Po cesarean sections: první hodiny, dny, měsíce

Po Cesarean Sections: První hodiny, dny, měsíce

Co se stane po sekce Cesarean (COP)?

Ihned po operaci budete převedeni na speciální oddělení, kde pro vás budou zkušený zdravotní sestry. Pokud operace jde bez zvláštností a budete se cítit dobře, pak po několika hodinách vám vaše dítě přinese. Můžete se pokusit krmit s prsy: Použití na hrudník v prvních hodinách po porodu je užitečné, pokud plánujete navázat kojení. Mnoho mladých matek si všimne, že krmení ležící na straně je nejpohodlnější po provozu cesarských sekcí. Zeptejte se personálu, aby vám pomohl s ním a neváhejte se zeptat Rady.

Krvácení z pochvy Může být dostatečně silný, takže budete potřebovat speciální těsnění pro mladé matky. Více či méně výrazné krvácení lze pozorovat v prvních několika týdnech po porodu - nezáleží na tom, zda byly přirozené nebo cesarejské sekce.

Se doporučují specialisté Postel Již v prvním dni po operaci. Poprvé bude dostačující k pomalu jít na záchod a zpět. Chůze urychluje proces regenerace po operaci a také varuje tvorbu trombu a stimuluje střevní práci.

Další den po operaci jsou lékaři obvykle povoleni vysprchovat se. Nemusíte se dotknout švů, ale není to děsivé, když zabalili. Po duše švů můžete vytvořit měkký ručník nebo dokonce vyschnout fén v režimu přívodu studeného vzduchu. Můžete si koupat nejdříve 7-10 dní po operaci, kdy se rána uzdraví.

Bolest po chirurgii Cesarejská sekce může být dostatečně silná, a že mladá matka se může věnovat novorozci, měla by mít léky proti bolesti. Nezapomeňte diskutovat o tomto problému se svým lékařem, s přihlédnutím k tomu, že ne všechny léky jsou slučitelné s kojením.

Šev, na pokožce může být odstraněna v předvečer výboje z nemocnice. Pokud jste byli uloženi samostatně švy, nemusíte je odstranit.

Mnoho matek se zajímá o jaký den po Cesareanovi Displeje z nemocnice. Odpověď na tuto otázku závisí na důvodech, proč byla vyráběna Caesarean sekce, jakož i operaci a jak mladá matka a novorozenecký pocit. Po plánovaném Caesareanově sekci, která prošla bez jakýchkoliv vlastností a komplikací, vypouštění, obvykle po dobu 6-7 dnů (v některých zemích po dobu 3-4 dnů).

Co se stane po propuštění z nemocnice: odpovědi na často kladené otázky

Je možné nosit dítě na rukou po Cesarean Sections?

Můžete nosit své dítě na ruce stejně jako potřebujete. Naštěstí novorozenci váží ne více než 3-4 kg a taková zátěž je bezpečná pro mladou matku, která se pohybovala operace. Současně, po dobu nejméně 2 týdnů po operaci, zdržet se nošení jakýchkoliv hmotností, jejichž hmotnost překračuje hmotnost vašeho dítěte.

Je možné kojit po cesareanové sekci?

Ano, Caesareanová sekce není kontraindikací nebo překážkou kojení. Pro vaše dítě není nic užitečnějšího než mateřské mléko, takže v tom nepopírejte.

Musím nosit obvaz po Cesarean Sections?

Ačkoli někteří gynekologové doporučují získat obvaz a nesou v prvních týdnech po Cesarean sekci, není to nutné. Předpokládá se, že obvaz pomáhá rychleji obnovit rychlejší po operaci a snížit velikost břicha, nicméně ne všechny ženy jsou vhodné projít v obvazu po dlouhou dobu.

Kolik bude vybráno po Cesarean Sections?

Lochi (vypouštění po porodu) může trvat až 6 týdnů. Mlubance alokace obvykle trvá více než 2 týdny, a pak krvácení po Cesarean postupně klesá. Pro celou dobu užívání lohiy Pasti, Ale v žádném případě Tampony.

Jak dlouho trvá šev po cesareanových sekcích?

Nejsilnější bolest v oblasti švu ženy zažívá v prvních 2-3 dnech po operaci, a pak bolest postupně ustupuje. Malá bolest, když se dotknete oblasti švu, je obvykle zachována po dobu 4-6 týdnů. Několik měsíců (do šesti měsíců) může být kůže v pooperační jizvě numb.

Jak se starat o šev po Cesarejské sekci?

V prvních dnech po vypuštění by měl být obvaz v oblasti švu změněn jednou denně nebo častěji, pokud bandáže WETS nebo znečišťování. Váš navštěvující lékař vysvětlí podrobně, jak kreslit obvaz doma.

Je možné, aby se koupel po cesarevných sekcích?

Lázně vyhoďte, dokud se šev léčí. Obvykle trvá 7-10 dní. V těchto dnech se můžete osprchovat, nebojí se mokré kůže v oblasti švu.

Když můžete udělat sport po cesarean sekci?

Můžete se vrátit k obvyklé činnosti ne dříve než 6 týdnů po operaci. Před přesunem na intenzivnější zatížení konzultovat se svým lékařem.

Plavání je jedním z nejlepších metod rychlé zotavení po cesareanové sekci. Můžete se zaregistrovat v bazénu, když se Lochy a držák na kůži zpozdí.

Když můžete mít sex po Cesarean Sections?

Gynekologové doporučují zdržet se sexu po dobu nejméně 4-6 týdnů po Cesareanovi. Sex je kontraindikován až do konce Lochi (výběr po porodu).

Může žena otěhotnět po řízených sekcích?

Těhotenství může přijít již v prvních měsících po sekci Cesarean, i když žena krmí prsa, takže se ujistěte, že se postaráte Antikoncepce.

Je možné dát intrauterinní spirála po cesarevných sekcích?

Intrauterine spirála je vynikající antikoncepční metodou v období po porodu, která není kontraminována s kojením. Spirála Po dodání bude možné stanovit nejdříve 6 týdnů, kdy se děloha snižuje do původních velikostí.

Důsledky cesarejské sekce

V převážné většině případů je provoz provozu Cesarean úspěšně a nezpůsobuje vážné následky. Neměli byste však zapomenout, že Cesarejská sekce je chirurgická operace, a stejně jako jakákoli jiná operace, může být spojena s určitými riziky: infekční komplikace, krvácení, krevní sraženiny, poškození vnitřních orgánů, potřeba pobytu v jednotce intenzivní péče a více dlouhodobého pobytu v nemocnici.

Narození Caesarean sekce typicky nemá žádné důsledky pro dítě. Nicméně, tam je malé riziko poškození při extrahování dítěte z lůna Ve vzácných případech vede k rozvoji poruch motoru (dětská mozková paralýza).

Těhotenství a porod po Cesarean Sections

Mnoho mladých maminek, které prošly operací Cesarejské sekce, mají zájem o jakou dobu se mohou pokusit znovu představit dítě. Většina gynekologů dodržuje názory, že optimální interval mezi těhotenství je od 18 do 23 měsíců, A je nejlepší počkat nejméně 2 roky. Tato doba je nezbytná pro mladou matku, aby se zotavila po těhotenství a následné vážné operace, stejně jako v pořádku pro jizvu v děloze, podařilo se to konečně formulář.

Co dělat, pokud těhotenství přichází dříve než 2 roky po Cesarean?

Včasné těhotenství po Cesarean je opravdu spojen se zvýšeným rizikem komplikací, jako je děložní přestávka, předčasné porod porodu a dítěte s nízkou hmotností. Je však známo mnoho případů úspěšného výsledku Včasné těhotenství po Cesarean Sections. Je zřejmé, že pro dobrý výsledek byste měli úzce spolupracovat se svým lékařem a pečlivě poslouchat jeho radu.

Je možné porodit přirozeně po Cesareanovi?

Odpověď na tuto otázku závisí na mnoha okolnostech, nicméně, mnoho žen, které prošly cesarejským průřezem, se opravdu snaží porodit další dítě samostatně. Zeptejte se svého lékaře, aby ocenil vaši situaci a informoval o tom. Pokud se situace umožní pokusit se porodit přirozeně po Cesarean, pak šance na úspěch jsou dostatečně vysoké: od 60 do 80%. Na našich stránkách je článek věnovaný tomuto tématu: Přirozený porod po Cesarean Sections.