Jak je postup kaloskopického krku dělohy

Mnoho žen, když slyšel o potřebě kolposkopie děložního čípku, chtějí vědět, co je to pro postup. Pod kolposkopií krku tak důležitého orgánu jako děloha pochopit kontrolu kolposkopu genitálních tkání. Postup je často předepisován odchylkami v cytologii. Hlavní hodnotou kolposkopie je, že lékař během inspekce má schopnost provádět biopsii v případech, kdy některé oblasti vypadají podezřelé.

Kolposkop je gynekologický přístroj, který zahrnuje zvětšovací, optický a osvětlovací systém a je navržen tak, aby získal výsledky bezkontaktní metodou.

S kolposkopií čípku může být kolposkop umístěn v pravém gynekologu. Zařízení mikroskopu a přítomnost iluminátoru umožňuje vidět podrobně studované oblasti sliznice a detekovat počáteční fáze nebezpečných onemocnění v čase.

Postup přechází na gynekologickou židli a trvá až 20 minut. Mnoho gynekologů říká, že koloskopie je přímo cervikálka - je to docela jednoduchá manipulace. Stejně jako u obvyklé inspekce, gynekolog vloží zrcadlo do vagíny. Colposcope se nachází hned vedle gynekologické židle. Během kolposkopie děložního čípku se lékař pečlivě vyhodnocuje vzhled, stejně jako strukturu sliznice. Integrita integrity epitelu, odstínu a cévní kresby studovaných sekcí. V první části menstruačního cyklu se dominuje světle růžový odstín sliznice, zatímco ve druhé fázi je mírně lesklý.

Vzhled sliznice indikuje určitá onemocnění.

  • Eroze s červeným povrchem a snadno znatelnými cévami.
  • ECTOPIA charakterizovaná válcovým pohledem na epitel s hladkými obvody ve formě červených teček.
  • Jediný a více ferruginózní polypy růžového a modrého odstínu.
  • Papillomas ve formě bradavek.
  • Endometrióza se projevila krvácením.
  • Leukoplakie - zahušťování sliznice v podobě bílých skvrn nebo filmů, často znovuzrozené v maligním nádoru.
  • Onkologie s vláknitými sekcemi.

Chcete-li vidět změny směřující na možné patologii, lékař během procesu koloskopie, ve kterém je zkoumán krk a děloha, způsobuje vodný roztok jodu nebo octa na potřebné části. Například při aplikaci řešení na papilomasu postižená oblast získává bledý odstín. V tomto případě může být cítit menší brnění. Podle výsledné barvy se lékař rozhoduje přítomnost patologických změn: Zdravá tkanina ztmavne a nezdravá tkáň v přítomnosti maligních onemocnění se nemění. Tato metoda je nutná, aby bylo možné přesně určit úseky, ze kterých je třeba mít materiál. Lékař během postupu trvá mírný kus tkaniny pro biopsii. Postup biopsie nezpůsobuje bolestivé pocity v důsledku nedostatku nervových zakončení v tkanině. Někdy žena může cítit lehké spazmus na dně břicha. Při provádění postupu může dojít k bolesti, která nese používat lék proti bolesti před zahájením manipulace. Existují případy, kdy jsou finanční prostředky povinny zastavit mírné krvácení po biopsii.

Analýza tkanina pod postupem civřícího krčního řízení může být získána metodou zřitele, oddělením skalpelu, stejně jako excize rádiovými vlnami. Zpravidla jsou výsledky biopsie připraveny do 14 dnů. Jejich přesnost je asi 98%, což naznačuje hodnotu této studie.

O měsíc později, žena potřebuje navštívit lékaře znovu získat výsledky a doporučení pro možné léčbu.

Jak je postup kaloskopického krku dělohyPokud postup kolposkopie nebyl proveden biopsii sporných stránek, pak není nutný dodržování všech speciálních doporučení: žena se může vrátit k jeho obvyklému způsobu života. V poměrně vzácných případech během prvních dvou dnů jsou menší oscilace. Pokud během kolposkopie, lékař zvažoval, že je nezbytné udělat plot materiálu biopsie, pak zpravidla informuje pacienta, že krátkodobá bolest a drobné krvácení jsou možné několik dní. Pokud je pozorováno silné krvácení, což je doprovázeno neobvyklou bolestí, zvyšující se teplotou, zhoršení všeobecného pohodu, žena by měla okamžitě konzultovat lékaře. Tmavé krvácení nejsou nebezpečné. Sexuální život, použití svíček a douchingu se nedoporučuje do 7-10 dnů po kolposkopii.

Indikace a kontraindikace

Docela často v gynekologické praxi je potřeba prozkoumat sliznickou membránu genitálních orgánů diagnostikovat nebo potvrdit diagnózu. Kolposkopie děložního čípku umožňuje rozlišit typy nádorů, jakož i dosažení účinnosti léčby.

Cervikální koloposkopu děložního orgánu se používá jako diagnóza mnoha patologií:

  • bradavice na genitáliích;
  • erozi a zánět;
  • Přesnost a rakovina.

Neexistují žádné kontraindikace pro postup v důsledku bezpečnosti metody. Jednotné omezení - dny menstruace.

Colposkopie je široce používána během těhotenství. Zpravidla se provádí k odstranění rizika vzniku maligních nádorů. Během těhotenství může být sliznice poněkud modifikováno, což způsobuje, že je třeba vyšetřit a interpretaci výsledků vysoce kvalifikovaným lékařem.

Léčba založená na výsledcích průzkumu se provádí po dodání, s výjimkou vážných patologií. Obvykle se biopsie provádí těhotným ženám ve výjimečných případech v důsledku možného krvácení. Hmotný plot se neprovádí, protože může způsobit poškození plodu.

Druhy a možné komplikace

V závislosti na objemu studie kolposkopie může být Cervix:

  • jednoduchý, který je v kontrole sliznice po jeho předběžném čištění;
  • Rozšířená - Vyrobeno po ošetření octem nebo jodem.

Po zvláštním zacházení v důsledku redukce plavidel je snížení dodávky krve a tkáně dočasně nabobtnají. Podle výsledného odstínu doktor uzavírá o přítomnosti patologických lokalit. V tomto případě můžete udělat malý vzorek sliznice pro další výzkum.

Je třeba mít na paměti, že koloskopie děložního čípku dělohy je takový postup, který může způsobit komplikace v izolovaných případech:

  • hojný krvácení;
  • Silná bolest v břiše;
  • Infekční zánět.
Pokud se po zákroku, symptomy jsou uloženy a zimnice jsou spojeny, horečku, intenzivní bolest - to naznačuje, že je třeba okamžitě odvolat k kvalifikované pomoci.

Příprava

Před manipulací se doporučeno:

  • Abstinence od sexuálního života 1-2 dny před návštěvou gynekologa;
  • Zachování přírodní mikroflóry, to znamená, že je nemožné používat svíčky a douching;
  • S nízkou bolestí před postupem může anestetika trvat jednou;
  • Den kolposkopie děložního hrdla těl dělus by se neměl shodovat s kritickými dny menstruačního cyklu.

Hodnota kolposkopie jako jednoduchá bezpečná studie takového důležitého orgánu jako dělohy, skvělé. Kolposkopie, vyrobená včas, může zachránit život pacienta.