Zda je kandidóza přenášena sexem

Mezi zástupci krásného pohlaví je drozd považován za poměrně běžné infekční onemocnění. Neznát možný přenos kandidií sexuálním, mnoho nadále posílat sexuální život. Často pocit, první příznaky kandidózy, žena není v žádném spěchu navštívit lékaře, ale začíná boj nezávisle, aniž by přemýšlel o tom, že nemoc byla.

Aby se zabránilo častým drozdičným relapsům, musíte vědět, jak se převodovka koná a jaké důvody mohou přispět k infekci.

Úvod do tématu

Houby rodu Candida v menších množstvích jsou součástí normální vaginální mikroflóry. Za určitých podmínek začíná aktivní růst a reprodukce plísňového flóry. To vede k vzniku symptomů charakteristických pro Candidias:

  • spalování a svědění v oblasti vnějších pohlavních orgánů;
  • hojné, kudrnaté vypouštění s nepříjemným, "kyselý zápach;
  • nepříjemné pocity během močení;
  • nepohodlí během sexu.

Drush a sexuální život

Mnoho žen přemýšlejí o možnosti provádění intimního života během období nemoci mléka. Teoreticky je možné, ale jeden by neměl zapomenout na některá doporučení, jejichž dodržování je žádoucí.

  1. Otázka možnosti intimních vazeb během boje proti kandidózy by měla být rozhodována s lékařem. Důvodem je, že sexuální kontakt pro terapii s některými dávkovými formami může oslabit účinnost léčby. Předpokládá se, že sex během léčby drozd se krémy nebo masti dokáže vést k tomu, že lék bude doplněna z pochvy, který nemá čas jednat.
  2. Povinné použití kondomu zabrání přenosu infekce sexuálně, nicméně, některé místní ošetření pro léčbu drozd je schopen zničit latex.
  3. U mužů může drozd může proudit ve skryté podobě, aniž by bylo dosaženo významného znepokojení, ale aby se zabránilo opětovné infekci, je pro oba partnery nezbytná.

Někdy pod kandidózou označený suchost sliznice membrána. Vzhledem k tomu během pohlaví se může vyskytnout bolestivé pocity, mikrotrakci a vředy. Když se objeví takové nepohodlí, měli byste se zdržet se sexuálního života až do zotavení.

Možné způsoby infekce

Důvodem výskytu drozd může mít za následek následující důvody:

  • nesprávně zvolená hormonální antikoncepce;
  • souběžné onkologické onemocnění;
  • Častá změna sexuálních partnerů;
  • Endokrinní poruchy;
  • zdůrazňované stresové situace;
  • porušení pravidel intimní hygieny;
  • kouření, zneužívání alkoholických nápojů;
  • Stavy sekundární imunodeficience;
  • Častá změna klimatických nebo časových pásem.

Infekce kandidóz může nastat několika způsoby.

  1. Sexuální přenosová cesta je možná při ignorování takového prostředku bariéra antikoncepce jako kondom.
  2. Při lokalizaci plísňové infekce v ústní dutině může dojít k přenosu infekčního partnera během orálního pohlaví.
  3. Candida laskavá houba je docela stabilní v externím prostředí, takže můžete často najít cestu domácnosti infekce. Přenos nastane prostřednictvím veřejných položek: ložní prádlo, ručníky, žínky.
  4. Místní kontaminace může nastat při návštěvě bazénu, sauny, lázních, veřejných WC, v případě nedostatečné dezinfekce.
  5. Přenos kandidózy je možný při porodu z infikované houby matky k dítěti.

S pohlavním stykem

Ochrana s kondomem, existuje vysoké riziko přenosu kandidózy sexuálně. Současně se drozd u mužů často nezobrazuje, tekoucí v vymazané formě. Pacient nesmí podezření na přítomnost infekcí a nesmí být léčena. Díky tomu je společným problémem vysokou frekvencí opakování mléka u žen.

Navzdory skutečnosti, že houby jsou stálými obyvateli ženských pohlavních cest, kteří mají na starosti sexuálně možné. S masivním vyšetřením genitálního partnera jsou kandidáty realizovány nemocem, protože místní imunita není schopna odolat velkému množství kvasinek.

Mělo by být také zohledněno, že mezi lidmi existují případy dopravce plísňového infekce. V tomto případě klinicky nemoci nikomu neukazuje. Tato skutečnost by měla zvážit ženu, která vstoupila do intimní komunikace s novým partnerem. V tomto případě se vyhnout infekci s kandidózou sexuálně, je nutné použít kondom.

Houbová infekce po použití kondomu

Je to názor, že drozd může být sexuálně přenášen při použití kondomu. To dokládá vznik symptomů připomínajících houbovou infekci: svědění, spalování, vzhled erozí. Tato teorie je chybná. Kondom, naopak, zabraňuje infekci. Důvodem výskytu stížností je alergická reakce na latex.

Infekce s kondomem je možná v případě, že pravidla hygieny nejsou dodrženy sexuální akt: jeden kondom se používá pro různé typy pohlaví. V důsledku toho si uchazeče z jednoho anatomického výklenku pronikají do jiných.

Pravděpodobnost infekce

Sexuální cesta přenosu plísňových infekcí je velmi pravděpodobné, že nebude přehlížet bariérové ​​prostředky antikoncepce.

Vzhledem k tomu, že drozd u mužů nemůže detekovat po dlouhou dobu, ale projevit se pouze ve fázi komplikací, doporučuje se používat kondom během léčby kandidózy. Toto opatření se vyhne infekci sexuálním.

Preventivní opatření

Prevence drozd je snížena na dodržování událostí.

  1. Vzhledem k tomu, že převod onemocnění je velmi častý, je nutné použít antikoncepci s kondomem s novým partnerem a během léčby onemocnění, pokud není uvedeno jinak v pokynech pro léčivo.
  2. Pečlivá, denní intimní hygiena.
  3. Použití individuálních hygienických příslušenství: spodní prádlo, ručníky.
  4. Správná, vyvážená výživa.
  5. Odmítnutí špatných návyků.
  6. Včasná terapie chronických gynekologických a obecných obecných onemocnění.
  7. Správný výběr hormonální antikoncepce.
  8. Preventivní použití antifungálních léčiv během léčby cytostatickými léky při záření nebo chemoterapii.
  9. V případě detekce drozd v těhotné ženě - včasné léčbě, zaměřená na prevenci fetální infekce v porodu.
  10. Vyloučení infekce v sexuálních prostředcích - odmítnutí sexuálních kontaktů pro dobu léčby.
  11. Vyhýbat se stresujícím situacím.
  12. Včasné odvolání k doktorovi umožní léčbě kompetentně a vyhnout se vzniku opakování onemocnění v budoucnu. Nebezpečí vlastního léku je, že houby může získat odolnost vůči některým lékům, čímž se snižuje účinnost léčby.
  13. Preventivní rozhovory s dívkami o pravděpodobnosti infekce s lambray sexuální cestou.
  14. Pravidelná návštěva gynekologa s profylaktickými účely.

Během léčby drozd je nutné omezit spotřebu sladké, aby se přednost přirozenými tkaninami, pro hygienu genitálních orgánů pro použití neutrálních nástrojů s minimální složkou.