Jak se děje hysteroskopie

Hysteroskopie - vizuální kontrola dělohy pomocí speciálního optického zařízení. Metoda eliminuje řezy břišní stěny a orgánů, protože zavedení hysteroskopu se vyskytuje skrz pochva a krční kanál ženy.

Toto minimálně invazivní a univerzální zařízení se používá jak v diagnostických, tak terapeutických účelech. Lze jej aplikovat v nouzových případech a plánovaným způsobem. Zvažte hlavní typy hysteroskopie, pro které potřebují a jak projít.

Pohledy na hysteroskopii

Tři hlavní typy postupů s použitím hysteroskopu:

  • Diagnostický výzkum je kontrola děložní dutiny, krku a vagíny s hysteroskopem;
  • Kontrola - inspekce po operaci nebo porodu;
  • Chirurgická léčba - odstranění neoplazmů, škrábání sliznice, potrat a čištění po měření těhotenství nebo potratu.
Hysteroskopie umožňuje diagnostiku a léčbu pro jeden postup.

Jak diagnostická hysteroskopie

Pro diagnostické účely se hysteroskopie provádí v ambulantních podmínkách v lokální anestezii nebo bez ní. Před postupem se ujistěte, že v oblasti intervence neexistují žádné zánětlivé procesy.

Během hysteroskopie se žena nachází na gynekologické židli v obvyklé pozici. Lékař zpracovává speciální antiseptické roztoky kolem genitálních orgánů, vagíny a krku dělohy a produkuje několik injekcí anestetických léků v krčníku. Když bude lokální anestezie fungovat, hysteroskop se podává vagínou a cervikálním kanálem do děložní dutiny. Prostřednictvím tenké trubice s injekční stříkačkou je orgán naplněn oxidem uhličitým nebo sterilní fyziologický roztok. Taková manipulace umožní stěny dělohy a získat úplný obrázek během vyšetření. Kontrola orgánu po naplnění kapalinou nebo plynem je ve směru hodinových ručiček.

Celý postup trvá více než třicet minut. Zkoumání doktora píše na disku pro další pozorování změn.

Hysteroskopie musí být prováděna o 7-10 dní cyklu (v fázi proliferace). V této době je endometrium jen začínat růst, takže to nebude bolet vidět i ty malé neoplazmy.

Při zkoumání reprodukčních orgánů zevnitř, takové onemocnění lze identifikovat jako:

  • myoma,
  • cysta,
  • Polyps,
  • adenomyóza,
  • Endometrióza,
  • Identifikovat přítomnost sátků,
  • Rakovinné neoplazmy,
  • Dostupnost anomálií rozvoje orgánů.
Během diagnostické hysteroskopie, podle indikací, je možné provést plot materiálu na biopsii. To je bolestivý postup, ale trvá jen několik sekund.

Jak je chirurgická hysteroskopie

Chirurgický provoz pomocí hysteroskopu vyžaduje určitou přípravu. Žena musí projít:

  • Obecný, klinický krevní test;
  • Obecná analýza moči;
  • tahy z pochvy na stav mikroflóry a nemoci přenášených pohlavím;
  • Krev na HIV, hepatitidě B, syfilis;
  • průchod elektrokardiogramem;
  • Dělat fluorografii.

Taková pečlivá příprava na chirurgickou hysteroskopii je nezbytná k odstranění rizik komplikací spojených s obecnou anestezií a zánětlivých procesů po zásahu.

Terapeutická hysteroskopie, jehož účelem je odstranění polypy, misa, cysty dělohy se provádí pod obecnou anestezií. Operace je předepsána na první dny po skončení menstruačního krvácení (7-10 dnů). Žena nemusí jíst 12 hodin před postupem a nepít.

V operačním sále se pacient nachází na konvenční gynekologické křeslo. Anesteziolog intravenózně zavádí lék způsobující léky. Chirurg gynekolog provádí zpracování vnitřního povrchu boků, pohlavních orgánů, vagíny a antiseptické čípky. Pak se provádí postupná expanze krčního kanálu. Trubka hysteroskopu se zavádí do dělohy, pak je plyn nebo fyziologický roztok zaváděn, aby se rozšířily stěny orgánu. Po, nástroj je zaveden trubkou, aby se nástroj odstranil.

Celý postup má průměrně asi třicet minut. Pacient přijde na oddělení. Slabost může být pozorována, bolest ve svalech, závratě - důsledky anestezie, která se bude konat ve večerních hodinách. Malé množství krve se odlišuje od pochvy na několik dní, budou možná bolestivé pocity Messenger Bolestive v břiše.

Nejčastěji po provozu hysteroskopie je pacient ponechán pod dohledem lékaře asi den.

Jak je chirurgická léčba endometriózy s hysteroskopií

Endometrióza je jednou z nejčastějších onemocnění ženského reprodukčního systému, což ovlivňuje ženy všech věk. Tato nemoc velmi často přechází bez příznaků. Hlavním problémem je, že vnitřní (děložka) endometrióza způsobuje neplodnost a potratu kdykoliv.

Včasná léčba endometriózy - klíč k úspěšné koncepci a světelné těhotenství.

Diagnóza a léčba endometriózy děložního tělesa s hysteroskopií - nejmodernější, minimálně invazivní a rychlý způsob, jak vyřešit problém. Během operace chirurgie pod kontrolou videokamery se škrábání patologické sliznice membrány. Po operaci několik měsíců je kompletní obnova zdravého endometria.

Jak se při odstraňování antikoncepčních spirálů dělají děložní hysteroskopie

Skutečnost, že intrauterinní spirály rostou, pravděpodobně nikdo není tajný. Žádný zázrak výrobci a lékaři důrazně nedoporučují nést je ne více než pět let. Více nedávno, pokud je nemožné odstranit spirála pro cestovní nitě, musela jsem provádět operaci, abych ji odstranil z děložní dutiny téměř slepý. Ale teď, díky hysteroskopii, je možné vidět nejen vidět, kolik to vypadá v cestě a na tom, jaká místa byla adresována, ale také ji odstranit pod kontrolou videokamery tak pečlivě a rychle.

Provoz k odstranění intrauterinních spirálů v nemocnici. Žena je ponořena do léků spánku s použitím intravenózního zavedení anestezie nebo vdechování masky. Po rozšiřování krčního kanálu zavedení hysteroskopu a naplnění dutiny plynu je důkladně zkontrolována a posouzení stavu orgánu. Po diagnóze se chirurg zavádí nástroje pro odstranění antikoncepce přes tenkou trubku a vytváří požadovaný počet řezů a švů v děložní dutině a v krku.

Jak je hysteroskopie před eco

Extracorporeální hnojení je stále populárnější, protože zdravotní problémy stále neumožňují, aby úspěšně představily dítě. Provádění ECO vyžaduje zvláštní vztah a pozornost pacientů a lékařů. Předepsat velký počet testů, jako pro úspěšné nástroje těhotenství, musíte se ujistit, že zdraví žen. Jedna z hlavních studií na této cestě bude děložní hysteroskopie.

Výzkum se provádí v konvenční polyclinic. Před jeho jmenováním musí být lékař přesvědčen o absenci zánětlivých procesů v oblasti malé pánve. V obvyklé gynekologické židli, lékař nejprve produkuje zpracování genitální antiseptické zóny, pak stráví několik injekcí v krku dělohy pro anestezii. Poté se gynekolog zkoumá s hysteroskopovými stěnami pochvy, čípku a děložní dutiny. Je lepší, že během diagnostiky se používá flexibilní (kancelářský) hysteroskop. Takové zařízení vám umožní provádět výzkum co nejbezpečnější a nevyžaduje dlouhou dobu zotavení před embryem "Doplněk".

Hysteroskopie lze provádět různými způsoby. Medicína se vyvíjí, každoročně se objevují nová zařízení, nové, stále jemnější a informativní techniky diagnostiky a léčby onemocnění dělohy. Už dnes Hysteroskopie umožňuje rychle a bezbolestně identifikovat a léčit obrovské množství ženských onemocnění. A čím dříve byl nemoc odhalen a léčba byla identifikována, rychlejší a jednodušší bude léčena a doba regenerace bude projít.