Léčba leukoplakie vagina, co je vulvoskopie

Leukoplakia vulva je dystrofie jeho sliznice s epitelovými povrchovými vrstvami. Toto onemocnění se vyskytuje asi 6% žen a je preduntová patologie. Leukoplakia se nachází nejen v gynekologii. Takové oblasti lze detekovat na sliznicích membránách nebo dýchacích cestách.

Etiologie

Důvody patologie sliznice jsou časté záněty, porušování hormonálního pozadí, chemické dopady. Na vznik leukoplakie může způsobit nekontrolované užívání drog s lokálním dráždivým účinkem, dlouhodobou erozi čípku. Další faktory vyvolávající vývoj onemocnění zahrnují onemocnění endokrinního systému (diabetes mellitus, onemocnění štítné žlázy), poranění, infekce s lidským papilomovým virem nebo herpes typu 2. Zvýšená produkce estrogenu může vést k hyperplazii sliznice a leukoplakie.

Klasifikace

Leukoplakia
V závislosti na morfologické formě se rozlišují následující typy leukoplakia:

  • jednoduchý;
  • verup (nebo bradavice);
  • erozivní;
  • Chlupatý.

Jednoduchá leukoplakie je charakterizována přítomností průhledného filmu na krku, který nemůže být odstraněn nezávisle, protože se pevně zapadá do sliznice. V případě inspekce mají patologické buňky bílé, nerovnoměrné hrany, povrch je suchý a žebrovaný. Na povrchu formací můžete vidět červené tečky. Neexistují žádné stížnosti od pacienta, patologie je nalezena při kontrole na křesle v gynekologu. V nepřítomnosti léčby přejde Leukoplakia do následujícího formuláře.

Během Veracrosite leukoplakie na sliznici jsou tvořeny požehnané plakety, tyčící se přes sliznici nebo formaci s nerovným povrchem ve formě bradavic. Taková varianta onemocnění se vyskytuje častěji než jednoduchá forma.

Chlupatý leukoplakia vulva se setká s porušováním imunitního systému těla, může se vyskytnout s infekcí HIV. Při inspekci je vaginální pozemek viditelný s malými Darizy na povrchu, který vypadá směrem ven připomíná koberec.

Symptomatics

Leukoplakia může zasáhnout všechny sliznice genitálních orgánů a močových cest u žen (Sex Rty, Vulva, vagina, urethra a sliznice, Cervix). Onemocnění často probíhá asymptomatický a je shledán náhodně v profylaktické inspekci. S zánětem sliznice a vagíny se objevují s nepříjemným zápachem, Svědění ve Vagině nebo když moč, která vás učiní s lékařem. V erozivní formě se objeví krvavé sekce, sexuální styk se stává bolestivou.

Stanovení diagnózy

Kontrola gynekologické židle
Zkouška začíná inspekcí na gynekologické křeslo. Leukoplakia vulva je detekován, když kontrola na zrcadlech, se zaoblenou tvorbou na bílou sliznicí membránu. V závislosti na formě leukoplakie může být vzdělávání pokryt vintage nebo ulcerativně. Při studiu pod zvětšovacím sklem (koloskopy nebo vulvoskopie) můžete jasněji vidět povrch formace, strávit vzorek Schiller. Vzorek je založen na absenci barvení patologického úseku vulvy při léčbě sliznice s roztokem Lugolu. Normální sliznice během zpracování je malován v hnědé, zatímco sekce leukoplakie zůstane stejnou barvu.

Výrobci musí být převzat z pochvy na flóře, onkocytologii, bakteriologický výzkum. Obecně platí, že množství leukocytů se odhaduje z pochvy a krku dělohy, patogenní mikroorganismy jsou odhaleny, které jsou viditelné pod mikroskopem a nevyžadují další secí prostředky (trichomonas, gonokokcus, houby kvasinek).

Leukoplakia Cervikální děloha není ještě rakovinou. Masha pro onkocytologii umožňuje eliminovat proces nádoru.

Leukoplakia vulva vyžaduje vyloučení maligního procesu v pochvě. Podezřelé oblasti leukoplakie jsou zkoumány pro atypické buňky biopsií a histologickým výzkumem. Setí životního prostředí pochvy pomůže identifikovat možné patogeny a určit jejich citlivost na antibakteriální terapii. Doktor může navíc jmenovat PCR diagnostiku na Herpes virus a cytomegalovirus. Ultrazvukové vyšetření vaječníků a dělohy pro odstranění jiné patologie.

V krevních zkouškách, zpravidla nejsou detekovány žádné změny. S zánětem může být malá leukocytóza a zvýšení se. Pro Porušení menstruačních cyklů Může být nutné projít krev pro ženské sex hormony, hormony štítné žlázy, aby to ultrazvuk. V podezřelých krevních diabetech, krev pro cukr a glykovaný hemoglobin dává. Pečlivě sestavená anamnéza - zda neexistovala žádné zranění nebo příjem léků.

Metody léčby

Léčba Leukoplakia vulvy zahrnuje dietu, léčivou gymnastiku, účelu léků je lokálně a dovnitř, podle svědectví - provozní léčba. Před zahájením léčby, odhalit a eliminovat příčiny, které přispívají k rozvoji onemocnění. Je nutné opravit hormonální pozadí ženy, předepisovat antidiabetické přípravky, normalizovat funkci štítné žlázy, zrušit recepci léků, které podporují podráždění sliznice.
eroze
Dieta musí vyloučit nepříjemné produkty, jako je káva, silný čaj, ostré koření a koření. Tyto produkty budou zvyšovat pouze svědění a vypalování vulvy, může dojít k erozi. Doporučuje se přijímat zeleninu a ovoce, mléčné výrobky a kaši.

Když je zmizel zánětlivý proces, je určen patogen. Eroze děložního hrdla je často způsobena lidskými papilomovými viry nebo herpes, jsou citlivé na jmenování drogy interferonové skupiny a acykloviru. Pokud jsou nalezeny houby, předepsané flukonazol nebo jiné léky proti uchycení. Streptococci a Staphylococci vyžadují antibakteriální terapii s antibiotikou.

Kromě léčby jsou předepsány lokální antiseptická a protizánětlivá činidla, která se používá ve formě svíček, tamponů, turb a zavlažování zavlažování. Antibakteriální účinky mají přípravky syntomicinu, levomecolu, chlorofylipte, chlorhexidin. Pokud je odhalena specifická flóra, je nutná konzultace s venerologem.

S protizánětlivým cílem platí masti Eliode, baneocinu, pokusů a klystémy. V případě postižení imunity se doporučuje přijímat imunomodulační léky, multivitaminové komplexy.

Leukoplakia vulva a erozi děložního čípku jsou často doprovázeny poškozeným menstruačním cyklem, který se léčí společně s gynekologem - endokrinologem.

Před zahájením terapie, krev pro progesteron, estradiol, vyhýbající se folikulí a luteinizující hormony. Jsou-li odhaleny změny, je předepsána hormonální substituční terapie, lék je vybrán individuálně pro každou ženu. Různé Mazi: Esiverzní krém, krém progesteronu a další.

Provozní léčba

KryodestrukcePro radikálně vyléčené leukoplakiya pomůže chirurgickému odstranění postižené části vulvy. Moderní gynekologie využívá kryodestrukce, odstranění laseru, diathermokoagulace, radio-vlnová terapie, elektrokoagulace, chemická destrukce pro léčbu leukoplakie. S pomocí těchto metod jsou také ošetřeny erozi a leucoplakie krku dělohy.

  • Detorhogoagulace je odstranění sekce leukoplakie vystavením vysokým frekvenčním proudům. Až nedávno to byl hlavní způsob léčby leukoplakie.
  • Když chemická koagulace používají léky, migrace postiženého epitelu děložního čípku. Tento postup je bezbolestný, může být proveden v kanceláři gynekologa a nevyžaduje významnou přípravu pacientů. Chemický činidlo ovlivňuje bod na sekci leukoplakie bez ovlivnění zdravých tkanin. Takový způsob léčby může být aplikován v nudných ženách, protože po nezůstane jizvy.
  • Bezbolestný moderní způsob léčby je laserová koagulace. Před postupem je sekce Leukoplakia namalován s jódem pro určení přesných hranic koagulace. Postup lze provádět na ambulantních podmínkách, je také jedním z bezpečných moderních metod. Během laserové terapie kontakty s tkáněmi a krví, takže riziko infekce je minimální. Laserová koagulace může být provedena několikrát, dokud není poškozená plocha kompletní.
  • Kryodestrukce je odstranění leukoplakie ohnisky za použití kapalného dusíku. Tento postup poskytuje pozitivní výsledek ve více než 90% případů. V důsledku tohoto postupu je riziko zjizvení vysoké, takže je v současné době omezené.
  • S rozsáhlými lézemi tkanin, tradiční chirurgické odstranění krb s elektronem. Pozemek leukoplakie vyříznuta v rámci zdravé tkaniny. S tímto postupem je riziko infekce povrchu rány a tvorba jizevní tkáně, takže je tato léčba v současné době aplikována zřídka.

Léčba s lidovými léky

Mnoho žen používá hubriches pro léčbu leukoplakie. Hyperician, Calendula, Heřmánek a Yarrow, Heřmánek, Heřmánek, Heřmánka, Heřmánek, Heřmánek a vulva denně v noci jsou zlé mastné účinnosti. Nástrojový olej a jalovcové oleje mají léčivý účinek. Metody léčby lidmi zahrnují dysfunkci vagíny se slabým roztokem octové esence (lžička na 500 ml vody). Je třeba mít na paměti, že tyto metody jsou vedle tradiční terapie pomocné.

Lakeaukia a těhotenství

Někdy vulva patologie detekuje pouze během těhotenství. Leukoplakie vagíny během těhotenství nemá negativní dopad na plod, nicméně, když hormonální pozadí se zvyšuje riziko zhoubného znovuzrození patologického vzdělávání. Proto lékaři doporučují připravit na těhotenství předem a projít nezbytným vyšetřením.

Moderní gynekologie nabízí mnoho způsobů, jak léčit Leukoplakia vulvy. Léčba z drog, a pouze v případě rozsáhlých lézí, neúčinnosti konzervativní terapie a hrozbu znovuzrození buněk v maligních, operační metody se používají.