Symptomy a známky endometriózy během vyvrcholení

Dříve bylo považováno za vzácný výskyt symptomů endometriózy během vyvrcholení, a léčba onemocnění byla nejčastěji prováděna v reprodukčním věku. Ale v současné době jsou známky nemoci často zaznamenány v počáteční fázi menopauzy. Během této doby života jsou ženy velmi těžké diagnostikovat patologii v důsledku obecných příznaků klimatického. Ale dřívější lékař určí přítomnost onemocnění, tím větší je šance na vytvrzování, protože u starších pacientů, endometria patologie může mít vážné následky.

Proč endometrials roste během vyvrcholení?

Endometrióza v Climaxu je druh gynekologické patologie, během kterého vnitřní vrstva dělohy dutiny začíná mimo. Zvýšená rozdělení endometriálních buněk je více charakteristikou reprodukčního věku, ale také během vyřazených, může dojít k tomuto onemocnění.

Hlavní důvody:

  1. Významná převaha estrogenu. Zdálo by se, že na pozadí zániku ovariální funkce nemůže být. Ale na začátku Klimaks dochází k hormonálnímu selhání, což může projít jinak. A v tomto případě může dojít k nerovnováze mezi estrogenem a progesteronem.
  2. Obezita. S nedostatkem ženského pohlavního hormonu, tělo začne obnovit chybějící hormony za použití lipidových tkání (tukové usazeniny). Ale faktem je, že tuk není schopen vyrábět progesteron, který je zodpovědný za vyvážení dopadu estrogenu na těle. A nakonec nastane patologický růst tkáně endometria.
  3. Diabetes. Provokuje relaps endometriózy v prhenopauzu. Špatný fungování pohlavních žláz způsobí selhání, při kterém i minimální množství estrogenu způsobuje aktivaci buněk děložní sliznice.
  4. Staré infekční onemocnění. Neeximační léčba, zahájené formy zánětu vytvářejí dodatečné zatížení reprodukčního systému. Přenesené infekční onemocnění jsou schopny změnit strukturu nepozorovaně endometria, ale během menopauzy může být explicitní.
  5. Různý chirurgický zákrok. Operace na genitáliích, četné potraty. To je spojeno se zbývajícím jizvovým tkáním, které jsou základem pro dělení buněk endometria.
  6. Dědičný predispozice. Tento důvod se nezjistí až do konce, ale v určitém případě je podobné spojení. To platí nejen endometriózu dělohy, když je vyvrcholení, ale také další gynekologická onemocnění.

Symptomy endometriózy

Symptomy endometriózy během vyvrcholení závisí na místě onemocnění a čísla lézí.

Mezi nejběžnějšími rysy patří k přidělení:

  1. Bolest (ráno velmi intenzivní, snižující se ve večerních hodinách).
  2. Výběr (ve formě menšího výboje s krví, konvenční hojnost, stejně jako krvácení). Jděte na odkaz vidět Fotografie excretions v endometrióze.
  3. Závratě (bez systematického).
  4. Celková únava (onemocnění zvyšuje pokles pracovní kapacity při vyvrcholení).

Kromě toho jsou často známky intoxikace:

  • Pocit chladu;
  • nevolnost a útoky zvracení;
  • prudký nárůst teploty;
  • Leukocyty na vysoké úrovni v krvi.

Endometrióza v menopauze se může podobat společným limitním symptomům, takže žena rizika zruší na trh. Růst endometria může také významně zvýšit nepříjemné pocity charakteristické pro menopauzu.

Typy onemocnění

Endometrióza je izolována formou distribuce:

  1. Genitální. Se stane vnitřní a externí. V tomto případě je příčinou patologie enzymy buněk, receptory pohlavních hormonů a genových mutací.
  2. Extgazenitál. Endometriální růst se rozprostírá nejen na genitálie, ale i jiné zóny těla. Nejčastěji břišní dutina, plíce, játra a srdce. Zde onemocnění vyvolává nadváhu, diabetes, důsledky chirurgických intervencí, jakož i zánětlivé procesy.

Také hyperplazie endometria může být:

  • Ironistical,
  • cystický,
  • bazální,
  • polypovoid,
  • Atypický.

Každý druh má své vlastní vlastnosti a způsoby léčby. Nejtěžší vyléčení atypické a bazální endometriózy, ale vzrostly zřídka.

Diagnóza onemocnění

Vyvrcholení a endometrióza mají několik běžných symptomů, takže je často zaznamenána spuštěnými formami patologie přesně při menopauze. Zde je nemožné spoléhat se na své vlastní pocity, což je důvod, proč systematické pozorování lékaře.

Existují následující diagnostické metody:

  • Gynekologické vyšetření. Doktor poslouchá stížnost, zkoumá dutinu dělohy a v případě potřeby předepíše následující typy průzkumů.
  • Ultrazvuk. S pomocí vaginálního senzoru bude odborník odhadnout obecný stav vnitřních genitálních orgánů, stanoví zahuštění tkáně endometria. O hyperplazii svědčí o zahyskupování od 15 do 20 mm. Indikátory jsou více než mluvit o adenokarcinomu.
  • Hysteroskopie. Specialista činí škrábáním děložní dutiny přesně určit typ endometriózy. Postup se provádí bez anestezie, považovaný za bezbolestný, ale může narušit určité výběr po hysteroskopii.
  • Biopsie. Provádí se pro další histologický výzkum endometriální tkáně. Díky chirurgickému výstřižce tkání lze pozorovat Výběr krve po biopsii.
  • Krevní test pro hormony. Stanoví se úroveň pohlavních hormonů, hormony štítné žlázy a nadledvinek.
  • X-ray děloha. Docela informativní metoda diagnostiky, pomáhá určit přítomnost nádorů, adhezí a polypů.

Povaha diagnózy je stanovena individuálně po návštěvě gynekologa.

Co se stane, pokud ne ošetřit nemoc?

Pokud nemáte diagnostikovat onemocnění včas a neporušujte léčbu, pak může endometrióza způsobit:

  1. Těžká anémia. Významná krvácení vyvolává ztrátu hemoglobinu. Tělo nemůže plně obnovit objem a kvalitu krve, a pokud se žena neotáčí do nemocnice, je dokonce možné smrt.
  2. Zánět pobřišnice. Pokud se tkaniny endometrium aplikují dále na sexuální systém, může způsobit vážné zánětlivé procesy v břišní dutině.
  3. Choroba rakoviny. Onkologické novotvary mohou nastat na pozadí běhu endometriózy. A vyléčené nádory rakoviny jsou velmi obtížné.

Lze konstatovat, že včasná léčba patologie endometria chrání ženu před velmi závažnými důsledky, které přímo souvisejí s tímto onemocněním.

Léčba léků

Endometrióza v postmenopauze nebo premopauzu je léčena na základě hormonálních léčiv. Hlavním úkolem v této fázi je snížit účinek estrogenu na těle. K tomu použijte progesteron, jehož příjmu může způsobit regresi onemocnění a zničení ohnisky patologie.

Ale přijímání jednorázových léků je možné pouze v nepřítomnosti jiných problémů, protože snížená úroveň hladin estrogenů během zvýšeného potlačení může nepříznivě ovlivnit jiné orgány.

Nejčastěji lékaři předepisují kombinované léky substituční hormonální terapie s malým množstvím estrogenu a progestiny, aby byla zajištěna léčba měkkým účinkem:

  • Triciston,
  • Zhanina,
  • Marvelon,
  • Antehin.

Stojí za to připomenout, že pokud endometrióza roste v maligním vzdělávání, pak UGT není povolen.

Namísto kombinovaných léků může lékař předepsat:

Nástroj založený na progestinu:

  • Hyprozhin,
  • Norcut,
  • Prajisan,
  • Uremines,
  • Duphaston.

Androgeny (pro snížení produkce estrogenů) - Gestrinon, Danazol. Tyto prostředky jsou odstraněny syndromem bolesti bolesti a snižují pravděpodobnost opakovaného realizace onemocnění.

Kromě toho je nutné poskytnout normální výživu, dostatečné množství vitamínů. Žena by se měla starat o stav plavidel, srdcí a kostní tkáně, která může trpět v důsledku léčby, pokud jim nepororalizujete další podporu.

Provozní zásah

Navzdory prioritní hodnotě operace v období klimetéra stojí za to, aby se uchýlila k operaci v určitých předpokladech:

  • Endometrióza v vaječníku.
  • Extgazital typ patologie.

V těchto případech je onemocnění nedostatečně přístupné pro léčbu léčivem a riziko komplikací je velmi velké. Jmenuje operaci lékaře po absolvování pacienta potřebnou diagnostiku.

Použije se také metoda lapovoskopie, která zajišťuje břišní defekty bez šíření břišních tkanin. Proto je doba snížení oblasti pole takové operace není dlouhá. Nicméně, jistý výběr po Larposcopy, o čem se můžete dozvědět více v jednom z našich článků.

Léčba lidového lékařství

Taková léčba je pouze další znak. Můžete použít následující léčivé bylinky po svolení navštěvování lékařů:

Žena by měla pamatovat, že léčivé bylinky s zneužitím může jen ublížit. Pokud není třeba používat komponenty rostlin v léčbě, pak se k nim nemusíte uchýlit, aby nemohly.
Zdraví ženského organismu přímo závisí na životním stylu. Pokud žena poté, co Clemakus přestává postarat o svou pohodu, mohou existovat různá gynekologická onemocnění a jiné patologie spojené s restrukturalizací těla.