Vyučení dělohy v gynekologii

Uterus je základním orgánem, který hraje důležitou roli v reprodukčním systému žen. Svazný přístroj poskytuje stabilní provoz a udržuje svou anatomickou polohu v malé pánvi. Existuje několik důvodů, které ovlivňují pružnost a vlastnosti vazů, stejně jako svaly. Časem ztrácejí svou flexibilitu, tak silně oslabují.

Je to z těchto důvodů, že postupné Odstranění dělohy V pochvě směrem k zármutku. Nakonec může spadnout. Medicína a gynekologie vlastní mnoho technik, které pomohou varovat nebo se zbavit této patologie. Nejúčinnější a účinnější z nich je chirurgický zásah.

Po provedení operace

Pokud je pacient diagnostikován s menšími anatomickými změnami v uspořádání dělohy, je nutné použít konzervativní léčebné techniky.

Outmunction dělohy v mladém věku je poměrně vážným problémem, který vyžaduje okamžité řešení. Lékaři doporučují dělat posílení gymnastiky, užívat hormonální drogy, stejně jako použití pesary.

Existují případy, kdy nastane opomenutí dělohy v vaginálním kanálu. Tyto změny jsou snadno stanoveny na plánovaném zkoumání gynekologa. Někdy se však pacienti považují za kvalifikovanou pomoc, když děloha spadne ze sexu. V tomto případě jsou zdi vagíny. V tomto případě gynekolog vysílá ženy do složité operace.

Indikace

Vynechání dělohy je vážná patologie. Pokud nebudete hledat pomoc lékařům, bude situace zhoršena pouze. Konzervativní léčebné metody mohou tento proces zpomalit u žen, ale nezastaví to. Toto je uvedeno v mnoha učebnicích, kde slavný lékaři charakterizují tuto chorobu s vyrovnaným tokem a neustálým progresí patologie. Gynekologie nabízí mnoho způsobů, jak tento problém vyřešit.

Před zahájením chirurgického zásahu lékaři zohledňují přání a schopnosti žen. Typ provozu závisí na přítomnosti chronických onemocnění v historii pacienta, touha stát se matkou a průvodcem v budoucnu.

Pokud pacienti plánují v budoucnu děti, odborníci, odborníci nastavili cíl zachovat reprodukční orgány během operace. Vynechání dělohy dává nepohodlí během sezení a procházky, takže ženy okamžitě vznikají podezření a hledají pomoc lékaři. Chcete-li to udělat, doporučují výrobu vaginálního plastu a posílit svalové stěny pánve. Pacienti starší 45 let jsou posláni do nemocnice pro úplné odstranění dělohy nebo hysterektomie.

Po komplexní diagnostice podle svědectví lékaře, kdy je diagnostikováno Uterus Otse, operace mohou být prováděny na vazech a stěnách, které upevňují dutinu u žen. Tento typ operace je jmenován pouze v případech, kdy atrofické procesy v genitáliích chybí. Ženy, které v budoucnu nemají v plánu vést sexuální život, souhlasí s bodnou vaginou. To je nejúčinnější a minimálně invazivní způsob léčby. Hlavní kontraindikace zahrnují přítomnost běžných onemocnění a nedostatek podezření na vývoj onkologických neoplazmů v děložní dutině.

Když opomenutí dělohy ovlivňuje střeva nebo močový měchýř, pak během provozního zásahu, lékař provádí opravu jejich umístění.

Zvláštní pozornost je věnována střevě a močového měchýře. Pokud se vyskytnou potíže, je možné kombinovat vaginální a laparoskopický přístup. Takové manipulace umožní dosažení maximálního účinku chirurgického zákroku u starších žen. Zároveň budou stěny položeny takovým způsobem, že začali plnit svůj hlavní účel.

Pokud Cervikální čípek spadá po radikální chirurgii, pak je vhodné použít síťovou protézu pro stěny. Po instalaci nahrazuje funkce vazů a umožňuje opravit orgán ve správné poloze. U žen je tento typ chirurgického zásahu v poptávce.

Odrůdy operací a technik jejich realizace

Existuje několik odrůd operací, které se liší mezi sebou technikou provádění a vystavena vnitřní dutině dělohy. Jsou prováděny pouze po komplexní diagnostice a podle svědectví ošetřujícího lékaře.

Přední kolopkopie

Provozní intervence se provádí na přední stěně pochvy. Tento specialista vyžaduje asistent pomoci. Pomůže vizualizovat vnitřní orgány a poskytne potřebné zrcadla. Pacient by měl být na gynekologickém křesle pro lepší zveřejnění pochvy. Před operací je důležité pečlivě léčit rozkrok a vnitřní povrch kyčle u žen se speciálním antiseptickým roztokem nebo alkoholem. Dále byste měli vystavit čípku a odstranit přední stěnu vagíny.

Přebytečné měkké tkáně jsou zachyceny svorkami a vyříznutými, po kterém se můžete přesunout na provedení řezu na podkožní tkáni. Takové manipulace pomáhají získat přístup k fascie a spojovacích mušlemi vnitřních orgánů. Musí být šitá, aby dala děložku správnou polohu při vynechání dělohy. Zvláštní pozornost je věnována močovém měchýři, který je spolehlivě upevněn na svém místě.

Když jsou dokončeny všechny manipulace, lékař ukládá švy na sliznici. Katétr je ponechán v uretru do nějakého času, který umožní odborníkovi sledovat stav močového měchýře.

Zadní koloca

Průběh přípravy provozu je podobný přední colopě. Chirurg vezme ozubenou svorku a upevňuje ji na zadní straně vagíny. Po této manipulaci můžete určit podobu budoucího vaginálního oblouku. Pro spolehlivou fixaci musíte ukládat další tři svorky.

Nakonec doktor tvoří klapku ve formě kosočtverce, která mírně se táhne a odřízne nůžkami. Tento nástroj je vymaže povrch subkutánního vlákna. Ve výsledné ránu jsou přidělovány Zámějí, které musí být šité k vytvoření přesnější a spolehlivější fixaci dělohy. Asistent během manipulace s chirurgem je sledování všeho, co se děje na monitoru. Hlavním úkolem je sledovat stav plavidel, které mohou hodně krvácet.

Poté se chirurg připojuje hrany výsledné rány s kontinuálním švem. Postižené oblasti kůže jsou také šité, vše je pečlivě suché a je dodatečně zpracováno s alkoholem. Dne den v dutině pochvy musí být tampon, který obsahuje dezinfekční masti. Je zakázáno chodit a vstávat dva dny po chirurgickém intervenci.

Fixace dělohy

Když se již stalo opomenutí dělohy, může lékař doporučit operaci, která pomůže posílit špatně pevné vnitřní orgány. Provádí se pomocí abdominálního nebo transvaginálního přístupu. Vnitřní orgány jsou připojeny k brajanům nebo břišní stěně. V některých případech může být požadována síťová protéza, která hraje roli vazů.

Implantát je vyroben z vysoce kvalitního prolentu nebo polypropylenu. V tomto případě protézy nezpůsobují alergické reakce a budou sloužit poměrně dlouhou dobu. Mřížka je umístěna uvnitř vynechaného orgánu a jsou navíc přiváděna kapronovými závity. Dále se chirurg tvoří samostatný kanál, kterými jsou konce závitu zobrazeny a bezpečně upevněny. Po dokončení postupu, konzistentní šití tkání tkáně.

Střední ColorPoy nebo Lefora-Negebauer operace

Když je opomenutí dělohy diagnostikováno v rané fázi, může být nutné provést střední vyzvánění. Pro to je chirurg vystaven a táhne čípku k rozkroku. Na každém z vagínových stěn jsou vyříznuty malé tkáně sliznice membrány. Oba povrchy musí být opatrně stlačeny a pak applay švy.

V důsledku konečného výsledku se děloha spoléhá na dvě zesítěné oblasti, takže nebude moci sestoupit nebo vypadnout. Poté je důležité provést plastovou vaginu, aby částečně odstranil pohlavní rty, zkrátit svalovou tkáň nebo překročení rozkroku.

Hysterektomie nebo dělení dělohy

Pokud se opomenutí dělohy pravidelně vyskytuje, a vypadá, lékař doporučuje starší pacienty, aby provedli kompletní odstranění. Pokud je oblast exevision dostatečně velká, bude chirurga samostatný vaginální hřídel od sousedních spojovacích tkání. To zabrání tvorbě hernie, stejně jako posílení dolní pánve.

Když specialista provádí částečné odstranění dělohy ve svém opomenutí, kult bude bezpečně upevněna na speciální protetické.

Je důležité si uvědomit, že s takovým provozním zásahem je možnost provádění sexuálního života plně udržována.

Pro částečné odstranění spuštěného dělohy používejte vaginální přístup. Vnitřní orgány jsou vypnuty a upevněny speciálními svorkami. Během operace je děloha vyříznuta do výšky až osmi centimetrů z vaginálního zeea. Na kultu těla spolehlivě upevněte svazky, které jdou z přídavek. Poté jsou švy překryty.

Období obnovy

Doba trvání redukčního období závisí na způsobu operace. Pacienti mohou vstávat z postele pouze třetí den po operaci. Doba hospitalizace v průměru trvá až 5-7 dnů. Vše záleží na rychlosti zotavení a uzdravení švů.

V prvních dnech jsou ženy předepsány použitím protizánětlivých léků, které odstraňují otok a zánět skluzavek sliznice. Některé situace mohou vyžadovat svíčky, které obsahují estrogen. Pokud je bolest silná a ostrá, pak jsou analgetika navíc připojena.

S vaginálním přístupem můžete:

  • dostat se z postele již třetí den;
  • O dva měsíce později začal vést sexuální život;
  • Je to týden po defecation o týden později (zpočátku je důležité zabránit vzniku zácpy, aby se zabránilo komplikacím);
  • Zahrajte si sport a výtah gravitace po úplném využití;
  • Za dva měsíce vezměte horké lázně, jděte do bazénu nebo sauny.

Pokud dodržujete všechna doporučení a poradenství zúčastněného lékaře, pak bude doba zotavení rychlá. V opačném případě můžete čelit negativním důsledkům a dokonce i vážným komplikacím.