriích může lékař předepsat léčbu léků:

  • Glycin;
  • Fenibut;
  • Pantogam;
  • Tenothen.

Pečlivě vybrané léky (nejčastěji nootropics) se používají k nápravě hyperaktivity, zpomaleného pohybu, hysterie dětí od 3 let.

V dospívání a pro děti od 6 let se uklidňující prostředky používají ke zlepšení adaptace v dětských týmech, normalizaci nálady, odstranění úzkosti. To může být jak fytopreparations a nootropics. Podle zvláštního svědectví mohou být trankvilizátory aplikovány striktně pod kontrolou lékaře: Sibaza, fenazepam, elenium.

Nepřijatelné pro předepisovat sedativní léky pro děti samostatně, bez průzkumu odborníkovi. Neuróza a obavy u dětí mohou mít různé důvody, pro každý případ je vybrána vhodná léčba.

Je třeba mít na paměti, že léčba drogy nervových poruch v každém věku poskytuje pouze dočasný výsledek.

Úplně vyléčit neuróza nebo zbavit se deprese pouze tím, že eliminuje důvod jejich vzhledu. V přítomnosti dráždivého faktoru, s neustálým stresem nebo opakováním traumatické situace, bude onemocnění se vrátí.

Užívání silných sedativ zakoupených bez receptů, vybrané nezávisle, můžete výrazně poškodit vaše duševní a fyzické zdraví. Účelem sedativních prostředků je pouze podpora nervového systému. To umožňuje klidně vyřešit akumulované problémy a v případě potřeby provádět odpovídající komplexní léčbu.