Ve kterých případech jsou předepsány provoz děložní hysteroskopie

Hysteroskopie v gynekologii - nejmodernější a high-tech metoda pro posouzení stavu ženského reprodukčního systému. To vám umožní strávit důkladné vyšetření pochvy, cervikální kanál, děložní dutiny a ústí děložních trubek, diagnostikovat onemocnění genitálních orgánů v nejranějších fázích a pokračovat v léčbě stále před tím, než se objeví první symptomy.

Co je hysteroskop

Hysteroskop - endoskopický optický lékařský nástroj, který je určen pro kontrolu stěn vagíny, cervixu a děložní dutiny bez řezu. Skládá se z trubice, která je vybavena ultra tenkým senzorem video dohledu s žárovkou. Snímač reálného času přenáší multiplikační obraz na monitoru. Hysteroskopie se používá k diagnostice patologií uvnitř dělohy, jakož i pro chování široké škály gynekologických operací.

Hysteroskop umožňuje provádět jakékoli operační intervence pod vizuální kontrolou lékaře. Díky tomuto zařízení minimalizujte rizika poškození a komplikací spojených s skenováním a čištěním dutiny dělohy.

Indikace

Indikace, kdy je nutná hysteroskopická hrdla a ústní dutina s terapeutickým cílem:

  • Endometriální růst - hyperplazie a další problémy s endometriální (endometrióza, adenomyóza);
  • Vzdělávání v děloze a na čípku - Polypy, Mioma, cysty atd.;
  • Dostupnost adhezí v děloze;
  • onkologické procesy v děloze a na čípku;
  • Potrat těhotenství - potrat, škrábání po těhotenství nebo potratu;
  • Diagnostický škrábání děložní dutiny;
  • Odstranění intrauterinních spirál (v případě jeho šustění, když je nemožné odstranit pro kabelové závity);
  • Hmotný plot pro histologické vyšetření;
  • Diagnostika obtíží s koncepcí a sušení těhotenství.
Plus hysteroskopii ve schopnosti kombinovat diagnostický postup a chování gynekologické operace.

V případě, že lékař má každý důvod předpokládat přítomnost onemocnění, můžete diagnostikovat a například odstranit novotvar pro jednu relaci. K tomu je pacient okamžitě připraven na provoz, před jejichž chirurg provádí potřebné diagnostické manipulace.

Analýzy 

Po jmenování operace Hysteroskopie má žena sérii průzkumů:

  • Klinický a biochemický krevní test;
  • Obecná analýza moči;
  • tahy pro zkoumání mikroflóny vagina a cytologického výzkumu na atypiu;
  • Coagulogram - analýza srážení krve;
  • Krevní test pro HIV, syfilis, hepatitida B;
  • elektrokardiogram;
  • Fluorografie (rentgen hrudníku).

Jedná se o standardní soubor analýz pro jakýkoliv chirurgický zákrok v gynekologické části.

Příprava

Provoz Hysteroskopie lékař bude přiřadit 4-10 dní od začátku menstruace. To je nejlepší období pro jakýkoli chirurgický intervence nebo diagnostický výzkum v gynekologii.

Hysteroskopie je v těhotenství kontraindikována, protože jakákoliv manipulace s dělohou způsobují přerušení nebo hrozbu potratu. S jakýmkoliv podezřením pro těhotenství je nutné tuto zprávu ošetřovat.

Před operací se pacient následuje:

  • Po dohodnutí s lékařem opustit použití svíček a jiných drog;
  • Nepoužívejte mýdlo a jiné alkalické produkty pro intimní hygienu do deseti dnů;
  • 2-3 dny před operací abandon sexuální kontakty;
  • Nepijte vodu a nejíte od večera, ne méně než 10-12 hodin před operací.

Jak je to 

Hysteroskopie tráví ráno. Před postupem, především díky použití anestezie, nemůžete pít a jíst. Pacient, který je přiřazen hysteroskopii, bude zamítnut do provozu. Tam, žena je ponořena do lékového snu - nejčastěji využívá celkovou krátkodobou intravenózní anestezii. Prostřednictvím dutiny vagíny a krku dělohy, bez řezu břišní dutiny a orgánů se do dělohy zavádí tenká trubka hysteroskopu a pak naplňte děložní dutinu oxidem uhličitým nebo fyziologickým roztokem. To vám umožní rozdrtit zdi dělohy a zlepšit přezkum pro výzkum a provoz. Všechny nástroje pro provoz jsou injikovány do děložní dutiny přes tenkou trubku hysteroskopu. To vám umožní nejvíce pečlivě a pečlivě provádět všechny manipulace. Po celou dobu je pacient pod dohledem anesteziologa.

Nejpohodlnější je považován za používání flexibilního hysteroskopu. Takové zařízení se vyhýbá potřebě fyzicky rozšířit cervikální kanál, který minimalizuje poškození a komplikace.

Flexibilní hysteroskop však nelze použít v situacích, kdy je nutné provést velké množství manipulací nebo odstranění velkých neoplazmů.

Operace může projít jak v ambulantních podmínkách, tak v nemocnici. V závislosti na tom, jak obtížné existovalo provozní zásah, může pacient zpoždění pod dohledem lékaře od dvou hodin až několik dní.

Diagnostická minimálně invazivní hysteroskopie je často prováděna bez použití celkové anestezie, pod lokální anestezii nebo bez ní. V tomto případě, bezprostředně po operaci bude žena schopna jít domů.

Provoz v průměru trvá více než 40-60 minut. Čas závisí na zkušenostech lékaře, jakož i objemu chirurgických manipulací v konkrétním případě.

Pooperační období

Po operaci mají nejčastěji u žen malou krvavou (červenou a hnědou) vrcholy z pochvy, která prochází během několika dnů. Vzhled bolesti a křeče v oblasti spodního břicha, který bude nezávisle v několika dnech. S silnými křečemi a absencí účinku z léků proti bolesti, musíte konzultovat lékaře.

Silný "průlom" krvácení po hysteroskopii - rarita. Takový příznak, v závislosti na stavu pacienta, vyžaduje okamžitou kontrolu zúčastněného gynekologa nebo nouzové tísňové volání.

Kontraindikace

Hysteroskopie, stejně jako jakýkoli chirurgický zákrok, není prováděna v případě problémů s krevními srážkami, se zánětlivými procesy v aktivní fázi v oblasti malé pánve (bakteriální vaginóza, pohlavně přenosná onemocnění, uretritida, cystitida a jiná), s ledvinem nebo srdeční selhání, během akutní respirační virové infekce.

Provozování provozu během těhotenství je možné pouze v případě, že je nutné přerušit jeho. V případech s normálně rozvíjejícím těhotenstvím je to kontraindikace hysteroskopie.

Uterus hysteroskopie je moderní a snadný způsob, jak léčit velké množství ženských onemocnění. Díky komoře s vysokým rozlišením a barevným obrazem na monitoru v reálném čase již lékaři necvičili gynekologické operace slepě. Video umožňuje ovládat proces operačního zásahu s vysokou přesností a dokonce jej udržovat ve formátu fotografií a videa pro další pozorování změn a pooperační období.