Cizí tělo v děloze

Když je v děloze detekováno cizí těleso, je nutná provozní léčba. Není možné opustit zadaný problém. Koneckonců, pokud existují cizí předměty, se vyvíjí žena ve vnitřních orgánech, nekróza, suppurace a sepse se rozvíjí - tyto státy jsou život ohrožující. Možná perforace děložních stěn.

Cizí těla

Cizí tělo v dělozeV procesu diagnostiky, lékaři někdy odhalují, že žena v děloze zůstala po intervencích různých cizích předmětů. Nacházejí se:

  • intrauterinní antikoncepce nebo části (kovové nečistoty, plastová ramena, nitě);
  • Fragmenty ovoce (kostní části);
  • Provozní ligatury.

Existují situace, kdy při řezání svalů se zahraniční tělesa začínají pohybovat: mohou vystoupit stěnu dělohy a být v břišní dutině, retroperitoneální prostor, migrovat do jiných orgánů. Zahraniční orgány v děloze mohou zůstat po znásilnění.

Příznaky

Zahraniční předměty v děloze jsou někdy zapouzdřeny. V takové situaci, na dlouhou dobu, žena nebude mít žádné příznaky. Ale častěji cizinci položky vyvolávají začátek zánětlivého procesu. Není možné zastavit metody konzervativní terapie.

Ženy, které v děložní dutině jsou cizí tělesa, nejčastěji přicházejí do gynekologa se stížností na menstruační funkci a bolest.

V menstruaci se stávají hojnými a dlouhými, ztrátou krve přesahuje standardní rychlost 150 ml. Mnozí hovoří o vzhledu intermentovaného krvácení. S dlouhodobým hledáním cizího předmětu v děloze u pacienta může začít:

  • chronická endometritida (zánět vnitřní vrstvy sliznice);
  • pyometric (akumulace v pusters umbily);
  • Sekundární neplodnost.

Vývoj těchto patologií je často začíná kvůli děložku, které zůstalo v dutině po provozu Lavsanov nebo hedvábných ligatur. Vyprovokují vzhled hnisavých výbojů, které nesnižují ani na pozadí antibiotické terapie. V historii měli tito pacienti cesarejskou sekci, která drží konzervativní momektomii nebo jiné operace v děloze.

Silné bolesti častěji nastane, pokud prostředek intrauterinní antikoncepce nebo jednotlivých fragmentů zůstaly uvnitř. Vydávají se, když migrace těchto položek začíná v následujících anatomických oblastech:

  • přívěsky;
  • střeva (v nevidomém střevě do černého ve tvaru procesu, v tenkém střevě nebo úhel remosigmidu tlustého střeva);
  • retroperitoneální prostor;
  • nádobí.

Stěhovavé části intrauterinního antikoncepce mohou vést k perforaci nejen stěny dělohy, ale také orgány, ve kterých zasáhli.

S sekundární neplodností, poruchami cyklu, endometritidou, nepohodlí a bolesti v dolní části břicha mohou být detekovány zbytky kostí plodu. V historii takové ženy identifikují spontánní přerušení těhotenství nebo potratu déle než 12 týdnů. Často byly takové potraty a potraty komplikovány prodlouženým krvácením, pacienti prováděli další škrábání.

Pokud jsou fragmenty kostí v děloze více než 5 let, mají korálový tvar. Když se je snažíte vytáhnout, že rozptýlí na malé kousky.

Diagnóza

Zjistěte cizí tělo v děloze pomocí hysteroskopie. Jako pomocné diagnostiky používají:

  • Ultrazvuk;
  • laparoskopie;
  • sondování;
  • Vizuální kontrola na židli.

Hysteroskopie je způsob, jak zkoumat děložní dutinu za použití speciálního optického zařízení, které je injikováno přes cervikální kanál. Vnitřní tělesa jsou umístěna hlavně na dně dělohy.

Jak bude děloha vypadat zevnitř, záleží na tom, jaký druh cizího těla zůstane ve své dutině. Hysteroskopický obraz se liší v závislosti na délce hledání objektů.

Pokud cizí tělesa v děloze zůstaly dlouho, pak mohou být částečně pokryty intrauterinními synechniy, endometriálními, vápenatými sedimenty. Někdy kvůli nim ve stěnách svalového varhantu. Můžete odhalit fragmentované plastové díly, "knír", kovové úlomky. Jsou volně v dutině nebo zavedeni do zdi dělohy.

Cizí tělo v dělozeTaké v hysteroskopii se odstraní intrauterinní antikoncepce, což, díky dlouhému pobytu uvnitř, připojené nebo dokonce hodil do myiometrie. Při provádění tohoto lékařského a diagnostického postupu je možné přesně určit umístění cizích předmětů a jejich targe, aby se odstranily.

S pomocí ultrazvuku můžete detekovat pozůstatky intrauterinní antikoncepce. Pokud je antikoncepční prostředky posunuty, pak je jeho proximální část nalezena v cervikálním kanálu (v horní třetině). Ale fragmenty kostí a ligatury na této studii nejsou prakticky viditelné. Je pravda, že části kostí lze vizualizovat, protože rozptýlené ceporované struktury, které se liší v nesprávné formě.

Léčba

Při identifikaci cizích orgánů si lékař vybere optimální způsob odstraňování. Nejčastěji jsou fragmenty odstraněny okamžitě během hysteroskopie pomocí endoskopických zařízení.

Intrauterinní antikoncepční prostředky se nedoporučují slepě odstranit s různými nástroji, pokud nejsou viditelné "knír". S takovými pokusy často deformují antikoncepce, rozdělené na fragmenty. Není možné vyloučit pravděpodobnost perforace děložní stěny.

V případech, kdy lékař podezívají, co se stalo Perforace stěny dělohy, Je nutné současně držet hysteroskopii a laparoskopii.

Někdy s pomocí ultrazvukové diagnostiky, to je odhaleno, že v tloušťce myometria jsou fragmenty cizích těles. Ale během společného chování hysteroskopie a laparoskopie, nejsou vždy schopny je detekovat. V takových situacích pokuste se najít tyto fragmenty zkušeným způsobem, jak je odstranit, nedoporučujeme. Odborníci vám poradí sledovat tyto pacienty.

Pokud je cizí předmět vložen do těla dělohy, pak mohou strávit škrábání. Podle technologie provádění se operace připomíná potrat. V nejvíce spuštěných případech je nutné provést rozlišení. Při migrujících částech intrauterinních antikoncepce pro ostatní dutiny a orgány provádějí laparotomii.

Po ukončení provozního zacházení a odstranění cizího předmětu je předepsána antibakteriální terapie, s přihlédnutím k citlivosti mikroflóny na léky.

Nedovolte, aby vývoj nemocí, perforací děložní stěny, když se cizí tělesa dostanou do dělohy, můžete, pokud ovládáte stav ženy po odstranění prostředků plug-in antikoncepce, potrat, císařských sekcí a momektomie.