Jak je endometria hysteroskopie

Endometrióza - skutečné problémy moderních žen. Zabraňuje normálnímu životu, způsobuje krvácení, bolest, špičky, menstruační poruchy, může vést k problémům během těhotenství - hrozby a potraty, stejně jako interferaci s koncepcí, což způsobuje neplodnost. Detekce problémů s endometriálním, zejména v rané fázi, nemusí být snadné, protože i ultrazvuková diagnostika není vždy schopna rozpoznat a určit tuto patologii. Naštěstí je dnes superfektivní, bezpečný a rychlý způsob, jak diagnostikovat endometria onemocnění je již široce používán - hysteroskopie.

Co je endometrióza

Endometrium je vnitřní sliznice vrstva dělohy. Každý měsíc se mění zcela - odmítá během menstruace a zobrazí se a pak během cyklu se opět zvyšuje. Endometrium je zodpovědný za správnou vazbu fetálního vejce po oplodnění, a také se podílí na další tvorbě placenty.

U některých žen se endometrium vyvíjí nesprávně. Může růst příliš mnoho (hyperplazie) nebo naopak být zaostal (hypoplasie), jel do svalové vrstvy dělohy (adenomyóza) a dokonce migrovat z dělohy - k vaječníků, střevech, močového měchýře a jiných břišních orgánů ( endometrióza).

Velmi často jen neschopnost ženy otěhotnět dítě může dát uzdravení lékaři, aby převzal přítomnost problémů s endometriálním.

Příznaky onemocnění

Endometrióza může podstoupit asymptomatický, ale nejčastěji způsobuje:

  • intenzivní bolesti a silné krvácení před obdobím před a během menstruace;
  • Bolest v pohlavním styku;
  • neplodnost, problémy s těhotenstvím hackování;
  • Bolestivé pocity v dolní části břicha uprostřed cyklu - během ovulace.
Symptomy endometriózy jsou velmi podobné příznakům jiných onemocnění malé pánve. Proto předtím, než lékař může provést diagnózu, budete muset projít řadou průzkumů, z nichž jeden je hysteroskopie - zlatý standard pro diagnostické problémy endometriálních problémů.

Diagnostická hysteroskopie

Hysteroskopie je jedním z nejpřesnějších a nejúčinnějších metod diagnostiku endometriózy. Během postupu je tenký senzor s fotoaparátem vstřikován vagínou a krkem do děložní dutiny. Lékař s pomocí hnutí otáčení provádí kontrolu dutiny - obraz zvětšeného v reálném čase na monitoru se objeví obraz.

V případě endometriózy bude tento obrázek charakteristický:

  • Endometrium je znatelně zesílen;
  • Na sliznici jsou záhyby a nesrovnalosti;
  • Barva - bledá růžová;
  • znatelný otok sliznice;
  • Mnoho transparentních teček - gonductions;
  • Endometrium pohyby vlny.

Jiné viditelné projevy onemocnění zahrnují hroty v děloze, cysty na vaječnících, ohniskech endometria tkanin na povrchu dělohy a jiných orgánů.

V průběhu procedury, nejčastěji, aby plotový materiál - škrábání. Je zaslán na histologické vyšetření, aby se vyjasnil diagnózu.

Endometria hysteroskopie postup může být proveden v ambulantních podmínkách bez použití obyčejné anestezie. Poskytuje maximální bezpečnost a nedostatek redukčního období. Další viditelnou výhodou postupu je schopnost nahradit hysteroskopii klasického škrábání dutiny dělohy. Není třeba provést takovou komplexní mechanickou manipulaci slepě pouze jako diagnostický postup.

Chirurgická hysteroskopie

Chirurgický děložní sliznice membrána hysteroskopie - nejefektivnější způsob, jak zacházet s endometriálními chorobami. Použití hysterosokopu, během operace jsou všechny dotčené endometriální pozemky odstraněny, což zaručuje kvalitativní výsledek a snižuje pravděpodobnost opakování.

Po operaci je vždy předepisována léčba drog, což zahrnuje:

  • Hormonální terapie - za účelem normalizace produkce ženských pohlavních hormonů;
  • Restaurování imunity.
Hlavní rychlost osvobození od endometriózy bude prosperující těhotenství a porod po ošetření.

Endometrióza je nemoc, která trpí některými údaji, od 10 do 20% žen na Zemi. Toto onemocnění se stejně často vyskytuje jak ve velmi mladém věku, tak před vyvrcholením. Diagnostikovat a vyléčit takové zákeřné onemocnění není snadné, existuje velmi často opakování onemocnění a různých komplikací. Ale díky této moderní a efektivní metodě, jako hysteroskopie, můžeme mluvit o velkých šancích, jak se zbavit nemoci navždy a žít plně.