Následky po odstranění dělohy

Hysterektomie nebo hysteroektomie - postup pro odstranění dělohy, který je považován za jeden z nejčastěji provedených postupů u žen. Toto nucené opatření je často prováděno ženami staršími 40 lety v případě jejich nádorů v dutině dělohy nebo v tvorbě metastázy po odstranění nádorů rakoviny v jiných orgánech, které nemusí být přičítány sexuálnímu systému a tkání. Méně často tento postup provádí ženy mladší než 40 let v antikoncepčních účelech, ale výhradně na žádost pacienta sama. Antikoncepci této operace je zvažována právě proto, že po jeho průchodu žen nebude moci otěhotnět nebo vydržet dítě. Potřeba odstranit dělohy může také nastat v případě závažné patologie během těhotenství u ženy jakého věku, kdy se potřeba chirurgie stává jedinou šancí zachránit život maminky a dítěte.

Jako nepružné statistiky ukazuje, většina žen, které jdou na tento postup samostatně, si plně neuvědomují, jaké důsledky na ně čekají později. Odstranění jako důležitý orgán jako děloha - je to vlastně velmocnicí, ve které nejen extrakce těla samotné, ale i vaječníky a jejich přívěsky v některých případech. Hysterektomie sama, nejčastěji, je doprovázena vznikem vážných komplikací a často má žena progresivní deprese v důsledku pocitu ztráty ženskosti.

Pooperační období

Hysteroektomie Jako jakýkoli jiný provoz je zásahem v přírodním prostředí ženského těla, v tomto pořadí, to vyžaduje překonání určitého pooperačního období. Je to toto období, které je žena přiřazena k obnovení své schopnosti pracovat a obecný stav. Pooperační období je rozděleno do dvou obecně uznávaných skupin:

  • brzy,
  • pozdě.

V časném pooperačním období je žena velmi důležitá být v nemocniční léčbě a nutně pod úzkou pozorování odborníků, aby se snížila a vyloučila pooperační komplikace. Pokud jakékoli komplikace vznikají po operaci v okamžiku, kdy je žena pod dohledem specialisty, pak všechny problémy jsou vyřešeny rychle a okamžitě. Proto je velmi důležité, aby žena trpí časným pooperačním obdobím v nemocnici.

Abychom věděli, jak bude operace konat, je třeba chápat, že je nutné rozhodnout předem s metodou odstranění.

Uterus může být odstraněn několika metodami.

  • Laparoskopický - s metodou chirurgů, aby několik malých řezů. Pravděpodobnost je snižována pravděpodobnost bohaté ztráty krve a švy v budoucnu budou méně patrné. Tato metoda je považována za přijatelnější pro mnoho, protože žena necítí estetické nepohodlí kvůli švům v budoucnu.
  • Vaginální odstranění dělohy - tato metoda odpovídá jménu a je prováděn, stejně jako zbytek, pod anestezií, ale vagina ženy se používá k přístupu do dělohy. Pokud v prvním případě se švy stanou neviditelným a ne hmatatelným, pak s vaginálním provozem může žena cítit nepohodlí v budoucnu, včetně když sex.
  • Laparotomic - Tato metoda se podobá cesarejské části, jako řez pro přístup k děložku je vyroben v dolní části břicha. Taková operace je považována za pás a velmi vážný.
V závislosti na operačním metodě se mění ženský pobyt na lůžkové léčbě.

Pokud byl proveden proužek (laparotomický) nebo vaginální operace, pak by se žena měla držet pod dohledem lékařů od 8 do 10 dnů. Při provádění bodu (laparoskopické) odstranění dělohy - doba hledání ženy v nemocnici je snížena a pohybuje se od 3 do 5 dnů. Na konci tohoto období pacient odstraní venkovní švy a uvolňují domov.

Pozdní pooperační období pochází z okamžiku propuštění ženy a pokračuje až do jeho plného uzdravení. Bez ohledu na pohodu pacienta, návštěva lékaře pozorovat a dále upravit lékařský proces je povinná a pravidelná událost. Pokud tyto základní podmínky zanedbané, mohou nastat jakékoli zdravotní problémy.

Nejtěžší období

Nejtěžší, podle lékařů a samotných pacientů je první den po operaci. Žena cítí silnou bolest jak uvnitř břicha, tak v oblasti superponovaných švů, protože teď venku a uvnitř je rána. Mnozí, kdo prošel takovým postupem (bez ohledu na to, zda se dělo samotný byl odstraněn nebo její přívěsky) argumentují, že bolest v těle, že se cítili jako bolest po Cesarean Sections.

Bolestivost

Následky po odstranění dělohyTakže že bolest není příliš silná pro ženu, pro operaci se používají různé non nukleové a narkotické léky anestetiky, přesně na zmírnění syndromu bolesti. Pro prevenci tvorby trombomů (tromboflebitit) před a po provozu musí být dolní končetiny ve speciálních kompresních punčochách nebo jsou vázány elastickými obvazy. Aktivita v prvním dni po operaci je vítaná chirurgová lékaře, je to za účelem přetaktování krve v těle a co je nejdůležitější, stimulovat obnovu střevní práce. To znamená, že doslova několik hodin po laparoskopii a po dni po laparotomii by měl pacient zvednout z postele a pomoci jí alespoň pár kroků.

Dodržování diety

Po hysterektomii, předpokladem je přísná jemná strava, která zahrnuje vývary, prdeli jídlo a kapalina ve formě špatně vařeného čaje, minerální vody bez plynu a horkovzdušných. Taková energetická zařízení pomáhá normalizovat práci střeva a včasného vyprazdňování, které by se mělo stát na prvním maximu druhé den po postupu.

Jedná se o nezávislou židli, která bude znamenat obnovu intestinální funkce a možnost přechodu na běžné pevné potraviny.

Obnovení nezávislé židle po odstranění dělohy je dobrým označením, které potvrzuje, že na operaci nedošlo k žádnému komplikací nebo střevním poškození. V případě potřeby může být operace znovu použita za účelem opravy poškození a obnovení plného fungování střeva.

Břicho po operaci zůstává bolestivé a citlivé v rozmezí od 3 do 10 dnů, v závislosti na stupni bolesti ženy.

Následky po hysterektomii

Jaké důsledky čekají na pacienta po odstranění dělohy? Jak již bylo zaznamenáno, zhoršení psychického státu je důsledkem odstranění dělohy. Tento problém se týká skutečnosti, že mnozí kdo utrpěl tento postup, jsou nakloněny zastaralým principům vztahujícím se k absenci dělohy. Aby se tento problém neuskutečnil, musíte se opatrně seznámit s tímto problémem před operací.

Fiktivní problémy spojené se zvýšeným růstem vlasů na tváři, prudký nárůst hmotnosti nebo snížení hmoty v sexuální přitažlivosti nejsou vědecky prokázány, respektive, nic takového, které se nemohou stát se ženou.

Abstinence

Mnoho žen si všimne, že sexuální přitažlivost po operaci je naopak posílena v důsledku vysvobození některých problémů spojených s děložním. Nějaký čas po operaci, pacienti mohou mít menší výběr. Může pokračovat od 4 do 6 týdnů a sexuální život musí být vyloučen až do vypršení platnosti 1,5-2 měsíce. To je nezbytné opatření, aby se zabránilo nesrovnalostem švů jak vnitřní, tak vnější.

Zatížení švu

Zvedací závažnost v rehabilitačním období je kategoricky zakázáno za stejný důvod jako sexuální život. Hmotnost více než 3 kg je považována za nebezpečnou až do vypršení tříměsíčního období po operaci. Dokonce i po tomto období je stále nutné léčit vaše zdraví stejně pečlivě a pamatovat, které velké změny pro tělo došlo.

Sexuální život

Potěšení sexuálního jednání a orgasmu samotného neoslabuje a nezmizí vůbec, ale ani naopak, mnoho žen cítí mnohem jasnější než dříve. Malé nepohodlí nebo bolest v sexuálním kontaktu jsou možné pro ty, kteří utrpěli vaginální odstranění dělohy, při které, možná a část pochvy. Tato situace také není problém, pokud existuje vysoká míra důvěry mezi partnery. Tak, nepříjemné pocity, nepohodlí a bolest se tak mohou jednoduše vyhnout.

Důsledky odstranění dělohy pro tělo

Mnozí přemýšlí o otázce, jaké změny dojde v těle ženy po operaci, aby se odstranil dělohy? Co očekávat v budoucnu a jak život bude pokračovat bez dělohy?

Menstruace

Následky po odstranění dělohyJedním z hlavních pozitivních momentů odstranění dělohy, které jsou potěšeny ženami, je absence menstruace, protože pro výrobu endometria neexistuje žádné tělo. Některé ve dnech, kdy menstruace by však měla být pozorována malé alokace. To platí pro ženy, ve kterých byl postup ovlivněn vaječníky, protože i když se děloha odstraní, není zcela vyříznuta, a nechat zcela malou část podle menšího množství endometria, přetrvává.

Dětská funkce

Existuje ztráta funkce dětí, protože kvůli nedostatku dělohy nemá plod prostě žádné místo pro připojení a rozvoj. Mnozí, samozřejmě, mít tuto skutečnost k profesionálům, ale pokud je dívka mladá a zbytek je zcela zdravý, je to spíše mínus, protože pro mladé ženy ztráta funkce dětí kvůli odstranění dělohy je tragédie. Před provedením operace lékaři pečlivě studují historii pro přítomnost dětí u pacienta a pokud je to možné, snaží se zachovat kritický orgán. Pokud je nemožné zachránit dělohy, odborníci se snaží zachovat vaječníky, protože s jejich pomoc může dívka stále mít děti, aplikovat eko.

Estetické druhy

Následky po odstranění dělohyPřítomnost pooperačního švu je také velmi znepokojená budoucností nebo pacienty. V současné době je však tento problém vyloučen, pokud se uchýlíte k laparoskopické metodě nebo operaci, kde bude použito řez v dně břicha. Tato kosmetika, jak se nazývá chirurgy, šev se snadno schovává pod spodním prádlem a nikdo nebude mít podezření. Ve skutečnosti se ženy ve většině případů znepokojují přesně po odstranění dělohy, takže se obávají tohoto druhu operace. Potřeba intervence může být zpochybněna jako skutečnost, že žena v budoucnu nebude mít děti. Z tohoto důvodu, ženy čelí potřebě operace, přemýšlejí o tom, zda jsou na to připraveni a zda chtějí děti v budoucnu.

Špičky

Bezpečnostní proces po hysteroektomii je nejčastějším důsledkem většiny pacientů. Téměř 90% žen, které prošlo tuto operaci, čelí tomuto problému. Aby se tomuto procesu zabránilo v těle, vhodná opatření se uplatňují v časném pooperačním období ve formě antibiotik, antikoagulances, aktivity a především včasného začátku fyzioterapie. Jedná se o kompetentní pooperační období, které je schopno se vyhnout nejen adhezím, ale také jiným nepříjemným důsledkům chirurgického zásahu.

Komplikace

Dalším nepříjemným problémem je opomenutí pochvy, ale to čelí velmi malému procentu žen. Speciální fyzická cvičení pro posílení stěn vagíny v 95% případů pomáhají vyhnout se vynechat. Ale pokud se v takovém případě objevil problém, je možné operaci, ve kterém se stěny chirurgické metody vagina vrátí na své místo. Provoz k odstranění dělohy u ženy je povinná pod anestezií a vyžaduje pooperační rehabilitaci. Jakékoliv zatížení po operaci jsou také kategoricky kontraindikovány.

Spravedlivý život po operaci

Následky po odstranění dělohyVětšina žen podstupujících hysterektomii se ptá na Klimaky. Vskutku je to umělé vyvrcholení, které přichází po odstranění dělohy, se může objevit 2-3 týden po operaci. Tento problém ovlivňuje, že ne všichni pacienti, pokud je správně příbuzný s ním a připravit se a tělo, po doporučeních lékařů, toto období může projít bez zvláštního nepohodlí. 

Ve skutečnosti je umělé vyvrcholení, že ženy jsou těžší než přirozené, a je spojeno s tím, že hormony přestanou být vyrobeny ostře na rozdíl od běžných. Po operaci je tělo podrobeno ostré hormonální perestrojika, zejména pokud je pacient stále v dětském věku. Symptomy přírodní a umělé menopauzy nejsou příliš odlišné: pocení, přílivy, depresivní stavy, suchost a vyblednutí kůže, ve vzácných případech mohou být suché paruky pochvy a následné pohlavní problémy, které mohou vést k dočasnému snížení sexuální přitažlivosti. Aby se zabránilo tomuto lékařům, náhradní hormony předepisují ženy, zejména ty, kteří nejsou 50 let.

V souladu se všemi požadavky a doporučeními lékařů, a to i po takovém vážném zásahu, život ženy pokračuje a jde do jejich. Mnozí oslavují příliv síly a mimořádnou emocionální rovnováhu, která nebyla dříve pozorována. Téměř každý, kdo prošel tímto testem, prohlásili, že operace odstraňování dělohy jim pomohla vzkvétat a odhalit, takže není nutné se bát, hlavní věc je připravit se a vědět, jaké změny budou vzniknout v budoucnu.