Jaká anestezie používají s děložní hysteroskopií

Uterus hysteroskopie je jedním z nejspolehlivějších a nejúčinnějších technik v gynekologii. Bez ní by nebylo možné diagnostikovat a zacházet s obrovským množstvím nemocí. A díky pohodlí, rychlosti a rychlému oživení je mnoho lékařů nazývá "zlatým standardem" při léčbě endometriózy, cysty, miom, polypů a adhezí v děloze.

Typy anestezie pro hysteroskopii

Volba anestezie v děloze hysteroskopie závisí na tom, jak rychlé intervence plánuje provádět. Nejčastěji používají jeden ze tří typů anestezie:

  • Místní - injekce proti bolesti proti bolesti v čípku, používá se pouze v případě diagnostické hysteroskopie;
  • obecný - intravenózní podávání léku (spánek s drogami);
  • Regionální - epidurální anestezie.
V případě, kdy je pro diagnostiku dělohy používán pružný hysteroskop, je možné provést postup bez anestezie.

Takový postup bude velmi nepříjemný, ale trvá pouze 10-15 minut, tedy v kontraindikacích nebo alergických reakcích na anestezii, lékaři někdy nabízejí trpět a provádět postup bez anestezie.

Místní anestézie

Pod lokální anestezií se provádí pouze diagnostická hysteroskopie. Během tohoto postupu je děloha kontrolována pomocí hysteroskopu videokamery a mírně malý kus tkaniny pro biopsii. Takový postup přechází v ambulantních podmínkách a nevyžaduje dlouhou dobu snižování a závažné lékařské pozorování po intervenci.

Před zavedením hysteroskopu do děložní dutiny se v čípku provádí řada injekcí (dvojice cervikální oblasti) s anestetickým lékem. O několik minut později, kdy bude lék pracovat, začněte postup.

Lidokain je nejvhodnější pro místní anestezii v oblasti genitálních orgánů. Na rozdíl od jiných léků nezpůsobí zánět v případě vstupu do krevních cév, což je v orgánech malé pánve tolik.

Lékaři se často doporučují společně s místní anestezií používají sedativa ("Dropšeridol", "fentanyl", "pentran"). Taková kombinace pomáhá uklidnit vzrušený pacient před hysteroskopií, usnadňuje psycho-emocionální stav pacienta před a během postupu bez ovlivnění jiných funkcí těla.

Místní anestézie během hysteroskopie poskytuje nedostatek silných bolestivých pocitů, nicméně, běžné nepříjemné, ale poměrně tolerantní manipulace lékaře, který se stále cítí.

Celková anestezie 

Provoz Hysteroskopie se provádí v nemocnici. Během operace léčí problémy, jako jsou:

  • Endometrióza,
  • hyperplazie,
  • myoma,
  • cysta,
  • Polyps,
  • Špičky,
  • Odstranění zarostlé intrauterinní spirály,
  • Škrábání po zmrazených těhotenství nebo potratu,
  • potrat.

Nejčastěji před provedením chirurgické hysteroskopie dělohy pacienti intravenózně zavedli léky, které stimulují ofenzívu léčiv. Doba trvání provozu na děloze je malá (ne více než 60 minut), takže instalace dýchacích trápení v průdušnici pro větrání plic s obecnou anestezií není pro tyto účely vyžadována laryngeální masku.

Léčivé přípravky pro celkovou anestezii zvedne anesteziolog v souladu s analýzou a historií onemocnění. Bude přítomen během celé operace a sledovat pacienta několik hodin po něm. Nejčastěji používají "propofol" nebo "midazolam" - dnes nejmodernější a bezpečné léky.

Pocit po celkové anestezii, i když v případě hysteroskopie je velmi krátká, nejčastěji nepříjemná. Slabost, závratě, bolest ve svalech a hlavě, nevolnost se bude konat po celý den. Proto jsou pacienti obvykle ponechán pod dohledem lékaře na jeden den.

V některých zdravotnických institucích používají masku anestezii. Mnoho anesteziologů zvážit užívání drog ve formě inhalace ("isoflyuran" nebo "Sevofllum") jemnější a bezpečný pro pacienta. Způsobují méně vedlejších účinků a poskytují lepší podmínku po operaci ve srovnání s intravenózní anestezií.

Regionální anestézie

Regionální anestezie je uznána jako nejmodernější a pohodlnější metodou anestezie - epidurální nebo spinální. Při výběru tohoto nástroje se lék injikuje do páteře, v blízkosti míchy. V důsledku tohoto postupu pacient dočasně nebo částečně ztratí citlivost spodního tělesa, zatímco ve vědomí. Dokonce i v případě, že první ztráta citlivosti neuspěje, lékař určitě dosáhne úplného účinku s pomocí celého komplexu postupů stanovených protokolem.

Složitost manipulace s trubkou pro epidurální anestezii a účinek anestezie závisí na individuálních vlastnostech jedince a zkušeností lékaře.

Regionální anestezie je poněkud komplikovaná metoda anesteziologa, která vyžaduje nějaký čas (až půl hodiny) a určité dovednosti. Tento druh anestezie však umožňuje eliminovat takové společné komplikace po obvyklé celkové anestezii, jako bolest ve svalech, zádech, bolesti hlavy, nevolnost, závratě, snižuje krví během operace, eliminuje potřebu dlouhodobého příjmu analgetik po operaci.

Uterus hysteroskopie je považována za jednu z nejbezpečnějších gynekologických operací. Rizika komplikací spojených s oběma postupy a chováním anestezie jsou menší než jedno procento. To zajišťuje kontrolu provozu operace pomocí obrazu videa, stejně jako rychlost jeho chování, která nevyžaduje velké dávky anestetiky.