Neoplasa cervixa

Neoplasie vícevrstvého plochého epitelu je odlišná zvaná dysplazie děložního čípku. Patologie je považována za precancerózní proces, riziko transformace modifikovaných buněk, ve kterých je velmi vysoká. Navzdory této chorobě zcela vytvrditelné. V první fázi vývoje onemocnění v mnoha případech se nevyžaduje imunity nezávisle a terapie. Ale neoplázie může také pokrokovat a způsobit rakovinu plochého krčníku.

Co je neoplasie

Mnoho žen, po stanovení diagnózy, má zájem o otázku, jaký druh cervikální neopladie je, jaký druh zdraví je nemoc?

Neoplasie děložního čípku - stav epitelu, ve kterém jsou charakteristiky mitózy, jádra buněk a cytoplazmy se patologicky změněny. Proces nemá vliv na membránu a horní vrstvy. Neoplázie - nemoc, která se může transformovat v karcinomu.

Patologie je nebezpečná a ohrožuje život ženy v nepřítomnosti včasné léčby. Tato precancerózní stav je důsledkem aktivace, přetrvávající s vysokým rizikem ženy s karcinogenezí ženy. Často se okamžitě rozlišuje několik typů HPV, což výrazně zhoršuje proces neopladie.

Aby HPV ukázal svůj vlastní onkogenní účinek, je nutné mít řadu provokujících faktorů. Ne každá žena má virus schopný iniciovat dysplazii nebo neopladii cervixu.

Časné stádia neopladie se vyznačují pouze kohlokytózou - změnou cytoplazmy epitelových buněk, které mají nárůst mikroskopu, mají charakteristický "prázdný" pohled. Dále se objevují patologické mitózy, atypické buňky. Způsob se pomalu distribuuje do blízkých buněk a ohromuje rostoucí počet vrstev nátěru epitelu. Když je bazální membrána zapojena do průběhu událostí, neoplázie je označována jako rakovina. Karcinom na začátku jeho vývoje ovlivňuje pouze určitou část čípku bez invaze do okolních tkání - proces se nazývá rakovina Situ.

Od doby infekce HPV, která je schopna volat karcinom, dokud se tvorba neopladie nedochází v průměru od 1,5 do 5 let, a před vývojem rakovin - roky a desetiletí.

Klasifikace

Neoplázie děložního čípku je klasifikována na základě stupnice a rozsahu zapojení buněk krycího epitelu. V závislosti na hloubce propagace patologického procesu se rozlišují tři stupně onemocnění. Tyto zahrnují:

  • Snadný. Nosí nízkokódový název nebo CIN1. Změny ve struktuře epitelových buněk menší, jsou určeny coilocyty. Významná proliferace bazální vrstvy je registrována. Proces pokrývá více než 1/3 tloušťky epitelu.
  • Mírný. Průměrný stupeň neopladie se vyznačuje výraznějším patologickým procesem, který ovlivňuje ne více než 2/3 tloušťky vrstev cervikální sliznice. Je stanovena přítomnost atypiků v dolní a střední třetině tloušťky epitelu.
  • Těžký. Diagnostikováno v případech, kdy proces postihuje více než 2/3 stratum epitelu děložního čípku. Také žádné jasné oddělení na vrstvách. Kromě toho mohou být oslavovány patologické mitózy a acantosis.

Léčba závisí na identifikované fázi onemocnění. V počáteční fázi je možné úplné zotavení s pomocí konzervativních metod. Druhá a třetí úroveň dysplazie je považována za přímou indikaci pro chirurgickou excizi tkání.

Důvody

Hlavním důvodem vývoje neopladie je papilomavirus muž, který je schopen zahájit rakovinu. Takové typy zahrnují kmeny 6, 11, 18, 16, 16, 31, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68. V této fázi je známo více než 600 druhů tohoto viru.

Provozování pro rozvoj neoplasie dělikanů zahrnují:

  • Včasný debut sexuálního života - do 16 let.
  • Chaotický sex život.
  • Více potratů a chirurgických zásahů.
  • Změny hormonální rovnováhy.
  • Příjem hormonálních antikoncepčních tablet jmenovaných ne v souladu s dostupnou nerovnováhou.
  • Imunodeficience iniciovaná závažnými infekčními chorobami (HIV, tuberkulóza, hepatitida).
  • Vaginální dysbakterióza.
  • Recepce glukokortikoidy.
  • Nemoci zánětlivých onemocnění mající chronickou formu průtoku a doprovázená dlouhým infekčním procesem - Chlamydia, URE-, mykoplazóza.
  • Přítomnost genitálních herpes.
  • Tabák aktivní, tak pasivní.
Přítomnost chronického emocionálního stresu a stresových situací významně zhoršuje průběh souběžné gynekologické patologie a potlačuje imunitní reakci.

Příznaky

V počáteční fázi vývoje teče neoplasie děložního čípku bez výrazných příznaků. Proto je docela obtížné identifikovat patologii.

Onemocnění se projevuje při běžících fázích. První příznaky jsou známky nepohodlí a bolesti v oblasti břicha. V některých případech se krevní výboje mohou objevit oba spontánně i v procesu sexuálního kontaktu.

Klinické značky vznikají také v přítomnosti mezifrentních onemocnění. Často je neoplázie doprovázena erosy čípku, dysbiózy.

Příznaky patologie mohou být:

  • Izolace infekční povahy - sliznice-hnilentní, s charakteristickým vůni jiným než normální kyselina mléčná.
  • Bali bez nepříjemného zápachu, nejčastěji mají mléčně bílou barvu.
  • Přítomnost krevního prouku po sexuálním kontaktu.
  • Bolest během intimní blízkosti.

Tyto funkce však nejsou specifické a neschopné přímo označit neoplasii děložního čípku. Kromě toho nejsou důležitou součástí diagnostiky.

Diagnostika

Diagnóza v podezřelé neoplasii čípku zahrnuje komplexní vyšetření: vedení instrumentálních a diagnostických vzorků. Diagnóza je stanovena na základě získaných dat.

Provádí se následující metody:

  • Gynekologické vyšetření.

Nejčastěji jsou pozorovány drobné změny, například hyperemie ohniskové formy nebo difúzní. Více než polovina žen, neoplasie děložního čípku je kombinována s pseudo-erozií, leukoplakií nebo pravou erozí.

  • Studium pro HPV všech druhů a Stis (PCR, Digene Test).
  • Bakteriologické setí odděleného pohlavního traktu, analýza femoflorinu.
  • Colposcopy Expanded Type.

Průzkum se provádí pomocí speciálního zařízení zvaného Colchoscope. Jedná se o optické přístroje, které je schopno zvýšit předmět studia 10krát. Po zpracování postižené oblasti reaktivití lékař určuje typ patologie. Tato metoda umožňuje diagnostiku s ukázkovým plotem.

  • Amhlová biopsie.

Metoda instrumentální diagnostiky se provádí s mnoha chorobami děložního čípku a jiných orgánů. Biopsie umožňuje určit přítomnost rakovinných buněk. Pro studium, plot kusu tkaniny připojením nebo exečínem. Výsledný biomateriál je zaslán do laboratoře pro výzkum.

  • Histologie.

Histologický výzkum se provádí po biopsii. Metoda je nejúčinnější, protože umožňuje stanovit přítomnost atypických buněk rakoviny v počáteční fázi jejich distribuce.

  • Cytologie.

Screcket pro onkocytologii nebo Papapicolau stěr z horní vrstvy děložní sliznice. Pak je materiál odeslán do laboratoře, kde je studován pod mikroskopem. Cytologie je určena k vytvoření značek HPV a buněčné atiy.

  • Ultrazvukové vyšetření umožňuje vizualizovat změny vyskytující se v děloze, vaječníky, tlustší čípku.

Kromě toho mohou být jmenovány další diagnostické metody, například krevní test pro imunitní stav, CT nebo MRI. Potřeba je určena zúčastněným lékařem na základě dříve získaných výsledků.

Léčba

Při diagnostice neoplázie děložního čípku jsou metody léčby předepsány na základě odhalovacího stupně nemoci. V počátečních stadiích je aplikována léčba léků. Ale ve 2 a 3 stupni, lékař provádí chirurgický zákrok.

Lékařská léčba

Přípravky jsou předepsány jako další terapie, protože když léčba neopladie se nejčastěji děje pomocí chirurgického zásahu. To je způsobeno tím, že v počátečních stadiích nemoci neprokazuje příznaky a je velmi obtížné odhalit.

Úkoly léčby drogy jsou:

  • Zvýšit místní a obecnou imunitu.
  • Restaurování mikroflóry - normalizace vaginální biocenózy.
  • Léčba hormonální nerovnováhy.
  •  Antivirová terapie.
  • Terapie stis.

Interferonové léky, induktory indenteronů jsou předepsány pro léčbu neopladie. Prodigióza, interferon-alfa 2, cyklofér, gropinosin, kagole, genteron a další. Vzhledem k tomu, že HPV převážně potlačuje produkty vlastního interferonu produkovaného leukocyty, jmenování drog je rozumné.

Mezi antivirovými fondy se Panavir liší vysokou účinnost.

Probiotické léky obsahující bifi a laktobacilli jsou předepsány pro normalizaci vaginální flóry.

Léčba StIS se provádí antibiotikami v závislosti na vyhrazeném mikroorganismu.

Také ukazuje vitamínové komplexy (vitamíny skupiny B, antioxidanty), Omega kyseliny.

S pomocí drog, není možné zcela zbavit nemoci ve všech případech. Proto nejčastěji specialisté stále předepíše operaci. Před a po operaci je znázorněna léčba léků.

Léčba neoplázie děložního čípku musí být kombinována a dlouhodobá, ovlivňující všechny aspekty patogeneze onemocnění.

Chirurgická operace

Provoz je přiřazen v případech nastavení 2 nebo 3 stupně cervikální dysplazie. Na základě jednotlivých charakteristik organismu, přítomnost kontraindikací, mohou být jmenovány následující metody chirurgie: t

  • Laserová excize. Způsob se provádí pomocí laserového skalpelu, pomocí kterého je postižená oblast odstraněna.
  • Terapie rádiové vlny. Je jedním z nových metod léčby. Odstranění postižených buněk dochází při vystavení vysokofrekvenčním rádiovým vlnám. Postup provádí zařízení "Surgitron".
  • Elektroponizace. Prostřednictvím kovové smyčky, že proudový výboj je podáván, je kužel třese sekce vyříznuta zdravým záchvatem tkáně. Tato technika je považována za nejčastější v chirurgické léčbě cervikální neopladie - znamená úplné odstranění změnných tkanin. Korelace může být provedena laserovým způsobem. Takže dokáže snížit riziko krvácení. Všechny postupy jsou prováděny na konci měsíce.

  • Fotodynamická terapie. Moderní metoda léčby patologických stavů děložního čípku. Princip operace je založen na volební akumulaci nové formování fotosenzitize po zavedení. V tkánních buňkách se uvolňuje singlet kyslík, což vede k smrti změnných buněk.
  • Diathermokoagulace a kryodestrukce při léčbě neoplazie děložního čípku jsou extrémně vzácné. Lékař nemůže ovládat hlasitost hloubky a expozice, takže pravděpodobnost opakování po výkonu. S excizí tkání se provádí povinné histologické vyšetření a při příčinám nebo zmrazování je provedení takové metody nemožné. Tradičně, kapalný dusík a dutina se používají k léčbě patologií pozadí, a ne precancerózní.
Po obdržení reakce histologické analýzy se lékař rozhodne o následných opatřeních. Pokud jsou detekovány rakovinné buňky, další chirurgická léčba, radiační terapie, chemoterapie.

Efekty

Absence léčby může mít za následek vážné onemocnění. Neoplázie prvního stupně děložního čípku na pozadí kompetentní léčby vede k potlačení replikace HPV a obnovy.

Dlouhodobý průběh neopladie děložního čípku vede k exacerbaci procesu a rychlost přechodu prvního stupně do druhé se stanoví individuálními vlastnostmi pacienta. Obecná a místní imunita hraje klíčovou roli v tomto fenoménu.

Neoplasie děložního čípku mírného stupně má také významnou šanci na úspěch v terapii a vytvrzování. Léčba je však často delší a často vyžadují opakované chirurgické intervence.

Neoplázie děložního čípku jde do třetího stupně, který může být transformován na rakovinu u 50% případů.

Neoplázie a těhotenství

Přítomnost neoplasie děložního čípku není kontraindikací pro prodloužení těhotenství, ale významně zhoršuje průběh atypických procesů. Během těhotenství je také přiřazena léčba, protože HPV, když je aktivována, je schopna proniknout na plodové skořepiny a placentu do plodu, iniciující intrauterinní infekce. Kromě toho, velký počet virových kmenů způsobuje poškození hrtanu v dítěti v budoucnu. V růstu HPV vstupují do dýchacích cest a iniciují vývoj dýchacích cest papilromatózy - onemocnění, vážné ošetření, což vede k postižení.

Díky četným studiím bylo zjištěno, že typ kohouta - Caesarean sekce a přírodní práce - nemají významný dopad na pravděpodobnost HPV v dýchacích cestách k dítěti. Virus se nachází jak po operačních klanech, tak po přirozeném. To dokazuje pronikání HPV přes systém fetoplacentage od matky do plodu.

Po pečlivé diagnóze podstoupí těhotná žena povinnou léčbou neopladie čípku. Průběh terapie se provádí po 20 týdnech těhotenství. Zpravidla se používají interferonové přípravky a občas se uchýlují k chirurgickému rušení se souhlasem ženy.

Těhotenství přirozeně potlačuje mateřskou imunitní reakci. Samozřejmě vede k aktivaci HPV a progrese neopladie.

Během těhotenství probíhají hormonální restrukturalizace, což vede ke změnám v krytu epitelu, které mohou být mylné pro neoplazii čípku. Například pseudo-erozi je poměrně frekvence registrované u těhotných žen. Během gynekologického vyšetření se stanoví ve formě červeného okraje kolem venkovní výsevu na krku.

Neoplázie vzniká v důsledku aktivace viru lidského papilomu na pozadí vlivu různých vnějších faktorů. Úplné zotavení je možné a nezávisle bez speciální terapie, ale pouze ve fázi infekce, když imunitní systém potlačil virus a vyrovnal svůj patogenní účinek. Přítomnost neoplasie je považována za přímou indikaci pro léčbu. V závažném kurzu je ukázán chirurgický zákrok. Neoplasa Cervix není kontraindikací pro těhotenství, ale toto onemocnění by mělo být ošetřeno před pojetím.