Umělé vrchol, jak způsobit menopauzu

Climax je postupný zánik reprodukční funkce na pozadí snížené produkce hormonu. Během tohoto období, žena zažívá mnoho různých nepříjemných příznaků, ze špatné nálady na bolest srdce. To trvá asi 40-45 let, takže každá žena s opatrností čeká na nástup období CLEMAKSE, a snaží se vytáhnout tento okamžik různými způsoby.

Ale v některých případech je potřeba umělé potlačení ovariální funkce, v tomto případě takový stav nastane - umělý vrchol. Umělé vrchol je proces potlačování vývoje ženských pohlavních hormonů - estrogen lékařským zásahem.
resekce vaječníků

Způsoby, jak dosáhnout tohoto stavu:

  • Chirurgická resekce vaječníků,
  • Radiologické - ovariální ozáření,
  • Léčivé - s pomocí drog ohromující funkci vaječníků.

Odstranění vaječníků vyrobené s benigními a maligními nádory, poranění vaječníků. Radiační terapie se aplikuje v onkologii, v případě nemožnosti chirurgického zákroku, stejně jako ve složitém zpracování léčiva. Pokud jsou obě vaječníky odstraněny nebo ozařovány, je narušen přírodní cyklus dělohy, přichází menopauza. Tyto změny jsou nevratné, je nutná hmotná terapie.

Indikace pro měnící se hormonální pozadí

Endometrióza je výskyt tkanin foci, podobně jako endometriální, v atypických místech, mimo děložní dutinu. Tato tkanina prochází stejné cyklické změny, které se vyskytují v děloze. Umístění zaměření se vyznačuje genitální a extragenitální endometriózou. V posledně uvedeném případě jsou kromě vnitřních a vnějších pohlavních orgánů ovlivněny další orgány a systémy těla.

Předpokládá se, že intrauterinní chirurgické manipulace (potraty, škrábání, Caesarean Section) přispívají k klíčení endometria do tloušťky stěny dělohy a distribuce do jiných orgánů sexuálního systému a s krví a lymfatickým proudem , buňky spadají do jiných tkání. Jedná se o onemocnění závislé na hormonu, se vyskytuje ve věku 20-45 let, to je v reprodukčním období. Stejně jako v typickém endometriu, existují estrogenní receptory v ohniskách endometriózy a jeho průzkum se vyskytuje pod působením estrogenu. Pro potlačení produkce estrogenů a způsobuje umělou menopauzu.

arteriální hypertenzeMioma je benigní hormonálně závislé svalové nádorové tkáně. Růst myometria vyvolaných v přebytcích estrogenu a progesteronu. Růst svalové tkáně je podobný jejich hypertrofii během těhotenství. Rozlišovat jednoduché misa a proliferace (s možností růstu myomatózních uzlů). Mioma děloha je také indikací, aby způsobil umělé vyvrcholení.

Neplodnost - neschopnost otěhotnět a porodit dítě v reprodukčním věku po dobu 12 měsíců. Může vzniknout kvůli nedostatku ovulace s nedostatkem progesteronu. Současně mohou být použity léky pro umělé vyvrcholení, protože potlačují výrobu estrogenu, dochází k koncentraci progesteronu a ovulace dochází.

Přípravky používané k potlačení produkce estrogenů

Medical Climax přispívá ke změně normálního menstruačního cyklu. Odborníci doporučují používat tři skupiny léků. Analogy gonadotropinu rilizačního hormonu (GNV), gestagenů a antigonadotropic prostředků:

  1. Bususorelin, Zoladex, diffelin - přípravky způsobující snížení koncentrace estradiolu v séru. Během nepřetržitého použití přichází Amenorrhea - absence měsíčního a stavu umělé menopauzy.
  2. Příprava 17 OPK, Duphaston - syntetické analogy progesteronu. Podle jejich vlivu se sníží riziko hyperplazie endometria.
  3. Danazol - snižuje výrobu folikulity a luteinizující hormony hypofýzy, potlačuje ovulaci.

Podle trvání expozice jsou tyto léky rozděleny do následujících formcí:

  • Depot-tvar - se používá injekce jednou ve velké dávce, jeho akce budou chopit v průměru dva měsíce.
  • Dale-forma - postupné účinky malých dávek ve formě každodenního použití léčiva obsahujícího účinnou látku.

Délka léčby je personalizována, jedná se o dobu 3 až 6 měsíců, které jsou stanoveny odborníkem individuálně. To vše závisí na závažnosti onemocnění a konečným výsledkem, který chce navštěvovat lékař. Použití takových léků na více než 6 měsíců není praktikováno. Pro usnadnění stavu a eliminace nepříjemných příznaků umělé menopauzy se v paralelně koná add-back terapie (krycí terapie).

Použití těchto léčiv umožňuje snížit proliferaci (růst buněk), čímž se snižuje projevy endometriózy a podporuje regresi nádorů závislých na hormonu. Předpokládá se, že agonisté GNVG ovlivňují nejen hypofýzu, což snižuje sekreci gonadotropních hormonů regulujících provoz vaječníků, ale také přímo na nádoru na mezibuněčné úrovni.

Příznaky Klimaks

arteriální hypertenze

Ve stavu umělé vyvrcholení v těle se vyskytují stejné změny jako v přirozeném, ale s ohledem na to, že drog-tzv. Climax se vyskytuje mnohem rychleji, symptomy mohou být citlivější. Žena obtěžuje nádivka, zesílený pocení, závratě, tachykardie, podrážděnost, suchost v pochvě.

V procesu přirozeného vytlačování sexuální funkce, která je doprovázena nesrovnalostí, a pak dochází k úplnému ukončení menstruace, změn a jiných orgánů a systémů v těle:

  • Osteoporóza se vyskytuje charakterizovaná křehkostí kostní tkáně.
  • Kardiovaskulární systém trpí, může se projevit s arteriální hypertenzí, tachykardií, útoky anginy.
  • Porucha neuropsychiatrické sféry je také jasně projevena většinou žen, které vstoupily do období menopauzy.

Lékařská menopauza nezpůsobí takové závažné změny v těle, je to dočasné. Normální menstruační cyklus je obnoven po ukončení léčby a všechny změny, ke kterým došlo během kliknutí, postupně mizí.

Reliéf symptomů

zvlhčovač

V období přirozené menopauzy pro usnadnění symptomů Klimaků se aplikuje hormonální terapie. V případě uměle indukovaného stavu, krycí terapie. Zlepšení stavu lze také dosáhnout nepřímými metodami zaměřenými na zmírnění každého jednotlivého symptomu.

Aby se usnadnil pocit tepla a přílivu, nemusíte brát horká lázeň, navštivte lázeň nebo saunu, je lepší umýt pod chladnou sprchou.

Vyhněte se nadměrné podrážděnosti pomoci procházky venkovní chůzi, sport, komunikaci s přáteli a milovaní lidé. Můžete se zbavit stresů vytvořením pohodlných podmínek pro existenci. No, pokud žena žije a pracuje, je zde klimatizace nebo zvlhčovač vzduchu.

Oprava stravy je nutné vyloučit tučné, smažené, ostré, kávu a alkohol, protože tyto produkty mohou způsobit pocit zvýšení teploty. Doporučuje se přestat kouřit.

Bude užitečné jíst čerstvou zeleninu a ovoce, ryby a mořské plody, pít chladné nápoje, lepší čistou vodu.

Během styku mohou být použity speciální maziva, které jsou naprosto bezpečné, ale velmi dobře zvlhčují sliznici, což přispívá k příjemci potěšení, na rozdíl od pocity se sexuálním činem během sucha. Zvýšená předehra, klidná atmosféra a příjemná relaxace budou cítit radost ze života, navzdory onemocnění a vážné léčbě.

Volba oblečení a ložního prádla by měla být zaměřena na výrobky z přírodních materiálů pohodlný, výhradně syntetický krajkový prádlo, těsné modely, řezací pásy.

Co bude dál?

Konec z umělých kliknutí by měl být postupný. Po zrušení předepsaných léků je normální fungování vaječníků obnoveno po 1-3 měsících v závislosti na formě použité léky. Dělní cyklus opět vstupuje na obvyklé termíny, žena se může otěhotnět a porodit zdravé dlouho očekávané dítě. Někteří se mohou objevit již na první ovulaci, jiní později.

Po umělém vrcholu se život ženy vrátí do obvyklé postele, onemocnění je poraženo nebo pozastaveno. Proto byste se neměli bát použít tento způsob léčby závažných onemocnění.

Prohlášení, že menopauzální období nikdy neskončí, Libido nebude obnoveno a reprodukční funkce začne, v těle začne hluboké a nevratné patologické procesy, dlouhá doba je vyvrácena a přeložena do vypouštění mýtů.

V souladu s schůzkami a doporučeními lékaře, v nepřítomnosti stresu a strachu, s pozitivním pohledem na život, léčba přijme nezpůsobillou a klidně, a zároveň závažná nemoc ustoupí a umožní vám vykonávat mnoho plánovaných nebo nedokončené případy.