Pozdní a brzké vrozené syfilis: znamení, léčba

Vzhledem k nedostatku výuky intimní kultury získává problém pohlavních onemocnění. Indiskriminovaný sexuální život mladých lidí bez použití bariéry antikoncepce může vést k onemocnímu syfilisu. Infectness zase nepříznivě ovlivňuje funkci dítěte u dívek a vede k vrozenému syfilisu dítěte. Infekce může nastat jak ve fázi koncepce, tak v procesu vývoje plodu. Způsob pronikání bledě Treponam je spoustu žíly a lymfatických duktů. Vzhledem k skrytému projevu syfilisu je obtížné určit dobu infekce ženy, před těhotenstvím nebo během něj.

Typy syfilisy

Toto onemocnění se již nemůže projevovat. S ohledem na tato okolnost existují různé formy dětí infikovaných intrauterinních matek. Vrozené onemocnění je klasifikováno následovně:

  1. Syfilis placenta. Podezření na přítomnost infekce způsobuje hmotnost placenty, která je téměř 1,5 krát těžší pro zdravé. Struktura tkaniny volná, bez jasných obrysů. V tomto případě se provádí histologické vyšetření.
  2. Syfilis ovoce. Placenta postižený syfilis přes krevní oběh infikuje embrya. Pale Treponami s krví narušuje metabolismus a výživu plodu. Tento proces vede k smrti, které ještě nenarodily dítě. Detekovat příznaky a identifikovat přítomnost infekce na dobu 5-6 měsíců těhotenství.
  3. Syfilis prsa dochází při výrobě matek v pozdním těhotenství. Symptomy se mohou objevit pouze z 3. měsíce života dítěte.
  4. Syfilis u dětí od 1 roku. Tato forma je určena, když se příznaky nemoci projevují u dětí ve věku od 1 do 4 let.
  5. Pozdní syfilis u dětí starších 4 roky. Opakování onemocnění se projevuje ve většině případů v dospívání: 12-13 let. To může být důsledek onemocnění nebo nedostatku diagnózy v raném věku narození.
  6. Skrytá forma syfilisu u dětí. Taková forma nemá žádné výrazné symptomy a může být diagnostikována v každém věku s pomocí spinálního punkce. Na základě biologického materiálu ve formě tekutiny se provádí studie.

Známky infekce

Pozdní a brzké vrozené syfilis: Znamení, léčbaVe většině případů se onemocnění vyskytuje ve skryté podobě, takže můžete rozdělit brzy a později identifikaci onemocnění. Brzy kongenitální syfilis stanoví porušení práce vnitřních orgánů a vnější modifikace. Dítě se může narodit s velkou hlavou, zejména konvexní frontální částí. Na tváři vrásčité kůže, často s pigmentací. Nohy a ruce lesklé barvy a docela tenký. Celé tělo může být pokryto syfilitickým bublinkami. Pozdní vrozený syfilis může být způsoben nesprávnou terapií v počátku času.

Známky brzy vrozeného syfilis zahrnují:

  • Nedostatečná hmotnost a velikost novorozence. To je způsobeno nedostatkem fetoplacentage, která omezuje tok kyslíku a nezbytné živinové prvky plodu.
  • Rinitis různých forem. Projevuje se nosní, tvorbou hojného hlenu nebo výboje z nosu s příměsí hnisu nebo krve. Dítě je narušeno sání.
  • Zánětlivý proces v oblasti sítnice a nádob o oční bulvy. Toto projevy v takovém raném věku lze vyjádřit pouze změnami očního skořápka, pigmentace očí.
  • Poškození nervového systému je charakterizováno silným pláčem s ostrými pohyby. Dítě má sen, je velmi neklidný. Pod meningitidou, silné napětí svalů obcipitní části, nadměrné skákání, časté zvracení. Dítě může mít křeče. Na ultrazvuku vidíte příznaky hydrocefalusu mozku.
  • Porucha kostní tkáně. Porážka zóny mezi chrupavkou a kostí, tzv. Osteochondrite veganem, který způsobuje patologické zlomeniny a falešnou paralýzu. Onemocnění může ovlivnit spoje, které způsobují poruchy pohybů. Častěji se lokalizace vyskytuje v lokti a kolenních kloubech. Zlomená kostní struktura.
  • Změny v kůži. Na obličeji, v zóně třísla, mezi prsty, papulami a pustuly jsou vytvořeny na hlavě. V blízkosti ústního vzdělávání vypadejte jako snooze. Razki může erose. Výskyt papulů na sliznici mění hlas, se jeví jako drzý a chraptivý.
  • Výrazné zvýšení sleziny a jater.

Narušení kostí u ženPozdní vrozený syfilis může unikat bez příznaků po dlouhou dobu, zejména pokud se vyvíjí ve skryté podobě. Známky nemoci u dětí se mohou projevit po 4 letech a někdy o 14 - 15 let. Při pozdní detekci infekce může být dítě již pozorováno těsnění jater. V kardiovaskulárním systému je odhalena myokarditida, stejně jako nedostatečnost srdečních ventilů. Může existovat vážné poruchy trávicího traktu a dýchacího ústrojí. Častý případ je porážka štítné žlázy

Hlavní příznaky v pozdním syfilisu jsou:

  • Fyzikální a / nebo mentální nedostatečná.
  • Patologické změny v oku rohovky (doprovázené zvýšením slzy a záběry vize).
  • Zánět vnitřního ucha, útočící hluchota. Dítě může mít pocit neustálého hluku a zvuku v uších.
  • Kosmetická obličej a vada hlavy.
  • Porušení kostního systému. Anatomická změna ve tvaru kostí.
  • Zubní vada centrálních fréz a nedostatečného vyvinutí smaltu.
  • Nervové poruchy, mentální odchylky.

Příčiny vrozené syfilisy

Dětská infekce pochází z matky, zatímco nosí přenosem bledého treponu přes krev. Čím déle je žena nemocný syfilis, tím méně pravděpodobně infikuje plod, protože aktivita onemocnění padá. Děti v následujících případech spadají do rizikové zóny:

  • Budoucí máma neprošela léčba,
  • Terapie neměla čas skončit až do narození dítěte,
  • Průběh léčby byl jmenován později než 6 měsíců těhotenství,
  • Žena neprovedla re-přezkoumání po dokončení průběhu léčby,
  • S nedostatečnou terapií,
  • Žena utrpěla znovu infekce,
  • Vrozená syfilis v mámě.

V případě chronické formy syfilisu u ženy, s výhradou pravidelné léčby, může být docela zdravé potomstvo. Je důležité pod dohledem lékařů s implementací jasných doporučení a včasných průzkumů.

Metody detekce onemocnění

Vrozená forma syfilisu může být diagnostikována v novorozence. Diagnostika se skládá z následujících kroků:

  1. Studium historie nemocí matky, hodnocení zkušebních nástrojů a terapeutického kurzu.
  2. Vizuální kontrola neonatologa dítěte, dermatolog, Venerolog.
  3. Stanovení stupně rizika.
  4. V případě detekce symptomů je předepsáno antibakteriální léčba. Pro účinnost by měla být terapie jmenována co nejdříve.
  5. Vzhledem k absenci explicitních známek nemoci, dítě prochází profylaktickou léčbou.
  6. Ve druhém týdnu života, laboratorní zkoušky krve, páteře, mozkový ultrazvuk a edgen.
  7. Další zkoušky se provádí z oftalmologa a Ent specialisty, protože v některých případech vrozený syfilis se projevuje pouze problémem ucha nebo rohovkou.
  8. Identifikovat porušení vnitřních orgánů, ultrazvuku abdominálu a EKG.

Seropozitivní matka není vždy schopna vydržet a porodit dítě. Porážka plodu často způsobuje potrat nebo smrt, která ještě nenarodila dítě. Včasná diagnóza umožní s pomocí provozní léčby zajistit zdravou reprodukci.

Metody léčby

Infekce dodržování dítěte je téměř vždy diagnostikována při intrauterinním vývoji. Když je žena vypracována pro mateřské účetnictví pro konzultaci žen, analýza na syfilisu je povinná třikrát pro těhotenství. V případě infekce matky bude ovoce infikováno ve většině případů.

Když je vrozený syfilis diagnostikován u kojenců, léčba dává 100% výsledku. S pozdními nebo skrytými syfilis šance na prosperující výsledek už méně. Infekce má čas zasáhnout vnitřní orgány. Při identifikaci onemocnění je přidělen průběh léčiva antibakteriální léčby, který zahrnuje: t

  1. Injekce penicilinu nebo jiné přípravky skupiny penicilinu.
  2. Užívání vitamínů.
  3. Antihistaminika v případě reakce na složky léčiva.
  4. Zavedení antibakteriálních léčiv intramuskulárně a v páteři.
  5. Přípravky na bázi Arsenic.
  6. Imunostimulační fondy.
  7. Aplikace biogenních stimulantů.

Spolu s léčbou drogy není pravidelná hygiena dětí méně důležitá. Onemocnění charakterizované významnou lézí kůže vyžaduje nějakou péči:

  • Každodenní koupání s použitím Herriads a řešení mangareje, protože s daným onemocněním trpí dětským kůži.
  • Pokud je to možné, kojení, ne-li, pak poskytněte dítě s plnohodnotným dětem s vysokým obsahem proteinů, vitamínů a minerálů.
  • Shoda s mocí a spánkem.
  • Časté venkovní procházky.
  • Pravidelné konzultace a inspekce od lékařů.

Léčba tohoto onemocnění se provádí na klinice v denní nemocnici doma, je možné projít pouze rehabilitační období.

Důsledky a komplikace

Osobní obličej u ženNedostatečná identifikace onemocnění, nedostatečná léčba nebo jeho nepřítomnost může vést k postižení dítěte a dokonce i fatálnímu výsledku. Vzhledem k nedostatku symptomů v mnoha případech, každá žena před pojetí nebo v časném těhotenství stojí za to absolvovat celý průzkum. Diagnostika onemocnění v časném období zabrání rozvoji onemocnění a porušení životně důležitých orgánů. Antibakteriální terapie, péče, racionální vyvážená výživa zachrání dítě.

Pozdní vrozený syfilis lze charakterizovat vážnějšími důsledky. Složitost je, že v rané fázi nedošlo k projevu značek. Onemocnění mělo pomalý dopad na tělo dítěte, vytváří patologické změny a snížení hodnoty funkcí.

Spuštěn syfilis bez konkrétní léčby je schopen vést k vážným následkům. Treplema může ovlivnit velký počet vnitřních orgánů a pokrývkových krytů. Onemocnění vyvolává následující komplikace:

  • Mentální zaostalost.
  • Fyzické vady.
  • Osobní obličej.
  • Hluchota.
  • Slepota.
  • Ztráta hlasu.
  • Ztráta vlasů.
  • Dystrofie.
  • Ochrnutí.
  • Žádná reprodukční funkce.

Nedostatečná léčba může způsobit nevratné procesy. Aby se zabránilo vážným patologiím, které omezují život a vývoj dítěte, musí se léčba okamžitě nastat.

Prevence onemocnění

Ve zdravotnických institucích, dámské konzultace, budou budoucí matky předepisují řadu laboratorního výzkumu a testů. Mnoho onemocnění, které jsou skryté nebo jsou v neaktivní fázi, může pokrok, zatímco mají dítě. Analýza pro přítomnost syfilisu pro toto potvrzení. Onemocnění může být překonáno bez poškození dítěte. Kromě toho existují všechny předpoklady pro narození zdravého dítěte bez patologií.

Průběh povinné terapie není jen žena. Účinky léků ovlivňují vývoj plodu, který vám umožní zabránit infekci nebo vyhnout se důsledkům dítěte a zdraví.

Aby se zbavil syfilisu, je nutné dodržovat doporučení lékařů. Včasná diagnostika a léčba zachrání nový život.