Léčba aplasie dělohy a krku

Aplasie dělohy a její krk diagnostikované poměrně zřídka. Podle statistik, patologie se nachází v jednom případě o 4,5 - 5 tisíc novorozených dívek. Jeho důvodem pro většinu všech případů je intrauterinní porušení vývoje plodu, s tvorbou anomálie nejčastěji v prvním trimestru.

Co

Aplasie děloha a / nebo krk - co to je? Patologie je vyjádřena buď v naprosté nepřítomnosti orgánu nebo ve svém nedostatečném rozvoji: děloha v dospělé ženy odpovídá velikosti dětí.

V případě předčasné detekce odchylky a přítomnosti dívky lze přidělit dělohy, hormonální léčba, která v některých případech umožňuje hladký svěrák. Rozhodnutí o léčbě s hormony je však přijímáno individuálně.

Důvody

Příčiny vývoje Aplasie dělohy mohou být různé faktory. Pro externí provokatéři lze přisuzovat:

  • Provozní zásahy o nádorech rakoviny, fibromomy;
  • Důsledky generické aktivity - šéfem těla dělohy, rotace placenty, krvácení a t.D.

Léčba Aplasie dělohy a krkuVrozené faktory jsou nepříznivé státy přenesené do ženy v období těhotenství. Příčiny mohou být:

  • infekční onemocnění a léčba spojené s nimi;
  • Podmínky, ve kterých dítě zažívá prodloužené půst kyslíku;
  • Porušení hormonálního pozadí;
  • Nemoci vnějších pohlavních orgánů;
  • predispozice na genetické úrovni;
  • léčba určitými léky;
  • Alkohol a kouření.

Příznaky

Nejčastěji je Aplasie Cervixu detekována u dívek v dospívání během průzkumu, doporučená gynekologem v důsledku dlouhého nedostatku menstruace.

Aplasie Cervix nebrání tvorbě sekundárních sexuálních značek a rozvoj venkovních genitálních orgánů. Neodráží patologii a intelektuální a fyzický vývoj dívky.

Kromě absence měsíčního krvácení má pacient častou bolest v dolní části břicha. Někdy může být charakteristická konvexita, která se vyskytuje při plně funkčních vaječnících. Vzhledem k podvozku krku, kapalina neobdrží fyziologický výstup a postupně chodí do břišní dutiny. Jedná se o velmi nebezpečný stát schopný provokovat rozvoj sepse. Dívka bude doporučena chirurgická léčba problému.

Identifikace aplikace Aplasie v dospělosti předchází stížnosti žen na obtížnost s vedením sexuálního života. Během sexu na pozadí stávající patologie je to nepohodlí a dokonce i bolest. Orgasm se nejčastěji chybí. Tento příznak je zvláště vyslovován v případě souběžného porušení ve vývoji pochvy.

Fázi

Stádia Aplasie děložních dělníků jsou rozděleny v závislosti na závažnosti porušování ve struktuře autority.

  1. První etapa je charakterizována téměř normálními velikostí. Odchylky jsou k dispozici, ale jsou zanedbatelné.
  2. Druhá fáze. V tomto případě je odchylka diagnostikována ve velikosti o více než 3 cm.
  3. Třetí etapa je komplexní porušení: tam jsou rezidua rudimentárního dělohy.

Určete aktuální fázi patologie pouze po kompletní lékařské vyšetření.

formuláře

Odrůdy Aplasie dělohy závisí na zapojení do patologického procesu jiných orgánů. Velmi často je nemoc doprovázena aplasií vaginální trubice: Je pozorován jeho významný zúžený.

U aplikaci Aplasie se děloha charakterizuje maximální vyslovované změny v oblasti děložního čípku, ve kterém se výskyt těhotenství stává téměř nemožným.

Pokud jsou ženy diagnostikovány pouze s uplatňováním děložního čípku s relativně plným fungujícím tělesem, pak tato volba má výhodnější výsledek vzhledem k dětským nástrojům. Ale to vše záleží na stupni Aplasie cervikálního kanálu.

Komplikace a možné důsledky

Hlavním důsledkem Aplasie krku se stává neplodností, protože je extrémně problematická ve struktuře anatomického narušení ve struktuře těla. I v první etapě Aplasie nejsou svalové stěny tak trvanlivé, ale stupeň protahování nemusí být také dost.

Další komplikace s danou diagnózou může být tvorba hematometrů nebo hematokoly. Příčina patologií se stává nemožností vystavující menstruační krev. V budoucnu - v nepřítomnosti léčby - hrozí riziko rozvíjet masivní krvácení.

Neméně běžné komplikace - zánět vagíny.

Diagnostika

Základem diagnózy je ultrazvuk. Někdy žena může potřebovat laparoskopii. Technika umožňuje identifikovat nebo eliminovat zánětlivé procesy, stejně jako posoudit stav vaječníků. Pro přesnější diagnostiku může být nutné provést rentgenovou studii s kontrastním činidlem, které jsou injikovány do krevních cév. Doktor dostane kompletní obraz o stávajícím rozvoji dělohy.

Léčba

Pokud je použití děložního čípku diagnostikován současně s porušením vaginální anatomie, pak je žena předepsaná chirurgická léčba. To umožní pacientovi vést normální sexuální život. Vaginální trubice je tvořena částem střeva. Provozní léčba provedená pomocí moderních technik je docela snadné a není doprovázeno komplikacemi.

Léčba neplodnosti doprovázející Aplasii čípku, je nemožné. Takoví pacienti lékaři doporučují používat služby náhradních matek, protože přijímání několika zdravých vajec ve většině případů dílčích případů nepředstavuje.

Ale někdy iplasie krku a tělesa dělohy je kombinována s nedostatečnou funkcí vaječníků.

Kromě toho může být anomálie rozvoje dělohy negativně odráží ve stavu celého reprodukčního systému ženy, což způsobuje její zánik.

Předpověď

Normálně prochází těhotenství během Aplasie dělohy téměř zcela vyloučeno. Výjimka je izolovaný krk Aplasie.

Kompletní využití s ​​takovou diagnózou je také nemožné. Skutečná pomoc může být pouze obnova plného sexuálního života.

Prevence

Léčba Aplasie dělohy a krkuJediná dostupná metoda prevence patologie je dodržování všech doporučení gynekologa během těhotenství. Zvláště pečlivá budoucí matka by se měla chovat v časném gestačním termínech: během tvorby vnitřních orgánů plodu.

Vyvolání anomálie:

  • Příjem lékařů;
  • alkohol;
  • ionizující radiace;
  • kouření.

Těhotná žena doporučila nejen opustit špatné návyky, ale také vyhýbat se stresujícím situacím.

Kvalita života

Vážný vliv na kvalitu života diagnostikované Aplasie dělohy ne. V mnoha případech má žena možnost provádět plnou sexuální život a funkčnost vaječníků varuje předčasné stárnutí. Změny v hormonálním pozadí nejsou spojeny s patologií. Léčba stávajícího postižení se provádí tradičními způsoby.

Ale onemocnění má silný vliv na psychologický stav ženy. Pacient doporučil návštěvu psychologa.

Aplasie děloha - docela častá příčina neplodnosti. Ve většině případů je onemocnění vrozené, prakticky ne-léčitelné a korekce.