Proč potřebujete hygienické ženské tampony, co tam je

Život moderní ženy je nasycený událostmi a vyžaduje aktivitu i v kritických dnech. Ne vždy obyčejné těsnění jsou schopny vyrovnat se s ním. Proto otázka "proč potřebuje tampony?»Odpověď je jednoduchá - umožňují během menstruace zůstat v tónu a ne opustit krásné, lehké oblečení v letním teplu, cvičení v bazénu nebo na výlet na pláž. Kromě hygienických, tam jsou tampony, usnadňující léčbu nebo zaměstnance pro antikoncepci. Použití je otevírá mnoho příležitostí, ale pouze v případě, že jsou používány správně a nepoškozují zdraví.

Jaké jsou tampony a když je třeba použít

Tampony

Vaginální tampony se používají v různých případech a s různými cíli. Nejčastější:

  • Hygienické tampony pro menstruaci;
  • Lékařské vaginální tampony;
  • Antikoncepce.

Hygienické ženské tampony

Těsnění

Těsnění nenechává ujít vzduch a nedává pokožku požadované větrání. To vede k podráždění, zhoršené bakteriální rovnováhy v intimní zóně a nepohodlí. Tampony jsou v takových případech nádhernou výměnou těsnění. Absorbují alokace uvnitř těla a neumožňují poškození, nepříjemný zápach a vzhled démýčí kůže v rozkroku. Tampony z sterilních bavlněných vláken s viskózou nebo extrudovanou vlnou.

Lékařské tampony

Používá se, když je účinek léků potřebný přímo na stěnách vagíny a jeho vnitřní prostředí po dlouhou dobu. Lze použít k zabránění vaginálnímu výboji v analýze moči.

Tampony pro antikoncepci

Tampony

Obsahuje chlorid benzalconium a aplikujte, když se nedoporučuje perorální antikoncepce. Práce jako bariérová antikoncepce. Antikoncepční tampony snižují aktivitu spermií, zabraňují tomu, aby pronikly do děložního čípku, a tím zabránit ofenzivu nežádoucího těhotenství.

Lékařské tampony tekuté nedrží. Během menstruace nejsou účinné. Hygienický, naopak bude držet vlhkost uvnitř. Proto je nemá smysl aplikovat místo terapeutiky.

Jak si vybrat tampon pro menstruaci?

Po porodu

Všechny tampony mají válcový tvar a jsou ideální pro nalezení v pochvě. Absorbující menstruační výtok, bobtnou a vezmou.

Použití tamponů je kontraindikováno:

  • Ne během menstruace;
  • Při léčbě léčivem, které jsou zavedeny uvnitř vaginy;
  • Po porodu, operací, gynekologických postupů;
  • S zánětem pánve nebo sliznice pochvy vagina.

Operace

Tampony by měly být vybrány, vzhledem k jejich účinnosti při absorbování menstruačního výboje a konzervace vlhkosti sliznice membrány:

  • S minimálními, moudrými výboji je vhodný tampon označený světlem (mini);
  • S průměrnou hojností - pravidelný;
  • S hojným - super;
  • Pro zvláště intenzivní - Super Plus.

Cena všech těchto prostředků je přibližně stejná, ale neměla by ušetřit a používat Super Plus Tampon namísto pravidelných. Musí být změněny každé 3-4 hodiny, bez ohledu na vyplnění a více "mocný" tampon může řezat sliznici.

Musíte také rozhodnout, jak bude vhodnější zavést tampon uvnitř těla - ručně nebo používat aplikátor.

Aplikátor se skládá z jednoho vloženého do jiných trubek, plastů nebo lepenky. Ve vnějším trubce ze strany s kulatými válcovým tvarem, tam je tampon. Vnitřní trubka na něm spočívá a když je stisknuto na volném konci, tlačí tampon uvnitř pochvy.

Tampony s aplikátorem

Tampony s aplikátorem jsou hygieničtější, t. na. Nepřicházejí do kontaktu, žádné ruce nebo jiné objekty. Ale oni užívají více místa, a existuje riziko s neúspěšným úvodem k opuštění odrůd na stěnách orgánu.

Plus tampony bez aplikátoru v tom, že jsou kompaktní, a rozhodně nejsou zraněny sliznicí membránu.

Každý balíček tamponů má nutně podrobný výuku s ilustracemi. Musí být studován před vstupem do tamponu.

Tampony mají trvanlivost, obvykle 5-6 let. Poté se jejich absorpční vlastnosti sníží.

Co ještě potřebuje vědět o Tamponu?

  • Správně zadal tampon uvnitř těla není cítit. Pokud tomu tak není, musíte jej odstranit a zadat nový. Pokud se tampon odehrává - je nebo nesprávně vložen nebo byl již naplněn. Pohyby, dokonce i nejaktivnější, nevede k posunutí tamponu.
  • Tampon vám nebrání odesílání přírodních fyziologických potřeb. Odstraňte ho pokaždé, když nemusíte jít na záchod. Pokud je však močení nebo defekace bolestivá sama o sobě, je nutné opustit tampony na chvíli, aby nezvýšil zánětlivý proces.
  • Sex s tamponem během menstruace může být zraněn a žena a její partner. By se neměly pokusit nahradit speciální tampon-antikoncepci.
  • Tampony pro dospělé fit a teenagery. Začněte se světlem (mini) a po výběru situace - to se stane První měsíční dává hojnost.

V žádném případě by neměly vstoupit do tamponu během menstruace za účelem "praxe". Vagina v této době není dostatečně hydratační a jeho sliznice může být poškozena.

Příčiny

Stsh

Toxický šokový syndrom se jen zřídka děje, ale je to velmi nebezpečné a může vést k smrti. To je způsobeno injekcí toxinů v krvi v bakteriální infekci. Proto nepřijatelná stagnace uvnitř Tamponu.

Symptomy se podobají otravě nebo chřipce:

  • Bolesti hlavy a snížený tón;
  • Zvýšení teploty;
  • Nevolnost a průjem;
  • Závratě, mdloby;
  • Příčiny a křeče.

Při prvních známkách StSH Tampon z těla je nutné okamžitě odstranit a co nejdříve konzultovat lékař. A je důležité si pamatovat, že bezpečně uvnitř těla Tampon nemůže více než 4 hodiny. Po uplynutí jejich vypršení platnosti se nahromadil v pochvě, musí být odstraněn.

Pokud to bolí vložit tampon

sliznice vaginální

To může být v takových případech:

  • Pokud není zohledněn přirozený sklon vagíny. Pak by mělo být změněn směr vstupu tamponu a najít svou pohodlnou polohu;
  • Svalový křeč může způsobit bolest. To se děje, když je tampon odstraněn. Pak musíte vzít sedativní, spasmolitické a čekat na svaly k odpočinku;
  • Pokud je bolest způsobena zánětem vaginální sliznice nebo doprovázet onemocnění vnitřních orgánů, tampon se používá v žádném případě.

Takže tampon neublíží

Těsnění

Je možné často používat tampony? Některé ženy mají jen je, jiní je kombinují s těsněním pro větší důvěru. Ale odborníci poradí, aby se zabránilo zdravotním problémům, nezneužívejte tento nástroj a bez toho, co je třeba použít. Proč potřebujete tampony, pokud v uvolněném prostředí můžete použít těsnění a dát micózní membránu čas obnovit?

A co je nejdůležitější - tak, že tampon nepřinese problémy, nemělo by být podávány v bolestivých pocitech v pochvě a na dně břicha. Můžete zadat a odstranit pouze s čistými rukama. Nezapomeňte, že po 3-4 hodinách musí být odstraněna. Výjimka - Speciální noční tampony, jsou určeny pro 8 hodin.