Co je hroty v gynekologii, ženských adhezích

Důsledky operačního intervence mohou silně ovlivnit zdraví žen. To platí pro adheze, které jsou vytvořeny na ženských orgánech a mohou být vážným rušením pro mateřství. Hrásky v děloze se objevují kvůli infekčním onemocněním, operacím na orgánech malých pánve, potratů a zánětlivých onemocnění.

Co jsou hroty (synechie)?

Co je to špičky v gynekologii - to není nic víc než těžká tkáň. Jejich vzhled v vejistých trubkách a vaječnících znamená neplodnost.

Proces adheze se může vytvářet mezi orgány, ale nejčastěji se nachází v břišní dutině.

S zánětem se může objevit malé bobtnání tkání a film proteinu - fibrin se začíná tvořit na povrchu jakéhokoliv orgánu. Tento film upírá těla mezi sebou. Potravinářství je imobilizováno a to vede k různým následkům. Tělo se tedy bojuje s šířením zánětu. V děložní dutině synafic, přední stěna může být pájena zády, během výrazu, aby se vytvořila "kapsy", stejně jako na hit čípku a falopie.

hysterektomie Ale ne kvůli každému zánětu může jít tvorbu adhezí. Pokud žena přichází v čase pro lékařskou péči, pak může být zabráněno vzhled synechů.

Zvláštní pozornost si zaslouží speciální, nebo Ashhermanův syndrom. V tomto případě je synechie umístěna na dně dělohy a v cervikálním kanálu, který může interferovat s normálním odmítnutím menstruační krve. V tomto případě může dojít k závažné bolesti. V obtížných případech dochází k infekci až 75% a více dělohy dělohy s šířením adhezivního procesu k vejcovodům. Takový stav ohrožuje neplodnost.

Existuje několik fází vývoje adhezivních procesů v děloze:

  1. Tvorba tenkých synech, které zabírají ne více než 1/4 děložní dutiny. Současně nejsou hroty v trubkách ještě tvořeny.
  2. Proces postupně se rozprostírá, Synechie zabírá více než 50% dělohy. Dále se jedná o děložní potrubí, existuje částečná překážka.
  3. Sinekhie se prakticky vyplňují vnitřní povrch dělohy (75% nebo více). Pozoroval neodolatelný potrubí.

Důvody pro tvorbu hrotů v děloze:

  1. Zánět malých pánevních orgánů.
  2. Různé infekce a onemocnění přenášené během sexuálního kontaktu.
  3. Narozených závažných komplikací (včetně zpoždění v částech placenty).
  4. Potrat.
  5. Dlouhé zpoždění fetálního vejce v děložní dutině s regresím těhotenství.
  6. Nekontrolované použití námořnictva.
  7. Provozní zásah, ovlivňující ženské reprodukční tělo, jako je odstranění Moma, Cysty vaječníků nebo dodatku.

Roda Všechny tyto faktory mohou vést k tvorbě adhezí a později - do neplodnosti.

Tyto ženy, které plánují těhotenství, musí být povinni podstoupit ultrazvukovou studii - u ultrazvukového specialisty se určitě zjistí, zda jsou hroty nebo jiné patologie.

Hrotky v děložních trubkách

Po přerušení těhotenství nebo jiných operací v děložních trubkách může zánět začít v infekci. V důsledku zánětu mohou být vytvořeny hroty - filmy, které překrývají děložní potrubí částečně nebo úplně. Pokud se žena neobjeví včas, proces se stává nevratným. Vzhledem k adhezím, děložní trubky nemohou pracovat normálně, riziko vzhledu se zvyšuje mimoděložní těhotenství. Velmi často to všechno vede k odstranění phallopy trubek.

V podstatě se tvorba adheze probíhá bez viditelných příznaků a velmi často se jejich přítomnost nachází pouze tehdy, pokud je nemožné otěhotnět. To znamená, že žena sama nemůže instalovat, zda má špičky. Tvorba adhezí v děložních trubkách neruší menstruační cyklus, nevede k vzhledu vrcholů nebo něco více neobvyklého, takže diagnóza může být dodána pouze odborníkem po provádění ultrazvuku nebo laparoskopie.

Diagnostika děložních zbraní

V současné době existují pouze dvě metody pro diagnostiku adheze v děloze - Sonosalpingoskopie a Salpingografie. Pro Salpingografie Speciální roztok se zavádí do děložních trubek, a pak se sníží rentgenem. Ve stejné době, všechny růsty a další formace v děložních trubkách jsou jasně viditelné. Postup se obvykle provádí pouze před ovulací. Pro Sonosalpingoskopie Roztok se také zavádí do vejcovodních trubek a pak se ultrazvuk provádí podle výsledků, jejichž výsledky je předepsána následná léčba.

Poté, co byla žena založena konečnou diagnózu, lékař by se měl zjistit, v jaké fázi vývoje je tato nemoc. Odborníci přidělují tři fáze vývoje adhezivních onemocnění:

  1. Rozpřižení jsou umístěny pouze na stěnách děložních trubek a tam je dostatečná vzdálenost k pohybu oplodněného vejce mezi nimi. V této fázi se stále nemůžete uchýlit k chirurgickému zásahu.
  2. Druhá etapa vývoje onemocnění je charakterizována skutečností, že neoplazmy jsou mezi vaječníkem a děložní trubkou, a neumožňují pohyb vejce. V tomto případě se obvykle provádí laparoskopie.
  3. Třetí etapa vývoje onemocnění je kompletní překážkou děložních trubek v důsledku rozsáhlého růstu novotvarů. Zároveň je pohyb vejce nemožné. Efektivní metoda je považována za chirurgickou.

To dokazuje, že potřebu ultrazvuku před plánováním těhotenství nebo s plánovaným zkoumáním pacienta.

Jak léčit Synechia?

V současné době se s tímto problémem čelí velmi velký počet žen. Ale neměly by být žádoucí, protože medicína může nabídnout skutečně účinné metody pro léčbu adhezí.

mimoděložní těhotenství Laparoskopie je jedním z typů chirurgie, která se používá nejen pro léčbu tohoto onemocnění, ale také pro diagnózu. Pacientka přijímá celkovou anestezii, pak v břišní dutině jsou vyrobeny mikroskopické otvory, skrze který je zaveden laparoskop. S tím můžete velmi přesně vytvořit stav dětských orgánů žen. V této době, přes cervikální kanál, specialista zavádí speciální tekutinu, která je jasně malovaná, a je již možné vidět a provést závěr - zda je spike a jaký typ typu jsou s plnou nebo částečnou překážkou. Po diagnóze před lékaři je další úkol - musíte odstranit tyto formace z vejcovodu.

Laparoskopie umožňuje zcela vyčistit děložní potrubí z růstu a zároveň minimalizuje pravděpodobnost jejich opětovného vzhledu. Tato metoda bohužel není účinná s úplnou neprováditelností trubek, protože po operaci se těsnicí epitel uvnitř trubky nemůže zotavit.

Blikající vzdělávání v vaječnících

Vznik adhezí na vaječnících znamená, že propojují s nejbližšími orgány. Obvykle jsou vaječníky spojeny samotným dělením. Vzhledem k ADEK může být vytvořena oběhová porucha v vajecích a neplodnosti.

Důvody, proč mohou začínat lepicí procesy:

  • Přítomnost sexuálních infekcí;
  • převedené potraty;
  • Caesarean sekce nebo jiné operace v dutině malé pánve;
  • mimoděložní těhotenství.

Symptomy adhezí v vaječníků:

  • bolest v sexu nebo fyzické námahy;
  • Často opakovaná bolest v dolní části břicha nebo v Sacrum;
  • nepravidelný menstruační cyklus.

V tkaném děloze Diagnostika se provádějí s pomocí všech stejných laparoskopie a magnetorezonance tomografie. Hlavní metoda je však stále považována za laparoskopii, ve které odborníci používají laser, vodní toky nebo elektrody. V tomto případě, kromě chirurgické intervence bude trvat léčba antibiotikami, znamená, že zabraňují tvorbě krevních sraženin a vitamínů. Kromě toho je pacient prostě nutný k pohybu hodně, protože pohyb neumožňuje tvořit hroty.

Než nebezpečné špičky?

Vzdělávací adheze nejen činí pouze orgány stacionární, ale může snadno zasáhnout sousední tělo a není možné předvídat, kde je nemoc. Například epiziotomie je nucené incize vaginálního v procesu porodu, v budoucnu může způsobit způsob ložiska, který ovlivní střeva a způsobit vnější močový měchýř a samotný děložku. Po nejjednodušším provozu - odstranění apendicitidy, žen a dívek může nastat lepivé procesy v vaječnících a děložních trubkách, které budou i nadále informují.

Hroty během těhotenství

Taková nepříjemná věc jako vzhled adhezí během těhotenství může způsobit bolest v břiše ženy. Toto onemocnění se obvykle projevuje střevní poruchou - silnou zácpou nebo průjmem, častým zvýšením teploty, zvracení a bolesti. V chronickém průběhu onemocnění se může objevit pouze často opakovaná bolest břicha. Stává se, že onemocnění se nezobrazí vůbec.

Pokud byly objeveny hroty během těhotenství, pak by žena měla opustit takové postupy, jako je tomografie a laparoskopie, protože mohou způsobit různé komplikace ve vývoji dítěte. Vše, co je povoleno během těhotenství, je vytvořit diagnostiku s ultrazvukem.

Někdy je přítomnost synechnalská v ženě detekována pouze během těhotenství, a na jedné straně je dokonce dobrá - to znamená, že proces adheze ještě neovlivnil funkci dítěte. Na druhé straně je špatné, protože je v těhotenství, že způsoby léčby lepení jsou velmi omezené. Sines v pozdním období těhotenství mohou být příčinou nebezpečné patologie - expanze placenty na stěnu dělohy.

ovulace

Špičky po amputaci dělohy

Po takovém vážném provozu jako hysterektomie se mohou objevit špičky v břišní dutině. Rychlé procesy rozbijí práci střeva, způsobují nepohodlí a bolest. Aby se předešlo vzhledu Synechie, po odstranění dělohy potřebuje žena přijímat fyzioterapii - tyto postupy pomáhají rozpustit jizvy a učinit je elastickým a měkkým.

Není třeba zapomenout na fyzickou aktivitu - Po odstranění dělohy potřebuje žena mobilitu tak, že nové adheze nejsou tvořeny. Pokud se během několika týdnů po hysterektomii objevily takové znaky jako zvýšená teplota, otok jizvy z provozu, krvácení, žena by se měla naléhavě zdát lékaře.

Pokud pacient zanedbává léčbu, může nemoc vyvolat vznik střevní obstrukce, což znamená další provoz. Někdy adhezivní onemocnění prakticky nevyužívá - krátkodobá bolest, mírná porucha nebo nadýmání, která rychle projíždí. Žádné příznaky onemocnění neznamená, že to není. Asymptomatický únik také špatně ovlivňuje tělo ženy. Kromě toho pacienti mylně věří, že se zotavili a nehledají pomoc svým lékařům.

Prevence onemocnění lepidla

Tyto metody prevence, které existují v této době, jsou považovány za příliš účinné, takže specialisté neustále hledají nová řešení.

Chcete-li se po různých operacích nezačínat vytvořit špičky, musí žena obnovit správný inestinální provoz. To vyžaduje speciální stimulační léky. Bez nich, střeva přijdou do normálu asi 4 dny, ale během této doby, hroty již mohou být vytvořeny.

Než plánujete těhotenství, musí budoucí matka projít úplným zkoumáním z jeho navštěvujícího se lékaře - gynekologa, který přesně zjistí, zda má žena Synechia, nebo ne. Pokud pacient objevil špičky děložních trubek s částečnou průchodností, pomůže mu laparoskopie - malá operace pro obnovení průchodnosti. Pokud jsou děložní trubky zcela zavřené, pak se žena se může stát matkou s eco-extracorporem hnojením.