Histologie v gynekologii

Histologie v gynekologiiSměr na histologii je velmi často spojován s podezřením na rakovinu. Mnoho žen si myslí, že, posílání takové analýzy, doktor tichý o jeho předpokladu a prostě nechce rozrušit. Ve skutečnosti je histologický vyšetření v gynekologii, lze říci, běžný postup. Ona je předepsána mnoho žen z různých důvodů.

Co je histologie

V medicíně jako celku, v gynekologii zejména histologie je věda, která se zabývá studiem struktury, životně důležitou aktivitou a vývojem tkání.

Hlavními důvody pro provádění histologie v gynekologii:

  • Jakékoliv přerušení těhotenství - zmrazené těhotenství, potrat, potrat. Studie tkání placenty nebo v počátečních obdobích, endometria se provádí k identifikaci příčiny potratu a určování stavu dělohy a děložního čípku.
  • Po odstranění neoplazmy a nádoru určete příčiny jejich výskytu a stanovení typu (benigní vzdělávání nebo maligní).
  • Studium stavu plodu tkáně v podezřelém nepříznivém postupu těhotenství.
  • Diagnostické účely po škrábání dělohy (určení stavu endometria, patologií děložního čípku a dalších.).
  • Stanovení kvalitativního složení polypů nebo papilromatózních útvarů po jejich odstranění.

Je velmi důležité včas předat zkoušku jmenovanou lékařem - histologie. Co to je a jak se koná v gynekologii?

Histologie v gynekologii je určena pěti typy výzkumu:

  • Histologie placenta po potratu nebo zmrazené těhotenství. Celkem s jinými analýzami pomáhá určit příčinu přerušení těhotenství.
  • Pro stanovení onkologických onemocnění. Histologie ukazuje, jak je forma tvorba, pomáhá při diagnostice a stanovení metod léčby. Pro tento typ analýzy je část nádoru plot.
  • Histologie dělohy. Určuje kvalitu endometria, pomáhá identifikovat příčiny krvácení, nesrovnalostí na povrchu orgánu, bolesti v dolní části břicha, struktura novorozáků.
  • Histologie vaječníků v gynekologii se provádí se všemi typy růstů nádorů. Materiál je odebírán propíchnutím (propíchnutí) břišní dutiny.
  • Histologie děložního čípku je schopna identifikovat tyto problémy jako dysplazie, erozi, condylomas, karcinom cervikálu. Na studii poslat malý kus cínové tkáně.

Jak je materiál pořízen

V nemocničních podmínkách se plot materiálu pro histologii vyskytuje v průběhu operace pro odstranění embrya (čištění), odstranění neoplazmů nebo polypů. Někdy je předepsáno speciální škrábání dutiny dělohy pro účely užívání materiálu na histologii.

Jeden z nejčastějších typů výzkumu v gynekologii - histologii endometria, která se provádí po biopsii - hmotný plot. Endometriální biopsie se provádí několika způsoby:

  • S mikrokuretou, několik pruhových pohybů podél okrajů dělohy.
  • Metoda pipelu. S pomocí pružné trubice je materiál "saje" z děložní dutiny modernější a méně traumatičtějším způsobem.
  • Vakuová aspirace se provádí za použití speciálního aspirátoru nebo elektrického krytu.

Po biopsii se výsledný materiál pro zvýšení hustoty umístí do speciální trubky s roztokem formalinu nebo alkoholu.

Brát materiál na histologii s biopsií - postup je rychlý a prakticky bezbolestný.

Ihned po analýze se žena může dostat domů a jít domů. Jediné doporučení bude sexuální mír pro další dva nebo tři dny. V prvních dnech po postupu, kvůli zranění od endometria, může být malý krvácení z dělohy.

Jak studovat materiál

Někdy placené kliniky nabízejí urgentní histologii, jejichž výsledky jsou známy den nebo dokonce několik hodin. Je důležité pochopit, že takový typ analýzy je méně informativní a měl by být prováděn pouze v případě akutní nutnosti.

Standardní histologie trvá 7-14 dní a probíhá v sedmi fázích:

  1. Fragment tkaniny je upevněn speciálním roztokem tak, aby se během studie nezhoršil.
  2. Dehydrát materiálu pro těsnění.
  3. Tkanina je impregnována injekčním přípravkem (parafin), takže jednotka se stává pevnou a možností získání sekcí.
  4. Ztuhlý blok materiálu ve studiu, s pomocí mikrotomu, je vyříznut do nejmenších desek.
  5. Sekce jsou stanoveny na okna a barvě se speciálním řešením, což pomáhá přidělit různé struktury tkanin.
  6. Připravené a lakované těsnění jsou hermeticky uzavřeny pro zajištění bezpečnosti.
  7. Histologové pod elektronickým nebo lehkým mikroskopem studují strukturu tkání.
Výsledky histologického výzkumu by měly rozluštit zúčastnit se lékaře. Nezávislé pokusy pochopit komplexní lékařské podmínky, včetně latiny, nejčastěji způsobují, že ženy se obávají a paniky.

Pokud lékař jmenuje histologické vyšetření - v žádném případě neodpovídá. Jedná se o jednu z nejvíce informativních diagnostických metod, díky kterému můžete určit, a pak vyléčit i nejchodernější onemocnění, stejně jako předpovídat a zastavit růst onkologických útvarů v nejranějších fázích.