Trvání použití tamponu

Jak dlouho můžete chodit s tamponem a co dělat, pokud to nebylo včas extrahováno, důležité momenty, pro které by žena měla zaplatit. Dlouhodobý základ Tampon je nebezpečný pro tělo a ohrožuje vývoj zánětlivých a alergických reakcí.

Velikost tampon

Pro určení času, během které může být tampon v pochvě, je nutné znát velikost produktu. Stejně jako objem výboje, který může ubytovat.

Na obalu hygienických produktů je objem indikován, že činidlo může absorbovat ve formě kapiček.

  1. Tampony 1-2 kapky jsou vhodné pro vzácné vypouštění. Jsou vhodné pro dívky, které neměly zkušenosti s intimním blízkostí. Také produkty budou vhodné v posledních dnech menstruace, kdy množství výběru postupně klesá.
  2. Tampony s označením 3 kapky budou hodit většinu žen. Mohou být použity uprostřed cyklu s normální úrovní výběru.
  3. Produkty 4 kapky jsou ideální v případě hojnosti. Jsou vhodné požádat o noc.

Někteří výrobci nabízejí jinou označení pro úroveň absorpce:

  • Mini - 1 kapka.
  • Normální - 2 kapky.
  • Super - 3 kapky.
  • Super Plus - 4 kapky.

Tampon Time

V prvním a druhém dni cyklu, když je maximum menstruační krve maximálně, je tampon podléhá výměně každých 2-3 hodin. S větším časem alokace bude tam tam tampon v vagíně.

Tampon velikost normální nebo super podléhá extrahování každých 4-6 hodin. Stojí za to odstranit maximální plnost. Chcete-li odstranit hygienický produkt, musíte vytáhnout přes lano. Pokud je tampon nasycený, pak bude snadno opustit místo. Pokud se při extrakci objevují nepohodlí a bolest, pak to naznačuje jeho nedostatečnou plnost. V tomto případě se pokusí odejít na krátkou dobu a čekat, když je nasáklý.

Trvání použití tamponu

Důležité! Ostrá nebo nucená extrakce hygienického tamponu může mít za následek mikrotramatu stěn vagíny.

V posledních dnech menstruace, které se vyznačují malými alokacemi, musíte použít prostředky s nízkým stupněm absorpce a také je měnit každých 4-6 hodin.

V noci je tampon větší absorpce vložený před odjezdem spát a odstraňuje ihned po probuzení. V tomto případě bude doba pobytu v těle 6-8 hodin. Větší pobyt je nebezpečný pro ženské tělo.

Trvání použití tamponu
Důležité! Nepoužívejte větší tampony s účelem vzácné výměny.

Nebezpečné důsledky

Maximální doba hledání tamponu uvnitř těla by nemělo překročit 8 hodin. S větším obdobím je třeba ji prozradit co nejdříve a kontaktovat gynekologa, aby se zabránilo STSH. Důsledky závisí na době pobytu tamponu v pochvě a obecný stav zdraví žen.

Měly by výstražné příznaky:

  • závrať;
  • nevolnost;
  • posun vůně;
  • nižší bolest břicha;
  • teplota;
  • Barva a konzistence výběru.

Takové projevy mohou naznačovat porušení vaginální mikroflóry a vyvinutého zánětlivého nebo hnisavého procesu. V extrémních případech je možný vývoj toxického syndromu šoku, jehož léčba je prováděna přísně ve stacionárních podmínkách.

Trvání použití tamponu
Gynekolog po kontrole a analýze bude jmenovat vhodnou léčbu, která zahrnuje: sušení, antiseptické přípravky, svíčky. Nezanedbávejte doporučení lékaře, protože zánět může ovlivnit sousední orgány a jít do chronické formy.

S řádným použitím jsou tampony nepostradatelné v moderním rytmu života. Je důležité zvolit vhodnou velikost produktu, značky a charakteristiky. Nezapomeňte na správný čas, abychom ho nahradili, pečlivě patřící do zvláštností vašeho těla.