Co je to děložní hysteroskopie

Hysteroskopie (cervicogroskopie, GS, CGS) je endoskopická metoda výzkumu a léčby krčního kanálu, dutiny a stěn dělohy pomocí hysteroskopu zaváděného vagínem a cervikálním kanálem.

HS je zvláště cenná pro identifikaci různých patologie endometria, nádorů a anomálií struktury dělohy. Kromě toho, s pomocí hysteroskopické kontrolní metody, může být stanovena taktika pacienta.

Kromě standardní GS existují následující směry intrauterinní diagnostiky a chirurgie:

  1. Hysterorezektoskopie (GRS) - endoskopický chirurgický postup, lišící se od přítomnosti HS vysoce přesného elektrochirurgického přístroje - hysteroreestor. Terapeutická hodnota GDS je vyšší než u standardní hysteroskopie.
  2. Intrauterinery - separace patologických útvarů děložního čípku a tělesného dělohy se speciálním zařízením - Holicí strojek, S následným odstraněním těchto fragmentů. Tato metoda má omezené použití v oncoHystyCologii, as 17.04.2014 specialisté z USA oznámili, že tato technologie může vést k šíření nádorových buněk.
  3. Chirurgie rádiové vlny, například komplexní "Surgitron".
  4. Laserová operace.

Hysteroskopie dělohy

Pohledy na hysteroskopii

Existují tři hlavní odrůdy HS:

  1.  Diagnostický. Nejčastěji se tato studie používá pro různé poškození menstruačního cyklu, vypouštět z pochvy v reprodukčním, klimatiálním a pojistném období, jakož i pro kontrolu výsledků léčby. Je možné jak normální panoramatickou kontrolu za použití standardního hysteroskopu a mikro-hydroskopy s 20-, 60-, 80- a 150-násobným zvětšením. Během diagnostické hysteroskopie je možné provést samostatný diagnostický škrábání (RDD). Tento postup zaujímá mezilehlé místo mezi diagnostickými a terapeutickými GS. To produkuje nejen kontrolu krku, dutiny a stěn dělohy, ale také výrobu materiálu pro mikroskopický a cytologický výzkum. Postup se provádí ve dvou fázích: první epitel děložního čípku se odebere, pak epitel dělohy.
  2. Lékařské (chirurgické). Důležitou výhodou hysteroskopie je možnost rychlého přechodu z diagnostického postupu k terapeutickému. Chirurgické hysteroskopické operace jsou běžně rozděleny do jednoduchého a složitého. NA Jednoduchý Může být přičítán polypektomii (s malou velikostí polypů), odstranění malých miomových uzlů, sterilizace trubek a odstranění tenkých synefi. Tyto operace se provádějí pouze pod kontrolou hysteroskopu pomocí standardních nástrojů. Pre-příjem hormony v těchto případech není nutné. Sofistikovaný Operace, jako je excize velkého děložního misa, resekce endometria a odstranění cizího tělesa, v některých případech vyžadují laparoskopickou kontrolu a předběžnou hormonální přípravu.
  3. "Kancelář". Zvláštní místo v seznamu intrauterinních operací zaujímá ambulantní (kancelář) hysteroskopii. Někteří autoři ji rozpoznávají jako nejdokonalejší metodou diagnostice onemocnění dělohy. Hlavní výhody kancelářské GS:
  • Vysoká citlivost způsobu v diagnostice intrauterinního patologie;
  • malý počet kontraindikací;
  • Absence nepohodlí pro pacienta je potřeba použít anestezii nebo lokální anestezii;
  • absence takových komplikací jako krvácení, elektřiny, tvorba synechnické - jediný teoreticky možný důsledek - infekce dělohy - je extrémně vzácná;
  • Není vyžadováno použití mechanické expanze nebo rozšiřující média;
  • Schopnost provádět některé operace: odstranění polypů až 2 cm, myomatózní uzly, části endometria;
  • Významné úspory materiálových a časových zdrojů.

Všechny tyto výhody jsou dosaženy použitím hysteroskopu malého průměru - 3,5-4,5 mm (v některých případech se používá nástroj s průměrem 1,8 mm).

Indikace pro hysteroskopii

Spektrum indikací pro diagnostickou a chirurgickou hysteroskopii je velmi široké.

Hyperplazie endometria

Podezření na toto onemocnění v přítomnosti děložního krvácení mimo menstruaci, menstruační zpoždění nebo dlouhodobý menstruační výtok. S obvyklou formou hyperplazie je endometrium světle růžová, edém, složená, pokrytá velkým počtem průhledných bodů (gland stupně). S polyfovoidní formou je endometrium pokryt sadou světle růžových formací připomínajících polypy. V pochybnostech se hysteroskopie doplňuje biopsii pro následný histologický výzkum místa endometria.

Polyps

Endometriální polypy mohou být asymptomatické nebo projevené krvácením z vagíny. Rozlišit několik typů polypů:

  • vláknitý - bledý, zaoblený nebo oválný, hustý, hladkými formacemi na noze, až 1,5-2,5 cm;
  • Ironist-cystika - velký (až 6 cm), podlouhlé, hladké, světle růžová, šedě růžová nebo nažloutlá barva;
  • Adenomatózní - tmavě šedá tvorba až 1,5 cm.

S polypektomií škrábáním bez hysteroskopického řízení je obtížné zcela odstranit tyto formace. Odstranění polypů dělohy a děložního čípku se proto doporučuje sledovat pod kontrolou GS.

Endometriální rakovina

Hlavní klinické označení maligní zničení endometria jsou krvavé, transparentní nebo hnilentní výtok z vagíny. Hysteroskopie s touto patologií má 100% citlivost, což umožňuje nejen vizualizovat centrum onkologie, ale také provést biopsii pro další histologické ověření procesu. Hysteroskopický Malování rakoviny endometria reprezentované papilromovoidním šedým formacemi se smrtí mrtvých a krvácivých tkanin. Často detekovaný destrukci svalové vrstvy dělohy dělohy.

Myom Uterus

Existuje několik typů myomatózních uzlů:

  • Submukóza. Nejčastěji u žen úrodného věku. Hlavním příznakem je hojný a bolestivý Metrragia. Často vyvíjí neplodnost, potrat, předčasné narození. Během hysteroskopie jsou požehnané husté kulaté formace detekovány jasnými obrysy, deformace vnitřního povrchu dělohy.
  • Intersticiální-submukózové uzly jsou definovány jako ohniska otoků na stěnu dělohy.
  • Intramurální uzly jsou umístěny hluboko v myiometrii a nemusí být viditelné v hysteroskopii.
  • Odsunuté uzly s hysteroskopií nejsou zkoumány.

Hysteroskopické odstranění submukosických myomatózních uzlů je "zlatý standard" léčba, ale pouze s vyloučením rakoviny endometria a adenomyózy. Chirurgická momektomie se obvykle provádí v epidurální anestezii nebo intravenózní anestezii. Endotracheální anestezie se používají při odstraňování velkých uzlů a v případě potřeby laparoskopické ovládání. Ve velikostech uzlů více než 5 cm a širokou základnou uzlu, předem přijímací hormony.

Adenomyóza (vnitřní endometrióza)

Jedná se o benigní onemocnění, které je založeno na klíčení endometria ve svalové vrstvě dělohy (myometrium). Hlavními příznaky umožňující podezření na adenomyózu jsou poruchy menstruačního cyklu, intenzivní hloupé bolesti v dolní části břicha, bolest se sexuálním kontaktem, výběrem "čokoládové" barvy uprostřed cyklu. Diagnostická hysteroskopie s vnitřní endometriózou odhaluje polyfovoidní požehnané žlutě šedé vzdělání. Vzhledem k nespecifičnosti klinického a endoskopického obrazu je stanovena přesná diagnóza po histologickém výzkumu bioptrace endometria.

Intrauterine Synteficia (Ashhermanův syndrom)

Sinechia je Spojovací hroty, Částečně nebo úplně zužující se zvýšení dělohy. Vznikají po převedených zánětlivých onemocnění dělohy, škrábání a traumatického narození. Klinicky Ashermanův syndrom se projevuje snížením nebo úplným ukončením menstruace, neplodnosti a známých potratů. Hysteroskopicky synechie vypadá jako whitewall mezi stěnami dělohy, částečně nebo plně zabírající její lumen. Léčba synechie se také doporučuje provádět hysteroskopickou metodu. Současně mohou být hroty vylučovány jak samotným hysteroskopem a hysterorezektoskopem. Aby se zabránilo spuštění stěn dělohy, doporučuje se provádět operaci pod laparoskopickým řízením.

Rozdělení v děložku

Jedná se o malformaci těla vznikajícího v intrauterinním období v důsledku dopadu nežádoucích faktorů. V důsledku toho se děloha ukáže, že je rozdělen do dvou dutin, které jsou buď zcela izolovány od sebe (kompletní oddíl) nebo komunikovat mezi sebou v krku (oddíl). Klinicky rozdělení dělohy se projevuje známými potraty, méně často - neschopnost otěhotnět. Během HS určuje délka oddílu a jeho tloušťka. Pro diferenciaci s cougium děloha, hysteroskopie je vždy kombinována s laparoskopií. Hlavním způsobem léčby děložního oddílu je také hysteroskopie. Tenký oddíl je vyříznut flexibilní nůžky a tlustý hysteroreestor.

Cizí těla v děložní dutině

Tyto zahrnují:

  • Intramatický antikoncepce. S dlouhodobým nálezem ICT v děložní dutině může být pevně připojena a rychlost do stěny orgánu. GS vám umožní extrahovat Namk nejméně traumatičtí. V případě mluvícího nástěnného hysteroskopie v kombinaci s laparoskopií.
  • Hedvábné nebo lavsanské noci U žen, které prošly operací na děloze nebo Cesarejské sekci. V případě zánětu těchto nití mají pacienti nepřetržitý hnisavý vaginální výtok. Hysteroskopicky odhalily celkové plnokrevné stěny dělohy, proti pozadí, které jsou definovány matná barva závitu.
  • Zbytky placenty Pod GS jsou reprezentovány hnědými nebo špinavými žlutými formacemi neurčité formy. Hysteroskopie umožňuje nejen přesně lokalizovat patologickou výchovu, ale také odstranit, ne traumating okolních tkanin.

Chronická endometritida

Vzniká v důsledku dlouhodobého používání IUC, postpartum komplikací, škrábání. Klinicky se tato patologie projevuje narušením menstruačního cyklu, bolesti během sexuálního kontaktu, někdy - hnisavý výtok z pochvy. GS - hlavní způsob diagnostiky chronické endometritidy. Hysteroskopické značky jsou jasnější, než vše se objeví na prvním dni proliferace: sliznická membrána je jasně uličkou, plná, otok, krvácení, když se dotkne hysteroskopu. S tím zvýšením můžete vidět žlázy tupé barvy, připomínající "jahodové pole". Potvrzení diagnózy vyžaduje histologický závěr.

Kari dělus

Vrozená anomálie struktury, ve které se v oblasti dna vyskytuje tělo dvou rohů spojujících v oblasti krku. Klinicky se tato odchylka projevuje poruchou menstruačního cyklu, potratů a neplodnosti. Hysteroskopický obraz připomíná neúplný oddíl dělohy. Laparoskopie je potřebná pro diferenciální diagnostiku. Pro chirurgickou léčbu coulia dělohy může být také použita hysteroskopická technika.

Perforace dělohy

Toto je průřezová stěna těla. Příčiny poranění mohou být lékařské manipulace (umělé přerušení těhotenství, sondování, škrábání, hysteroskopie) nebo menší antikoncepční v dutině. Klinicky děložní perforace se projevuje vaginální krvácení, bolesti břicha. S významnou ztrátou krve, dochází k hemoragickému šoku - pokles tlaku, kožní bledost, celková slabost, omdlévání. GS vám umožní lokalizovat poškození, vyhodnotit intenzitu krvácení a určit další taktiku udržování. Léčba děložních perforací je nejčastěji laparoskopicky.

GS jako přípravná fáze k ECO

Diagnostická hysteroskopie je povinná před ECO v případech předchozích neúspěšných pokusů o tento postup, endometrióza, synefi. To vám umožní diagnostikovat a v některých případech eliminují důvod, proč je přírodní těhotenství nemožné. Proto účinnost ECO po hysteroskopii se zvyšuje v desítkách časů.

Příprava na provoz

Hysteroskopie, stejně jako každá operace, vyžaduje školení.

Především tento přípravek znamená testování a předávání instrumentálních vyšetření:

  1. Běžné testy krve a moči.
  2. Biochemický krevní test, včetně cukru.
  3. Definice skupiny a rezervy - příslušenství krve.
  4. Koagulagram.
  5. EKG.
  6. Fluorografie.
  7. Krevní test pro vozík HIV, virová hepatitida B a C, syfilis.
  8. Inkjet test pro těhotenství nebo krevní test pro HCG.
  9. Uzi Malé pánevní orgány.
  10. Špatro na sterilitě genitálních cest (pouze pacienti s I-II stupeň sterility jsou povoleny plánované hysteroskopii).

Seznam analýz před postupem hysteroskopie může být doplněn ošetřujícím lékařem, pokud existují indikace.

Příprava Hysteroskopie zahrnuje povinné předběžné bimanální gynekologické vyšetření. V předvečer hysteroskopie, všichni pacienti činí čistící klystýr. Z oblasti vnějších genitálních orgánů před HS musí oholit vlasy.

Volba data hysteroskopie je důležitá. Nejvýhodnější podmínky pro diagnostické HS jsou vytvořeny o 5-7 dny cyklu.

Psychologické přípravky pro HS se konají během konverzace pacienta s navštěvujícím lékařem. Lékař musí poskytnout ženu plné informace o nadcházejícím postupu a možných komplikacích.

Pokud je nutné provést hysteroskopii po dodání (odstranění zbytků placenty, konzistence švů v děloze po cesarejském úseku) se provádí podle standardního schématu.

Operace

Intervence se provádí pomocí speciálního vybavení. Hysteroskop je hlavním prvkem celého endoskopického systému. Je to kovová trubka s optikou. Rozlišit dvě hlavní odrůdy hysteroskopů:

  1. Diagnostický - má malý průměr dalekohledu. Vybaven optickou trubkou s lehkým prvkem. Diagnostické hysteroskopy zahrnují také nástroje pro kancelářskou hysteroskopii o průměru až 5 mm.
  2. Chirurgický - má větší průměr dalekohledu, optický systém s LED a tryskou, přes které kleště, nůžky, elektrody jsou zavedeny do dělohy.

Většina moderních hysteroskopických systémů je vybavena video komplexem, který vám umožňuje opravit celý průběh provozu videa v HD nebo FullHD formátu. Takové hysteroskopy umožňují fotografovat určité části dělohy, aby sledovaly stav orgánu v dynamické.

Anestézie

Hysteroskopie je bezbolestná, takže teoreticky mohla být celý postup prováděn bez anestezie. V některých případech (psychologické rysy pacienta, velká doba trvání provozu, potřeba laparoskopické kontroly) vyžaduje místní anestezii nebo obecnou anestezii.

Ambulantní (kancelář) hysteroskopie nevyžaduje společnou anestezii, takže může být prováděna bez anestezie nebo v lokální anestezii. Office Hysteroskopie umožňuje odstranit malé polypy bez anestezie, vyříznutých hrotů nebo odstraňování malého podložka Mioma.

Volba anestezie v diagnostické hysteroskopii závisí na potřebě rozšířit vnitřní prostor dělohy. Nejčastěji používají intravenózní anestezii. Je také možné provádět HS pod epidurální anestezií.

Chirurgický HS se nejčastěji provádí pod intravenózní anestezii nebo epidurální anestezii. S očekávaným dlouhým trváním hysteroskopie použijte endotracheální anestezii.

Sekvenování

Hysteroskopie se vyskytuje v několika fázích. První etapa operace je poskytnout pacientovi správnou polohu. S hysteroskopií se nejčastěji používá pozice Trendelenburgu - ležící na zádech se zvýšeným pánvovým koncem těla.

Vnější genitální orgány se zpracují s roztokem jod 5% nebo alkoholu obsahujících dezinfekční roztoky. Pak existuje fixace děložního čípku pro přední ret a prodloužení cervikálního kanálu pomocí široké expanze Hegary.

Dále navazuje na fázi vytváření pracovního prostoru - rozšíření dělohy. K tomu může být použito oxid uhličitý nebo různé kapaliny (destilovaná voda, roztok chloridu sodného, ​​glukózy, dextran, mannitol).

Co je to děložní hysteroskopie

Pak začne hlavní etapa operace. Hysteroskop je injikován do krčního kanálu a pod vizuální kontrolou postupně podporovat hlouběji do dutiny. Zkontrolujte všechny stěny dělohy, pak ústa trubek. Pokud se nacházejí ohniskové patologické změny, vezměte si zrak Biopsii Endometrial. Pokud mluvíme o diagnostickém doplňku, po kontrole se děloha začíná stáhnout hysteroskop a výstup provádí kontrolu cervikálního kanálu. V případě chirurgických GS, nezbytné manipulace produkují, je vložen, elektrokonctorem krvácivých cév, v případě potřeby vzdálené patologické vzdělávání. Konečná revize dutiny děložní dutiny se provádí, hysteroskop je odstraněn a expandující médium odstraní.

Doba trvání hysteroskopie závisí na účelu postupu a objemu patologického procesu. Kancelář GS může trvat 15 až 30 minut. Diagnostická hysteroskopie trvá až 45 minut. Doba trvání hysteroskopických operací může být až 1,5 hodiny nebo více v závislosti na objemu intervence.

Obnovení po postupu

Taktika pacientů pacientů po hysteroskopii závisí na obecném stavu ženy, jako je patologický proces a objem provozu. Ambulator Hysteroskopie nevyžaduje dodržování žádných restriktivních událostí.

Přípravky po hysteroskopii

V pooperačním období hysteroskopie se ukázala kombinovaná příprava Safocide (Azithromycin + flukonazol + sekrece). Safocide je jmenován všem ženám, které se pohybovaly hysteroskopii, v den operace. Pokud chirurgie nenese riziko infekčních komplikací v pooperačním období (odstranění polypy endometrium, momektomie, excize adheze), je jednou předepsána jednou. V případě vysokého rizika infekce (exečín rozdělení, chronický endometrit, adenomyóza, cizí tělesa) je dodatečný příjem saffocidu jeden týden po operaci.

Po postupu hysteroskopie v kombinaci s terapeutickým a diagnostickým škrábáním (LDV) musí být děložní dutina v prvních několika hodinách pozorován. Druhý den, v nepřítomnosti známek komplikací, může být pacient vypuštěn doma.

Po excizích se syntechnia doporučuje instalovat intrauterinní antikoncepci až 2 měsíce.

Po hysteroskopických plastech děložního oddílu jsou v některých případech předepsány estrogenní přípravky pro rychlou obnovu endometria.

Po operačním GC (Odstranění oddílu, Syneche a Myomatózních uzlů, RDV) se doporučuje provádět tři-časové ovládání ultrazvuk - po 1, 3 a 6 měsících. Tato studie se provádí za účelem řízení funkčního stavu endometria po hysteroskopii a identifikaci možných recidiv.

Preventivní akce

Pro obnovení těla po hysteroskopii je nutné dodržovat řadu omezení a doporučení:

  1. Do jednoho měsíce po Hysteroskopii nemůžete mít sex. Pravidelný sexuální život může být veden až po průchodu ultrazvuku a uzavření gynekologa o absenci komplikací HS.
  2. Důrazně se doporučuje odmítnout léky s antiagrivním účinkem (acetylsalicylová kyselina).
  3. V prvních 3 týdnech po GS je nutné dodržovat režim restriktivní fyzické aktivity. Ve třetím týdnu, světelný výkon aerobiku. Těžká fyzická námaha, doprovázená zvýšením intra-břišního tlaku, by měla být vyloučena po dobu 3 měsíců.
  4. Do 4 týdnů po hysteroskopii je nemožné vzít horké lázně, navštívit sauny, vany, bazény a solárium.
  5. Nemůže být dovoleno vyvinout zácpu, protože to vede ke zvýšení intra-břišního tlaku a zvyšuje pravděpodobnost krvácení.
  6. Je nutné vyprázdnit močový měchýře co nejčastěji, protože jeho přetečení narušuje dodávku krve do dělohy, zabraňuje obnově endometria po hysteroskopii.
  7. Mělo by být odmítnuto používat hygienické tampony a použití vaginálních svíček po dobu 3 měsíců po hysteroskopii.

Doba pobytu v nemocnici po hysteroskopii závisí na objemu zásahu. S kancelářskou hysteroskopií nejsou postižení listy vydávány. Diagnostické GS vyžaduje krátkou dobu pobytu v nemocnici, takže nemocniční list je vydáván po dobu 2-3 dnů. Chirurgické GS někdy vyžaduje určité období rehabilitace. Proto v některých případech, doba pobytu na pracovní neschopnosti dosáhne týdne a ve vývoji komplikací - až do měsíce.

V některých případech je nutné udělat re-hysteroskopii. Mnoho žen zažívá potenciální nebezpečí tohoto postupu. Je však třeba říci, že GS je poněkud jemný postup, zejména pokud mluvíme o verzi "Office". Dokonce i opakované provádění HS je proto odůvodněno, pokud existuje vhodné indikace.

Komplikace a důsledky

Hysteroskopie, stejně jako jakýkoli provozní intervence, znamená řadu možných důsledků nebo komplikací. V některých případech jsou spojeny s patologickým procesem, na kterém se provádí HS, a s průvodními chorobami. V jiných situacích jsou komplikace způsobeny odezvou těla na určité léky (hormonální příprava, léky na anestezii, rozšiřující se kapaliny). Také komplikace mohou být způsobeny samotným intervencím (plynová embolie, perterinová perforace, pooperační krvácení, infekce).

Krvavé otázky. Je třeba poznamenat, že uvolňování sliznice nebo sukulentní povahy do 2-5 dnů po hysteroskopii se vyskytuje téměř vždy a nevyžadují léčbu. Zvláště často se tato komplikace vyskytuje po GS s skenováním a odstraněním submukózních myomatózních uzlů. Po GS velké krve, to může výrazně delší - až 4 týdny. V tomto případě je možné vykazovat kousky endometria. Tato situace vyžaduje pozorování, ale nepotřebuje léčbu. Pokud je krvácení intenzivní, až k rozvoji hemoragického šoku, jsou vyžadována lékařská opatření. Krvácení v tomto případě může být zastaven hustou tamponádou pochvy nebo uložení ligatury na nádobách dělohy.

Bolest Po hysteroskopii, nejčastěji spojené s rozšířením dělohy během operace. Bolestivost opotřebení tahání, hloupý charakter, místní břišní je lokalizován. V tomto případě bolest postupně ustoupila a zmizí během 2-5 dnů. Pokud bolest ostrá, roste nebo doprovázená nevolností, zvyšující se teplota, krvácení, musíte co nejdříve hledat gynekolog. Údaje o bolesti mohou být spojeny s vývojem infekčních komplikací nebo krvácení.

Zvýšení teploty Orgány po hysteroskopii jsou nejčastěji krátkodobé, nejsou doprovázeny porušením obecné pohody a nedosahuje vysokých čísel. Tento jev lze považovat za přirozenou odezvu těla pro provoz. Pokud se teplota stoupá do vysokých číslic (nad 38 ° C), doprovázenou slabostí, zimnou, hnisavým výbojem z pochvy, je třeba předpokládat vývoj infekční komplikace. V tomto případě se antibakteriální terapie provádí za použití širokého rozsahu účinků antibiotik nebo antibiotika, s přihlédnutím k citlivosti vybrané mikroflóry.

Těhotenství po hysteroskopii

Naplánujte si těhotenství poté, co Hysteroskopie následuje ne dříve než měsíc po postupu. Pokud se podle výsledků ultrazvukového a gynekologického vyšetření bude lékař konstatovat, že endometrium a Cervix jsou plně obnoveny, můžete se připravit na koncepci.

V některých případech vyžaduje obnovení endometria a myometria více času. Po škrábání by mělo být těhotenství plánováno po 2-3 menstruaci. Pokud byla provedena hysteroskopická léčba endometriózy, je těhotná po průchodu průběhu hormonální terapie. Zpravidla to trvá 3 až 6 měsíců. Po momektomii vyžaduje excize Syneche a odstranění oddílu dostatečně dlouhou dobu využití dělohy, která trvá v průměru od 4 měsíců do šesti měsíců.

Kontraindikace

Kontraindikace GS jsou:

  1. Chronická onemocnění v dekompenzační fázi.
  2. Akutní infekční onemocnění.
  3. Sterilita sexuálních způsobů stupně III-IV, včetně drozd, v tomto případě, před vedením hysteroskopie je nutná předběžná léčba, následovaná opakovanou analýzou smearů.
  4. Stenóza děložního čípku.
  5. Společný pláč proces.
  6. Těhotenství.
  7. Dříve přenesené děložní krvácení.
  8. Patologie systému koagulace krve.
  9. Šokovat.

Je třeba poznamenat, že některé z těchto kontraindikací jsou relativní. Proto v nouzových situacích od lékaře musíme zvážit přínos hysteroskopie a potenciálních škod způsobených přítomností těchto kontraindikací.

Náklady

Ceny pro hysteroskopii se značně liší v závislosti na účelu studie, oblasti, typu hysteroskopie:

  • Nejlevnější bude stát kancelář GS, což nevyžaduje anesteziologickou podporu a zůstat v nemocnici. Ceny pro ambulantní dodávky kolísají uvnitř Od 5500 do 10 000 rublů;
  • Diagnostická hysteroskopie stojí uvnitř 10.000-15000 rublů;
  • Ceny pro provozní GS se výrazně liší v závislosti na objemu intervence. Minimální cena tohoto postupu je 18000 rublů;
  • Nejdražší hysteroskopie se bude konat v kombinaci s laparoskopií. Cena tohoto postupu může dosáhnout 60000 rublů.

Kde je lepší dělat hysteroskopii

Hysteroskopie se v současné době stala poměrně společným postupem. Lékaři, kteří mají techniku ​​naplnění GS, ve většině velkých měst.

Mělo by být upřednostňováno na velké kliniky, kde výkon hysteroskopických operací je dodávána "k proudu". Soukromá klinika nebo stát - žádný zásadní význam, protože ve většině případů tam stejní lékaři pracují.

Podle Irecommend Services.RU a Otzovik.Com, více než 90% žen zanechává pozitivní recenze o hysteroskopii. Výhody tohoto postupu pacient obsahuje rychlost, vysoká citlivost způsobu, pomoc s ECO, minimální nepohodlí. Nevýhody GS připsaly relativní vysoké náklady na metodu, přítomnost kontraindikací a možných komplikací, potřeba několika případů následné hormonální léčby.