Dufeston přijímat během cleax

Vstup do menopauzy a vyvrcholení je doprovázeno nejen postupným útlakem syntézy ženského pohlavního hormonu estrogenu. Zastavit ovariální vaječník funkce vede k nedostatku žlutého tělesného hormonu - progesteronu. Stávající množství estrogenu na pozadí snížení progesteronu může vést k hyperplazii endometria, exacerbace endometriózy a růstu Miom v predisponovaných ženách. Duphaston nejen normalizuje měsíčně, ale také zastaví progresi řady patologií, které jsou inherentní v hormonálních přeuspořádání Premenopauzy. Lék se používá v přírodní nebo umělé menopauze, pokud není děloha ženy odstraněna (neporušená).

Změna úrovně pohlavních hormonů během menopauzy

Útlak plodnosti u žen je doprovázeno potlačením ovariální funkce. Folikuly jsou podrobeny atresii a, protože jejich stěny jsou zdrojem estrogenu, substituce pojivové tkáně vede k nemožnosti syntézy ženského pohlavního hormonu. Krok výskytu menopauzy je doprovázen:

  • Snížení citlivosti receptorů na estrogen a jiné pohlavní hormony v citlivých tkáních;
  • Snížení produkce estradiolu;
  • Vysoká úroveň gonadotropinů: Nejprve zvyšuje FSH (folikulový sací hormon), pak lutenezingový hormon (LH);
  • zvýšení vývoje androgenních vaječníků;
  • Snížení produktů progesteronu.

Doba trvání hormonální funkce je odlišná a stanovena individuálními charakteristikami.

Dávková forma a účinná látka

Actant Duphaston je Didrogesterone - přirozený analog ženského pohlavního hormonu progesteronu.

Přípravek se vyrábí ve formě pilulek pro orální podávání. Jedna tableta obsahuje 10 mg hormonální látky. Kromě didrogesteronu, Duphaston obsahuje pomocné komponenty, které mohou způsobit různé reakce, včetně alergické povahy: stearát hořečnatý, laktóza, koloidní křemík, škrob, polyethylenglykol.

Duphaston je k dispozici v různých číslech: při 20, 28, 84 nebo 112 kusech.

Již dvě hodiny po přijetí tablety je dosaženo maximální koncentrace v krvi, takže Duphaston se používá k zastavení těžkého krvácení a měsíčně během hyperplazie.

Duphaston je předepsán pro regulaci menstruace, když jsou hojné, obnovit normální strukturu endometria. Duphaston zastaví růst vnitřní vrstvy dělohy jak u žen v reprodukčním věku, tak při vyvrcholení.

V aspektu léčby přípravkem Miom Dufaston pomáhá také snížit růst nádorů, potlačování krvácení během menstruace v důsledku útlaku účinku estradiolu na nádor.

Duphaston během menu pomáhá vyrovnat se s přílivy, změny nálady, protože se používá k regulaci bilance autonomního nervového systému během premenstruačního syndromu. V tomto případě se měsíčně nejenže stává pravidelným, ale také ztrácí hojnost během endometriózy.

V případě endometriózy během vyvrcholení, Duphaston zastaví syndrom bolesti bolesti a eliminuje hojné krvácení během menstruace.

Duphaston může pomoci ženě pouze v fázi Premanopauzy, když jsou stále vyráběny estrogeny a postupně snižují jejich úroveň. Ve fázi úplného rozruchování ovariální funkce není recepce Dufestonu prováděna.

Vlastnosti léku

Během léčby Duphastonu, zejména ženy, které jsou narušeny příznaky Klimaků, průniku krvácení, které nejsou menstruační. Hormonální terapie by měla být prováděna pod trvalou kontrolou lékaře.

Krvácení na pozadí přijímání duphastonu častěji se vyvíjejí u pacientů, který vstupuje pouze menopauza, když je stále roste vnitřní vrstva dělohy.

Pokud krvácení nebo hojný měsíčník po zrušení Duphastonu nezastaví, je biopsie endometrium prováděna k odstranění různých patologických procesů, včetně maligního.

Před odesláním Duphastonu by měl být pacientem vyloučeny nádory, jehož růst závisí na úrovni progesteronu, například meningioma.

Dufestonova schůzka pro substituční hormonální terapii s vyvrcholením spolu s estrogenem, vyžaduje předem důkladnou diagnózu. Zvláštní pozornost je věnována laktovým žlázám, přítomnosti cyst a různých nádorů, krevní koagulace. V procesu UGT musí žena poslouchat všechny změny v jeho těle, dodržovat stav mamarchových žláz, povahy menstruace.

Dopad na projev Klimaků

Progesteron je jedním z vaječních hormonů a vyrábí se buňkami žlutého těla. Takové dočasné vzdělání v vaječníku je tvořeno na místě burst folikulu. Je zřejmé, že progesteron může být syntetizován pouze v reprodukčním věku, protože růst folikulu a ovulace je možný v úrodné ženě. Jak se závěs dojde, ovulace se vyskytuje stále méně často, folikuly jsou podrobeny Atresii. Endometrium tedy roste a během menstruace neodpovídá. Hyperplazie vnitřní interinové vrstvy a polypy se vyvíjí. Duphaston v Klimakse vstupuje do léčby hyperplazie.

Na pozadí estrogenní stimulace as nedostatkem progesteronu není jen porušení pravidelnosti měsíčního a růstu endometria, ale také růst Miom. Jmenování společnosti Dupaste v Mioma vede k normalizaci hormonální regulace růstu a rozdělení buněk myometria a endometria. Duphaston vede ke snížení velikosti Miom, což eliminuje hojný měsíčně, což často doprovází myomatický proces.

Zánik ovariální funkce vede k postupnému zastavení syntézy estrogenu, který je doprovázen regresí, plnou ukončení menstruace. Ale pokles velikosti benigních formací je charakteristické pro okamžitý výskyt období menopauzy a postmenopauzy. Před nástupem Klimaks, když menstruace ještě nezastavila, a hormonální nerovnováha postupuje, Misa může růst. V takových případech je Duphaston předepsán pro tvorbu druhé fáze cyklu, utlačuje účinek estrogenu, který vede ke zvýšení buněčné divize.

Ženy v období vyvrcholení s obezitou, onemocnění jater jsou ohroženy hyperplastickými procesy, protože estrogeny mají nezjevný původ. I na pozadí nutsion funkce sexuálních žláz, růst Miom pokračuje a hojná nepravidelná období. Dufestonův úkol pomáhá zastavit procesy buněk divize, rostoucí formace a krvácení během menstruace. Zvláště důležité je použití Duphastonu během menopauzy v případě submukosic subliteged Mioms, který vede k hojnému krvácení během menstruace.

Vzácný důvod pro účely Duphastonu během menopauzy a vyvrcholení je endometrióza. Zvláštní onemocnění začíná během období reprodukčního věku, a když předpoklady pro estrogenní stimulaci nezastaví ve vývoji.

Endometrióza u žen v Klimakse se vyznačuje také hojným měsíčně, které jsou již nepravidelné. Bolesti, oddělovací výboje také doprovází onemocnění ve fázi spojování climaxu.

Zhoršení symptomů endometriózy je způsobeno rostoucí nevýhodou progesteronu na pozadí atresie folikulu a absence ovulace. Duphaston kompenzuje nedostatek progesteronu, když Climax usnadňuje průběh onemocnění u žen s rozruchovou reprodukční funkcí.

Foci endometriózy může intenzivně růst s ohledem na deficit progesteronového hormonu. Měsíční se stává šperkovým, velmi bolestivým.

Endometriální hyperplazie, Misa, endometrióza během menopauzy jsou nebezpečné hojné měsíční a krvácení, které mohou vést k anémii. Na pozadí restrukturalizace těla a jeho adaptace na nové podmínky, anémie nepříznivě ovlivňuje zdravotní stav ženy. Hypoxia tkáň významně zhoršuje průběh premanopauzy. Závratě, bolesti hlavy, osteoporóza jevy.

Na pozadí recepce Duphaston můžeme mořskou krvácení mezi měsíční.

Výhody a nevýhody léčiva

Dihydrogesteron je velmi blízký ve své struktuře a vlastnostech přirozeným hormonu, prakticky nezpůsobuje vážné nežádoucí účinky.

Na rozdíl od "androgenního" Progestogennes Dupaston nevede k takovým nežádoucím jevům jako sadu závaží, závislosti, virilizace (vzhled akné, nadměrné nadměrné přepravy).

Léčivo používaný v Climaxu udržuje příznivý účinek estrogenu na cholesterolu a jiných krevních lipidech.

Výhody hormonální drogy jsou:

  • Není posílit krevní koagulaci;
  • Pohodlný formulář žádosti - tablety;
  • Eliminovat příznaky vyvrcholení, jako je podrážděnost, výkyvy nálady;
  • normalizovat krvácení během menstruace;
  • zpomalit růst Miom;
  • Eliminovat syndrom bolesti s endometriózou a hojným krvácením během menstruace.

Jedním z nevýhod Duphaston v léčbě je vzhled edém, který je spojen s akumulací vody v mezibuněárních prostorách.

Na pozadí normalizace měsíčního Duphastonu, ProfeSing krvácení, vzhledem k nedostatečné dávce hormonu během Klimakse.

Indikace

Drug progesteronu je znázorněna nejen během Klimaků, ale také pro léčbu hormonálních selhání žen v reprodukčním věku. Použití Duphastonu v následujících případech:

  • endometrióza;
  • neplodnost, nesnesitelná proti deficitu progesteronu;
  • nepravidelný měsíční;
  • nedostatek menstruace proti časnému vyvrcholení;
  • náhradní hormonální terapie (v kombinaci s estrogenem);
  • Komplexní léčba s MIS;
  • Terapie hyperplazie endometria;
  • Uterin krvácení proti pozadí hormonální nerovnováhy.

Hyperplazie endometria

Navzdory potlačení syntetické funkce vaječníků v období Klimaků, stejně jako v premenopauze, ženy často vyvíjí endometriální hyperplazii. Vývoj této patologie je způsoben skutečností, že nejen vaječníky jsou zdrojem estrogenu.

Příčiny hyperplazie endometria ve fázi vstupu vrcholu jsou.

  • Obezita. Buňky tukové tkáně obsahují estrogeny, které při vstupu do krve jsou spojeny s receptory k hormonu v děloze a stimulovat růst vnitřní vrstvy dělohy.
  • Onemocnění jater. Tělo, které metabolizuje ženský sex hormon, nemůže správně uplatňovat své funkce, pokud je přítomna patologie. Výsledkem je, že nadměrné množství hormonu ovlivňuje funkční vrstvu endometria, což vede k jeho růstu a hojné měsíční, hojné krvácení.
  • Vylepšení vývoje androgenů u žen v období Klimaků, z nichž je vytvořen estradiol.
  • Snížení produktů progesteronu v důsledku anovulatorních cyklů, což vede k nemožnosti přechodu první fáze cyklu ve druhé. Endometrium je zahuštěný, tento proces vede k hojnému měsíčnímu přicházejícímu se zpožděním.

U žen v období před nástupem Klimaků by měl být bohatý měsíčně důvodem k oslovení lékaře.

Endometriální hyperplazie vytváří vysoké riziko vzniku rakoviny dělohy u žen ve fázi Premenopauza a Climax.

Estrogenová stimulace endometriálních buněk vede k jejich nadměrnému rozdělení, zahušťovací vrstvě, která může být celková a lokální. Místní zahušťování vede k tvorbě polypů. Na pozadí nedostatku progesteronu neexistuje žádná odmítnutí vnitřní vrstvy dělohy během menstruace. Cyklus je sražen, měsíčně nastane pozdě a vyznačuje se také hojným krvácením mimo menstruaci.

Duphaston je přijímán po dobu 3-6 měsíců.

Endometrióza v menopauze

Duphaston má antiproliferativní účinek, což znamená potlačování buněčné divize. V endometrióze během vyvrcholení dochází stav anvání, který vede k nedostatečnosti progesteronu. To vede k neomezenému rozdělení endometriálních buněk a zhoršení onemocnění ve stupni vstupu do vyvrcholení, když jsou estrogeny stále vyrobeny.

Duphaston se používá na dlouhou dobu pod kontrolou ultrazvuku, hormonů, oncomarkerů. Lék eliminuje bolest, snižuje krvácení během menstruace, potlačuje růst endometridů.

Myomatózní uzly

Moma intersticiální a submukózové uspořádání způsobují takové klinické projevy jako bolesti, hojné měsíční, postižené intestinální funkce a močovýř. Moma s Klimaky dodává ženu spoustu nepříjemností spolu s dalšími projevy menopauzy. Duphaston je přijat za účelem snížení velikostí. Duphaston navíc vstupuje do pooperačního léčebného schématu myomatózních uzlů.

Ugt

Duphaston, při vstupu do Klimaks, je součástí schématu náhradní hormonální terapie u žen. To znamená, že proti pozadí příjmu přípravků estrogenů, pacienti dostávají oba progesteronové prostředky, například Duphaston.

Dufeston tablety s UGT se používají po estrogenu. Zpravidla se provádí modulace menstruace se dvěma hormonálními léky. Simulace první fáze cyklu se provádí estrogeny, například pokrok a ve druhé fázi pijí duphaston pilulky. Měsíční se stává pravidelným a mírně hojným.

Kontraindikace a možné vedlejší účinky

Lék je zpravidla přenesena dobře, pacienti nejčastěji provést stížnosti na zvýšení hmotnosti do 5 kg, nevolnosti a menších bolesti hlavy. Takové nežádoucí účinky jsou však častěji projeveny ve velkých dávkách Duphaston.

Side jevy:

  • hemolytická anémie;
  • alergie;
  • bolest hlavy;
  • slabost;
  • žloutenka a bolest v pravém hypochondriu;
  • kožní vyrážka a svědění;
  • zlepšení citlivosti mléčných žláz;
  • Edém (velmi vzácný).

Kontraindikace:

  • přítomnost alergických reakcí v historii;
  • přítomnost svědění s předchozím těhotenstvím;
  • závažné poruchy jater;
  • Syndrom rotoru;
  • Dububi-Johnsonův syndrom.

Analogy

Analogy léku obsahujícího progesteronu jsou:

  • Uremines;
  • Norcut;
  • Prajisan.

Výměna Duphastonu k jinému analogu lze provádět pouze po lékařském poradenství.

Příjem léku

  1. Pro účely endometriózy terapie, s vyvrcholením tablet, pít 1 kus od pátého až 25 denního cyklu 2-3 krát denně. Kontinuální léčebný režim je možný, který se používá nejčastěji při vyvrcholení.
  2. Příznaky Klimaks, zhoršení premenstruačního syndromu ve fázi spojení menopauzy: od 11 do 25 dnů cyklus pít 1 tablet ráno a večer.
  3. Rušení rytmu menstruace: 1 tabletu ráno a večer od 5 do 25 dnů nebo od 11 do 25denního cyklu.
  4. Náhradní hormonální terapie s amenorrhea (včasná menopauza): estrogeny jsou převzaty z 1 den menstruace (s jejich nepřítomností v každém dni) na 25 dní a Duphaston začíná od 11 dnů a končí 25 dní. O týden později, měsíční a kurz opakování. Trvání schématu označuje lékař.
  5. Náhradní hormonální terapie během Climaxu: Pokud jsou estrogeny užívány nepřetržitě, Dufeston Drink 1 tabletu po dobu 14 dní v cyklu. Pokud estrogeny pít cyklickou (od 1 do 25 dnů menstruace), pak Dufeston užívá v průběhu posledních 12-14 dnů použití estrogenu.

V případě průlomového měsíčního během vyvrcholení se dávka progesteronu zdvojnásobená (20 mg pro užívání).

S opatrností aplikujte diabetes, migrény, epilepsie.

speciální instrukce

Duphaston během menopauzy se používá různými způsoby a dávkami v závislosti na účelu jeho použití. Lék může být použit jak v izolované formě a vstoupit do léčebného režimu.

Progesteronové přípravky, stejně jako jakýkoli jiný hormonální agent, než jmenování vyžadují analýzu krve na hormony, jakož i průchod jiných diagnostických studií.