Kolik má děloha bolavá po porodu a cesarean

Jak dlouho nebo kolik dělohy bolaví po porodu Caesarean Sections? Otázka, která má zájem o všechny ženy, které utrpěli chirurgii během porodu.

Po porodu - zejména po cesareanové sekci - ženská děloha výrazně modifikovat. Tak, že tělo přestane bolet a plně se zotavuje, bude vyžadovat značné období. Kolik času je nezbytné pro péči o bolesti az níž závisí, je do značné míry určena závažností provozu současné patologie, věku, individuálních vlastností.

Funkce zotavení

Pod období rehabilitace po Cesarean je chápán jako časový interval potřebný pro plnou regeneraci dělohy. Kolik je průměr? Nejčastěji trvá z jedné a půl do dvou měsíců, ale vše záleží na individuálních vlastnostech těla.

Ihned po dokončení narození do dolního břicha je konstruován teplejší led, který stimuluje kontraktilní schopnost dělohy a je prevencí vývoje děložního krvácení.

Břicho po silně bolí Cesarean, což je vysvětleno Řezání dělohy a přítomnost řezu. Během prvních tří dnů je Hife v oddělení intenzivní terapie pod dohledem lékařů. Vzhledem k tomu, že po doručení Caesarevem, děloha bolí, pak je žena povinná přijímat léky proti bolesti.

Chcete-li odstranit vývoj infekce, je jmenována výroba antibiotik. Kolik času dostane léky, závisí na závažnosti současného stavu.

Navzdory tomu, že žena bolí a děloha sám a pooperační šev, je nucen vstát na druhý den po Cesareanovi. Ale to je pouze v případě, že narození prošlo bez komplikací.

Možné problémy

Kromě skutečnosti, že děloha bolesti po Cesarean, žena vyrábí s jinými problémy.

  • Zácpa. To je jeden z nejčastějších problémů v důsledku poruchy střevních peristálů. Je řešen docela jednoduše: ve stravě je nutné zavést kefir buď třmeny, a v nepřítomnosti účinku používáme projímání čípků.
  • Obnovení břišních svalů. Poté, co Cesarejská sekce bolí nejen děloha, ale také zraněný během operace svalu. Pro větší využití potřebujeme nosit speciální obvaz. Kolik času bude potřebovat na sobě obvaz, doktor rozhoduje. Zmírní bolest a urychlit proces šití.
  • Zpoždění generování mléka. Výroba mateřského mléka u žen podstupujících porod Caesareanovou sekcí začíná přibližně třetí - pátý den.
  • Kusy dělohy. Ihned po Cesarean, nicméně, jako po obyčejných narozeních - tělo vystavuje involuci. Návrat do původních velikostí, které bude postupně. Ale pomaleji, protože tam je rozsáhlá pitva na zdi. Také vysvětluje skutečnost, proč děloha.

Kolik času bude oživení dělohy trvat po doručení Caesareanem? Proces může mít poměrně dlouhou dobu a to je jeden z funkcí chirurgické možnosti dodávky.

Stav dělohy

Kolik má děloha bolavá po porodu a CesareanChcete-li pochopit, kolik dělohy bolaví po porodu, musíte mít představu o jeho současném stavu.

Po operaci je vnitřní dutina orgánu jedinou krvácivou ranou, což je poměrně hmatatelné bolí. Vzhledem k tomu, že vnitřní povrch je uzdravení zastaví krvácení a zcela obnoveno, a děloha sám se vrátí do původní velikosti. Kolik času přijme tento proces závisí na kontraktilní schopnosti dělohy. Na konci desátého dne po porodu by měl dělo snížit o 50%.

Poté, co Cesarean na zdi zůstane pooperační jizva, která se stává důvodem, že to bolí. Kromě toho, chirurgická pracovníka poškození práce a nervové zakončení, které významně prodlužují dobu snížení organizace.

Důvod pro zpomalení řezání dělohy po Cesarean se může stát:

  • Bylo tam multicestné místo;
  • slabá obecná činnost;
  • více těhotenství;
  • Nucené nehybnost žen během prvních pooperačních dnů.

Jak rychle bude děloha snížena a zastaví nemocný po Cesarean, závisí na několika faktorech. A především rozhodující se stává plánováním operace a přítomnost buď absence pooperačních komplikací. Kolik času trvá, kdyby byla plánována chirurgická práce? V tomto případě plné uzdravení trvá přibližně 2 měsíce a zpravidla žena nepotřebuje žádné specializované léky.

V situaci s neplánovaným Cesarejským průřezem doprovázeným určitými komplikacemi bude doba zotavení trvat větší období. Kolik - závisí na závažnosti státu. Kromě toho snížení bude vyžadovat zavedení speciálních léků, zejména oxytocin.

Po celou dobu vývoje gestace se děloha zvyšuje asi 500 krát, takže to vyžaduje určitý čas, aby se snížil. Po implementaci Cesareana je přítomnost chirurgické rány připojena také k protahování, která zpomaluje všechny fyziologické procesy.

Stav rychlosti a doba trvání

Kolik má děloha bolavá po Cesarean, ovlivňuje také rychlost hojení pooperačního švu. V moderní praxi se disekce jeho stěny provádí třemi způsoby:

  • klasický;
  • vertikální;
  • příčný.

V klasické sekci se řez nachází svisle. Ale technika je praktikována poměrně zřídka, protože doprovázená silným krvácením.

Vertikální disekce se používá během předčasných rodů nebo existujících anomálií ve vývoji dělohy.

Nejvýhodnější a bezpečnější je příčná sekce umístěná nad pubtou. Je to tak, že zveřejnění je méně doprovázeno krvácením, a také léčí mnohem rychleji.

Jak dlouho bude bolet, a děloha bude klesat, závisí na individuálních charakteristikách ženského organismu. V průměru, podle zdravotnických statistik - do své počáteční velikosti po dodání se vrátí na přibližně 3 měsíce.

Zvláště aktivní děloha je snížena a bolí během prvních 2 týdnů. Žena cítí popraskané bolesti. Pokud jsou příliš silné, pak mohou být drogy jmenovány lékařstvím.

Snížení může:

  • stávající odchylky ve vývoji orgánu;
  • zánětlivé procesy;
  • přítomnost vláknitých uzlů;
  • Postorum poranění a t.D.

Protahování kontraktilní schopnosti dělohy po porodu Caesarean Section může být uměle jmenován do užívání specializovaných léčiv, zejména oxytocin.

Ale existují jednoduché způsoby.

  • Laktace. V době použití dítěte k prsu v ženském těle je silná emise přírodního oxytocinu, která stimuluje proces redukce.
  • Jakékoli aktivní aktivity. To lze připsat, například turistiku. Jsou také vynikající prevence tvorby onemocnění lepidla.
  • Spát v žaludku.
  • Včasné výjimky střeva.

Nebezpečné státy

Specialisté doporučují ženy pečlivě poslouchat vnitřní pocity a sledovat jejich stav. Kromě toho může být žena v práci příliš k zranění - což je samo o sobě patologii - je schopna vyvíjet další odchylky.

  • Abnormální ve složení alokace nebo pokračujícího příliš dlouho. Kolik mohou trvat normálně? Normálně krvavý výběr pokračuje déle než týden. Pak mění konzistenci v saže-succucentu a zcela zmizí do konce prvního pooperačního měsíce.
  • Otevření krvácení. Takový symptom ukazuje přítomnost v děloze zbytků placentárních tkání nebo varhanní hypotenze, v důsledku čehož děloha je dostatečně krátká.

V každém případě při vývoji patologických příznaků se žena doporučuje navštívit gynekolog.

Tak kolik dělá děloha po cesareanovi? Hodně závisí na zvláštnostech ženského organismu, odrůd provedených chirurgického střihu a samozřejmě zkušeností lékaře, který provozoval operaci.