Patologický vrchol

Climax je přirozený věk v životě každé ženy. Navzdory tomu, že Klimaks je přirozený proces, který je poskytován přírodou, často v tomto období existují patologické symptomy, které vyžadují včasnou korekci.

Co je menopauzální syndrom

Termín "Climax" přeložil z řeckého znamená "schodiště". Tak, kroky symbolizují různé věkové fáze ženského organismu, přechod z rozkvětního období k postupnému vyblednutí. Mnoho žen identifikuje vyvrcholení s stáří, nicméně, ve skutečnosti to není opravdu pravda.

Climax je proces postupného rozruchu reprodukční funkce ženy. Změny tlaku se přímo týkají redukce syntézy pohlavních hormonů. Vzhledem k tomu, že vyrobené hormony ovlivňují celé ženské tělo, vznikají různé poruchy z práce vnitřních orgánů a systémů.

Climax není okamžitý proces. To je dlouhé období, které trvá dostatek času. Několik let se ženský tělo přizpůsobuje fungování v nových podmínkách pro sebe.

Climetheus obsahuje několik etap, které mají jinou dobu trvání.

  1. Premenopausa. Zpravidla v Premenopauzu, ženy dodržují první změny, které naznačují snížení hormonální funkce vaječníků. Především změny ovlivňují menstruační funkci. Měsíční se může lišit vzácným nebo hojem, délka cyklu se také mění. Protože menstruace Premenopauza přetrvává, stejně jako spontánní ovulace, těhotenství je teoreticky možné. Trvání premanopauzy je odlišná a je přibližně čtyři až pět let.
  2. Menopauza. Gynekologové volají fázi menopauzy nejkratší. Doslova menopauza zahrnuje poslední menstruaci a rok po něm. Dvanáct následných měsíců je nutné pro potvrzení nástupu menopauzy. Aby bylo možné určit tuto fázi, je nutné dokončit absenci menstruace a krvácení v průběhu roku po posledním měsíci. Těhotenství v této fázi již není možné.
  3. Postmenopausa. Toto je nejdelší období klimetteria, které trvá 65-69 let, po kterém přichází stáří. Vzhledem k tomu, že pohlavní hormony již nejsou syntetizovány vaječníky, je možný vzhled četných patologických příznaků.

Zánik reprodukční funkce je zastavit syntézu pohlavních hormonů s vaječníky. Estrogeny, které nejen poskytují reprodukční funkci, ale také mají přímý dopad na celé tělo ženy:

  • přispět k absorpci vápníku a fosforu v kostech;
  • Poskytněte pružnost kůže, zdraví a krásu vlasů, nehty, ženského typu;
  • ovlivnit výměnné procesy;
  • Regulují aktivity kardiovaskulárních, nervových, endokrinních systémů, muskuloskeletálního systému, gastrointestinálního traktu.

Zánik hormonální funkce lze rozdělit do dvou stupňů:

  • Fungování ženského organismu s ostrým nedostatkem sexuálních hormonů;
  • Práce vnitřních orgánů a systémů s úplnou nepřítomností vaječníku syntézy hormonu.

První známky Klimaks se tedy objevují v Prhenopauzu. Symptomy poruch není vyjádřeno, protože syntéza hormonů pokračuje. Pak rostou patologické symptomy, protože produkty estrogenů jsou ukončeny vaječníky. Syntéza estrogenu však pokračuje s ne-vinnými strukturami. Čím vyšší jsou produkty genitálních hormonů, tím méně výrazné patologické příznaky hormonálního schodku.

Jednotlivé rysy žen ovlivňují závažnost patologických značek. Je známo, že Climax může být:

  • fyziologický;
  • Brzy;
  • Pozdě.

Normálně, brzy a pozdní vrchol je způsoben genetickou predispozicí a může se vyskytovat u 3-5% zdravých žen. Fyziologický vrchol se vyskytuje přibližně 45 let, ale tento věk je dostatečně podmíněný.

Někdy je brzy vyvrcholení kvůli syndromu předčasného vyčerpání vaječníků. V této situaci existuje rychlý zánik reprodukční funkce, když mladý organismus funguje, což způsobuje zvláštní šok. V důsledku toho se objeví četné značky, svědčí o patologickém vyvrcholení.

Pozdní Klimaky často označuje patologický kurz. To je způsobeno tím, že mnoho reprodukčních systémových nádorů má přírodu závislou na hormonu. Proto by ženy s pozdním nástupem Klimaků měly předat důkladnou zkoušku a odstranit patologické příčiny.

Obvykle vyvolává Climax bez patologických příznaků u zdravých žen. Zatímco v přítomnosti různých onemocnění jak gynekologické, tak extragenital, obvykle existuje patologický kurz.

Climax tedy může být:

  • fyziologický;
  • Patologický.

V patologickém toku Klimaků je pozorováno závažnost symptomů, obecný stav ženy je narušen a propuštěný propuštění.

Nejzávažnější komplikace zahrnují:

  • Vasomotorické poruchy;
  • Menstruační poruchy.

Obvykle patologický Climax znamená menopacteric nebo menopauzální syndrom. Pokud převažují neuropsychiatrické porušení, mluví o menopacterické neuróze. Patologický vrchol zahrnuje menopacterický syndrom a děložní krvácení dysfunkční povahy.

Symptomy patologického toku Klimaků jsou pozorovány u 15% žen s normálním menstruačním cyklem. 42% zástupců je zaznamenáno poruchy cyklu. V 35% případů jsou po nástupu menopauzy zaznamenány patologické značky.

Důvody

Vývoj Climax je vyložen samotnou přírodou. To je dostatečně dlouhý proces, který každá žena probíhá různými způsoby. Dočasný rámec klimakterií se vyskytuje významně.

Při narození má dívka asi 3 miliony vajec. Před nástupem Klimaků je jejich počet přibližně deset tisíc. Při ovulaci je mírná ztráta vajec. Mnoho vajec exponovaná adheze.

Estrogeny se syntetizují folikulární přístroj. V průběhu menstruačního cyklu, ve své první fázi, pod vlivem pohlavních hormonů, růst několika folikulů začíná. Tento mechanismus je nezbytný pro syntézu hormonu. V důsledku toho zůstává nejvzdálenější folikul, který na konci první fáze obsahuje zralé vejce. Při ovulaci, výbuchy folikulových plášťů, přichází zralé vejce. Pokud nedochází k hnojení, po dobu dvou dnů, prodejci vajec zemře. Místo folikulů, žluté cystické tělo generuje progesteron. Žluté tělo je krátce absorbováno před menstruací.

Estrogeny hrají obrovskou roli ve fungování ženského organismu. Je pozoruhodné, že estrogeny v tkáně mají schopnost samočinného odstraňování. Například estradiol se může proměnit v estro.

Po nástupu menopauzy zůstávají jednotlivé folikuly, které brzy zmizí. Ovážky Snížení velikosti.

Pokud dojde k vyvrcholení, dochází ke snížení estrogenové syntézy. Hormonální systém reaguje na tyto změny, což produkuje značné množství FSH. Úrovně estrogenů však i nadále klesají, což způsobuje poruchy z práce různých systémů organismu.

V průměru, Klimaks přichází za 45 let. Je však možné se objevit jak čtyřicet a po 55 letech, což ne vždy hovoří o patologii. Významné procento žen má patologický průběh Klimaků, který je doprovázen závažnými symptomy, až hospitalizací.

Vzhled patologického vyvrcholení je spojen s následujícími faktory.

  1. Ostré snížení hladiny genitálních hormonů. Vyvrcholení probíhá snadněji, pokud existuje hladká redukce produkty pohlavních hormonů. Zpravidla je pozorována prudká snížení syntézy estrogenu v syndromu předčasného vyčerpání vaječníků. Tento patologický stav je nejtěžší v celkové formě, pokud existuje úplná absence folikulů.
  2. Nežádoucí heredita. Existuje šance na patologický vrchol, pokud příští příbuzní měli případy silného úniku Klimaků.
  3. Brzy nebo později začátek vyvrcholení. Optimální doba nástupu Klimaks je považován za věk 45-47. V brzkém nebo pozdějším nástupu menopauzy se zvyšuje riziko vzniku vzniku patologického vyvrcholení.
  4. Gynekologická patologie v historii. Porucha cyklu, komplexní průběh těhotenství a porodu, četné operace mohou být faktory pro vzhled patologického vyvrcholení.
  5. Obezita. Nadváha je faktorem ve vývoji mnoha onemocnění, včetně patologického vyvrcholení.
  6. Extgazenitální onemocnění. Endokrinní a kardiovaskulární poruchy, škodlivé pracovní podmínky jsou považovány za rizikové faktory.
  7. Odstranění vaječníků nebo poškození folikulárního zařízení. V těchto případech existuje ostrá ukončení syntézy pohlavních hormonů, což způsobuje, že tělo šok, protože orgány a systémy nemají čas přizpůsobit se novým podmínkám jejich fungování.

Formy a symptomy

Klimační syndrom se jeví jako výsledek poklesu adaptivních schopností v důsledku prodlouženého dopadu různých nežádoucích faktorů. Klinický obraz se může výrazně lišit od různých žen.

Patologický průběh Klimaks je doprovázen následujícími příznaky:

  • Přílivy (98%);
  • podrážděnost a nervozita (92%);
  • Bolest hlavy (82%);
  • pocení (74%);
  • nespavost (70%);
  • zimnice (33%);
  • Coffin bolesti (30%)
  • závratě a hluk v uších (29%);
  • deprese (9%);
  • Svědění v oblasti genitálních orgánů (4%).

Pathological Climax pokračuje ve třech formách:

  • plíce;
  • průměrný;
  • Těžký.

Obtížný kurz je pozorován u chronických onemocnění v historii. Snadná volba je známá u žen s postupným rozruchem hormonální funkce vaječníků.

Je pozoruhodné, že ženy se zrcadlem dělohy mají zvýšenou syntézu sexuálních hormonů, přetrvává až 55 let. Patologické symptomy vzácně se vyskytují a jsou zaznamenány krátce před ukončením menstruace v důsledku estrogenní aktivity. Vegetální neurotické poruchy nejsou obvykle vyjádřeny.

S mnoha klimactvem je všeobecný stav ženy uspokojivé. Jízda může být vzácná nebo nepřítomná. V takových případech, vzhled jiných známek. Závažnost patologického vyvrcholení není určeno přílivy, ale kombinací různých projevů.

Se závažnou formou patologického vyvrcholení se vyskytují vážné neuro-vegetativní posuny doprovázené:

  • Významný počet přílivů, kardiovaskulárních a neuropsychických poruch;
  • obecná slabost;
  • bez ilonie;
  • snížený výkon;
  • Vývoj typické neurózy.

Někteří specialisté přidělují tři skupiny porušení:

  • Nerativní poruchy: nespavost a podrážděnost;
  • Kardiovaskulární poruchy: hypertenze, pocení, bolesti hlavy, jízda, zvracení;
  • Porušení v práci orgánů endokrinního systému: štítné žlázy, nadledvinky.

Existují tři varianty patologického toku klimakterického syndromu.

  1. Typický nekomplikovaný. Vyskytuje se v relativně zdravých pacientů. V první a druhé fázi klimatických zákroků jsou zaznamenány drobné značky.
  2. Složitý. Postupuje na pozadí různých kardiovaskulárních patologií. Například u žen s hypertenzí je menopacteric syndrom výraznější a splňuje dvakrát tak často.
  3. Atypický. Vyvrcholení netěsnosti na pozadí hlavní nemoci.

Co se týče menopauzální neurózy, rozlišují se dvě různé skupiny projevů:

  • neuro-vasomotor;
  • Neurotický.

Někdy různé onemocnění mohou být maskovány pod patologickou climax, například hypertenze. Obecně platí, že somatické patologie jsou neročeny Climaxem, což vede k vzhledu atypické formy. Po výskytu climaků mohou být latentní onemocnění naostřeny.

Gynekologové přidělují příznaky podle období jejich výskytu.

  1. Včasný den. Objevují se vasomotorické poruchy, které jsou spojeny s pocením, hypertenzí, přílivem, srdečním tepem. Emoční vegetativní projevy jsou často poznamenány, například nepozornosti, zapomnětlivost, snížený sexuální vstup.
  2. Střední. Typika obvykle vyvíjí známky urogenitálních poruch, například rychlé močení, svědění genitálních orgánů, močové inkontinence. Během období menopauzy je suchost a křehkost nehtů, vlasů, kožených plamenů.
  3. Ladily. Na prvním místě v prevalenci jsou kurzové poruchy. Často se zdá být artritida, osteoporóza, alzheimerova choroba.

Naklonění a nadměrné pocení

Tento patologický příznak dochází v důsledku cévních poruch. Krevní přílivy jsou pozorovány k hlavě a horní části těla v důsledku krátkodobého prodloužení cév. Jízda doprovázená zarudením krku, hrudníku a obličeje. Zvyšuje tělesnou teplotu jednotlivých sekcí. Paprsky mohou být doprovázeny pocením, ušima a hlukem závratě. Obvykle přílivy vznikají v Premopauzu a menopauzu.

Je pozoruhodné, že pocení nemusí být označeno kvůli přílivům. Vzhled nadměrného pocení může přispět k vzrušení nebo nervovému napětí. Někdy jsou cévní poruchy vyjádřeny ve formě chill. Tam jsou skoky tlaku, tep, bolest v srdci.

Bolesti hlavy

V období menopauzy se často rozvíjí bolesti hlavy. Zejména pravděpodobnost vzhledu bolesti hlavy po útoku přílivu. Často bolesti hlavy a závratě doprovázejí arteriální hypertenzi. V takových případech je bolest lokalizována v okupitální části. Silné bolesti hlavy a migrény někdy způsobují ztrátu vědomí.

Krvácení a onemocnění genitourináře

Krvácení ukazují přítomnost patologického projevu Klimaků. Ženy v Premenopaucus pozoroval acyklické krvácení. Po menopauze se takové krvácení nazývají "Metrragia". Krvácení nejen indikují hormonální nerovnováhu, ale může také mluvit o přítomnosti nádorů, například rakoviny dělohy.

Po nástupu menopauzy existuje atrofie sliznice vagíny a močového měchýře, oslabující sfinkter. To vede k pocitu suchosti v pochvě, časté nutkání močení. Změny kvality cervikálního hlenu. V kombinaci s atrofickými procesy, tento faktor často vede k zánětlivým procesům, jako je například cystitida a uretritida.

Tachykardie

Snížení estrogenních produktů nepříznivě ovlivňuje práci kardiovaskulárního systému. Přerušení fungování kardiovaskulárního systému se projevují tachykardií. Tón plavidel se snižuje, jsou v nich vytvořeny mikrotrakci, což je místo akumulace cholesterolu. Tento faktor zhoršuje průběh patologického vyvrcholení. Existuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mrtvice.

Mléčné žlázy a hypotyreóza

Štítné žlázy a mléčné žlázy reagují na hormonální výkyvy. Zejména pokles na úrovni estrogenu vyvolává vývoj onemocnění, jako je mastopatie a rakovina. Často, pod patologickým vrcholem, hypotyreóza je pozorována, projevena nedostatkem hormonů štítné žlázy. Symptomy onemocnění štítné žlázy jsou:

  • chvění v ruce;
  • pocení;
  • tlukot srdce;
  • podrážděnost.
Rakovina prsu je na prvním místě pro prevalenci u žen. V této souvislosti, po 45 letech, všechny ženy musí pravidelně provádět mamografie.

Obezita

Často v důsledku hormonální perestrojiky a nepravidelné výživy, žena začíná získat váhu. Obézní a obezita přispívá k zhoršení patologického vrcholu, přispívá k rozvoji patologií kardiovaskulárního systému, pohybového aparátu.

Osteoporóza

S deficitem a ukončením syntézy estrogenů, mytí vápníku z kostí. V důsledku toho se snižuje hustota kostí. Při ignorování drog obsahujících vápník se postupně vyvinuta osteoporóza. Nebezpečí osteoporózy je, že postupuje bez příznaků první zlomeniny. Nejnebezpečnější komplikací osteoporózy spočívá v riziku zlomeniny krku kyčle.

Deprese

Když vyvrcholil patologicky, ženy mají emocionální nestabilitu. Výrazná podrážděnost, plasticita. Mnoho žen podléhá depresi, která zhoršuje patologický vrchol.

Diagnostika

Definice Climax nepředstavuje komplexní úkol. Podle dostupných symptomů je možné dospět k závěru o patologickém průběhu vrcholu. Žena je průzkum, který ukazuje komplikace vznikající. Zvláštní pozornost by měla být věnována možnému rozvoji nádorů reprodukčního koule, které často nosí charakter závislý na hormonu.

Průzkum obvykle zahrnuje:

  • Inspekce odborníků z různých specialit v závislosti na stížnostech pacienta;
  • moč a krevní testy, včetně hormonů;
  • EKG;
  • Uzi malé pánevní orgány;
  • mamografie;
  • Dara odstranit osteoporózu.

Objem průzkumu se liší v závislosti na klinickém obrazu. V případě potřeby je přiřazena vhodná léčba.

Metody léčby

Navzdory tomu, že vyvrcholení není nemoc, někdy jsou jeho příznaky tak výrazné, že lékaři musí uchýlit k léčbě. Eliminace symptomů zahrnuje lékařskou a hormonální terapii, fyzioterapeutické metody. Aby bylo možné eliminovat bolestivé projevy, je třeba si pamatovat potřebu dodržovat režim práce a rekreace, fyzické aktivity, plnohodnotného spánku a včasných hygienických postupů, které pomohou odstranit svědění.

Léky

Sediva jsou široce předepsána, která obnoví brzdové procesy v mozku a normalizují autonomní funkci. V časných fázích patologického vrcholu, dobrý efekt má:

  • kozlík lékařský;
  • bromidy;
  • Corvalol;
  • Intravenózní injekce novokainu na glukózu.

Patologický vrcholPokud se patologický vyvrcholení kombinuje s hypertenzí, lékaři předepisují reserpin a hypothiazid, aminazin, frenolon, trifatazin a klidné. S atypickou formou je léčba jmenována po povinné konzultaci s neuropatologem a psychiatrem.

Odstranění projevy patologického vyvrcholení hormonálních léků, zejména na základě estrogenu. Kontraindikace s příjmem léků této skupiny jsou nádory, které mají často charakter závislý na hormonu. Většina gynekologů se domnívá, že léčba by měla zahrnovat malé dávky hormonů a provádí se krátkými kurzy. Dlouhodobý příjem hormonálních estrogenních léčiv může vést k vývoji proliferativních procesů v tkáních.

V některých případech, v nemožnosti použití estrogenů, androgeny mohou být jmenovány pacientům. Přímá indikace androgenů se může nazývat děložní krvácení, klimakterickým syndromem, dobou obnovy po chirurgických intervencích. Při použití androgenu je nutné omezit spotřebu soli, protože přispívá k zpoždění tekutiny v těle.

Androgeny mohou způsobit girsutismus, Libido posílení, klitoris hypertrofie. Přípravky této skupiny jsou kontraindikovány v arteriální hypertenzi.

Estrogen a androgeny se vyznačují výrazným vedlejším účinkem v jejich dlouhodobém používání. Pro léčbu patologického vyvrcholení je použití kombinované hormonální terapie účinné. Se současným použitím hormonů neutralizuje vedlejší účinky. Existují různé dávkové schémata, které lékaři používají v různých klinických případech.

Vitamíny, homeopatie, lidové léky

Odborníci zdůrazňují, že s věkem se zvyšuje potřeba vitamínů. V této souvislosti by komplexní léčba měla zahrnovat léky s vitamíny a minerály. Vitamíny jsou aplikovány kurzy. Vitaminové přípravky doporučují lékaře.

Často je recepce hormonálních léků kontraindikováno. Důvodem je skutečnost, že mnoho prostředků substituční hormonální terapie má vážné vedlejší účinky. Například, obvykle hormony jsou kontraindikovány s hypertenzí. V takových případech je vhodné jmenovat fytoestrogen. Jedná se o zeleninové analogy ženských sex hormonů. Fytoestrogens se chová pomalu, jejich terapeutický účinek je méně výrazný. Použití fytoestrogen však prakticky není doprovázeno vedlejšími účinky. Kromě toho mohou být dlouhodobě použity fytoestrogeny.

Mnoho léčivých bylin potvrdilo jejich účinnost a bylo uznáno jako oficiální medicína. Při usnadnění symptomů patologického vyvrcholení lze použít následující léčivé rostliny:

  • máta;
  • Melissa;
  • Valeriánský kořen;
  • hloh;
  • Motherwort;
  • heřmánek.

By neměly vzít bylinky sami. Jejich recepce se doporučuje dohodnout s navštěvujícím lékařem.

Fyzioterapie

Složení kombinované léčby může používat metody fyzického nárazu. Zejména je užitečná sama masáže, což je žádoucí alternativní s cvičením. Fyzioterapie obsahuje následující metody:

  • hydroterapie;
  • Elektrické vlaky, například galvanický límec s Novocina;
  • Shein-facial ionogalizace.
Je třeba mít na paměti, že tepelné postupy pro nádory v malé pánvi jsou kontraindikovány. MUD léčení, masáže, stejně jako cvičení na napětí svalů dna břicha.

Jídlo

Dieta je také léčivým faktorem, který je nedostatečná pozornost. S věkem je potřeba potravy snížena z důvodu zpomalení metabolických procesů. Ve většině případů může být příčinou nadměrné hmotnosti nazýván elementární přejídání.

Obezita znamená, že žena spotřebovává více živin než výdaje. Nadváha je nejen kosmetický problém. Ženy s obezitou zvyšují riziko různých onemocnění, jako je kardiovaskulární.

Potraviny by měly být různorodé. Měli bychom dát preferenci odrůd s nízkým obsahem tuku masa, mléčných a zeleninových polévek. Velmi užitečná treska, kukuřice a slunečnicový maso.

Mléko a mléčné výrobky jsou také důležité v denní stravě. S intolerancím mléka můžete použít kefir nebo prostoprožený tvaroh, zejména s nízkým obsahem tuku. Mělo by omezit produkty obsahující sacharidy, jako je cukr, pekařské výrobky.

Vstup do těla potřebných látek je zajištěno ovocem a zeleninou. Kyseliny obsažené v nich regulují činnost gastrointestinálního traktu. Kromě toho, ovoce a zelenina odvozují přebytečnou kapalinu z tělesa a nitrogenaceous strusky.

Je třeba si pamatovat, že večeře by měla být lehká. Večeře se doporučuje nejpozději dvě hodiny před spaním.

Preventivní opatření

Patologický vrcholPathological Climax Prevence obsahuje následující body.

  1. Správný přístup ke změnám vyskytujícím se v těle. Nebojte se a nervózní, je důležité být schopen odstranit napětí a najít si koníček.
  2. Aktivní životní styl. Fyzická kultura je prostředkem k prevenci městnavých jevů, nadváhy. Kromě toho fyzická aktivita přispívá ke zlepšení nálady.
  3. Vyvážená strava. Mělo by to být postupně, ale často. Musíte věnovat velkou pozornost stravě, výběru pouze přírodních užitečných produktů.
  4. Odmítnutí silných nápojů a kouření. Je velmi užitečné nahradit silný čaj a kávu na bylinných poplatcích.
  5. Dodržování práce a rekreace. Zdravý spánek zajišťuje obnovu těla a je způsob, jak prevence různých onemocnění a nestability emocionálního zázemí.
  6. Pravidelné vyšetření. Ve věku po výskytu Klimaks je nesmírně důležité udržet pod kontrolou svého zdraví, s cílem odhalit patologii včas a začít jejich léčbu.

Bytost ženy závisí v mnoha ohledech. Dodržování závažných preventivních opatření zabrání rozvoji patologických symptomů, které se často vyskytují během Klimaků.