Jak zastavit krvácení dělohy během klimaku

U žen s věkem se období dochází, když začátek menstruace ve stejném cyklu končí, a začnou skočit první týden, druhý, pak přichází nasycení. Existují případy, které z cyklu měsíce to trvá, a žena běží s hrůzou v lékárně pro test. A to je jen začátek po sobě jdoucích kroků Klimaků, v tom, který vzhled menstruace se změní na dlouhodobé a hojné krvácení.

Je důležité zde pochopit v této fázi, že takové hojné alokace nejsou spojeny s jednoduchým zpožděním, ale s vážnějšími důsledky. Jedním z důvodů může být děložní krvácení během menopauze a jejich původ je způsoben porušením fyziologických procesů v těle ženy v menopacterním období. Tento článek bude zřejmé, ze kterého může dojít k krvácení během menopauzy, příčiny vzhledu v různých obdobích menopauzy a jak to zastavit.

Co se děje v ženském těle se začátkem Klimaků

Klimaksa

Všechny fyziologické značky ženského organismu jsou spojeny se schopností porodu. Orgány, které tvoří jediné celé číslo ve vzniku folikulu a před hnojením vejce, jsou úzce vzájemně provázány. Jakékoli porušení v reprodukčním řetězci ženských orgánů s věkem vede k fyziologickému vyvrcholení. Jinými slovy, Klimaks je přirozený proces, který je spojen s zánikem funkčního stavu vaječníků.

Climax sestává z několika po sobě jdoucích období, z nichž každá je charakterizována individuálními vlastnostmi:

  1. Properopauza. Jedná se o počáteční fázi Klimaků, ve kterém se na pozadí snížení produkce estrogenu, hormonální selhání v těle ženy ve formě období cyklu měsíční.
  2. Období menopauzy. Střední po celou dobu trvání fáze vyvrcholení. Začíná od okamžiku, kdy začíná poslední menstruace, charakterizuje se celkovou absencí do 12 měsíců.
  3. Postmenopause období. Nejdelší fázi klimakterického období. Vyznačuje se úplnou absencí schopnosti porodit a vyslovované útoky (přílivy, teplo, zimnice).

Během každého období Klimaků může mít žena jinou výběrovou povahu, která může oba ve formě průtoku krve a hojné krvácení. Příčiny těchto ztrát krve jsou různé, zvažte každého z nich.

Klasifikace a příčina krvácení dělohy

Endometrióza

Vzhled krvácení v každé fázi Klimaků, především signalizuje vážné problémy v ženském těle. Nejčastěji ženy tyto jevy napište únavou utrpěnou nemocem nebo užíváním drog. To je jen koule. A důvody mohou být tak kritické, že může být i hrozbou pro život, zejména v případech, kdy byly diagnostikovány takové onemocnění jako děložní, endometrióza nebo adenomyóza.

Krvácení dělohy mají klasifikaci v závislosti na výběru výběru:

Polymenoria

  • Menorrhagie - hojná krví během období Premanopauzy;
  • Metrragia - menší krevní ztráta nepravidelné povahy;
  • Menometromragia - krvavka, která kombinují známky Menorragia a Metrragia;
  • Polymenonea - hojná a dlouhá menstruace.

Důvod jako první

Během období premenopauzy může krvácení projít, od nákladů až po jasně červený hojný výtok s malými krevními sraženinami. Důvodem je začátek dysfunkce vaječníků a nedostatek rozvíjejícího progesteronu, v důsledku toho, která část folikulů se nerozstraňuje a provádí s poruchami v měsíčním cyklu.

Měsíční může přijít se zpožděním a doprovázeno taháním a buty bolestí v dolní části břicha, v oblasti přípojek, v dolní části zad. Žena v tomto období, jako by škrty. Získává váhu, břicho se výrazně zvyšuje v množství. Je to v takových chvílích, že žena má pochybnosti o neplánovaném těhotenství. Během tohoto období je důležité použít spolehlivé prostředky antikoncepce.

Průzkum

Krvácení s nepravidelnými obdobími může být jak vzácný a hojný. Důvodem je zhoršená integrita povrchu endometria a jeho funkčního odmítnutí. V důsledku toho se oddělení endometria prochází kusy a může jít nerovnoměrně.

Během tohoto období je důležité, aby žena kontrolovala svou tělesnou hmotnost, monitor měsíčně. Pokud se těsnění mění častěji než jednou za dvě hodiny, musíte průzkum předat, abyste odstranili zbývající příčiny krvácení.

Důvod pro druhý

Vzhledem k tomu, že vaječníky stále pokračují v reprodukci folikulů v menopauze, ženy v tomto období se snaží být chráněny hormonálními léky. Syntetizovaný progesteron, který je součástí těchto léčiv, může vytvořit destabilizaci ovariální funkce a způsobit krvácení ve středu cyklu. Pokud je důvod pouze v tom, neměli byste se starat. Tělo bude brzy zvyknout na umělou látku a procesy přijdou do normálu. Období závislosti trvá od 1 do 3 měsíců. Pokud se do tří měsíců situace nezlepší, musíte navštívit lékaře.

Důvod je třetí

Náhlé hojné krvácení v některém z kroků Klimaks může mít jiné důvody týkající se patologie malých pánevních orgánů.

Tyto důvody zahrnují onemocnění dělohy a vaječníků benigního a maligního původu. Ty zahrnují onemocnění, jako je Mioma dělohy, polypy na stěnách dělohy, hyperplastický proces endometria, adenomyózy, ovariální cyst.

Každá z těchto onemocnění má svůj vlastní funkční původ, který způsobuje krvácení:

  1. Myom Uterus může být benigní nebo maligní. To se objeví jako pravidlo před nástupem Klimaků v důsledku hormonálního selhání. Jedná se o nádor na stěně dělohy, který vytváří dráždivý faktor pro dělohu a způsobuje její neustálé snížení, doprovázené ostrou bolestí a vypouštěním v každém okamžiku cyklu. Měsíčně vyjádřená Mindorgia. Myom roste až do konce doby menopauzy, pak se její růst zastaví. Momyův růst v menopauze může mluvit o její maligní reinkarnaci.
  2. Hyperplastický proces endometria nebo adenomyózy. Tyto dvě nemoci jsou často společně. Za normálních podmínek je horní vrstva endometria během menstruace oloupaná a ven. V progresi endometriózy, endometriální buňky klíčí hluboko do stěn dělohy, zahuštění. Endometriální buňky se stávají hyperemickou a naplněnou krví. Omylení buněk vede k náhlému odmítnutí horní vrstvy endometria. Krvácení zároveň hojný, s thymometrie svazky tmavě červené.
  3. Vejce cyst. Se vyvíjí na pozadí obecného hormonálního selhání. Cysta může mít jiný původ, z nichž jeden je funkční. Cysty sami nezmizí, ale přítomnost IT uvnitř vaječníků nebo mimo vývoj folikulu, čímž způsobuje skoky menstruace.
  4. Polypy dělohy. Jsou to malé rozměry na vnitřním povrchu dělohy, který se časem může zvýšit a způsobit Metrragia. Krvácení dochází, když epiteliální buňky naplněné krví jsou odděleny od polypů. Nebezpečí polypů je, že epiteliální tkáň může být znovuzrozena do rakovinných buněk.

Nezaměňují broušení dělohy s vaginálním, ve kterém funkční a fyziologické změny ve stěnách vagíny s nástupem Climax vezmou patologický charakter, detekovaný pouze gynekologem. Nebezpečí nepředstavuje, ale také vyžaduje léčbu tak, aby jiná bakteriální onemocnění nevznikly.

Když potřebujete naléhavě poradit se s lékařem

Výběr obrábění

  • neočekávané krvácení po dlouhém nedostatku měsíce během postmenopauzy;
  • vzhled krvácení po cvičení;
  • krvácení po pohlavním styku, se zácpou a silným kašle;
  • Trvání menstruace více než 7 dnů;
  • Často se opakuje měsíčně (dokonce chudé) s intervalem každých 2-3 týdnů;
  • nedostatek menstruace více než 4 měsíce v premopauzu;
  • krvácení na pozadí recepce hormonálních drog;
  • Hojný krvácení.

Jakékoliv dlouhé krvácení vyžaduje okamžitý přístup k specialistovi, bez ohledu na objem krve. Důvodem návštěvy lékaře může být neustálým náročným oddělením hnědé nebo tmavě hnědé se specifickým zápachem.

Mohu samostatně zastavit krvácení dělohy

Zastavení krvácení, musíte pochopit současný stav těla se všemi vážností při vyvrcholení. STOP - to neznamená eliminovat příčinu problému.

Jak zastavit krvácení dělohy během Klimaku?

Nejdříve musíte vzít pozici lhaní, nohy by měly být trochu zvednuté na kolenou, dát na dno břicha gumového vytápění ledem. V tomto případě je nutné vzít v úvahu, že více než 1-2 hodiny studené nelze udržovat, a pak bude zánět přídavek přidán do zastavení krvácení.

Vikasol

Můžete si vzít v Uterine krvácení z léků vikasol, askorutin, transcases, ethanzila. Tyto léky mají dlouhý účinek koagulace, zvyšují spotřebu krve a zlepšují pevnost stěny cévy. Ale jeden by neměl zapomenout, že tyto léky jsou kontraindikovány v jiných onemocněních, takže před tím, než užívají lék, je povinné se seznámit s pokyny.

Sezóna používat infuze z bylin, které mají stejné vlastnosti jako drogy, jen v výrazné akci. Před použitím musíte věnovat pozornost tomu, zda nejsou alergie na jedné nebo jiné terapeutické trávě.

Tyto trávy zahrnují:

  1. Řebříček. Infuze se připraví z osazení 200 ml vroucí vody, přidá se 2 lžičky lžičky lékárny. Trvat na 1 hodinu. Žádost o ¼ šálek před jídlem.
  2. Neprug djobiva. Infuze se připraví na 200 ml vody, dvě lžíce lžíce lékárny přidávají a vaří po dobu 10-15 minut. Aplikovat na jednu lžíci každé tři hodiny.
  3. Shepherd Bag. Infuze z výpočtu 200 ml vroucí vody, přidejte jednu lžíci lékárny. Trvat na 1 hodinu. Použijte 1 lžíci alespoň třikrát denně.

Tyto tipy jsou výhradně informativní. Mezi ně patří především pro ženy, které vzhledem k územním situacím nemohou dostat do lékařské instituce v nadcházejícím dni. V každém případě je konečným cílem pro pacienta s krvácením během vyvrcholení nemocnice.

Na závěr jsme informovat, že jakýkoli krvácení během menopauzy může vést k anémii nedostatku železa a ztráta vědomí. Pro vaši vlastní bezpečnost, nekupujte na své tělo, zavolejte na lékaře a nebojte se. Ne vždy děložní krvácení vyžaduje chirurgický zákrok. Nejdůležitější, pomozte si včas.