Jak správně používat kondomy?

Jak správně používat kondomy?

Kondomy poskytují 100% záruku ochrany?

Ne. Žádný z existujících metod antikoncepce nedává 100% záruční ochranu proti pohlavími infekcím nebo z těhotenství. Chcete-li být přesvědčen o všech sto, musíte se zdržet se sexuálního života.

Spolehlivý způsob, jak snížit riziko sexuálně přenosných onemocnění, je udržovat sexuální vztahy se stejným partnerem, který má zase sexuální vztahy pouze s vámi.

Ale nejspolehlivější způsob, jak se vyhnout problémům, je sex pomocí kondomu. Stojí za zmínku, že i jedna malá chyba může vést k kondomu, aby přivedl nejodpovědnější okamžik - havaruje nebo lámání během sexu. Znát je, že pravidla pro používání kondomů se tedy velmi důležitá pro vaše zdraví.

Pozornost: Některé "neobvyklé" kondomy, například zářící ve tmě nebo s legrační trysky nemusí být chráněny před pohlavními chorobami nebo z těhotenství. Tyto informace jsou vždy uvedeny v pokynech nebo na obalu.

Jak si vybrat kondom ve velikosti?

Velikost kondomu může hrát důležitou roli v jeho spolehlivosti. Pokud je kondom menší, než potřebujete, může se zlomit, a pokud více, než potřebujete, pak sklouznout a dokonce uvíznout v pochvě. Můžete si vybrat požadovaný kondom pouze na experimentální cestě - metoda pokusu a chyby. Vzhledem k tomu, že je nejčastěji akvizice kondomů nezabývající se dívkám, ale kluci, v této sekci je kontaktovat.

Podle statistik má většina mladých lidí v plné velikosti sexuální tělo - od 13 do 15-16 cm v erekčním stavu. Pokud se cítíte o této kategorii, budete s největší pravděpodobností přijít standardní, klasické kondomy. Dokonce i držáky klasické velikosti kondom se však mohou zdát příliš úzké nebo příliš široké. Pokud ano, pak věnujte pozornost šířce kondomů uvedené na obalu: na klasických kondomech je obvykle 52-54 mm. Pokud se standardně zdálo těsně pro vás, při příštím si koupím kondomy s větším šířkou (54-57 mm), obvykle, balení je napsán XXL nebo velikost krále, ale je lepší věnovat pozornost šířce kondomu a ne na jeho volání.

Pokud byl standard příliš široký a zablokován sklouznout během pohlaví, pak věnujte pozornost kondomům s menší šířkou (52 mm nebo méně). Takové kondomy se obvykle nazývají stíhací.

Latex nebo polyuretan?

Většina vyrobených kondomů je vyrobena z latexu - tento materiál je poměrně spolehlivý, chrání před těhotenstvím a sexuálními infekcemi a také cenově dostupné. Ve vzácných případech však latexové kondomy způsobují alergie a mohou způsobit vyrážku, zarudnutí, stejně jako suchost v pochvě a nepohodlí u partnera. Pokud máte nebo své partnerské alergie na latex, pak byste měli používat kondomy z polyuretanu. Tyto kondomy jsou také spolehlivé, ale je to o něco dražší než latex.

Kde koupit a jak ukládat?

Koupit kondomy pouze v lékárně, protože tam je, že nejvhodnější podmínky pro jejich dlouhodobé skladování. Kondomy zakoupené v supermarketu nebo ve stánku mohou být podrobeny nepříznivým účinkům teplého vzduchu nebo přímého slunečního světla.

Nesprávné skladování kondomů může vést k jejich prasknutí během sexu. Je nežádoucí udržovat kondom v peněžence nebo kapsy - konstantní tření a vysoké teploty mohou ovlivnit pevnost antikoncepce. Latexové kondomy mohou být skladovány při teplotách od 0 do + 25 ° C. Udržujte kondomy v tmavém chladném místě, například v nočním stolku nebo v soupravě domácí první pomoci.

Nutně sledovat životnost

Kondomy nejsou věčné a splatnost antikoncepce nedává žádné záruky ochrany během pohlaví. Před použitím kondomu, viz její životnost. Bohužel vyhoďte zpožděné potraviny, protože to mohou udělat drahé.

Nepoužívejte kondomy, na jednotlivém sáčku, z nichž výrobce, trvanlivost a číslo strany nejsou specifikovány.

Jak dát na kondom?

  1. Kondom by měl být uveden na již postavený (pevný) člen, před začátkem sexuálního zákona.

  2. Otevřete jednotlivé balení kondomu, táhněte přes jeden z jeho rohů. Nežádoucí otevřít balení úst, jak si můžete poškodit kondom.

  3. Po vypracování levého masa knihy (vystavit hlavu penisu), špičku kondomu (zásobníku spermií) dvěma prsty a dát ho na hlavu. V nádrži by neměl být žádný vzduch, protože může vést k roztržení kondomu během pohlaví.

  4. Začněte otočit kondom pro celou délku penisu. Pokud se kondom nerozumí, pak to neuděláte na této straně. Sundejte si kondom a invertoval na druhou stranu. Znovu, nádrž dvou prstů a splacena kondomem pro celou délku penisu.

  5. Kondom by měl být odstraněn ihned po ejakulaci, zatímco sex péče je stále pevný. Odstranění penisu, držte kondom s rukou tak, aby nezůstal uvnitř partnera. Úhledně sundat kondom a spojující uzel. Hodit do koše (a v žádném případě v záchodě).

Co můžu dělat

Neuvádějte kondom ani partner v ústech. V případě náhlého dechu se může dostat do dýchacích cest a vyvolat udušení. Kondomy jsou vytvořeny pouze pro penis.

Nedávejte několik kondomů najednou, protože nebude posílit vaši bezpečnost. Naopak, tření dvou kondomů může způsobit jejich mezeru během sexu. Pokud se obáváte o vaši bezpečnost, vyberte si spolehlivé kondomy z největší tloušťky stěny (ne méně než 0,06 mm). Pro Anální sex Existují super-husté kondomy s tloušťkou stěny na 0,09 mm.

Pokud potřebujete extra mazivo, použijte pouze ta mazivo, která je zaručena, že nebude zkazit kondom. Nezapomeňte: Nemůžete používat materiály obsahující ziro jako mazání, jako je vazelína, dětský krém, dětský olej, ruční krém a t.D. Používejte pouze maziva, na které je uvedeno, že mohou být použity společně s kondomem. Mimochodem, rtěnka může také snížit spolehlivost kondomu.

Kondom je přísně jednorázová věc. Nikdy nepoužívejte kondom re. Kdyby byl odstraněn z penisu, není možné ho znovu nosit, i když tam není kapalina.

Nenoste kondom, pokud neznáte jeho trvanlivost, nebo pokud je jeho balení poškozeno.

Kondom by měl být uveden na začátek sexuálního zákona. V každém jiném případě bude ochrana proti těhotenství nebo v sexuálně přenosných infekcích velmi nízká. Můžete se infikovat chlamydia, Gonorona, Trichomoniasis, Hpv, Hiv, Herpes a další nebezpečné infekce, pokud nepoužíváte kondom od samého počátku pohlavního styku.

Co dělat, když se kondom zlomil?

Bohužel, někdy kondomy spěchají i s řádným použitím. Aby se tomu zabránilo, je lepší zvolit kondomy s klasickou tloušťkou více než 0,06 mm (to je uvedeno na obalu). Ale pokud se stalo problém, tato instrukce vám pomůže dělat vše v pořádku, snižuje riziko nepříjemných důsledků na minimum.

Pozornost! Bez ohledu na to, jaký okamžik jste si všiml, že kondom zlomil. I když se to stalo před ejakulací, stále máte riziko přenosu sexuálních infekcí nebo nechtěného těhotenství.

Existuje mnoho tipů na internetu týkající se toho, jak se vypořádat s přestávkou kondomů a drtivá většina těchto tipů není nejen účinná, ale i nebezpečná pro zdraví. Poslouchejte radě gynekologů níže, namísto následování pochybných pokynů pochybných míst.

Tip 1: Dráha!

Nebudete snížit riziko otěhotnění, protože součást spermie se již spadl do dělohy a žádná vlhkost jim nepomůže "umýt" z dělohy.

Není možné malovat vůbec pod nějakou záminkou - je to nebezpečné zdraví. Sušení nesnižuje pravděpodobnost stát se těhotným, ale může zvýšit riziko pohlavně přenosných onemocnění. Mangan, peroxid vodíku, voda, citronová šťáva a mnoho dalších neuvěřitelných fondů nebude pomáhat - ale to způsobí popáleniny, záněty, nepohodlí a jiné nepříjemné symptomy po mnoho týdnů nebo měsíců.

Tip 2: Žádné mýdlo!

Mýdlo má alkalickou reakci a může významně snížit odolnost vašeho těla na sexuální infekce. Mytí mýdlem nebude snížit riziko otěhotnění, ale zároveň zvýší riziko zánětlivých onemocnění vagíny. Pokud jste chtěli vysprchovat se, pak to udělat jako obvykle.

Tip 3: Běh v lékárně

V prvních 2 hodinách poté, co se problém stalo, musíte jít do lékárny. Musíte si koupit: prostředek nouzové antikoncepce (Postinor, Escapel) a léky chránící proti sexuální infekcí pro vás a pro váš sexuální partner. O tom, jak se chránit před nechtěným těhotenstvím zde: Nouzová antikoncepce.

Aby se snížilo riziko pohlavně přenosných onemocnění, zakupte si roztok chlorhexidinových a vaginálních svíček obsahujících chlorhexidin (například známý heikótonový lék). Dívka by měla vstoupit do jedné svíčky Heičtonu v pochvě a ležet na posteli několik hodin, aby svíčka neplní a pomohla svému účinku. Ten chlap by měl pečlivě zpracovat sexuální člen s heabilním roztokem. HEXEXONE je účinný pouze v případě použití v prvních 2 hodinách po nechráněném pohlavním styku. I když jste všichni hotovi správně a včas, budete stále potřebovat projít testy.

Tip 4: Analýzy nájemného

V případě sexu s neznámým partnerem, nebo pokud si nejste jisti, že je zdravé, je lepší podniknout bezpečnostní opatření. 2-3 týdny po sexu, předáváme Gonorona, Trichomoniaz, chlamydia, syfilis, Infekce HIV a hepatitida b as. Pokud jsou výsledky analýz pro infekci HIV a virové hepatitidy negativní, budou muset opakovat po několika měsících. Pokud máte podezření, že váš partner je infikovaný HIV, obraťte se na Venereologovi, který řekne o tom, co dělat dál.

Tip 5: Udělejte těhotenský test

I v okamžiku přijatých prostředků nouzové antikoncepce nedávají 100% zaručenou ochranu proti těhotenství. Ujistit se těhotenský test 4-5 týdnů po pohlavním styku, během kterého se kondom zlomil. Test je třeba provést v případě Zpoždění, A pokud měsíční přišel včas a nemáte žádné příznaky těhotenství.

Tip 6: Udělejte závěry

Pokud máte stálý partner a jste si jisti, že je zdravý a neměníte se, pak přemýšlejte o výběru více Spolehlivé antikoncepce, než kondom.

Co dělat, když je kondom sklouzen a uvízl v pochvě?

Nejdříve neuvádějte panice. Samotný, přilepená kondom není nebezpečný pro zdraví a nebude schopen opustit vaginu a dostat se do Make-up nebo jiné vnitřní orgány. Je stále v pochvě a není tak těžké dostat se.

Přijměte vertikální polohu a pokuste se Surfaches (jako by jste naklonili) - kondom by měl jít ven v několika sekundách nebo minutách. Pokud se po této manipulaci, kondom nevyšel ven, pak přesně se potopil dolů, a to znamená, že to můžete získat dvěma prsty.

Pokud nic nepomáhá a kondom nemůže být odstraněn, obraťte se k gynekologovi co nejdříve. Gynekolog bude moci rychle a bezbolestně odstranit přilepená kondom.

Aby se zabránilo těhotenství a pohlavně přenosné nemoci, měli byste se řídit stejnými pokyny jako v případě kondomové mezery (viz výše uvedené tipy).