Pooperační gynekologický obvaz po odstranění dělohy

Hysterektomie - provoz k odstranění dělohy, které samo o sobě je velmi vyděšenými ženami s jejich jménem, ​​ale toto opatření je dlouhodobě praktikováno v Evropě a je převážně ženám, které dosáhly 40. let. Tato operace se provádí za účelem ochrany ženy v budoucnosti z výskytu onkologických onemocnění sexuálního systému.

Hlavní a nejčastější otázka má na sobě pooperační korzet (obvaz). Ve skutečnosti je obvaz po odstranění dělohy je nedílnou součástí rehabilitace po operaci. Odborníci se zaměřují na pooperační korzetu, musí být opotřebovány z prvních minut po operaci. To je nezbytné pro udržení vnitřních orgánů v určité poloze a především v prvních dnech, aby se zabránilo rozporu mezi pooperačními švy. Nedílnou součástí dopadu pooperačního obvazu je snížení syndromu bolesti u pacientů, ale aby bylo možné provést své funkce, musíte si vytvořit situaci, která bude odpovídat situaci.

Obvaz - pás (korzet) zdravotnického cíle, který je vybaven spojovacími prostředky nebo kravaty (v závislosti na modelu). Používá se v pooperačním období, před a během těhotenství, stejně jako po porodu, podporovat orgány malé pánve.

Funkční účel lékařského obvazu

Pooperační obvaz má pozitivní vliv na tělo ženy po převedené operaci, pouze se správným a dlouhodobým opotřebením:

  • Snížení syndromu bolesti v prvních hodinách (dny) po operaci;
  • zabránit nesrovnalosti provozních švů;
  • fixace vnitřních orgánů;
  • posílení svalů vaginy;
  • Fixace pánevních kostí pro zajištění ochrany před možnými přetížením;
  • významné snížení pravděpodobnosti různých intestinálních patologií v důsledku provozního intervence;
  • Snížení pravděpodobnosti pooperační kýlu.

Všechny tyto vlastnosti pooperačního korzetu pomáhají ženě bez jakýchkoliv problémů přenosu pooperační období.

Je důležité pochopit, že typ pooperačního obvazu doporučeného pro nošení po hysteroektomii se může změnit. Například s laparotomickým a vaginálním odstraněním děložního nosení bandáže-kalhotky jsou pohodlnější a efektivněji, s laparoskopickým, můžete udělat po porodu.

Chcete-li správně vybrat typ gynekologického produktu, je vyžadována odborná konzultace. Kolik přesně potřebujete nosit korzet také definuje specialistu.

PSPOperative Corset specialisté volají gynekologické, přesně kvůli jeho přímému cíli. Gynekologický obvaz pro ženy má charakteristické charakteristické rysy ve srovnání se zbytkem produktu.

Výhled 

Pro ženy existuje několik typů pooperačních obvazů.

  • Bandage-kalhotky - nejhorší pánevní kosti a rozkrok pro spolehlivé fixaci vnitřních orgánů. Takový výrobek je upevněn pomocí upevňovacích prvků pro řízení fixační síly. Musíme nosit takový obvaz z prvních hodin po operaci.
  • Bandage Shorts (Bermuda) - různé bandáže-kalhotky. Navrženo pro nošení v chladné sezóně, velmi pohodlné a praktické. Obvaz je upevněn jak s pomocí Lipuchku, a laterální blesk je možný.
  • Stuha bandáže - široká elastická páska, která spolehlivě opravuje orgány v provozované zóně. Fixace obvazu se provádí na suchý zip. Tento typ výrobku se podobá postpartum pásu, ale je vhodný a v hysteroektomii i v prvních hodinách po operaci. Takový pás by měl být na několik hodin po operaci, je to nejvhodnější volba v časném rehabilitačním období.

Odrůdy pooperačních korzet umožňují pacientovi vyzvednout model, ve kterém bude pohodlná, bez ohledu na to, jak moc to nosila, a která nebude zastřelena. Je správně zvolený obvaz, který umožňuje ženě žít plnohodnotný život v okamžiku, kdy bude proces rehabilitace v plném proudu.

Kontraindikace pro použití korzetu

Při výběru produktu po operaci musíte konzultovat se svým lékařem, protože produkt má řadu kontraindikací pro zdraví žen, zejména pro ty, kteří utrpěli odstranění dělohy. Výrobek pro jeho konstrukce provádí funkci nejen zamykání a podepření, ale také tahání, čímž způsobuje různé kontraindikace pro nošení některých pacientů. K takovým kontraindikacím patří lékaři:

  • Onemocnění gastrointestinálního traktu (bandáž není doporučeno pro nošení vředů žaludku nebo dvanáctníku);
  • Alergická reakce na tkaninu, ze které je korzet vyroben;
  • Různé kožní onemocnění (ekzém, nádory, rány);
  • onemocnění ledvin, které jsou doprovázeny otokem.

V případě, že existují takové kontraindikace na nošení obvazu, lékaři mohou poradit obvaz z jiného typu tkaniny nebo vybrat jiný model, který nebude zhoršit stav ženy. Také lékaři zajistí, jak dlouho je nutné nosit korzet, spoléhat se na zdravotní stav individuálně.

Velikost pásma musí být vybrána správně s přihlédnutím k tomu, že by neměla tlačit pooperační šev příliš mnoho a místo kolem něj. Šířka obvazu musí být zvolena tak, že je nejméně 2 cm nad a pod švem, v žádném případě se netírala a neplatila ji.

Trvání nošení obvazu je určena výhradně lékařem.

Důležitá je správně vybraná velikost pro blokovací výrobek. Pokud je velikost nesprávná, a bude pro pacienta příliš malá nebo velká nebo velká, obvaz nebude mít pozitivní vliv na tělo, ale naopak zhoršit situaci. Samozřejmě, nejlepší řešení při výběru velikosti je nejobvyklejším montážem. V případě, že je to z jakéhokoliv důvodu nemožné, musíte provést měření v nejširším možném úseku boků a pasu. Poté se získaná data kontrolována s daty na obalu.

Správná volba 

Při výběru pooperačního obvazu, který bude pohodlný nosit, musíte následovat jednoduchá pravidla.

  • Obvazový materiál - pouze přírodní tkaniny. Nejlepší řešení bude nákup bavlněného korzetu, i když to stojí poněkud dražší než syntetika.
  • Komfort především. Nespoléhejte se na radu ostatních, protože struktura těla každé ženy je individuálně a co je vhodné pro jednoho pacienta, nemusí být vůbec. Zejména to platí pro trvání nošení. Každá žena by měla nosit korzetu stejně jako doktor.
  • Pohled na obvaz. Pokud například bandážní pás způsobuje nepohodlí, je velmi důležité se ho pokusit změnit na kalhotkách nebo šortkách a v žádném případě tolerovat bolest.
  • S příkladem. Každý výrobek má specifickou fixaci, respektive, poloha v montáži se může lišit. Po odstranění dělohy z obvazu je nutná upevnění vnitřních orgánů, respektive, je nutné jej vyzkoušet v lhaní.
  • Pohled na upevňovací prvky. Spona může být vše možné: od vazeb až po blesk, hlavní věc, když si vybrat, že spona v žádném případě by měl otřít, způsobit nepohodlí, a ještě více bolesti. Nejlepším řešením je korzety s víceúrovňovými spony, umožňují volně nastavit výrobek v případě potřeby bez ohledu na to, kolik času žena stráví v korzetu.
  • Použitý výrobek - ne! V žádném případě koupit použitý obvaz, protože již není hygienicky čistý, ale protože již bylo používáno, tahání vlastnosti již výrazně klesly a sotva pacient bude cítit těsně přiléhající obvaz k tělu.

Aby byl produkt plně naplnil své funkce, je správně vybrána a dlouhodobá nošení pomůže ženě posunout pooperační období bez komplikací. V každém případě, pokud jakékoli dotazy vznikají, je nutné požádat o radu odborníka. Nečekejte na Radu od žen, které byly ve stejné pozici, protože každý jednotlivec je individuální.