Jak léčit vynechání a pád z dělohy a děložního čípku

Při oslabení pojivového dělohy se zhoršení stavu pánevních svalů dělohy může posunout pod stanovenou fyziologickou hranici. Proces opomenutí je doprovázen posunem děložního čípku a pochvy. Nejčastěji s prolapsem genitálií čelí žen ve věku 40 let. Ale existuje patologie a více mladých pacientů.

Příčiny a příznaky opomenutí a ztráty reprodukčních orgánů ve stáří

Téměř polovina žen, které jsou více než 50 let staré diagnostikovat omit. S věkem jsou pánevní svaly a pořadač oslabeny, pomáhá zhoršování.

Specialisté na hlavní důvody pro vynechání, třepání a dělohy klesající:

  • zranění, což vedlo k integritě pánevních svalů;
  • komplexní chirurgické operace na genitáliích;
  • těžká fyzická námaha;
  • chronická zácpa;
  • Vysoký intra-břišní tlak vyvolaný různými onemocněním vnitřních orgánů;
  • rozkrok se rozbije na větší hloubku bez ohledu na příčinu;
  • onemocnění pojivové tkáně (opomenutí jiných orgánů je pozorována, zdá se kýla);
  • Porušení způsobu výroby genitálních hormonů (většinou estrogen).

S věkem se svalové tkáně ztrácejí pružnost, začnou atrofické změny. Na pozadí nedostatku estrogenů, který je doprovázen Climaxem, postupuje oslabení svalů, vazárního zařízení pánevního dna.

Při vynechání krku a dělohy, které mohou končit úplným pádem, jsou tyto příznaky pozorovány:

  • bolest břicha, jejich charakter, trvání a intenzita se liší;
  • nepohodlí s intimním blízkostí;
  • Pocit cizího těla uvnitř pochvy;
  • Vzhled hojné bílé.

Někdy ženy všimnou, že bolest je soustředěna nejen v oblasti břicha, přestěhují se do oblasti SAPRUM, pasu.

V progresi patologie začíná proces opomenutí sousedních těl. Zelistil fungování močového měchýře, střev. Frekvence změn močení se objeví zácpa.

Nedostatek léčby při vynechání nebo ztrátě krku a dělohy vede k aktivaci zánětlivých onemocnění. Ženy vypadají známky adnexitidy, endometritidy, salpingooforita. 

Všimnout si nevšimnutí spadu dělohy je nemožné. Ona spolu s krkem a vaginou předložily mimo vnější pohlavní orgány.

Plná a neúplná ztráta

Instalace diagnózy může gynekologa při provádění vizuální kontroly. Je důležité se vypořádat s fází patologického procesu. V závislosti na opomenutí, buď spád dělohy se ženou v ženě bude šít taktiku léčby.

Pokud je krk s děložním posunutým, ale nechodí za hranice sexuální mezery, pak se přicházíme o vynechání. V případech, kdy je hranice porušena, jsou diagnostikovány s dělohou.

Podle stupně posunutí, neúplné a úplné ztráty. V prvním případě, krk a stěny vaginy předložily hranice sexuálního slotu (v některých situacích je jen jedna ztráta zeď). S plnými poplatky mezi nohama se žena objeví zvláštní taška, která se skládá z kroucených vaginálních stěn a samotného těla dělohy spolu s krkem.

Metody léčby

Na profylaktickém vyšetření si gynekolog může všimnout vynalézat i v nepřítomnosti ženy odpovídajících příznaků. V závislosti na věku pacienta, stavu zdraví a stupně opomenutí dělohy, si vyberou taktiku léčby.

S menší opomenutou genitálií, absence nepříjemných příznaků patologie, specifická léčba není předepsána. Doporučujeme používat preventivní metody určené k zastavení progrese Omit.

V případech, kdy je děloha s krkem v pochvě, ale fungování jiných drobných pánevních orgánů není porušena, konzervativní léčba doporučuje. Kromě speciálních cvičení může Mazi přiřadit masti k mazání vagíny. Někteří doporučili pesary.

V případě závažného opomenutí je předepsaných chirurgická léčba buď upevňovací prvek dělohy s krkem.

Lékařská gymnastika a cvičení

Pro prevenci progrese onemocnění, gynekologové poučili, aby cvičili pro intimní svaly. S jejich pomocí se některé ženy podaří normalizovat podmínku i při 2 koncových fázi, kdy se děloha přesunul do pochvy. Ale gymnastika může být učiněna za předpokladu, že fungování jiných orgánů není porušeno.

Gynekologové doporučují provádět cvičení Kegelu, s nimiž je možné zvýšit tón vaginálních svalů, zastavit proces opomenutí genitálií. Terapeutická gymnastika Yunusov také používá popularitu.

Nejčastěji lékaři doporučují provádět následující:

  • "Snížení": Je nutné rychle komprimovat a uvolnit svaly rozkroku;
  • "Vyrovnání": je nutné kmenovat svaly perineum, břišní dutiny, jak se to stane během defecation;
  • "Pomalá komprese": Při provádění je nutné kmenovat svaly pochvy na 3 sekundy, pak pomalu relaxovat, opakujte cvičení, stlačování svalů po dobu 5 sekund, aby to dělalo tak dlouho, dokud čas napětí nedosáhne 20 sekund;
  • "Výtah": Svaly jsou postupně dotaženy, síla stlačení svalů by se měla zvýšit, připomínající jízdu na výtahu.

Je také užitečné zastavit proces močení. Lékař může poradit vykonávat další cvičení s pomocí kterého svalů pánve.

Nahradit část intimního tréninku lze plavat v bazénu, procházky kol a implementaci lékařské gymnastiky, ve kterých jsou posíleny svaly břišního lisu.

Nosit obvaz

Speciální obvazy mohou zastavit progresi onemocnění. Ale předepisují takovou léčbu pouze v počátečních fázích. Obvazy podporují svaly zezadu, přední a strany. S jejich pomocí je možné snížit tlak dělohy do jiných pánevních orgánů. Upozorňují možnou spadku děložního čípku.

Použití obvazu se doporučuje ne více než 12 hodin denně, protože stlačí vnitřní orgány, proces krevního oběhu a lymfy se rozbití. Po odstranění designu se doporučuje jít do postele. To bude varovat možnou progresi procesu opomenutí.

Použití lidových léků doma

Před použitím lidových léčebných metod musíte konzultovat gynekolog. V neznačkatelných případech se doporučují fanoušci alternativní medicíny a lékařů dělat speciální gymnastiku. Kromě toho, v koordinaci s lékařem můžete využít lidové ošetření.

  1. Melissian Tea. Pro vaření 2 st.L. Suroviny nalil 2 sklenice vroucí vody. Infuze se připravuje na 8 hodin v termosku. Pít to následuje hodinu před jídlem pro 2/3 šálků.
  2. Alkohol Tinktura Interish. Take 1 článek.L. Sušené devět, nalil 500 ml vodky. Trvá na směsi na tmavém místě po dobu 10 dnů. Pít droga potřebuje prázdný žaludek v dopoledních hodinách 1. t.L.
  3. Čaj z melissy, duší a matky a mache. Pro vaření čaje užívejte 2 st.L. Směsi bylin usnují v termosku, nalil 2 sklenice vroucí vody. Frank Tea Drink 1/3 šálků třikrát denně za hodinu před jídlem.

Úkon

Je-li žena diagnostikována s děložním hrdlem s krčními, konzervativními způsoby léčby, když se ukázalo, že je neefektivní, pak je předepsána operace. Ale 1/3 žen po operaci po dobu 3 let má relaps.

V závislosti na stavu pacienta je zvolen typ operace:

  • Posílení svalů pánve;
  • fixace dělohy zkrácením kulatého děložního hrdla;
  • Šití mezi sebou všechny ligamenty dělohy;
  • Fixace reprodukčních orgánů na pánevní kostí;
  • výměna svalů, vazů se syntetickými materiály;
  • Snížení velikosti vaginy;
  • Odstranění dělohy.

Taktika pro chirurgickou léčbu stanoví lékař v dohodě se ženou.

Intimní život

V počátečních fázích opomenutí dělohy a čípku, sexuální kontakty nepřináší nepohodlí. V progresi onemocnění se objevuje bolest, může dojít k pocitu pálení. V průběhu času se intimní život stane nemožným, protože vzhledem k opomenutí genitálií je vagina stlačena, snižuje velikost. V případech, kdy je přední vaginální stěna vynechána, sexuální blízkost zvyšuje riziko výstupu a úplného pádu z dělohy a čípku.

Při vynechání ze Sexu kontakty je lepší se zdržet. Sexuální život je obnoven po dokončení léčby. Ale intenzivní dopad na genitálie by neměl být.