Jak zastavit krvácení dělohy během klimaku

Hormonální selhání vyplývající z menopauzy, často provokuje krvácení různých intenzitou. Hojný krvácení, stejně jako krevní sraženiny během menstruace může znamenat nejen na hormonální nerovnováhu, ale také na vývoj vážných patologií. To je důvod, proč v případě pravidelného krvácení by měla být veškerá intenzita v souladu s lékařem a podstoupit průzkum. Kromě toho krvácení v období menopauzy může znamenat Miomes, maligní proces v oblasti děložního čípku a děložního tělesa.

Vyvrcholení a krvácení

V mnoha žen je Klimaks spojena nejen s stáří, ale také trvalý edém, bolest v srdečních spárách, tlaku a pocení. Na rozdíl od populární víry, Climax není patologie, jehož vzhled lze vyhnout. Klimaky probíhají paralelně s obecným stárnutím těla a někdy významně zhoršuje kvalitu života žen. Zánik reprodukční funkce také ukládá otisk na intimní život.

Mělo by si být vědomy toho, že Klimaks je vícestupňový komplexní proces, který implikuje druh přechodu z rozkvětu reprodukčních funkcí k jejich vyblednutí. Doslova z řeckého jazyka Termín "climax" může být přeložen jako schodiště. Fáze Klimaks a průměrných kroků nebo fází menopacterního období:

  • Properopauza;
  • menopauza;
  • Postmenopauza.

Když se vyvrcholení v těle vyskytují četné změny, které jsou spojeny s vytlačováním hormonální funkce vaječníků. Jen na první pohled se zdá, že změny ovlivňují pouze reprodukční systém. Když jsou vyvrcholení, produkty sexuálních hormonů postupně dokončeny. Ovlivňuje však celé tělo, protože sex steroidy vyrobené v vaječnících regulují práci všech orgánů a systémů. Hormonální deficit tedy vede k potřebě tělu přizpůsobit se novým podmínkám jeho fungování, což je asi 10 let. Proto Climax pokračuje v normy po mnoho let.

Vaječníky jsou syntetizovány estrogeny, gestageny a androgeny. Nejvýznamnějším dopadem na tělo je estrogeny, které mají více než 30 druhů. Jejich prvek odborníci volají schopnost jednoho typu estrogenu, aby se změní na druhou.

Estrogeny jsou vyráběny folikulární vaječníkař. Při narození obsahuje ženský organismus asi tři miliony folikulů s nezralými vejci, které jsou položeny intrauterinem. Významné množství vajec umírá před začátkem puberty. Při ovulaci, která se vyskytuje uprostřed každého cyklu, je spotřebováno menší procento folikulů.

Během každého cyklu existuje vývoj několika folikulů pod vlivem hormonů první fáze cyklu. Folikuly tedy tvoří dočasnou hormonální strukturu. Až do konce vaječníku dozrává pouze jeden folikul, který obsahuje nejvzdálenější vejce.

V době dokončení jeho vývoje na konci první fáze se folikulární plášť praskne, uvolní zralé vaječné buňky. Další dva dny může nastat koncepce. Vnitřní funkční vrstva dělohy je také připravena pro implantaci oplodněného vejce, upevněného pod vlivem hormonů první fáze cyklu. Na místě složeného folikulů, žluté tělo generuje progesteron.

V nepřítomnosti těhotenství před menstruací se žluté tělo absorbuje a zvuková funkční vrstva dělohy je odmítnuta pod vlivem hormonů druhé fáze cyklu. Tedy začínají období. Tyto změny jsou pozorovány během každého cyklu.

Normálně může mít žena jednu nebo dvě anoint cykly každoročně.

Asi 10 000 folikulů je třeba poznamenat nástup premopause. Zánik reprodukční funkce trvá několik let před konečným ukončením menstruace. Snížení syntézy hormonu, charakteristické pro časné vyvrcholení, často zůstává bez povšimnuté ženy.

Premenopauza začíná ostrý pokles produktů pohlavních hormonů. Specialisté tvrdí, že vyvrcholení je geneticky kvůli. Jeho vznik je spojen s celkovým stárnutím těla, zejména struktur hypotalamu. V tomto případě je menstruační funkce zpočátku zlomena. Snažím se obnovit hormonální rovnováhu, dochází k prudkému zvýšení hladiny FSH a LH. Nicméně, estrogenový deficit postupuje.

První známky příchodu Climax se stává přetrvávající změnou menstruační funkce. Krvácení během menstruace může být jak vzácný a hojný, přijít před nebo později. Existuje zvýšení inhibulových cyklů, které se stávají jednofázovými. Může dojít k acyklickému krvácení. Samozřejmě, že schopnost otěhotnět dramaticky snižuje. V této fázi je však možný výskyt těhotenství, protože menstruace je přítomna a může nastat spontánní ovulace.

Postupně se zdají být známky označující vznik různých poruch z vnitřních orgánů. Tělo reaguje na estrogenní nedostatek porušování v kardiovaskulárním, nervovém, endokrinním systému, pohybovém aparátu, gastrointestinálním traktu. Jsou pozorovány, nadměrné pocení, bolesti hlavy, tachykardie a bolesti srdce, tlakové kapky, narušený spánek. Žena si všimne variabilitu nálady, stává se podrážděným a plastovým.

Menopauza se vyskytuje paralelně s nejnovější menstruační krvácení. Tato fáze je nastavena jeden rok po nezávislé menstruační krvácení. V tomto období jsou vyloučeny jakýkoliv krvácení a krvácení. Proto je menstruační funkce zcela dokončena. To znamená, že těhotenství se stává nemožným.

V postmenopauzále, který pokrývá období po menopauze před výskytem stáří, mají Estrogen produkty vyvýšený původ. Je známo, že mírný kus hormonů je syntetizován svalovou a nežádoucí látkou, stejně jako nadledvinami. Jsou-li urogenitální poruchy spojené s atrofií sliznicí vagíny a flosder atrofie se stávají hlavními projevy hlavních projevů, pak v této fázi jsou výměnné poruchy. Riziko osteoporózy, Alzheimerova choroba, infarkty a tahy zvyšuje.

Je těžké označit, kdy má Climax betonová žena přichází. Moderní gynekologie označuje věk 45-51 jako nejpravděpodobnějšího věku počátku změn menopacteridu. To neznamená, že Climax obvykle nepřijde dříve ani později.

Na menším počtu žen, menopauzální změny začínají oba čtyřicet a po 55 letech. To může být způsobeno genetickou predispozicí, vlivem živých a pracovních podmínek. Například brzy vyvrcholení je charakteristické pro ženy z horských regionů, stejně jako pro zástupce kouření. Pozdní vyvrcholení je často pozorován u žen s benigním hormonálním hormonem v historii, například děložní.

Climax tak může být fyziologický, tak patologický. V přítomnosti souběžných patologií je nástup Klimaks přesunut. Pokud je položeno menší množství folikulů, až čtyřicet let, byl pozorován syndrom časného vyčerpání vaječníků. Menstruační krvácení, protože reprodukční funkce byla dokončena na pozadí fungování mladého organismu, který způsobuje vážnou hormonální nerovnováhu a těžkou adaptaci. Pokud jsou uloženy jednotlivé folikuly, výtěžek Climax jednodušší. Mohou být pozorovány periodické menstruační krvácení a spontánní ovulace. S celkovou formou folikulů neexistují ne, což způsobuje těžký průběh vyvrcholení.

Pozdní climax také ve většině případů je důvodem pro obavy. Pod nástupem pozdního Clemakusu jsou často maskovány zhoubné nádory, které mají hormonální charakter.

Lékařská menopauza má dočasnou povahu a je vytvořena uměle a je používána v terapeutických účelech u žen reprodukčního cyklu. Chirurgický vyvrcholení se vyvíjí po odstranění dělohy a vaječníků. Po odstranění se okamžitě nedochází pouze děloha nebo jeden ovariální vyvrcholení. Periodické krvácení. Záření Climax se vyvíjí po ozáření. Reprodukční funkce může být částečně obnovitelná.

Nicméně, maligní nádory a různé patologie se mohou rozvíjet při menopauze. Krvácení se často svědčí o vážných poruchách, které nejsou v normy pozorovány po ukončení menstruační funkce. Proto po výskytu menopauze je potřeba pravidelných průzkumů, zejména v přítomnosti krvácení.

Dělní krvácení v období CleXUS znamená přítomnost krvavého děložního vypouštění různé intenzity. Tyto krvácení dělohy mohou nastat jak na pozadí zániku menstruační funkce a po jeho dokončení.

Krvácení dělohy je diferencováno v následujících indikátorech:

  • doba trvání;
  • periodicita;
  • objem krve;
  • Přítomnost burgenů.

Hudební krvácení během menopauzy může mít jiný geneze:

  • nefunkční;
  • organický.

Pro stanovení příčin vyvrcholení děložního krvácení mohou být použity různé metody diagnostiky, například kontrola gynekologa, ultrazvuku, RDV, histologická analýza Soskob. Volba další léčebná taktika závisí na příčině krvácení dělohy.

Krvácení dělohy lze pozorovat v jakékoliv fázi Klimaks: Premenopauza, menopauza a postmenopausal. Gynekologové zdůrazňují, že krvácení dělohy jsou nejčastější příčinou hospitalizace žen ve věku 45 až 55 let, což se shoduje s menopacterním obdobím. Obecně platí, že příčiny krvácení dělohy závisí na specifické fázi Klimaků.

Ve 25% případů je příčinou děložního krvácení kondomitantním myomem. Často děložní krvácení dochází v důsledku endometriózy, která je zaznamenána ve 20% případů. Endometriální polyposy vedou k krvácení dělohy v 10% případů.

V krvácení dělohy bez ohledu na dobu trvání, objemu a intenzity výběru je nutná lékařská kontrola. To je způsobeno tím, že krvácení děložny může nastat jak na pozadí hormonální dysfunkce a kvůli benigním a maligním nádorům.

Klasifikace

Několik typů děložního krvácení, které jsou diferencovány různými znaky. Krvácení dělohy je zejména odlišeno v různých obdobích Klimaků:

  • Propemenopausal;
  • menopauzální;
  • Postmenopausal. t.

V závislosti na objemu krve zajištěné, trvání a pravidelnosti krvácení, následující možnosti rozlišují:

  • Menorragia, což znamená cyklický děložní krvácení v premenopauze;
  • Metrragia, což znamená acyklický krvácení dělohy;
  • Menometrie související s bohatou menstruací, které jsou kombinovány s acyklickým krvácením;
  • Polymmenie, která je považována za krvácení dělohy, které pravidelně vznikají krátkou dobu.

V premenopauzu, děložní krvácení více často patří menometrorály. Po ukončení menstruace, to znamená, že v menopauze a postmenopauzále znamená děložní krvácení Metrragia.

V závislosti na důvodech, které způsobily patologii, jsou rozlišovány následující typy krvácení dělohy během vylišení:

  • nefunkční;
  • Yatrogenic.
Yatrogenian děložní krvácení jsou spojeny jak s onemocněním reprodukčních systémů orgánů a extragenitálních patologií.

Důvody

Existuje mnoho důvodů, které mohou způsobit krvácení dělohy. Detekce příčiny, která vede k vzhledu krvácení dělohy, je nezbytná pro volbu odpovídající léčebné taktiky.

Hormonální dysfunkce

Toto je nejčastější příčinou krvácení dělohy v premopauzu, což je první fáze Klimaks. Dysfunkční děložní krvácení jsou spojeny s involučními poruchami vznikajícími v regulaci hypotalamického hypofýzy. Vzhledem k porušení cyklické sekrece gonadotropinů se porušuje v zrání folikulů a luteurickou insuficienci a méněcennosti žlutého těla.

Hyperplastické procesy a polypóza

Na pozadí deficitu progesteronu a hyperstroymentu může být fáze proliferace prodloužena a sekrece - smršťování. V důsledku endometria hyperplazie může dojít k krvácení dělohy.

Hyperplazie může být ohnisková a rozptýlená. V ohniskovém růstu endometria, růst polypů, který se může týkat různých histologických typů. Adenomatózní polypy jsou nejnebezpečnější, včetně známek atypics.

Endometrióza

Vývoj onemocnění se obvykle vyskytuje v reprodukčním cyklu. Endometrióza zahrnuje distribuci buněk vnitřní vrstvy dělohy za endometrium s jejich následnou klíčivostí v různých tkáních. V případě endometriózy jsou vytvořeny ohniska, které jsou také ovlivněny pohlavními hormony, stejně jako endometriální prvky. V první fázi cyklu je tedy pozorován růst ohniska endometrium a ve druhé - jejich odmítnutí s následným krvácením, vývoj zánětlivých procesů.

S nástupem Klimaks je patologie ve většině případů regresí. Někdy však v důsledku hormonální nerovnováhy však může být pozorován intenzivní růst endometrioidního ohniska.

Myoma

Docela často u žen v premenopauzálním období, myom je detekován, což je benigní nádorové vzdělání v děložní dutině. Stejně jako endometrióza, myom je považován za jeden z tajemných patologií, protože důvody jeho výskytu nejsou známy určité. Předpokládá se, že příčina MOMA může být hormonální nerovnováha. Je zjištěno, že Miom není hrozbou, z pohledu onkologie. Nicméně, myomatózní uzly mohou způsobit kompresi vnitřních orgánů, růst břicha.

Některé odrůdy Miom, například submukózní, a to i v raných fázích vývoje způsobují vážné symptomy. Jednou z těchto příznaků je krvácení dělohy

Zhoubný nádor

Rakovina a rakovina děložního hrdla je častou příčinou děložního krvácení u žen s vyvrcholením. Endometriální maligní nádor se vyvíjí na pozadí hyperplazie a může dlouhodobě postupovat latence. Polypy Pupilární polypy představují maligní transformaci, zejména adenomatózní typ. Cervikální rakovina je důsledkem HPV.

Krvácení dělohy lze pozorovat na pozadí přijímání hormonálních léčiv, extragenitálních onemocnění, jako je hypotyreóza. U žen v premenopauze by v děložním krvácení mělo být eliminováno ektopickým těhotenstvím a potratem.

Příznaky

První změny z menstruačního výboje jsou pozorovány v Premopauzu. Měsíční rozdílná nesrovnalost nemusí být 2-3 měsíce. Intenzita výběru také podstoupí změny. Menstruace může být jak vzácná a hojná. V nepřítomnosti jiných příznaků jsou tyto změny v Premenopauzu považovány za normou.

Důvodem pro obavy je měsíčně, podle objemu připomínajícího krvácení dělohy. Například, pokud musí být těsnění změněny hodinově. Úzkost signál také krvácí s sraženinami nebo alaty krví. Acyklická nebo kontaktní krvavá těsnění nejsou také normálním jevem.

Měli byste také věnovat pozornost následujícím bodům:

  • Existuje dlouhý charakter menstruace;
  • menstruace obnovena po přestávce, trvající za několik měsíců;
  • mezi menstruací neprochází tři týdny.

Symptomy pro krvácení dělohy během období vrcholu závisí na doprovodných patologiích a závažnosti anémie.

Diagnostika

Zejména hojný krvácení, zejména acyklická povaha může indikovat různou patologii. To je důvod, proč v přítomnosti této patologie, žena doporučila důkladnou zkoušku.

  1. Gynekologické vyšetření, ve kterém lékař zkoumá dějiny žen a analyzuje její stížnosti.
  2. V nepřítomnosti krvavých sekrecí produkuje lékaře plot stěrka na oncocytologii.
  3. Ultrazvuk malých pánevních orgánů eliminuje patologii dělohy, vaječníků a jiných malých pánevních orgánů. Prostřednictvím ultrazvuku můžete potvrdit nebo vyvrátit těhotenství.
  4. Laboratorní diagnostika zahrnuje krevní testy, coaguagulogram, určující úroveň oncomarckers, genitální steroidy a hormony štítné žlázy, studium jatic vzorků a spektra lipidů.
  5. Z hlediska hodnoty studie stojí za zvýraznění RDV, který se provádí s okamžitým použitím hysteroskopie. Histologické vyšetření škrábání vnitřní vrstvy dělohy umožňuje identifikovat příčinu krvácení a jejich druhu, eliminovat závažnější patologie.

Pro detekci myomu a polypů lze použít takové diagnostické metody, jako je MRI a hysterosalpingografii.

Léčba

Při léčbě patologie je široce aplikován samostatný diagnostický škrábání. Tento postup je jak diagnostickými nástroji a způsob léčby. Po škrábání nad hyperplazii nebo polypózou zastaví krvavé výboje. Taktika léčby v budoucnu závisí na výsledcích histologie.

Při detekci rakoviny dělohy nebo atypická hyperplazie doporučená phististektomie. Celková amputace dělohy nebo hysterektomie je uvedena v následujících případech:

  • Více Miome;
  • adenomyóza v uzlové formě;
  • Kombinace momy a adenomiózy.

S benigními procesy non-korelační povahy je určen konzervativní léčba:

  • Gestagens, který přispívají k atroficky, stromem endometriálního a železného epitelu, změkčí známky menopauzy;
  • léky s anti-estrogenními účinky, které snižují projevy mastopatie a přispívají ke snížení mis;
  • Androgeny po 50 letech.

Hormonální léky jsou často kontraindikovány. Zejména léčba prostřednictvím hormonálních fondů se nedoporučuje pro následující patologie:

  • tromboembolismus;
  • křečové žíly;
  • hepatitida a cholecystitida u chronické formy;
  • hypertenze.

Jako pomocné léčení jsou také použity hemostatické a protizánětlivé léky. Lékařská a speciální dietní korekce se provádí v obezitě, hypertenzi, hypotyreózy.

Pathology recidivy označují nedostatečné nemoci. Je třeba mít na paměti, že u 10% případů je příčinou děložního krvácení je děložní rakovina. Proto by ženy v menopauze měly pravidelně navštívit lékaře s cílem absolvovat průzkum.