Jak porozumět lsil cervixu

Co je to lsil cervikální dělohy? Patologie je také známá jako neoplasie, děložní dysplazie a je znovuzrozením epitelových buněk vaginálního segmentu děložního čípku. Stávají se neschopnými provést jim funkce imputované. V gynekologii je tato patologie vykázána jako precannoschopný stát a vyžaduje odpovídající léčbu léčby.

Důvody

Jaké jsou příčiny vývoje lsil děložního čípku? Poměrně často je nemoc spojena s porážkou viru Cervix HPV.

Dnes lékaři vědí více než 100 zápasů HPV. To zvýrazněno samostatnou skupinu virů schopných zasáhnout sliznici. Přenos HPV dochází v sexuální cestě. Ve většině případů je nezávislý lék. Pokud se to nestalo, virus se změní na spící stav a je aktivován během výskytu příznivých podmínek. To lze připsat:

  • hrozící imunitní ochrana;
  • starý věk;
  • Infekce se specifickými fuddery HPV.
Je to HPV, podle četného lékařského výzkumu, stává se důvodem tvorby špičatých křídel a LSIL Cervixu.

Vývoj dysplazie je však diagnostikován daleko od všech infikovaných žen. Za tímto účelem kombinovaný dopad na ženského organismu najednou několik provokujících faktorů. Zejména aktivní kouření v kombinaci s jakoukoliv imunodeficiencí se několikrát zvyšuje riziko tvorby čípku LSIL.

Symptomatics

LSIL CERVIX teče zpravidla bez jakýchkoliv patologických symptomů, což pomáhá podezření na rozvoj onemocnění. Z tohoto důvodu, gynekologové důrazně doporučují všechny ženy starší 21 let a mají pravidelný sexuální život pro průchod periodických projekcí.

Základním způsobem je test táta, který umožňuje získat potřebný biologický materiál pro cytologický výzkum. Kapalná cytologie je považována za účinnější metodikou. Ale tato technika je praktikována poměrně zřídka, protože ne všechny zdravotnická zařízení jsou vybavena potřebným vybavením.

První test se doporučuje provádět 3 roky od začátku sexuálního života. A v budoucnu každých 2 roky před výkonem 30letého věku. Pap-test je pak proveden 1 čas za 3 roky. Ale takový "plán" musí být dodržen, pokud testy vykazují plné zdraví. V případě detekce odchylek by mělo být testování prováděno mnohem častěji.

Po dosažení 65 let, plot znění, které umožňují identifikovat buňky v zobrazení ATI v následujících případech:

  • Získané výsledky nemají odchylky;
  • Cervix se odstraní chirurgickou metodou, zejména při diagnostice velkého myomatózního uzlu děložního těla.
Je důležité si uvědomit, že pokud 9 studií ukázaly negativní výsledky, pak LSIL Cervix a rakovina je vyloučena o 99%.

Gynekologové se doporučuje podstoupit kompletní lékařské vyšetření, když se zobrazí následující příznaky:

  • bolestivost v oblasti pánve;
  • vznik intermentovaného výboje krve;
  • Blátivé tašky s nepříjemným specifickým vůní;
  • příliš silná menstruace;
  • Krev po sexuálním kontaktu;
  • chronická zácpa, ne "reagující" k použití laxativů;
  • Pravidelné otok dolních končetin.

Diagnostika

Pro rozvoj LSIL děložního čípku je vyžadováno určité období: někdy pro tvorbu onemocnění několik let. Proto jsou pravidelné návštěvy gynekologa a intimní inspekce mimořádně důležitou událostí, která vám umožní diagnostikovat precancerózní změny v čípku, jakož i prevenci onemocnění.

Aby bylo možné diagnostikovat LSIL CERVIX, lékaři praxe test papanicolau (táta test) - smear získaný z sliznice membránový segment krčníku krčníku. Používá se jako screening nebo primární identifikace lsil. Princip testování složitosti nepředstavuje, že je to nejoblíbenější, pokud je nutná screeningová technika.

Schéma materiálu plot pro materiálový výzkum je docela jednoduchý:

  • Gynekologická zrcadla jsou zavedena do dutiny pochvy;
  • Se speciálním střapcem z děložního čípku se odebírá smear;
  • Získané buňky jsou distribuovány po povrchu snímku pro následnou studii pod mikroskopem.

Moderní medicína nabízí pokročilejší technologie. Buňky získané smear jsou umístěny v kapalném médiu a jsou používány pro mikroskopický nebo cytologický výzkum.

Další diagnostické techniky

Pokud se papanicolau stěr používaný pro primární diagnostiku, nemohl přesně ukazovat na LSIL Cervix, pak mohou být použity další výzkumné metody. 

Kolposkopie

Technika je gynekologický vyšetření, během které lékař zkontroluje sliznice povlaků vagíny a sliznice membrány děložního hrdla se specializovaným mikroskopem (koloposkop). Moderní zařízení jsou často vybavena obrazovkami, která umožňuje lékaři vidět tkaninu na obrazovce. Colposcope poskytuje více zvýšení, až na buněčnou úroveň. Technika umožňuje definovat všechny existující anomálie na povrchu čípku a vagíny.

Biopsie

Technika se týká nejvíce informativních metod diagnostiky LSIL čípku. Biopsie je založena na plotu živého materiálu s problémem děložního čípku a následné studium buněk pod více zvýšením. Přesnost výsledků získaných během biopsie dosahuje 99%, což umožňuje diagnostikovat lsil.

HPV test

Identifikovat vztah mezi vývojem lsil děložního čípku a přítomností lidského papilloma viru v těle (HPV) se provádí speciální test. Bude to nutné, pokud test Papinicola odhalil přítomnost buněk atyplicity.

V posledních letech je test HPV zcela často praktikován jako izolovaný způsob detekce LSIL Cervixu bez použití papanicoly těsta. Diagnóza lze považovat za potvrzenou vysokým stupněm pravděpodobnosti, kdy kombinovaná detekce změny v sliznici děložního čípku a definice HPV v krvi ženy.

Dysplazie stupňů

Je obvyklé přidělit několik stupňů LSIL Cervixu. 

  • První stupeň (CIN I) odpovídá lehké dysplazii. V této fázi onemocnění v horních vrstvách sliznice je detekován malý počet alti-sledovaných buněk. Podmínka nepředstavuje zvláštní nebezpečí pro zdraví pacienta a v některých případech je nezávislý lék, ale vše záleží na silosti imunity.
  • Druhý stupeň CIN II je rozpoznán jako mírný a doprovázený lézí sliznice o asi 50% do hloubky. Dysplazie je reprezentována buňkami upravenými a velikostí.
  • Třetí stupeň CIN III. V tomto případě se patologický proces podílí na přibližně 70 - 90% celé tloušťky epiteliální vrstvy. Podmínka je rozpoznána jako těžká forma dysplazie a je definována jako precannoschopný stav. Pokud žena neobdrží léčbu profilu, potom se patologie rozšíří na sousední tkaniny. Podle údajů se proces znovuzrození dochází ve 20 - 30% všech diagnostikovaných případů, což vede k rozvoji rakoviny skládané.
  • Čtvrtý stupeň je uznáván jako invazivní rakovina. Pokud se dříve gynekologové věřili, že LSIL Cervix by měl projít všechny fáze. Dnes je však oprávněně známo, že invazivní rakovina se vyvíjí v přibližně 1% případů v prvním stupni, v 5% s druhým stupněm a 12% v případě diagnózy třetího stupně.
Spontánní regrese onemocnění v prvním roce je známo asi 70% všech žen s prvním stupněm LSIL děložního čípku a 90% za první dva roky.

Self-inaktivita s druhým stupněm dysplazie se vyskytuje přibližně 50% nemocného.

Léčba

Léčba lsil děložního dělohy prvního stupně. Onemocnění je zpravidla důsledkem nerealizovaného zánětlivého procesu - kolize. V přítomnosti HPV a instalovaného LSIL (Dysplazie) prochází terapie více než. Při diagnostice patologie je jmenována konzervativní terapie, která zahrnuje recepci léků léků.

Léčba v přítomnosti papilomaviru je doprovázena imunomodulačními a antivirovými činidly, které jsou předepsány před a po přetížení prevence recidivy. Průběh terapie je dlouhý a je 4 - 8 měsíců.

Se špatným výsledkem nátěry na mikroflóře, což indikuje proudový zánět, je pacient předepsán lokální antibiotika a antiseptika. Následující léky s širokou škálou akcí jsou nejčastěji přiřazeny:

  • Terjin;
  • Hexone;
  • Clice D;
  • Metronidazol;
  • Clindamycin.

Trvání terapie - 5 - 10 dnů.

Aby bylo možné obnovit normální rovnováhu vaginální mikroflóry, lze přiřadit:

  • Acilakt;
  • Laktonam.

Po šesti měsících po léčbě je nutné znovu předat nátěr, aby se zcela odstranil přítomnost zánětlivého procesu. Vyžaduje se také výzkum certifikátů.

Příčina lehké formy dysplazie se nejčastěji stává HPV různých kmenů. Nejčastěji detekovatelné odrůdy se stávají 16, 18, 18, 31 a 45. Je to oni, kteří způsobují rozvoj LSIL Cervixu a jeho znovuzrození v rakovině.

Prognóza s opravdovou terapií příznivé. Přibližně polovina žen s diagnostikovaným poškozením děložního čípku způsobené HPV virem, spontánní vyléčení během prvních dvou let od začátku onemocnění.

Střední a závažná dysplazie poskytuje nejen léčivo, ale také chirurgickou léčbu. Pokud je diagnostikována porážka významného zásobníku buněk - více než 2/3 - pak odstranění pouze zánětlivého procesu nestačí.

V případě, že Pap test nebo jiná analýza ukázala druhý nebo třetí stupeň, pak je pacient povinen získat naléhavou konzultaci s onkologem.

Stojí za to připomenout, že je nemožné určit aktuální formu lsil cervix pouze jeden jar. Zpravidla je v tomto případě postup pro avizizaci (excize) děložního čípku předepsán nebo úplnou resekci v případě diagnostiky stupně dysplazie. Provoz současně působí jako diagnostická a lékařská událost.

Kromě kavizace mohou být v Easy Dysplazii použity další techniky:

  • Diathermokoagulace. Během postupu je zničení patologických buněk vyhrazeno pomocí vysokofrekvenčního elektrického proudu. Ve zpracovatelské zóně je vytvořena bolestivé razítko. Technika se praktikuje ve vzácných případech, protože má malou účinnost v kombinaci s častými komplikacemi.
  • Kryodestrukce. Lékař zachází s postiženou oblastí s kapalným dusíkem, který způsobuje úplné zničení buněk vnímané ati. Metoda může být použita v nenarozených ženách, ale rána se hojuje dlouhou dobu a existuje riziko vzniku zánětu.
  • Laserová podpora. Zpracování lézní zóny s laserovými paprsky se provádí. Během postupu z postižených buněk je všechna kapalina zcela odstraněna a jsou zničeny.

V situaci, kdy LSIL Cervix teče ve světlé formě, a ženě plány v budoucnu narození dítěte, se lékař snaží udržet funkční lyžařské schopnosti. Pak bude možné přijmout gestaci přirozeně.

V takových případech je pacient přiřazen postup konve. Jedná se o kuželovité odstranění děložního čípku. Provoz se provádí dvěma způsoby:

  • Kanizace nože - s pomocí chirurgického skalpelu;
  • Rádiová vlna Conired - prováděná Surgitron aparatus.

Dálkové tkaniny jsou přenášeny pro cytologický výzkum. Pokud lékař diagnostuje absenci atypických buněk podél okrajů kužele, znamená to úplné odstranění patologicky modifikovaných tkání.

Při detekci atypiků je předepsána opakovaná léčba.

V nepřítomnosti LSIL, Cervix - po úplném oživení orgánu - žena je dovoleno gestaci.

V případě diagnostiku závažného stupně dysplazie a absence možnosti adekvátní k objemu kužele, je pacient přidělen amputaci vaginálního segmentu segmentu cervikálu. Po dokončení operace zůstává žena jen malou část cervikálního kanálu - ne více než 1 - 2 cm. Pro úplné nástroje těhotenství bez neustálé hrozby potratu této vzdálenosti nestačí.

Nebezpečí třetího stupně LSIL děložního čípku ve skutečnosti, že může jít na invazivní karcinom krčníku. A pak se celý cervikální kanál, tělo dělohy, trubek, vaječníků a tun zapojit do patologického procesu.D.

Začátek těhotenství

O možnosti plánování těhotenství po plné resekci čípku pro lsil by žena měla konzultovat s onkologem sledováním. Pokud dá svolení, je nutné apelovat na gynekologa, aby uložil švy na pozůstatky krku před výskytem těhotenství. Postup se provádí pomocí laparoskopie, protože vaginální segment děložního čípku je zcela chybí.

V případě těhotenství, dokud nejsou uloženy švy, postup se provádí v časném vyjádření přístupem prostřednictvím vaginální trubky nebo během laparoskopie. Ukázalo se, že aplikuje použití merxilenové stuhy.

Jsou-li uloženy švy, není možné provést, ale žena má vaginální část čípku, bude doporučeno instalovat pesary. Kromě toho je nutné zcela eliminovat jakoukoliv fyzickou námahu po celou dobu dítěte.

souhrn

Stojí za zmínku, že vyloučení opakování lsil děložního děložního čípku není vyloučeno a žádný z moderních technik nemůže zaručit plnou léčbu. Zejména životopis může být vývoj dysplazie nedostatek směnného kurzu antivirotické terapie po zničení patologického zaměření.

Nejčastěji se Retest of LSIL Cervix na pozadí přítomnosti v ženském organismu virem HPV. Chcete-li odstranit relapsu patologie, je nutné se zbavit všech provokovaných faktorů - HPV, pohlavních infekcí a upravit stávající hormonální poruchy.