Teplota 37˚ před menstruací: proč se zvyšuje a metody pro jeho definici

Všechny příznaky jsou individuální, ale jeden z nich je třeba poznamenat: zvýšení tělesné teploty do 37 ° C v druhé fázi cyklu. Zvýšení teploty je spojeno se zvýšenou produkcí progesteronu a je považován za zcela normální jev. Před menstruací by se měla snížit bazální teplota. Teplota 37˚ před měsícem může znamenat těhotenství nebo být známkou vážných zdravotních problémů.

Příčiny růstu teploty

Ne vždy u žen se objevují pocity, které signál o teplotě 37-37.1 a v některých případech výše. Důvody, proč se teplota zvýší před menstruací, existují dva typy:

  1. fyziologický;
  2. Patologický.

Fyziologické důvody

Za několik dní nebo týdnů na měsíční teploty. V některých případech není cítil ani přistupovat konkrétní projevy. Některé ženy jsou osvětleny, po celý den se objeví nerozumná slabost, pocení. Značky se podobají nachlazení, ale jsou spojeny s dočasnými hormonálními restrukturalizace. Většina důvodů, proč teplota stoupá před měsíční, souvisí s následujícími státy:

  • Příprava těla do menstruace;
  • těhotenství;
  • Premenstruační syndrom (PMS).

Bez dočasného hormonu skoky u žen je nástup menstruačního krvácení nemožné. Teplota se zvedá pod vlivem progesteronu a liší se od normálních indikátorů ne více než 0,5 ° C. Koncentrace hormonu před menstruací stoupá a má přímý dopad na střed termoregulace v mozku. Jeho úkolem je udržovat konstantní tělesnou teplotu.

Zvýšená teplota před menstruací za 3-5 dnů, všechny ženy dochází. Některé ženy necítí takové změny v těle. Závody lze snížit, pokud pravidelně měření bazální teploty. Doporučuje se spustit kalendář a provést harmonogram, na kterém se zobrazí změna hodnot. Vypadají jako zvedání teploty v době výstupu z vejce (ovulace). Bazální teplota Po menstruaci klesá o 0,3-0,5˚, která je vyjádřena ve formě přímky na grafu, ostře jít dolů.
Teplota
Ženy pravidelně splňují menstruační zpoždění. Norma nebere absenci menstruace ne více než 3 dny. Pokud neustále monitoruje bazální teplota, získaná data pomůže určit přítomnost nebo absenci těhotenství. Když nedochází k hnojení vejce, progesteron postupně klesá. Teplota těla před menstruací postupně klesá na normální hodnoty. Když se zobrazí, indikátory na teploměru nepřesahují 36,6 ° C. Pokud se rektální teplota liší od normy o 0,3-0,5 ° C v kombinaci se zpožděním, to je považováno za přímé znamení koncepce.

Premenstruační syndrom je považován za normální stav žen. Změny se vyskytující 5-7 dnů před údajným dnem menstruace popisují tento stav. To zahrnuje:

  • zvýšení chuti k jídlu;
  • bolest břicha ve spodní části stejného charakteru;
  • změna nálady;
  • Solidnost mléka.

Normálně by značka neměla stoupat nad 38 ° C. V některých případech se Premenstruační syndrom odkazuje na patologický stav. Ženy pociťují členění, slabost a těžká bolest, výrazně snížená výkonnost. S tímto stavem, ženy potřebují léčbu, které se konají několik dní před údajným dnem menstruace. To vám umožní snížit závažnost příznaků.

Zvýšená bazální teplota před měsíčním přes 38 ° C je pořízena pro patologii. Proto je nezbytná včasná diagnostika a léčba.

Patologické důvody

Adnexit
Grafy teploty křivky, jejichž hodnoty nepřesahují 0,5 ° C, jsou považovány za normální. Pokud se obrázek na teploměru blíží 38 ° C - stav je považován za nepříznivý pro zdraví. Za účelem zahájení léčby včas, musíte se zabývat důvody. Údaje se zvyšují s následujícími státy:

  • Adnexitida (zánět příloh). Pokud je teplota vyšší než 37 ° C 0,5 až 0,7 ° C, pak je to považováno za hlavní znamení zánětu genitálních orgánů. Kromě ní by měla být bolest na dně břišní přírody. Pokud při měření BT během menstruace je v souladu s vysokou úrovní, to je považováno za znamení gynekologického onemocnění.
  • Endometrit (zánět dělohy). Teplota pro toto onemocnění před a po menstruaci 37 ° C. Vysoká úroveň může být držena po dlouhou dobu, což činí takový ukazatel jedním z hlavních diagnózy. Velkého významu je spojování dalších znaků - průjem a neustálé bolesti v dolní části břicha.
  • Infekční onemocnění v pochvě. Během menstruace se může výrazně zvýšit frekvence mikroorganismů dráhy v pochvě a dělohy.
  • Zánět ve střevech. Zvýšené ukazatele až 38 ° C pro intestinální onemocnění před měsíčně a po - je charakteristickým příznakem onemocnění. Téměř vždy ženy si stěžují na výskyt průjmu a suché kůže, sliznic.
  • Mimoděložní těhotenství nebo přerušení normálně tekoucí. Pokud se koncepce došlo v děložní dutině, pak bude menstruace nepřítomná a teplota se může zvýšit na 39 ° C. V této situaci je nutné provést zkoušku určit těhotenství a potvrdit krevní test na HCG.
  • Selhání fáze lyteinů. Zachování vysoké bazální teploty před menstruací označuje nedostatečnou produkci progesteronu. Takový stav je doprovázen zkrácením druhé fáze cyklu na 10 dní a méně. To je často doprovázeno neplodností.

Stanovení bazální teploty

těhotenství
Bazální teplota se měří ráno. Díky nejnižším ukazatelům denně dostalo jeho jméno. Mělo by být měřeno bezprostředně po probuzení rektálně a nutně se dostat z postele. Fyzická aktivita je kontraindikována, protože to provede výsledné ukazatele v nespolehlivých. S jeho pomocí určit:

  • ovulace;
  • těhotenství.

Nejčastějšími metodami určující ovulace jsou použití testovacích proužků a měření bazální teploty. Před uvolněním vajec z vaječníku se indikátory na teploměru nejprve spustí. Během ovulace je výtah bazální teploty na 37 stupňů. Pokud se koncepce nenastane, je teplota na menstruaci snížena.

Teplota 37˚ před menstruací: Proč se zvyšuje a metody pro jeho definici
Vysoká bazální teplota před menstruací může znamenat těhotenství na ofenzivu.

Tento způsob stanovení teploty se používá jako jeden z antikoncepčních prostředků. Pokud každý měsíc po probuzení, napište všechny indikátory a provést harmonogram, není obtížné určit "bezpečné" dny během cyklu. Získaná data pomůže předpovědět dny, které jsou nejpříznivější pro plánování těhotenství. Podmínky pro koncepci budou moci zjistit, zda je problém s koncepcí, pokud měří BT neustále do 3-6 měsíců.

Pravidla pro měření teploty v konečníku

Merkur teploměr
Bazální teplota musí být měřena 5 minut. Metoda kalendáře je vhodná díky speciálním programům, které nezávisle sestavují harmonogram pro stanovení ovulace. Tak, aby byl měřený indikátor spolehlivý, Je třeba dodržovat určitá pravidla:

  • Po probuzení je zakázáno pohybovat a zvláště vstát. Měření teploty v konečníku se provádí samostatně, protože jakákoliv aktivita vyvolá zvýšení krevního oběhu a zvyšující se ukazatele. Chcete-li pohodlně dosáhnout teploměru, doporučuje se jej dát vedle postele. Je zaveden do střeva o 4-5 cm. Po měření by mělo být otřeseno, neudělat další ráno další pohyby.
  • První teploměr, který byl použit k přijetí prvních dat, se používá v následujících dnech. Tato podmínka je nutná k získání spolehlivých výsledků.
  • Měření se provádějí pouze po nepřetržitém spánku po dobu nejméně 6 hodin. Pokud potřebujete vstát na záchod, pak před dalším probuzením by nemělo zůstat méně času. Během měsíčního postupu není zrušeno.
  • Při výběru držení těla musíte být vedeni tím, co bude nejvhodnější - na boku nebo břicha.
  • Pro vložení teploměru může být rektálně nebo vaginálně, ale způsob se zvýší přesnost - to je teplota v lumenu konečníku. Mezi všemi těmito uvedenými jsou nejcitlivějšími způsoby. Pokud je tedy plánováno těhotenství, musí být rektální teplota měřena před měsícem.
  • Nejlepší je vybrat rtuťový teploměr. Je citlivější a poskytuje méně chyb, když žena měří bt. Elektronické stupně jsou méně přesné díky funkcím aplikace během menstruace a během ovulace.
  • V grafu, který vyplňuje ženu, by měla být přítomna pro speciální značky - menstruační cyklus, nemoci a jeho symptomy (bolest, zobit, slabost, průjem) a pokud je teplota zvýšena během menstruace.

Výkyvy parametrů při měření na pozadí úplného zdraví nejčastěji spojené se změnou ženských hormonů. Pokud se žena nikdy užil metodu kalendáře, pak začněte měřit teplotu následuje první den cyklu. V grafu vytvoří značku jako bazální teplota během menstruace.

Menstruace, která se vyskytuje přesně včas, je považována za ženský indikátorem. Pro ovládání ovulace je nutné provést kalendář s daty rektální teploty. To umožní detekovat jakoukoliv odchylku, která může proudit v raných fázích svého rozvojového asymptomatického.