Pokud břicho bolí v měsíci

Pokud břicho bolí v měsíci

Proč bolí břicho, když menstruace?

Téměř všechny dívky a ženy zažívají nepříjemné a někdy bolestivé pocity v dolní části břicha krátce před začátkem Měsíční nebo během menstruace. Neboj se o to, protože je normální. Během menstruace se uvolňuje vnitřní vrstva dělohy (endometria), která je každým měsícem odmítnuta, pokud žena není těhotná. Děloha, snaží se zbavit zbytečného obsahu, začne se smršťovat, což způsobuje nepříjemné pocity v žaludku.

Bolest během menstruace je normální?

Zkušenosti Bolest během menstruace je normální, pokud bolest není silná, nezasahujte do každodenních záležitostí a trvá dlouho.

Nicméně, pokud kvůli bolesti, kterou nejste schopni pracovat normálně nebo se učit, může to být alarmující signál. Gynekologové volají silnou bolest během měsíčního termínu "Dysmenorrhea". Dysmenorrhea může být příznakem některých gynekologických onemocnění.

Proč dochází k dysmenorrhea?

Dysmenorrhea (bolestivé období) může být způsobeno různými důvody. Někdy je to vlastnost práce těla, někdy porušení hormonální rovnováhy, někdy důsledkem onemocnění vaječníků nebo dělohy.

Jaké nemoci mohou způsobit bolest během menstruace?

Silné bolesti během menstruace se nacházejí v následujících onemocněních:

  • Endometrióza
  • Adenomyóza
  • Ovariální cyst
  • Myom Uterus
  • Polypy dělohy
  • Mimoděložní těhotenství

Může napětí způsobit bolest během menstruace?

Ano. Váš psychologický stav má silný dopad nejen samotného menstruačního cyklu, ale také na vaší pohodě během menstruace. Proto, pokud se obáváte o dlouhé emocionální stres, můžete mít bolest během menstruace.

V takovém případě musím konzultovat lékaře?

Bolesti v dolní části břicha mohou znamenat velmi vážné problémy a oddálení s léčbou někdy ohrožuje vaše zdraví a dokonce i život. Jděte do gynekologa okamžitě, pokud:

  • Měsíční a břišní bolest trvá více než týden
  • Bolest v žaludku je nesnesitelná
  • Bolest břicha je doprovázena hojným měsíčním
  • Máte zvýšenou tělesnou teplotu
  • Než už nikdy neměl bolest během menstruace
  • Máte podezření, že těhotná

Jak se zbavit bolesti břicha během menstruace?

Bolest může být léčena nejen lékem, ale také různými postupy, které uvolňují dělohu, eliminující křeč.

Vřele uvolněte dělohu a snižuje jeho redukci. Často se zbaví bolesti během menstruace pomáhá jednoduchému teplému ohřívači nebo láhvi s teplou vodou. Stačí připojit teplo do žaludku a trvat trochu.

Vřele relaxační lázeň je velmi účinná v boji proti bolesti břicha. Srdečně uvolňuje svaly dělohy a zklidňuje nervy. Dokonce i teplá sprcha poskytne pozitivní účinek.

S abdominálními bolestmi během menstruace se doporučuje převzít analinový tablet, ibuprofen, naproxen nebo ketoprophne (ketonální). Tyto léky snižují úroveň prostaglandinu v děloze, což eliminuje jeho silné zkratky a bolest. Tyto pilulky můžete vzít co nejvíce (někdy několik dní). Někteří lékaři doporučují začít přijímat lék proti bolesti několik dní před začátkem menstruace. Před přijetím přípravku si přečtěte pokyny.

Pokud jste snadno vzrušeni a často nervózní, pak může být bolest během menstruace způsobena "neklidným" nervovým systémem. V tomto případě pomůže i jednoduchý valerian vyrovnat se s bolestí břicha.

Antikoncepční pilulky (ústní antikoncepce) Pomáhá výrazně oslabit nebo zbavit se bolesti během menstruace. Po několika měsících recepce antikoncepčních pilulek se mnoho žen zbavilo bolesti v žaludku a další nepříjemné účinky menstruace. Před zahájením příjmu antikoncepčních tablet se ujistěte, že se poraďte s gynekologem.

Není třeba snášet bolest. Pokud domácí léčba bolesti během menstruace nepomáhají, musíte hledat pomoc gynekologem. Pokud je bolest způsobena onemocněním pohlavních orgánů, pak, dokud nevrátíte toto onemocnění - bolest neopustí.